Omsk – D. Moskva 0:6 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Kazaň 3:4 (po pr.)
Jekaterinburg – Novgorod 2:4 (kon.) | S.Moskva – Doneck 2:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Barys Nur-Sultan
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
Utorok 08.10.2013, 15:00 • Kazakhstan Sports Palace, Astana (Kazachstan) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Barys Astana! Jediný úspešný samostatný nájazd si na svoje konto pripísal ROMAN STARČENKO, ktorý svojim švihom nedal gólmanovi Lisutinovi žiadnu šancu.
     
    Domáci Starčenko nakorčuľoval pred gólmana Lisutina a nekompromisnou delovkou k pravej žŕdke jeho brány rozvlnil sieť v bráne Podolsku! (1:0)
     
    61:53
    Rudenko sa takmer dostal pred prázdnu bránu hostí, keď dokázal zneškodniť gólmana Lisutina, no následne ho za hosťujúcou bránou od puku odstavila dvojica hosťujúcich obrancov!
     
    61:20
    Savčenko sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no gólman Lisutin jeho delovku napokon dokázal svojim betónom vyraziť do bezpečia.
     
    56:08
    Lisutin si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát vo svojej lapačke zachytil delovku z ľavej strany od domáceho Bochenskeho!
     
    55:06
    Barys Astana dala gó!
    Domáci dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov a vyrovnávajú! Po presnej prihrávke z ľavej strany od Starčenka sa k puku na hranici pravého kruhu dostal ROMAN SAVČENKO, ktorý svoju delovku umiestnil nechytateľne k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Asistencie si pripisujú hráči Konstantin Rudenko a Roman Starčenko.
     
    54:29
    Tréner kazašského tímu Barys Astana si vyžiadal oddychový čas!
     
    54:29
    Domáci Barys bude hrať v početnej výhode o dvoch mužov! Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Seleznjov.
     
    53:56
    Astana si zahrá v početnej výhode. Hosťujúci obranca Branislav Mezei obdržal 2+10 minút za napadnutie na oblasť hlavy a krku.
     
    48:15
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Hennessy. Na dve minúty za filmovanie pre zmenu domáci útočník Dawes.
     
    47:06
    Do dobrej šance na ľavom kruhu sa tentokrát dostal domáci Bochenski, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    45:22
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Hosťujúci útočník SERGEJ TOPOL potiahol puk po ľavom krídle za bránu gólmana Ahonena, následne sa spoza nej dostal do zakončenia a pekným švihom umiestnil puk nechytateľne nad rameno ochrancu domácej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Jury Kokšarov a Jakov Seleznjov.
     
    44:01
    Do fantastickej gólovej šance sa na hranici pravého kruhu dostal domáci Boyd, no jeho delovku napokon gólman Lisutin videl a po skvelom reflexe parádne zachytil vo svojej lapačke!
     
    39:24
    Strelec úvodného gólu domácich – Blochin sa dostal do skvelej gólovej šance, keď osamotený pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Lisutin vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia!
     
    38:04
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia dokázali v početnej výhode o jedného hráča vyrovnať! Hosťujúci obranca JAKOV SELEZNJOV obdržal puk za ľavým kruhom a svojou delovkou umiestnenou presne k ľavej žŕdke domácej brány napokon dokázal prekonať bezmocného gólmana Ahonena. Asistencie si pripisujú hráči Josh Hennessy a Dmitry Šitikov.
     
    36:56
    V oslabení o dvoch mužov sa do skvelej šance dostal domáci Bochenski, no ten napokon v samostatnom úniku nedokázal prekonať pozorného gólmana Lisutina! Medzitým sú hokejisti Barysu na ľade už štyria.
     
    36:15
    Viťaz si zahrá v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť domáci Litvinenko.
     
    34:53
    Viťaz Podolsk si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Poliščuk.
     
    32:41
    Domáci Bochenski sa dostal do skvelej gólovej šance, no z tesnej blízkosti napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Lisutina, ktorý dobre narábal so svojimi betónmi.
     
    31:52
    Barys Astana si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Golovkov.
     
    31:09
    Barys Astana dala gó!
    Hokejisti domáceho tímu Barys Astana sa dostávajú do vedenia sekundu pred návratom vylúčeného hráča hostí Rozina. Po skvelej prihrávke od Semjonova spoza pravého kruhu sa k puku za ľavým kruhom dostal EVGENY BLOCHIN, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného a dobre cloneného gólmana Lisutina. Asistencie si pripisujú hráči Maxim Semjonov a Talgat Žailauov.
     
    29:07
    Barys Astana si zahrá v početnej výhode štyroch na troch. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Sergej Rozin.
     
    27:45
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Po dve minúty za hrubosť si odsedia hráči Gratton a Kokšarov. Na rad prichádza hra štyroch na štyroch.
     
    25:13
    Domáci Starčenko obdžal puk po skvelej prihrávke od Poliščuka na hranici pravého kruhu a tvrdo vystrelil, no gólman Lisutin si postrážil svoju ľavú žŕdku a puk dokázal zblokovať svojou hrudnou výstrojou do bezpečia!
     
    24:22
    Domáci Poliščuk sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, no jeho zakončenie napokon nebolo príliš dôrazné a napokon trafilo len hrudný výstroj gólmana Lisutina, ktorý sa stihol presunúť!
     
    23:11
    Semjonov nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal po skvelom reflexe zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    21:25
    Do skvelého bekhendového zakončenie z medzikružia sa tentokrát dostal hosťujúci Bochenski, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Ahonena.
     
    19:55
    Vasiljev nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Ahonen jeho delovku videl dobre a puk napokon ukryl vo svojej lapačke!
     
    18:04
    Hosťujúci Viťaz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť domáci Poliščuk.
     
    17:58
    Fantastický zákrok si tentokrát na svoje konto pripísal aj gólman Ahonen! Ten dokázal pod svojim betónom zachytiť puk po strele hosťujúceho Afinogenova z ľavej strany!
     
    17:24
    Lisutin je dnes v skvelej forme a očividne si chce vylepšiť svoje štatistiky. Tentokrát z tesnej blízkosti vyrazil delovku od domáceho Bochenskeho.
     
    15:10
    Gólman Lisutin si na svoje konto pripísal fantastický zákrok! Z tesnej blízkosti dokázal zneškodniť delovku od Poliščuka, ktorý chcel otvoriť gólový účet tohto stretnutia, no napokon trafil len betóny hosťujúceho gólmana.
     
    13:15
    Hokejisti Barysu hrali už v plnom počte, no tentokrát si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu putuje hosťujúci Koroljov, ktorý sa previnil seknutím.
     
    11:02
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť domáci Antropov.
     
    09:53
    Vasiljev sa dostal do fantastickej gólovej šance na pravom krídle, keď obdržal skvelú prihrávku od Igguldena, no napokon sa pošmykol a puk už nedokázal trafiť! Po krátkej chvíli však spomínaný Vasiljev dokázal zakončovať spoza domácej brány, no gólman Ahonen jeho bekhendové zakončenie zachytil vo svojej výstroji.
     
    08:47
    Domáci Starčenko nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Lisutin vyrazil do bezpečia. Následne chcel puk ešte dorážal Poliščuk, no jeho projektil skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    06:52
    Domáci Gratton nekompromisne pálil z hranice medzikružia, no jeho delovka napokon trafila len koštrukciu dobre postavenej brány hosťujúceho Podolsku!
     
    05:55
    Hostia sa dokázali vo svojom oslabení ubrániť a neinkasovali. Tentokrát gólman Lisutin na bránkovej čiare zastavil puk po delovke od Grattona z medzikružia!
     
    03:47
    Astana si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené podrazenie odchádza sadnúť obranca Branislav Mezei.

    Góly a asistencie: 32. Blochin (Semjonov, Žailauov), 56. Savčenko (Rudenko, Starčenko), rozh. náj. Starčenko – 39. Seleznjov (Hennessy, Šitikov), 46. Topol (Kokšarov, Seleznjov)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza,Litvinenko, Semjonov, Grebenščikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Rudenko, Upper, Antropov – Žailauov, Poliščuk, Starčenko – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.
    Viťaz Moskovská oblasť: Lisutin (Ivančik) – Chafizulin, Pyett, Rozin, Mezei, Seleznjov, Golovkov, Tatalin, Kudinov, Kudreman – Vasiljev, Iggulden, Afinogenov – Soloduchin, Kokšarov, Koroljov – Hennessy, Topol, Makejev – Mamin, Šitikov.

    Rozhodca: Alexej Vasiljev, Denis Bondar – Evgeny Petrov, Ivan Fatejev