Omsk – D. Moskva 0:6 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Kazaň 3:4 (po pr.)
Jekaterinburg – Novgorod 2:4 (kon.) | S.Moskva – Doneck 2:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Barys Nur-Sultan
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
Utorok 08.10.2013, 15:00 • Kazakhstan Sports Palace, Astana (Kazachstan) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 13. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Kazakhstan Sports Palace v Astane, kde si od 15:00 budú merať sily tímy HC Barys Astana a Viťaz Podolsk.

    Domáci tím Barys Astana sa po jedenástich odohraných zápasoch nachádza na čele tabuľky východnej konferencie so ziskom 27 bodov a skvelého gólového skóre 55:29. Túto štatistiku dosiahli hokejisti kazašského klubu vďaka deviatim výhram a len dvom prehrám. Za Astanou momentálne sídli tím Ak Bars Kazaň s jednobodovou stratou, rovnako ako Metallurg Magnitogorsk na tretej priečke.
    Hokejisti kazašského Barysu Astana dokázali v poslednej pätici zápasov nazbierať fantastickú bilanciu výhra – výhra – prehra – výhra – výhra, čo značí o veľmi dobrej hernej forme tohto tímu. Hokejisti Barysu sa najskôr predviedli na domácom ľade, kde privítali tím Avtomobilist Jekaterinburg, ten však po skvelom výkone deklasovali výsledkom 7:2 (2:2, 2:0, 3:0). O kolo neskôr sa tento tím predviedol na ľade ukrajinského Donbassu Doneck, kde dokázal opäť uspieť – 4:2 (3:1, 1:0, 0:1). Tretí zápas z poslednej pätice odohrali hokejisti Barysu na ľade chorvátskeho nováčika – tím Medveščak Záhreb, kde napokon Kazaši prehrali tesne 2:3 (0:1, 1:1, 1:1). V posledných dvoch zápasoch sa však Astane darilo už naplno, keď najskôr v bieloruskej metropole Minsk zdolala domáce Dinamo výsledkom 5:2 (1:0, 3:2, 1:0) a následne prekvapila v ruskej metropole domáci Spartak Moskva po výhre 4:3 (2:1, 0:0, 2:2).

    Hosťujúci Viťaz Podolsk sa po trinástich odohraných zápasoch nachádza na priebežnej jedenástej priečke západnej konferencie so ziskom šestnástich bodov a gólového skóre 29:36 za päť výhier a už osem prehier. Pred Viťazom momentálne sídli tím Lokomotiv Jaroslavľ s rovnakým počtom bodov, no lepším gólovým skóre a za Viťazom tím Dinamo Minsk s trojbodovou stratou.
    Hokejisti Viťazu Podolsk dokázali v poslednej pätici zápasov nazbierať bilanciu výhra – prehra – prehra – výhra – prehra, čo značí o poriadne nevyrovnaných výkonoch tohto tímu. Hráči Viťaza sa najskôr predviedli na domácom ľade, kde sa im po dobrom výkone podarilo zdolať moskovské CSKA výsledkom 3:2 (1:1, 2:2, 0:0). Následne sa však predviedli na ľade Atlantu Mytišči, kde sa im veľmi nedarilo a prehrali 1:3 (0:0, 0:2, 1:1). O kolo neskôr sme Viťaz mohli vidieť v akcii na domácom ľade, kde však hráči Podolsku po dobrom výkone podľahli petrohradskému SKA v pomere 2:3 po samostatných nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0). V mesiaci október stihli hokejisti Viťaza Čechov odohrať už dva stretnutia v domácom prostredí, kde najskôr prehrali proti Lokomotivu Jaroslavľ výsledkom 2:3 (1:1. 0:1, 1:1), no následne si reputáciu napravili po výhre nad Severstalom Čerepovec v pomere 3:1 (0:1, 0:0, 3:0).

    Podarí sa Viťazu v úvodnom zápase tripu po štadiónoch súperov vyhrať práve v kazašskej metropole proti rozbehnutému Barysu?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Barys Astana: Ahonen (Poluektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza,Litvinenko, Semjonov, Grebenščikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Rudenko, Upper, Antropov – Žailauov, Poliščuk, Starčenko – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.

    Viťaz Podolsk: Lisutin (Ivančik) – Chafizulin, Pyett, Rozin, Mezei, Seleznjov, Golovkov, Tatalin, Kudinov, Kudreman – Vasiljev, Iggulden, Afinogenov – Soloduchin, Kokšarov, Koroljov – Hennessy, Topol, Makejev – Mamin, Šitikov.

    Rozhodca: Alexej Vasiljev, Denis Bondar – Evgeny Petrov, Ivan Fatejev.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:06
    V úvode tohto zápasu sa po vyhratom vhadzovaní dostali k puku hráči hosťujúceho Podolsku, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia zaútočiť.
     
    00:45
    Mike Lundin tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Lisutin bol v strehu a puk dokázal skrotiť vo svojej dobre osadenej hrudnej výstroji.
     
    01:27
    Hokejisti Podolsku sa dostali k odrazenému puku vo vlastnej obrannej tretine, no napokon ho vyhodili len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:58
    Momentálne sa puk nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hokejisti hosťujúceho Podolsku, ktorí sa snažia zaútočiť. Momentálne sa im však veľmi nedarí proti pozornému astanskému forčekingu.
     
    02:45
    Na ľavom kruhu napriahol svoju hokejku Dustin Boyd, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal zachytiť po svojej výstroji.
     
    03:23
    Astanskí hokejisti sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, no momentálne sa im nedarí plynulo prejsť pred gólmana Lisutina. Forčeking hostí je naozaj veľmi dobrý.
     
    03:47
    Astana si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené podrazenie odchádza sadnúť obranca Branislav Mezei.
     
    04:18
    Z medzikružia nekompromisne pálil domáci Gratton, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná pozornými betónmi gólmana Lisutina.
     
    04:43
    Domáci Barys hrá síce presilovú hru, no tentokrát si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii, čo sa odzrkadlilo na postavení mimo hry.
     
    05:21
    Hostia sa vo svojom oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Tentokrát útočiaceho Uppera odstavil pozorný obranca hostí – Chafizulin. Náslende sa Podolsk oslobodil spod tlaku vyhodením puku.
     
    05:55
    Hostia sa dokázali vo svojom oslabení ubrániť a neinkasovali. Tentokrát gólman Lisutin na bránkovej čiare zastavil puk po delovke od Grattona z medzikružia!
     
    06:21
    Viťaz síce hrá už v plnom počte, no stále sa musí brániť. Hokejisti Astany sa poľahky dostávajú pred gólmana Lisutina a nebezpečne ohrozujú jeho bránu.
     
    06:52
    Domáci Gratton nekompromisne pálil z hranice medzikružia, no jeho delovka napokon trafila len koštrukciu dobre postavenej brány hosťujúceho Podolsku!
     
    07:40
    Hosťujúci Kokšarov nahodil puk na zadný mantinel z ľavej stany, no hostia napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Barys okrem dobrej ofenzívy predvádza aj efektívny forčeking.
     
    06:16
    Z hranice pravého kruhu tentokrát pálil domáci Žailauov, no jeho delovku gólman Lisutin dobre videl a puk dokázal svojim pravým betónom vyraziť do bezpečia.
     
    08:47
    Domáci Starčenko nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Lisutin vyrazil do bezpečia. Následne chcel puk ešte dorážal Poliščuk, no jeho projektil skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    09:20
    Podolsk sa stále snaží dostať pred gólmana Ahonena, no zatiaľ sa hosťom veľmi nedarí. Domáci majú puk vo svojej moci a nič nenechávajú na náhodu.
     
    09:53
    Vasiljev sa dostal do fantastickej gólovej šance na pravom krídle, keď obdržal skvelú prihrávku od Igguldena, no napokon sa pošmykol a puk už nedokázal trafiť! Po krátkej chvíli však spomínaný Vasiljev dokázal zakončovať spoza domácej brány, no gólman Ahonen jeho bekhendové zakončenie zachytil vo svojej výstroji.
     
    10:26
    Spoza pravého kruhu pálil domáci Antropov, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    10:45
    Domáci Gratton sa snažil získať puk pred gólmanom Lisutinom, no následne sa mu to nepodarilo. Obrancovia Viťaza Podolsk puk prevzali a snažia sa rýchlo zaútočiť.
     
    11:02
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť domáci Antropov.
     
    11:47
    Hosťujúci Chafizulin zaviezol puk do útočného pásma, no následne o neho prišiel. Pozorný forčeking domáceho Barysu robí hosťom poriadne problémy.
     
    12:20
    Z hranice pravého kruhu pálil hosťujúci Soloduchin, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pri bočnom mantineli v znení gólmana Ahonena.
     
    12:45
    Z medzikružia pálil hosťujúci Kokšarov, no jeho projektil napokon skončil len vo výstroji gólmana Ahonena. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    13:15
    Hokejisti Barysu hrali už v plnom počte, no tentokrát si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu putuje hosťujúci Koroljov, ktorý sa previnil seknutím.
     
    13:57
    Podolsk sa dostal k puku po nepresnej rozohrávke domácich hokejistov a následne ho jeden z obrancov vyhodil cez všetky čiary až za Ahonenovu bránu.
     
    14:21
    Domáci sú opäť pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí nájsť ten správny recept na dnes veľmi pozorného gólmana Lisutina.
     
    15:10
    Gólman Lisutin si na svoje konto pripísal fantastický zákrok! Z tesnej blízkosti dokázal zneškodniť delovku od Poliščuka, ktorý chcel otvoriť gólový účet tohto stretnutia, no napokon trafil len betóny hosťujúceho gólmana.
     
    15:35
    Hokejisti Viťaza Čechov sa dokázali vo svojom oslabení ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Pri puku je však vo vlastnej obrannej tretine Barys Astana.
     
    16:25
    Viťaz vyslal dopredu intenzívny forčeking, ktorý robí hokejistom Barysu Astana poriadne problémy v rozohrávke. Zatiaľ sa však ani hosťom nedarí vytvoriť súvislú útočnú akciu.
     
    16:53
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa nedarí ani jednému z nich.
     
    17:24
    Lisutin je dnes v skvelej forme a očividne si chce vylepšiť svoje štatistiky. Tentokrát z tesnej blízkosti vyrazil delovku od domáceho Bochenskeho.
     
    17:58
    Fantastický zákrok si tentokrát na svoje konto pripísal aj gólman Ahonen! Ten dokázal pod svojim betónom zachytiť puk po strele hosťujúceho Afinogenova z ľavej strany!
     
    18:04
    Hosťujúci Viťaz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť domáci Poliščuk.
     
    18:56
    Podolsk sa vo svojej presilovej hre nikde neponáhľa a momentálne drží puk vo svojej moci pred vlastnou bránou. Barys ostáva forčekovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    19:23
    Z hranice ľavého kruhu pálil hosťujúci Chafizulin, no jeho delovka napokon skončila len pri zadnom mantineli, kde ju prevzali obrancovia Barysu.
     
    19:55
    Vasiljev nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Ahonen jeho delovku videl dobre a puk napokon ukryl vo svojej lapačke!
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V úvode prvej tretiny boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Barysu Astana, ktorí poriadne potrápili hosťujúcu defenzívu, no napokon nedokázali nájsť ten správny recept na dnes veľmi dobre chytajúceho gólmana Lisutina, ktorý dokázal zneškodniť aj najvyloženejšie šance kazašského klubu. Na druhej strane si v druhej časti prvej tretiny pripísal dobré zákroky aj gólman Ahonen, no ten mal oveľa menej práce ako jeho náprotivok.

    Podarí sa jednému z tímov v druhej tretine otvoriť gólový účet tohto zápasu alebo bude na ukazovateli skóre stále svietiť bezgólová remíza?
     
    Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry Viťaza Podolsk, ktorá bude trvať ešte presne štyri sekundy.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny hrali hokejisti Viťaza Čechov v krátkej presilovej hre, ktorá sa však už skončila. Momentálne sú pri puku a snažia sa zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    20:53
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujpci Rozin, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Ahonena, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    21:25
    Do skvelého bekhendového zakončenie z medzikružia sa tentokrát dostal hosťujúci Bochenski, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Ahonena.
     
    21:52
    Puk sa momentálne nachádza v neutrálnom strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no momentálne sú mierne aktívnejší hokejisti Viťaza Podolsk.
     
    22:45
    Hosťujúci Koroljov nahodil puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostal gólman Ahonen, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    23:11
    Semjonov nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal po skvelom reflexe zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    23:50
    Hosťujúci Hennesy sa s pukom dostal do útočného pásma popri ľavom mantineli, no napokon ho úspešne odstavil domáci obranca Litvinenko, ktorý prevzal puk na svoju hokejku.
     
    24:22
    Domáci Poliščuk sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, no jeho zakončenie napokon nebolo príliš dôrazné a napokon trafilo len hrudný výstroj gólmana Lisutina, ktorý sa stihol presunúť!
     
    24:56
    Hosťujúci Mezei nahodil puk na zadný mantinel, no napokon sa k nemu dostali len pozorní domáci obrancovia.
     
    25:13
    Domáci Starčenko obdžal puk po skvelej prihrávke od Poliščuka na hranici pravého kruhu a tvrdo vystrelil, no gólman Lisutin si postrážil svoju ľavú žŕdku a puk dokázal zblokovať svojou hrudnou výstrojou do bezpečia!
     
    25:49
    Boyd zakončoval z ľavej strany, no jeho delovku napokon gólman Lisutin dokázal svojou vyrážačkou zblokovať na bezpečnú ochrannú sieť.
     
    26:14
    Hennessy napriahol svoju hokejku na ľavom krídle, no gólman Ahonen bol v strehu a puk poľahky zachytil medzi svojimi betónmi. Na rad prichádza krátka komerčná prestávka.
     
    26:50
    Domáci Gratton potiahol puk do útočného pásma a následne chcel zakončovať, no pozorný obranca hostí Rozin ho od puku stihol včas odstaviť.
     
    27:25
    Barys Astana chce prekvapiť gólmana Lisutina, no momentálne má problém s prienikom cez dobre zabezpečenú defenzívu hosťujúceho Podolsku.
     
    27:45
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Po dve minúty za hrubosť si odsedia hráči Gratton a Kokšarov. Na rad prichádza hra štyroch na štyroch.
     
    28:25
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci Šitikov, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozorným gólmanom Ahonenom len na bezpečnú ochrannú sieť.
     
    28:50
    Hosťujúci Chafizulin sa dostal k puku pred gólmanom Ahonenom a následne ho chcel z tesnej blízkosti prekonať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Ahonen v poslednej chvíli zovrel svoje betóny.
     
    29:07
    Barys Astana si zahrá v početnej výhode štyroch na troch. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Sergej Rozin.
     
    29:46
    Gólman Lisutin si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát veľmi dobre zapracoval svojimi betónmi, ktorými dokázal delovku z pravej strany od Uppera vyraziť do bezpečia.
     
    30:08
    Momentálne hrajú hokejisti Barysu Astana už v presilovej hre piatich na štyroch, keďže vylúčení hráči oboch tímov po potýčke sa už vrátili do hry.
     
    30:52
    Z ľavej strany nekompromisne pálil domáci Lundin, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z obrancov hostí len na bezpečný zadný mantinel.
     
    31:09
    Barys Astana dala gó!
    Hokejisti domáceho tímu Barys Astana sa dostávajú do vedenia sekundu pred návratom vylúčeného hráča hostí Rozina. Po skvelej prihrávke od Semjonova spoza pravého kruhu sa k puku za ľavým kruhom dostal EVGENY BLOCHIN, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného a dobre cloneného gólmana Lisutina. Asistencie si pripisujú hráči Maxim Semjonov a Talgat Žailauov.
     
    31:52
    Barys Astana si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Golovkov.
     
    32:41
    Domáci Bochenski sa dostal do skvelej gólovej šance, no z tesnej blízkosti napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Lisutina, ktorý dobre narábal so svojimi betónmi.
     
    33:21
    Od modrej tvrdo pálil Litvinenko, no jeho delovku napokon nedokázal ani jeden z útočníkov Astany stečovať za chrbát gólmana Lisutina.
     
    33:47
    Rudenko nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Lisutin bol aj tentokrát dobre postavený a puk dokázal svojou hruďou vyraziť do bezpečia.
     
    34:10
    Hostia hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda v tomto oslabení ubrániť. Momentálne sa hráči Barysu Astana previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    34:53
    Viťaz Podolsk si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Poliščuk.
     
    35:37
    Hostia sa snažia s pukom dostať pred gólmana Ahonena, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Pozorný forčeking Barysu Astana je momentálne v strehu.
     
    36:15
    Viťaz si zahrá v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť domáci Litvinenko.
     
    36:32
    Od modrej tvrdo pálil hosťujúci Chafizulin, no jeho delovka napokon skončila len vo výstroji pozorného gólmana Ahonena, ktorý hru prerušil.
     
    36:56
    V oslabení o dvoch mužov sa do skvelej šance dostal domáci Bochenski, no ten napokon v samostatnom úniku nedokázal prekonať pozorného gólmana Lisutina! Medzitým sú hokejisti Barysu na ľade už štyria.
     
    37:21
    Hostia sa snažia v presilovej hre o jedného hráča ešte niečo vymyslieť, no momentálne majú poriadne problémy s prekonaním pozornej defenzívy Barysu na čele s gólmanom Ahonenom.
     
    37:52
    Ahonen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát zachytil vo svojej výstroji streli od Igguldena od modrej čiary.
     
    38:04
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia dokázali v početnej výhode o jedného hráča vyrovnať! Hosťujúci obranca JAKOV SELEZNJOV obdržal puk za ľavým kruhom a svojou delovkou umiestnenou presne k ľavej žŕdke domácej brány napokon dokázal prekonať bezmocného gólmana Ahonena. Asistencie si pripisujú hráči Josh Hennessy a Dmitry Šitikov.
     
    38:49
    Začíname ako keby odznovu. Hokejisti oboch tímov sú striedavo pri puku, no momentálne sú defenzívy oveľa pozornejšie ako ofenzívy.
     
    39:24
    Strelec úvodného gólu domácich – Blochin sa dostal do skvelej gólovej šance, keď osamotený pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Lisutin vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia!
     
    39:52
    V závere druhej tretiny sú rpi puku hokejisti domáceho Barysu Astana, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im proti pozornej defenzíve Viťaza veľmi nedarí presadiť.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu nám priniesla o niečo vyrovnanejší hokej na oboch stranách. Opäť treba výrazne pochváliť gólmanov Lisutina a Ahonena, ktorí dokázali vyriešiť takmer všetky závany gólových šancí pred svojimi bránami. Napokon však obaja inkasovali, keď sa domáci po góle Blochina v 32. minúte dostali do vedenia počas presilovej hry a následne v 39. minúte rovnako počas presilovky vyrovnával hosťujúci Seleznjov.

    Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť o svojom víťazstve v druhej tretine alebo uvidíme v dnešnom zápase aj predĺženie?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:08
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hokejisti domáceho Barys Astana, ktorí sa nakrátko stiahli, no po malej chvíli sa už útočne snažia dostať pred bránu hostí.
     
    40:46
    Z ľavej strany tvrdo pálil hosťujúci Vasiljev, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo domácej svätyne. Ahonen teda zasahovať nemusel.
     
    41:23
    Hennessy nahadzoval puk z ľavého krídla pred bránu gólmana Ahonena, no následne sa k puku dostali len hokejisti domáceho Barysu.
     
    41:49
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Mezei, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná pozornými betónmi gólmana Ahonena.
     
    42:17
    Soloduchin nahodil puk na bránu domácich z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len za bránu domáceho Barysu Astana.
     
    42:40
    Domáci Semjonov sa dostal k puku v medzikruží, no následne ho len bekhendovo poslal na bránu Viťaza Podolsk. Tam bol však úspešnejší jeden z hráčov Podolsku, ktorý puk zachytil a zakladá útok hostí.
     
    43:10
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, keď oba tímy puk len bezmyšlienkovo nahadzujú na zadný mantinel. V týchto situáciách sú opäť pozornejšie obrany oboch tímov.
     
    43:38
    Domáci obrancovia sa dostali k puku pred vlastnou bránou, no následne sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude puk vhadzovať len pred gólmanom Ahonenom.
     
    44:01
    Do fantastickej gólovej šance sa na hranici pravého kruhu dostal domáci Boyd, no jeho delovku napokon gólman Lisutin videl a po skvelom reflexe parádne zachytil vo svojej lapačke!
     
    44:49
    Domáci Dawes hľadal na pravom krídle dobrou prihrávkou svojho kolegu Bochenskeho, no napokon sa mu to nepodarilo. K puku sa dostal len hosťujúci Topol.
     
    45:22
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Hosťujúci útočník SERGEJ TOPOL potiahol puk po ľavom krídle za bránu gólmana Ahonena, následne sa spoza nej dostal do zakončenia a pekným švihom umiestnil puk nechytateľne nad rameno ochrancu domácej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Jury Kokšarov a Jakov Seleznjov.
     
    45:51
    Semjonov zakončoval po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme z medzikružia, no gólman Lisutin jeho projektil dokázal zachytiť vo svojej hrudnej výstroji.
     
    46:39
    Afinogenov obdržal puk na pravom krídle, no napokon oň prišiel proti dobre postavenému obrancovi hostí – Tatalinovi. Následne sa Viťaz Podolsk snaží dostať do útoku.
     
    47:06
    Do dobrej šance na ľavom kruhu sa tentokrát dostal domáci Bochenski, no gólman Lisutin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    47:46
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia zaútočiť. Zatiaľ sú však aktívnejší hokejisti domáceho Barysu Astana.
     
    48:15
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Hennessy. Na dve minúty za filmovanie pre zmenu domáci útočník Dawes.
     
    49:02
    V hre štyroch na štyroch sú pri puku hokejisti domácej Astany, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Viťaz Podolsk sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    49:49
    Hosťujúci Kokšarov potiahol puk do útočného pásma popri ľavom mantineli a následne sa snažil niečo vymyslieť. Domáca obrana však tentokrát zapracovala veľmi dobre.
     
    50:20
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a momentálne sú v útoku hokejisti domácej Astany, ktorí sa snažia vyrovnať. Z pravej strany pálil Dawes, no jeho delovku gólman Lisutin vyrazil do bezpečia.
     
    50:59
    Na druhej strane sa k zakončeniu na pravom kruhu dostal hosťujúci Afinogenov, no jeho strelu gólman Ahonen pohodlne zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    51:20
    Kazašský tím Barys Astana sa snažil s pukom dostať pred gólmana Lisutina, no napokon sa mu to nepodarilo. Čiarový rozhodca si všimol jasné postavenie mimo hry.
     
    51:52
    Od modrej nekompromisne pálil domáci Žailauov, no jeho delovka bola napokon úspešne zachytená na výstroji pozorného gólmana Lisutina.
     
    52:17
    Z hranice pravého kruhu pálil domáci Gratton, no gólman Lisutin dobre zakročil aj tentokrát, keď už zblokovaný puk dokázal svojimi betónmi vyaziť do bezpečia.
     
    52:40
    Hokejisti Astany sa snažili dostať pred gólmana Lisutina, no napokon sa im to nepodarilo, keďže sa previnili nedovoleným postavením mimo hry.
     
    53:10
    Puk sa momentálne nachádza na hokejkách domácich hráčov Barysu Astana, ktorí chcú prekvapiť defenzívu hosťujúceho Podolsku, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    53:56
    Astana si zahrá v početnej výhode. Hosťujúci obranca Branislav Mezei obdržal 2+10 minút za napadnutie na oblasť hlavy a krku.
     
    54:12
    Domáci Rudenko zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozorným gólmanom Lisutinom len k zadnému mantinelu.
     
    54:29
    Domáci Barys bude hrať v početnej výhode o dvoch mužov! Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Seleznjov.
     
    54:29
    Tréner kazašského tímu Barys Astana si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:06
    Barys Astana dala gó!
    Domáci dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov a vyrovnávajú! Po presnej prihrávke z ľavej strany od Starčenka sa k puku na hranici pravého kruhu dostal ROMAN SAVČENKO, ktorý svoju delovku umiestnil nechytateľne k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Asistencie si pripisujú hráči Konstantin Rudenko a Roman Starčenko.
     
    55:50
    Domáci hrajú ešte v početnej výhode o jedného muža a snažia sa niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Hostia sú na čele s gólmanom Lisutinom veľmi pozorní.
     
    56:08
    Lisutin si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát vo svojej lapačke zachytil delovku z ľavej strany od domáceho Bochenskeho!
     
    56:32
    Savčenko nekompromisne pálil od modrej čiary, no tentokrát bol v mikrosúboji úspešnejší gólman Lisutin, ktorý sovjimi betónmi vyrazil puk na zadný mantinel.
     
    56:52
    Hokejisti Viťaza Podolsk hrajú už v plnom počte. Momentálne domáci Litvinenko nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len hosťujúci obrancovia.
     
    57:25
    Hennessy potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon nedokázal prekvapiť pozorného gólmana Ahonena, ktorý sa k puku však ani nedostal.
     
    57:53
    Šitikov nahodil puk z ľavej strany pred bránu gólmana Ahonena, no tam ho napokon domáci obrancovia dokázali bleskovo upratať do bezpečia.
     
    58:24
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Kokšarov, no jeho delovka napokon smerovala len tesne mimo domácej svätyne. Ahonen teda zasahovať nemusel.
     
    59:12
    Oba tímy sú striedavo pri puku a snažia sa ešte zaútočiť, no momentálne vynikajú defenzívy oboch tímov, ktoré odvádzajú skvelý výkon.
     
    59:56
    V závere tretej tretiny pálil z pravej strany domáci Semjonov, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo hosťujúcej brány.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť opäť veľmi dobrý herný výkon na oboch stranách, keď sa najskôr hostia dostali do vedenia v 46. minúte po góle Topola, ktorý prekvapil gólmana Ahonena. Následne sa však hostia dostali do oslabenia troch proti piatim, ktoré dokázali domáci po delovke od Savčenka efektívne využiť.

    Rozhodne sa v predĺžení alebo dnes uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:08
    V úvode predĺženia sa k puku dostali hokejisti domáceho Viťazu, ktorí sa snažia rýchlo zaútočiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    60:46
    Momentálne je puk pri bráne hosťujúceho gólmana Lisutina, kde ho majú v moci hosťujúci hráči Podolsku. Barys však veľmi dobre forčekuje.
     
    61:20
    Savčenko sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no gólman Lisutin jeho delovku napokon dokázal svojim betónom vyraziť do bezpečia.
     
    61:53
    Rudenko sa takmer dostal pred prázdnu bránu hostí, keď dokázal zneškodniť gólmana Lisutina, no následne ho za hosťujúcou bránou od puku odstavila dvojica hosťujúcich obrancov!
     
    62:38
    Viťaz sa dostal k puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihráva, no defenzíva hosťujúceho Barysu Astana je momentálne veľmi pozorná.
     
    63:06
    Vhadzovať sa bude pred gólmanom Ahonenom, konkrétne po jeho ľavici, keďže domáci obrancovia sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    63:46
    Hosťujúci Golovkov pálil spoza medzikružia, no jeho delovku gólman Ahonen videl dobre a puk dokázal svojou výstrojou zblokovať do bezpečia.
     
    64:24
    Od modrej pálil hosťujúci Chafizulin, no jeho delovku gólman Ahonen napokon svojimi betónmi vyrazil puk na bezpečný zadný mantinel.
     
    64:54
    Hokejisti Viťaza Čechov majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde sa snažia ešte zaútočiť, no už majú príliš málo času.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Počas predĺženia dbali hokejisti oboch tímov na dobre zabezpečenú defenzívu, čo sa im napokon aj podarilo. Dobrú prácu odviedli brankári Ahonen a Lisutin, ktorí dokázali zneškodniť veľa gólových šancí svojich súperov.

    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy, v ktorých sa rozhodne, ktorý z dvojice skvelých gólmanov je na tom psychicky lepšie.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Za domácich začínal Žailauov, no jeho sťahovačka a následné zakončenie gólmana Lisutina neprekvapilo. (0:0)
     
    Za hostí pokračoval Iggulden, no tomu nevyšiel blafák, keďže mu puk ušiel z čepele. (0:0)
     
    Domáci Starčenko nakorčuľoval pred gólmana Lisutina a nekompromisnou delovkou k pravej žŕdke jeho brány rozvlnil sieť v bráne Podolsku! (1:0)
     
    Na druhej strane to skúšal hosťujúci Vasiljev, no gólman Ahonen dobre zakročil svojimi betónmi! (1:0)
     
    Domáci Bochenski chcel prekonať gólmana Lisutina pekným švihom z tesnej blízkosti, no nepdoarilo sa mu to. (1:0)
     
    Hosťujúci Soloduchin si potiahol puk na ľavú stranu a tvrdo zakončil, no trafil len betóny gólmana Ahonena. (1:0)
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Barys Astana! Jediný úspešný samostatný nájazd si na svoje konto pripísal ROMAN STARČENKO, ktorý svojim švihom nedal gólmanovi Lisutinovi žiadnu šancu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch bol úspešnejší domáci gólman Ahonen, ktorý dokázal zneškodniť všetky tri samostatné nájazdy, zatiaľčo hosťujúci brankár Lisutin inkasoval len raz z hokejky Romana Starčenka, no tento gól sa stal rozhodujúcim.

    Domáci tím Barys Astana si do tabuľky pripisuje dva body, zatiaľčo Viťaz odchádza z Kazachstanu len s jedným bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:46:39)

    Góly a asistencie: 32. Blochin (Semjonov, Žailauov), 56. Savčenko (Rudenko, Starčenko), rozh. náj. Starčenko – 39. Seleznjov (Hennessy, Šitikov), 46. Topol (Kokšarov, Seleznjov)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza,Litvinenko, Semjonov, Grebenščikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Rudenko, Upper, Antropov – Žailauov, Poliščuk, Starčenko – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.
    Viťaz Moskovská oblasť: Lisutin (Ivančik) – Chafizulin, Pyett, Rozin, Mezei, Seleznjov, Golovkov, Tatalin, Kudinov, Kudreman – Vasiljev, Iggulden, Afinogenov – Soloduchin, Kokšarov, Koroljov – Hennessy, Topol, Makejev – Mamin, Šitikov.

    Rozhodca: Alexej Vasiljev, Denis Bondar – Evgeny Petrov, Ivan Fatejev