Atlético Madrid – Mallorca 0:0 (kon.) | Valladolid – Vigo 0:2 (kon.) | Real Betis – Zaragoza 4:0 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:2 (kon.) | Getafe – Rayo Vallecano 1:2 (kon.) | Valencia – Granada 1:0 (kon.)
Osasuna – Sevilla 2:1 (kon.) | Malaga – La Coruña 3:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 3:3 (kon.)
Bilbao – Levante 0:1 (kon.)
koniec
Malaga CF
3:1 (1:0)
Deportivo La Coruña
Nedeľa 26.05.2013, 20:00 • Estadio La Rosaleda • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nič zaujímavého sa už v poslednej minúte nadstaveného času nestalo, zápas sa teda končí výsledkom 3:1, Najprv na 2:0 v 65. minúte zvyšoval Baptista, potom iskierku nádeje pre hostí vykresal Salomão, ktorý znižoval na 2:1. Definitívne pochovanie nádejí pre Deportivo však prišlo v 80. minúte keď Isco peknou strelou pod brvno poistil vedenie svojho tímu na 3:1. Dnes sme aj napriek nie príliš atraktívnemu futbalu videli až 4 góly a treba uznať, že domáci hráči vyhrali zaslúžene.

    Málaga aj po dnešnom súboji zostáva na 6. priečke, nakoľko si Valencia doma poradila s Granadou tesne 1:0. Naopak na chrbát Málage stále dýcha Real Betis, ktorý dnes na domácej pôde vyhral s Realom Zaragoza 4:0. Postavenie Deportiva La Coruña v tabuľke sa aj napriek dnešnej prehre nemení.

    Odomňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (21:56:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia ešte mohli skorigovať výsledok, strela z priameho kopu však iba opečiatkovala spojnicu Caballerovej brány!
     
    90+1
    V samom závere sa dopredu tlačil Nélson Oliveira, ktorého pred hranicou šestnástky fauloval Jesús Gámez, ktorý za tento zákrok uvidí aj kartu žltej farby.
     
    90
    Svetelná tabuľa nám oznamuje, že to budú 3 minúty navyše.
     
    89
    Riadna hracia doba sa nám chýli ku koncu, uvidíme koľko minút bude štvrtý rozhodca nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    88
    Caballero si aspoň na loptu siahol po tom ako si do šestnástky nabiehal Rikki, toho ale dobre zablokoval Weligton a lopta sa len neškodne dokotúľala do náručia domáceho brankára.
     
    87
    Brankári obidvoch tímov od posledného gólu v podstate žiadnu robotu nemali, lopta sa nachádza veľmi ďaleko či už od jednej, alebo druhej brány.
     
    86
    V 86. minúte prichádza posledné striedanie na strane Málagy, konkrétne sa jedná o Joaquína, na ihrisko naopak vybieha Duda.
     
    85
    Už ani hostia sa tak netlačia dopredu, dnešný zápas sa už bude zrejme len dohrávať.
     
    84
    Joaquín sa snažil akciu rozbehnúť po pravej strane, tam ale úradovali obrancovia Deportiva, ktorý akýkoľvek rozmach akcie zlikvidovali.
     
    83
    Domáci hráči sa už toľko nehrnú do útoku, loptu držia najmä v strede ihriska, zrejme si už tak dvojgólové vedenie ustrážia.
     
    82
    Tréner hostí ešte skúša taktické striedanie, z ihriska sťahuje Aythamiho, nahradzuje ho Álex Bergantiños.
     
    81
    Zdá sa, že toto je pre Deportivo už nedohnatelný rozdiel, predsa len do konca riadneho hracieho času zostáva 9 minút a Málaga vedie o dva góly.
     
    80
    Málaga dala gól! Domáci tím znova odskakuje na dvojgólové vedenie! Po dobrej prihrávke do behu dokázal FRANCISCO ISCO zakončiť cez brániaceho hráča nechytateľne pod brvno a zvyšuje na 3:1!
     
    78
    Po rohovom kope sa pred bránou dostali do kolízie Demichelis a Riki, po čom hráč Deportiva zostal ležať na trávniku, faul však rozhodca nepíska.
     
    77
    Možno teraz, keď hostia vybojovali rohový kop.
     
    76
    Hráčom Deportiva La Coruña tak zostáva necelých 15 minút riadnej hracej doby na vyrovnanie skóre. Uvidíme či sa im to v nasledujúcom priebehu zápasu podarí.
     
    75
    La Coruña dala gól! Ako blesk z jasného neba prichádza gól na strane hostí! Z pravej strany prišiel center do šestnástky Málagy a striedajúci DIOGO SALOMAO, strieľa gól veľmi podobný tomu, aký strelil Saviola na konci prvého polčasu. 2:1.
     
    73
    Hostia sa ale oslobodili a vyvážajú loptu čo najďalej od vlastnej brány, určite sa nechcú dostať pod tlak súpera.
     
    72
    Vďaka útočnej snahe navyše získavajú aspoň rohový kop.
     
    71
    Domáci tím strelený gól jednoznačne povzbudil a nakopol, čo je vidieť aj na tom, že majú určite chuť pridať ďalší presný zásah.
     
    70
    Okamžite po striedaní sa snažil vysoko vysunutého brankára Aranzubiu ďalekonosnou strelou prekvapiť Fernandéz, bránu ale tesne prestrelil.
     
    69
    Ďalšie striedanie na strane hostí, z ihriska odchádza Sílvio, na jeho miesto príde Diogo Salomão.
     
    68
    Po druhom strelenom góle vládne na tribúnach perfektná atmosféra, domáci priaznivci sú určite potešení doterajším priebehom zápasu.
     
    67
    Situácia sa začína vyhrocovať, pracujú už aj nervy, tie trošku ušli Juanovi Domínguezovi, ktorý si počínal nedovolene a vidí žltú kartu.
     
    66
    Striedajú aj hostia, z ihriska odíde Ayoze, na jeho miesto prichádza Nélson Oliveira.
     
    66
    Okamžite po strelenom góle prichádza druhé striedanie na strane domáceho tímu, z ihriska tentoraz kráča strelec úvodného gólu Saviola, toho nahradí Fernández.
     
    65
    Málaga dala gól! Joaquín vracal loptu pred šestnástku Deportiva, kde výborne zakombinovali Saviola a práve JÚLIO BAPTISTA, ktorý sa po narážačke ocitol znova sám pred brankárom hostí a na tretí raz ho prekonal. 2:0.
     
    64
    Júlio Baptista sa ocitol v príležitosti, keď sa po výbornej prihrávke ocitol sám pred brankárom Aranzubiom, ale ten ho aj tentoraz výborne vychytal.
     
    63
    Hra sa nám presúva z jednej strany na druhú, pred bránou Málagy teraz nastal menší chaos po tom ako Sílvio posielal prihrávku na spoluhráčov do pokutového územia. Tí ale na ňu ale nedokázali zareagovať, naopak nachádzali sa v postavení mimo hry.
     
    62
    Na opačnej strane z ľavej strany do šestnástky centroval Eliseu, do zakončenia hlavou sa dostal Saviola, ten ale druhý gól v zápase nepridáva, lebo hlavičkuje nad.
     
    61
    Vážnejšia príležitosť na vyrovnávací gól ale stále neprichádza.
     
    60
    Postupne v zápase preberajú iniciatívu hostia, čoraz viac sa dostávajú pred bránu Málagy a vytvárajú tak tlak na domácich obrancov.
     
    59
    Prvé striedanie v zápase prichádza už v 59. minúte, konkrétne z ihriska odchádza Iturra, ktorý pred malou chvíľou inkasoval žltú kartu. Na jeho miesto príde Ignacio Camacho.
     
    57
    Hráči hostí sa teraz hnevajú na Eliseua, ktorý sa snažil zachytiť loptu na postrannej čiare, naopak ale poslal prudkú loptu priamo na lavičku náhradníkov Deportiva. Nastala aj menšia potyčka, hlavný rozhodca však situáciu ukľudňuje.
     
    56
    Iturra zahral nedovolene na súperovej polovici a keďže sa nejednalo o prvý faul, prichádza aj odmena v podobe žltej karty.
     
    55
    Po chybe v rozohrávke naopak mohol udrieť Rikki, jeho zakončenie ale míňa bránu Málagy.
     
    54
    Loptu majú na svojich kopačkách hráči Málagy, zdržujú sa ale na vlastnej polovici a s rozohrávkou vpred sa príliš neponáhľajú.
     
    53
    Hrá sa opäť v strede ihriska, obidva tímy sú opatrné v defenzíve, nepúšťajú svojho súpera do plynulejšieho prechodu do útoku.
     
    51
    Domácim priaznivcom na tribúnach sa to samozrejme páči a túto nepresnosť odmeňujú hlasitým potleskom.
     
    50
    Hostia zvolili zakončenie strelou, tá ale letí veľmi, ale veľmi vysoko nad bránu Caballera.
     
    49
    Iturra vybojoval pre svoj tím priamy kop z podobnej pozície z akej skórovali jeho protihráči. Faulujúcim hráčom bol Jesús Gámez.
     
    48
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vybral Rikki, bol však zastavený výborným zákrokom sklzom jedného z obrancov.
     
    48
    Domáci sa tlačia dopredu, inak ale sledujeme podobný obraz hry, aký sme videli na konci prvého polčasu.
     
    47
    Joaquín to skúšal po pravom krídle, tam ale bol pozorný obranca Deportiva, ktorý útok zastavuje a sám postupuje vpred.
     
    46
    Hráči Málagy okamžite po rozohrávke berú loptu súperovi a púšťajú sa vpred, zakončenie smerom na bránu však bolo chabé a Aranzubia bez väčších problémov chytá.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov už vyšli na trávnik, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    A tým sa aj skončil prvý polčas, v ktorom sme videli jediný gól, o ktorý sa postaral v nadstavenom čase Saviola. Inak sme príliš veľa príležitostí na skórovanie nevideli. Za spomenutie stojí šanca Baptistu, ktorý ale zlyhal na brankárovi Deportiva. Na strane hostí pekne vystrelil Valerón, jeho pokus sa ale do brány nevmestil. Uvidíme, čo nám prinesie druhá polovica stretnutia, ktorá začína zhruba o 21:02.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Málaga dala gól! Domáci sa konečne dočkali a túto príležitosť využívajú! Po centri do šestnástky sa JAVIER SAVIOLA výborne uvoľnil a v páde efektne zakončuje za chrbát bezmocného Aranzubiu. 1:0!
     
    45
    V samom závere riadnej hracej doby prvého polčasu získavajú domáci hráči priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    44
    Hostia znova pekne zakombinovali a znova v tom mal prsty Rikki, pri finálnej prihrávke si ale hráči nerozumeli a lopta letí mimo hraciu plochu.
     
    43
    Ani im sa ponúknutú príležitosť nedarí využiť, obrana Deportiva odvracia a presúva hru do stredu ihriska.
     
    42
    Na opačnej strane po protiútoku získavajú rohový kop naopak domáci.
     
    42
    Po priamom kope zakončoval hlavou Ayoze, jeho pokus sa ale medzi tri žrde nevmestil.
     
    41
    Po nedovolenom zákroku obrancu Málagy získavajú hostia priamy kop. Táto pozícia je však dosť vzdialená od brány Caballera.
     
    40
    Beží nám už 40. minúta, príliš veľa príležitostí na otvárací gól sme nevideli, uvidíme či sa to zmení v posledných piatich minútach riadneho hracieho času prvého polčasu.
     
    39
    Ani im to ale dlho nevydržalo a o loptu v strede ihriska prichádzajú.
     
    39
    Ten ale nevyužívajú a bielo-modrí sa okamžite vrhajú vpred.
     
    38
    Po jednej takej získavajú hostia rohový kop.
     
    38
    Hráčom Málagy akoby dochádzala šťava, ich prechody do útoku niesu tak priamočiare akoby mali byť, naopak vždy keď prídu o loptu je tu hrozba kontry Deportiva.
     
    37
    Na to, že nesledujeme práve najatraktívnejší futbal, fanúšikovia, najmä tí domáci sa výborne bavia a na tribúnach dávajú o sebe jednoznačne vedieť.
     
    36
    Hra sa opäť presunula do stredu ihriska, kde sa nám začali hromadiť aj nedovolené zákroky na obidvoch stranách, čo situácii určite nepomáha.
     
    34
    Saviola postupoval vpred, po krídle vysunul Isca, jeho prihrávku do pokutového územia vystihli hostia a celú akciu domácich zastavujú.
     
    33
    Teraz si vydýchli obrancovia domáceho tímu, ktorí takéto chyby na vlastnej polovici jednoznačne robiť nesmú pretože by sa im mohli nepekne vypomstiť.
     
    32
    Valerón ešte vybojoval loptu na súperovej polovici, z veľkej vzdialenosti vystrelil, jeho pokus ale tesne míňa ľavú tyč brány domácich.
     
    31
    Rikki s Aguilarom znova pekne kombinovali pred šestnástkou Málagy, nakoniec ale k Aguilarovi pristúpila až trojica obrancov Málagy a nedovolila mu prihrať do pokutového územia.
     
    30
    Doáci sú čoraz aktívnejší, ponad vápno súpera posielajú nebezpečné lopty, na ktoré však nemá kto zareagovať a umiestniť ich do siete.
     
    29
    Hráči Deportiva posielajú loptu do bezpečia a poriadne si odfúkli. Aranzubia teraz jednoznačne zachránil svoj tím od jednogólového manka.
     
    28
    Prvá veľká príležitosť na skórovanie prichádza v 28. minúte! Po výbornej prihrávke sa z ničoho nič pred bránou hostí ocitol Júlio Baptista, jeho zakončenie z bezprostrednej vzdialenosti ale perfektne vykryl Aranzubia!
     
    27
    Nedarí sa im ho ale využiť, obrana po centri z pravej strany odvracia a práve hráči Málagy sa púšťajú vpred.
     
    26
    Tento zákrok síce smrdel nedovoleným bránením rozhodca ale faul nepíska. Píska ho až teraz po takmer identickom zákroku Eliseua. Hostia tak získavajú priamy kop z celkom slušnej pozície.
     
    25
    Pri prechode do útoku Rikki narazil na obrancu Málagy, konkrétne Eliseua. Rikki padol k zemi, akoby narazil do steny a tak sa postup vpred končí predčasne.
     
    23
    Táto akcia nakoniec končí strelou ponad brvno brány Caballera, rozohrávať teda bude práve domáci brankár.
     
    22
    Po centri Málaga loptu stráca, naopak vo dvojici sa do kontry púšťajú hráči hostí.
     
    21
    Každopádne, aktívnejším mužstvom sú domáci, avšak pred hranicou šestnástky je stiahnutých až 9 hráčov Deportiva, takže je logické, že založenie útoku je veľmi obtiažne.
     
    20
    Hrá sa prevažne tam, ani jeden z tímov nám zatiaľ neukázal väčšiu príležitosť na skórovanie.
     
    19
    Ani z tohto mraku nezaprší, domáci sa bez problémov oslobodzujú a posúvajú loptu do strednej časti ihriska.
     
    18
    Rikki s Gamaom pekne zakombinovali, zasiahnuť musela až obrana Málagy, ktorá posiela loptu mimo hracej plochy na ďalší rohový kop pre Deportivo La Coruña.
     
    16
    Ten im ale takisto príliš nevyšiel, po zakončení hlavou od Demichelisa lopta letí mimo troch žrdí brány hostí.
     
    15
    Po nie príliš dobre zahratom priamom kope a po zákroku jedného z obrancov Deportiva lopta končí mimo hracej plochy a domáci získavajú prvý rohový kop v zápase.
     
    15
    Aguilar pri obrannom zákroku fauloval protihráča, Málaga tak získava priamy kop.
     
    14
    Domáci to teraz budú skúšať po ľavom krídle, uvidíme či sa im podarí smerom vpred niečo vymyslieť.
     
    13
    Rikki to skúšal po pravom krídle, obranca si naňho dal pozor a pomerne ľahko ho obral o loptu.
     
    12
    Pri lopte sú teraz prevažne hostia, ale aj oni majú dosť veľké problémy vymyslieť niečo smerom dopredu a tak s loptou prevažne vyčkávajú pri poliacej čiare.
     
    10
    Práve o to sa snažil Isco, ktorý centroval do šestnástky súpera, avšak na jeho prihrávku nedokázal žiaden zo spoluhráčov zareagovať a tak lopta letí mimo hracej plochy.
     
    9
    Hra sa znova presunula najmä do stredu ihriska, na prvé vážnejšie ohrozenie brány si tak ešte budeme musieť počkať.
     
    8
    Prvým pekným zakončením smerom na bránu Deportiva sa prezentoval Júlio Baptista, jeho strela z hranice šestnástky ale letí ponad bránu Aranzubiu.
     
    7
    Postup sa ale zadrhol v strede ihriska, kde La Coruña dobre prehusťuje priestor a nedáva domácim hráčom veľa príležitostí na útok.
     
    6
    Rohový kop z ľavej strany sa hráčom hostí nepodarilo využiť, dopredu tak bude môcť postupovať Málaga.
     
    5
    V hre sa ešte pokračovať nebude, po súboji sa na zemi ocitol práve centrujúci Rikki a Iturra.
     
    4
    Peknú útočnú akciu teraz predviedli hráči Deportiva, z pravej strany posielal center do šestnástky Riki, tesne pred Valerónom však zasiahol obranca Málagy a odvracia aspoň na rohový kop.
     
    3
    Hra sa znova presunula pred bránu Aranzubiu, ten sa dnes prvý raz dotkol lopty, keď hasil situáciu pri značke na pokutový kop.
     
    2
    Na opačnej strane sa pred hranicou pokutového územia Málagy ocitol Pizzi, v rozhodujúcom momente zaváhal a tak celá útočná akcia končí bez zakončenia.
     
    2
    Po viacerých súbojoch v strede ihriska sa lopta dostala až na pravé krídlo, konkrétne na Joaquína, ktorý sa snažil o prihrávku do vápna na Saviolu, ten bol ale tiesnený dvojicou obrancov a k lopte sa nedostal.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci, ktorí sa okamžite snažili o prechod v pred po ľavej strane, kvôli nepresnosti však loptu získava súper.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Obidva tímy sú už na hracej ploche, domáci hráči budú hrať v tradičných bielo-modrých pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čierno-červenej kombinácii.
     
    Toulalan figuruje v základnej zostave, takže jeho zranenie už zrejme pominulo a dnes teda bude môcť svojmu tímu pomôcť.
     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Caballero – Eliseu, Weligton, Demichelis, Jesús Gámez – Iturra, Toulalan- Isco, Júlio Baptista, Joaquín – Saviola

    Deportivo La Coruña: Aranzubia – Ayoze, Zé Castro, Aythami, Sílvio – Juan Domínguez, Aguilar – Pizzi, Valerón, Bruno Gama – Riki

    Rozhodca: Carlos Delgado – Aitor Ríos, Andoni Huerga.
     
    Aj napriek tomu, je dnes Málaga miernym favoritom, teda aspoň pre stávkové kancelária, nakoľko kurz na výhru Málagy sa pohybuje okolo hodnoty 2,4, kurz na víťazstvo hostí 2,8 a na remízu 3,4.
     
    Čo sa týka vzájomných zápasov, môžeme sledovať naozaj zaujímavú štatistiku. V posledných šiestich zápasoch sa vždy striedali víťazstvá Deportiva La Coruña a remízy. Ešte zaujímavejší poznatok je, že Málaga zvíťazila nad Deportivom naposledy ešte v roku 2000. Odvtedy sa hráčom Málagy nedarí pretrhnúť šnúru 19 zápasov bez víťazstva proti Deportivu.
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 37. a teda predposledného kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom stretnutí proti sebe nastúpia Málaga CF a Deportivo La Coruña.

    Málaga CF

    Ako bolo spomínané do konca sezóny nám zostávajú ešte 2 zápasy, a už teraz je jasné, že budúci rok sa Malage nepodarí zopakovať úspech z tohtoročnej Ligy majstrov, keď sa dostala medzi najlepšiu osmičku európskych tímov. Nachádza sa totiž na 6. mieste v tabuľke so ziskom 54. bodov. Na 4. miesto, ktoré by zabezpečovalo postup do Ligy majstrov stráca až 8 bodov. Napriek tomu 6. priečka zatiaľ zabezpečuje Málage účasť v Európskej Lige UEFA. Hráči Málagy však dnes budú musieť zabrať, nakoľko by mohli prísť aj o toto postavenie v tabuľke na úkor Realu Betis, ktorý stráca na Málagu iba 2 body. Naviac ho čakajú zápasy nie príliš najťažšie zápasy proti Realu Zaragoza a Levante, naopak v poslednom kole čaká Málagu FC Barcelona.

    Málaga prišla o dôležité body do tabuľky najmä na konci sezóny, keďže z posledných 9tich zápasov vyhrala iba 2x, 2x remízovala a až 5krát sa zápas skončil prehrou Málagy.

    V dnešnom zápase bude trénerovi domáceho tímu chýbať dvojica hráčov, ktorí nútene pauzujú pre zranenie. Jedná sa konkrétne o Caballera a Toulalana.

    Deportivo La Coruña

    Tím hostí je na tom čo sa týka postavenia v tabuľke o poznanie horšie. Odlepil sa síce od dna tabuľky, avšak stále mu dýcha na chrbát zatiaľ zostupujúci Real Zaragoza. Ten stráca iba jediný bod. Každý bod tak môže hráčom Deportiva pomôcť zachrániť sa v najvyššej lige. Deportivu La Coruña teda zatiaľ patrí 17. priečka v tabuľke s 35 bodmi.

    Čo sa týka posledných 5tich zápasov, La Coruña je na tom o čosi lepšie ako domáci tím. Z posledných 5tich zápasov hráči Deportiva získali 6 bodov za jednu výhru, jednu prehru a tri remízy.

    Aj hráčom hostí dnes bude chýbať dvojica hráčov, ktorá si nezahrá pre zranenie. Sú to Diogo Salomão a Marchena.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 45+1. Saviola, 65. Baptista, 80. Isco – 75. Salomão

    Karty:   56. Iturra (MLG), 90+1. Gámez (MLG) – 67. Domínguez (LAC)


    Malaga CF: Caballero – Eliseu, Weligton, Demichelis, Jesús Gámez – Iturra, Toulalan- Isco, Júlio Baptista, Joaquín – Saviola
    Deportivo La Coruña: Aranzubia – Ayoze, Zé Castro, Aythami, Sílvio – Juan Domínguez, Aguilar – Pizzi, Valerón, Bruno Gama – Riki

    Rozhodca: Carlos Delgado – Aitor Ríos, Andoni Huerga