Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (0:0, 1:0, 1:2)
Švédsko
Štvrtok 16.05.2013, 20:15 • Globen • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Švédska. Všetko je už však dokonané! V samostatných nájazdoch uspeli hráči Švédska, ktorí vyhrali nad Kanadou po samostatných nájazdoch. O všetkom rozhodol premenený nájazd NIKLASA PERSSONA.
     
    Začala sa druhá séria a na nájazde je úspešný Niklas Persson, ktorý uspel po presnej strele.
     
    Na druhej strane prišiel Jordan Eberle, ktorý vyrovnáva na 1:1 po presnej strele do pravého dolného rohu.
     
    Prvá šanca na strane Švédska a Ericsson premieňa popod betóny brankára Smitha!
     
    55:00
    Tak toto bola dobrá šanca na strane Švédska. Rýchly prechod cez stredné pásmo a akcia, ktorá končí strelou Gustafssona na pravej strany, ktorý vystrelil na Mika Smitha. Jeho zákrok perfektný, ale vďačil tomu ja priamy výhľad na puk.
     
    50:50
    Kanada dala gól! Tak toto je ale dráma... Po góle Švédska prichádza gól aj na opačnej strane, kde sa presádza CLAUDE GIROUX. Kanadský útočník si sklepol prihrávku na korčuľu a následnou presnou strelou vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Andrew Ladd.
     
    49:35
    Švédsko dalo gól! Znovu využitá presilovka a "Tri korunky" idú do vedenia po strele NICKLASA DANIELSSONA, ktorý posla tvrdú strelu od modrej a ožívajú aj fanúšikovia. Perfektný hokejový moment na zimnom štadióne. Asistencie bratia Sedinovci.
     
    49:09
    Vylúčenie na strane kanadského tímu. Na trestnú odchádza Claude Giroux za krosček.
     
    48:43
    Tak teda bol to teč Stamkosa, ktorý tečoval puk pred bránou!
     
    48:43
    V posledných sekundách sa hra prelieva zo strany na stranu. Do útoku postupujú hráči Kanady, ktorí sa dostali do šance, kde zvonila aj tyč. Neviem Vám povedať ešte kto zakončoval.
     
    45:50
    Švédsko dalo gól! Kúzlo Smitka akurát zmizlo, keď v tretej tretine je prekonaný. Švédi zahrávali presilovku, na ktorú ešte v úvode Kanada odolávala, ale strela od modrej v podaní NICKLASA DANIELSSONA prekonáva brankára. Asistencie: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    39:59
    Priamo s klaksónom prichádza gól! Bude sa ešte telefonovať, takže prvá tretina sa bude predlžovať. Môj názor je, že gól by platiť nemal.
     
    35:37
    Vylúčenie prišlo na strane Švédska. Na trestnú lavicu odchádza v týchto sekundách Joel Lundqvist za hrubosť.
     
    26:23
    Za hrubosť odchádzajú hráči z oboch tímov. Na strane Kanady opúšťa ľadovú plochu Stamkos, na druhej strane to je Lundquvist.
     
    25:50
    TAK TOTO BOLA ŠANCA! Ako by sme citovali niektorých komentátorov. Perfektná prihrávka na modrú čiaru, kde sa do následného samostatného nájazdu dostal autor prvého gólu Steven Stamkos, ktorý to skúšal blafákom, ale zlyhal na skvelom zákroku brankára Jhomas Enroth.
     
    20:45
    Kanada dala gól! Akurát sa skončila hra 4 na 4, ale hráči spoza veľkej mláky pokračovali ešte presilovkou. Perfektný útok v podaní Kanady a hlavne šikovnosť STEVENA STAMKOSA, ktorý tečoval puk pred bránou a brankár Jhonas Enroth nemal žiadnu šancu. Asistencie: Stephane Robidas, Andrew Ladd.
     
    18:41
    Prvá tretina sa nakoniec odohrá v hre 4 na 4, keď na tresnú lavicu odchádza po hákovaní za švédskou bránou asistent Andrew Ladd.
     
    15:54
    Nakoniec je to vylúčenie na strane Švédska. Ako sme spomínali z ľadovej plochy odchádza Alexander Edler, ktorý dostal trest 5+20 minút! Pre Edlera zápas KONČÍ – veľká strata!
     
    10:08
    Obrovská možnosť pre Švédov! Do útoku sa dostala dvojica hráčov, na ktorej konci bola strela Frederik Pettersson, ktorý zlyhal pred bránkou Kanady, konkrétne na betóne brankára Mika Smitha.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 21. Stamkos (Robidas, Ladd), 51. Giroux (Ladd) – 46. Danielsson (Sedin, Sedin), 50. Danielsson (Sedin, Sedin), rozh. náj. Persson


    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner.
    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Woodworth (USA)