Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (0:0, 1:0, 1:2)
Švédsko
Štvrtok 16.05.2013, 20:15 • Globen • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:09
    Vylúčenie na strane kanadského tímu. Na trestnú odchádza Claude Giroux za krosček.
     
    35:37
    Vylúčenie prišlo na strane Švédska. Na trestnú lavicu odchádza v týchto sekundách Joel Lundqvist za hrubosť.
     
    26:23
    Za hrubosť odchádzajú hráči z oboch tímov. Na strane Kanady opúšťa ľadovú plochu Stamkos, na druhej strane to je Lundquvist.
     
    18:41
    Prvá tretina sa nakoniec odohrá v hre 4 na 4, keď na tresnú lavicu odchádza po hákovaní za švédskou bránou asistent Andrew Ladd.
     
    15:54
    Nakoniec je to vylúčenie na strane Švédska. Ako sme spomínali z ľadovej plochy odchádza Alexander Edler, ktorý dostal trest 5+20 minút! Pre Edlera zápas KONČÍ – veľká strata!

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 21. Stamkos (Robidas, Ladd), 51. Giroux (Ladd) – 46. Danielsson (Sedin, Sedin), 50. Danielsson (Sedin, Sedin), rozh. náj. Persson


    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner.
    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Woodworth (USA)