Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (0:0, 1:0, 1:2)
Švédsko
Štvrtok 16.05.2013, 20:15 • Globen • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Švédska. Všetko je už však dokonané! V samostatných nájazdoch uspeli hráči Švédska, ktorí vyhrali nad Kanadou po samostatných nájazdoch. O všetkom rozhodol premenený nájazd NIKLASA PERSSONA.
     
    50:50
    Kanada dala gól! Tak toto je ale dráma... Po góle Švédska prichádza gól aj na opačnej strane, kde sa presádza CLAUDE GIROUX. Kanadský útočník si sklepol prihrávku na korčuľu a následnou presnou strelou vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Andrew Ladd.
     
    49:35
    Švédsko dalo gól! Znovu využitá presilovka a "Tri korunky" idú do vedenia po strele NICKLASA DANIELSSONA, ktorý posla tvrdú strelu od modrej a ožívajú aj fanúšikovia. Perfektný hokejový moment na zimnom štadióne. Asistencie bratia Sedinovci.
     
    45:50
    Švédsko dalo gól! Kúzlo Smitka akurát zmizlo, keď v tretej tretine je prekonaný. Švédi zahrávali presilovku, na ktorú ešte v úvode Kanada odolávala, ale strela od modrej v podaní NICKLASA DANIELSSONA prekonáva brankára. Asistencie: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    20:45
    Kanada dala gól! Akurát sa skončila hra 4 na 4, ale hráči spoza veľkej mláky pokračovali ešte presilovkou. Perfektný útok v podaní Kanady a hlavne šikovnosť STEVENA STAMKOSA, ktorý tečoval puk pred bránou a brankár Jhonas Enroth nemal žiadnu šancu. Asistencie: Stephane Robidas, Andrew Ladd.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 21. Stamkos (Robidas, Ladd), 51. Giroux (Ladd) – 46. Danielsson (Sedin, Sedin), 50. Danielsson (Sedin, Sedin), rozh. náj. Persson


    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner.
    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Woodworth (USA)