Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (0:0, 1:0, 1:2)
Švédsko
Štvrtok 16.05.2013, 20:15 • Globen • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa nám tak dnešné posledné štvrťfinále, v ktorom do ďalších bojov postupujú hráči Švédskej reprezentácie.

    Dobrý zápas a hlavne kvalitný ukončil dnešné štvrťfinálové zápasy. V úvode zápasu prišlo viacero šancí na strane Kanady, ale Švédi mali svoju silu, ktorú následne aj využili. Úvodný gól však prišiel až v druhej tretine, keď sa po teči pred brankárom presadil Stamkos. V poslednej tretine to bolo o niečo na góly lepšie. Vyrovnanie na 1:1 prišlo z presilovky, konkrétne v 46. minúte po góle Danielssona. Tento útočník pridal druhý gól v 50. minúte, ale o minútu neskôr odpovedala Kanada gólom Girouxa.

    V predĺžení sa toho veľa nestalo a o všetkom sa rozhodlo v samostatných nájazdoch, ktoré lepšie zdolali hráči Švédskej reprezentácie. (22:56:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Švédska. Všetko je už však dokonané! V samostatných nájazdoch uspeli hráči Švédska, ktorí vyhrali nad Kanadou po samostatných nájazdoch. O všetkom rozhodol premenený nájazd NIKLASA PERSSONA.
     
    Kanada z následného nájazdu nie je úspešná a do semifinále postupuje Švédsko!
     
    Začala sa druhá séria a na nájazde je úspešný Niklas Persson, ktorý uspel po presnej strele.
     
    Na strane Švédska je to Daniel Sedin. Jeho dlhý rozbeh a následná strela, ktorú kryje brankár Smith.
     
    Na druhej strane pri nájazde Duchena zasahuje brankár Enroth.
     
    Na druhej strane prišiel Henrik Sedin, ktorý si položil brankára ale Smith zasiahol betónom.
     
    Na druhej strane prišiel Jordan Eberle, ktorý vyrovnáva na 1:1 po presnej strele do pravého dolného rohu.
     
    Prvá šanca na strane Švédska a Ericsson premieňa popod betóny brankára Smitha!
     
    Prvý samostatný nájazd nepremenený! Šanca na strane Švédska.
     
    Ako prvý začnú samostatné nájazdy hráči Kanady. Pri puku sa aktuálne ocitol Claude Giroux, posledný strelec.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V samotnom predĺžení šanca neprišla ani na jednej strane. Za pár sekúnd sme tu so samostatnými nájazdmi.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    69:20
    Posledné sekundy zápasu. Kanada už pomaly čaká na sekundy a ide do útoku. Stamkos na pravej stane a nahodený puk do útočného pásma. Kanada chce dohrať predĺženie v útočnom pásme.
     
    68:50
    Posledné sekundy predĺženia. Vážnejšia šanca teda neprišla a do útoku sa tentokrát dostávajú švédski hráči. Tí prešli popri mantinely, avšak zatiaľ nezakončili.
     
    37:30
    Švédsko sa sa dostáva do útoku, ale gól z toho nie je. Kanada všetko kontroluje a teraz drží puk vo vlastnom pásme. Vzápätí útok, ktorý skončil v útočnom pásme – Švédsko sa ubránilo.
     
    36:20
    Po nepremenenom útoku na strane Kanady prichádza útok aj na druhej strane. Hra sa prelieva zo strany na stranu a nijaká väčšia vážnosť nie a nie prísť. Do konca predĺženia sú isté minúty a rozhodnúť za môže rázom jednej sekundy.
     
    65:15
    Teraz prichádza útok Švédska po ľavej strane. Landeskog prechádzal okolo brány, hľadal svojich spoluhráčov, ale nevedel sa rozhodnúť či z otočky zakončiť, alebo nahrať. Nakoniec je to strata puku.
     
    64:50
    Kanada je v posledných sekundách za bránou Švédska. Tam sa síce bojuje o puk, ale dostala ho pod kontrolu. Už, keď to vyzeralo na brejk, tak obrana Kanady dobre zasiahla.
     
    63:50
    Švédi sú ako tiché myši. Útok po pravej strane však nezakončili presne a Kanada sa následne oslobodila, ale zakázané uvoľnenie z toho nie je. Hráči spoza veľkej mláky vzápätí v útoku, ale tam nič výrazné.
     
    63:41
    Oddychový čas na strane Kanady.
     
    63:30
    V posledných sekundách sú to teda šance na strane oboch tímov. V bráne Švédska nastáva opäť zmena a zrejme Ernoth prekročil za modrú čiaru, z čoho musela isť na jedno striedanie dvojka.
     
    63:00
    Dobrá šanca pre švédskych hráčov. Tallinder sa dostal do zakončenia od modrej, ale jeho pokus skončil tesne vedľa. Dvojica švédskych hráčov sa snažila tečovať puk.
     
    61:47
    Útok aj na druhej strane. Švédsko sa dostalo do útočenia, ale zatiaľ žiadna priama strela. Boj o puk za bránou a následne sa hra opäť dostáva do stredného pásma.
     
    61:34
    Po pár sekundách už prichádza aj zákrok brankára Markstroma. Ten čelil po prihrávke zo zadných radov strele, tá však preletela presne na jeho betón.
     
    61:30
    V týchto sekundách neviem prečo, ale prichádza striedanie brankárou. Do brány tak nastupuje Jacob Markstrom.
     
    60:58
    Dobrá šanca na strane brankára Kanady. Švédsko sa po prvýkrát v predĺžení dostalo do útočného pásma, kde aj ihneď zakončilo. Strela z pravej strany a zákrok brankára Enrotha.
     
    60:30
    V úvode predĺženia vo vlastnom pásme hráči Kanady. Tí si dávajú pozor a idú dopredu so zabezpečenej obrany. Uvidíme kto nakoniec vyhrá tento zápas a či sa rozhodne v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:18
    Záverečné sekundy zápasu. Švédi šli do útoku, ale svoju možnosť nevyužili. Prechod po ľavej strane a zakončenie, ktoré nemieri do priestoru troch tyčí. Puk v strednom pásme a v moci Švédska.
     
    58:32
    Švédsko sa teda ubránilo a následne sa zmocnilo aj puku. Tento útok bol myslený iba ako taktický, keď Eriksson vytiahol puk a vyhodil – strieda sa.
     
    57:51
    Posledné sekundy sa hrajú zväčša v pásme Kanady. Boj o puk v okolí mantinelu a následne aj zakončenie, ktoré míňa bránu. Kanada počas tlaku dokázala aj vystriedať.
     
    56:59
    Kanada teraz prišla, ale všetko skončilo iba bojom o puk. Daniel Sedin následne potiahol puk cez stredné pásmo a dostal sa aj do útoku. Nezakončil! Pri mantineli zo dvojili a prišiel o puk.
     
    56:21
    Posledné sekundy sú veľmi opatrné na oboch stranách. Ani jeden tím sa moc neponáhľa do útoku, tentokrát sú Švédi stiahnutí vo vlastnom pásme a čakajú priam na Kanadu.
     
    55:32
    Blížime sa k záveru aj tretej tretiny, ale ostávajú nám ešte nejaké tie minúty hry. Pri puku aktuálne hráči Kanady, ktorí sú dobre bránení vo svojom útočnom pásme. Švédsko ich však k ničomu nepúšťa.
     
    55:16
    Po pár sekundách ďalšia možnosť na švédskej strane. Po buly sa do zakončenia dostal Henrik Sedin, ktorý zlyhal na zákroku Mike Smitha. Jeho ďalší úspešný zákrok, tentokrát lapačka.
     
    55:00
    Tak toto bola dobrá šanca na strane Švédska. Rýchly prechod cez stredné pásmo a akcia, ktorá končí strelou Gustafssona na pravej strany, ktorý vystrelil na Mika Smitha. Jeho zákrok perfektný, ale vďačil tomu ja priamy výhľad na puk.
     
    54:19
    Stamkos sa dostal s pukom do útočného pásma. Na pravej strane bol úplne sám a čakal na pohyb spoluhráčov pred bránou. Bola to prihrávka, ale tá iba preletela popred Enrotha, následne Kanada ostáva v útočnom pásme. Boj o puk pri mantineli.
     
    53:17
    Kanada je vzápätí vytlačená do stredného pásma a do útoku sa vracia po nahodení. Útok aj na druhej strane, kde sa tlačí do zakončenia Kronwvall, ktorému to nevyšlo najlepšie.
     
    52:44
    Ďalšie sekundy tretej tretiny máme pred sebou. Pri puku sú síce hráči Kanady, ale tí v útočnom pásme nič veľké nespôsobujú. Sú to hlavne boje popri mantineloch.
     
    52:08
    Tak gólové hody máme teda za sebou. Do útoku sa dostáva Kanada, ktorá zatiaľ nezakončuje. Ani sa tak nestane, keď sa puk dostal do stredného pása a pokračuje útokom Švédska – ofsajd.
     
    50:50
    Kanada dala gól! Tak toto je ale dráma... Po góle Švédska prichádza gól aj na opačnej strane, kde sa presádza CLAUDE GIROUX. Kanadský útočník si sklepol prihrávku na korčuľu a následnou presnou strelou vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Andrew Ladd.
     
    49:35
    Švédsko dalo gól! Znovu využitá presilovka a "Tri korunky" idú do vedenia po strele NICKLASA DANIELSSONA, ktorý posla tvrdú strelu od modrej a ožívajú aj fanúšikovia. Perfektný hokejový moment na zimnom štadióne. Asistencie bratia Sedinovci.
     
    49:09
    Vylúčenie na strane kanadského tímu. Na trestnú odchádza Claude Giroux za krosček.
     
    48:43
    Tak teda bol to teč Stamkosa, ktorý tečoval puk pred bránou!
     
    48:43
    V posledných sekundách sa hra prelieva zo strany na stranu. Do útoku postupujú hráči Kanady, ktorí sa dostali do šance, kde zvonila aj tyč. Neviem Vám povedať ešte kto zakončoval.
     
    46:47
    Celý zápas nám tak začína od začiatku. Pri puku sú v týchto sekundách hráči Kanady, ktorí sa dostali do útočného pásma, ale nahodený puk pokrýva obrana Švédska.
     
    45:50
    Švédsko dalo gól! Kúzlo Smitka akurát zmizlo, keď v tretej tretine je prekonaný. Švédi zahrávali presilovku, na ktorú ešte v úvode Kanada odolávala, ale strela od modrej v podaní NICKLASA DANIELSSONA prekonáva brankára. Asistencie: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    44:58
    Tentokrát sú v útoku hráči Švédska, ale dlhšie sa bojuje o puk. Následne "Tri korunky" stále kombinujú v útočnom pásme, stále však bez zakončenia.
     
    44:20
    Odrazený puk sa dostal na modrú, odtiaľ to skúsil nahodeným pukom Henrik Tallinder, ktorý však nenašil nikoho. Vzápätí Landeskog pred bránou, ale brankár Smitha je zatiaľ neprekonaný.
     
    43:45
    V týchto sekundách sa nám hra prelieva zo strany na stranu. Do útoku sa dostali síce hráči Švédska, ale tí neboli moc úspešní. Po pár sekundách hry to skúšali znovu, lenže tentokrát zlyhali za bránou Smitha.
     
    42:48
    Hra sa spomalila. Čaká sa na rozohrávku Švédska spoza ich brány. Tá nebola príliš dobrá, keď na modrej zachytil puk Tylor Hall a ihneď zakončil. Vhadzovať sa bude na pravom buly v útočnom pásme Kanady po zákroku Jhonasa Enrotha.
     
    42:03
    V posledných sekundách sme mali možnosť vidieť dobrú obranu na strane Kanady. Následne sa hráči spoza veľkej mláky dostali do útočného pásma, lenže za bránou zlyhal v súboji o puk Stamkos.
     
    40:33
    Po ofsajde sa do útoku dostali hráči Kanady, ale súper sa ubránil. Vyzeralo to aj na útok Švédska, ale ten taktiež skončil po nepresnej prihrávke v strednom pásme. V útoku hráči Kanady po strele Matt Duchena zákrok brankára Jhomasa Enrotha.
     
    40:11
    V úvode poslednej tretej tretiny sa od útoku dostali švédski hráči. H. Sedin nahodil puk po mantinely, ale veľká šanca sa vzápätí nezrodila. To čo prišlo bol iba útok Kanady – ofsajd!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:55.
     
    Z opakovaného záznamu bolo jasne vidieť, že gól nebude platiť, takže druhá tretina sa nám končí za stavu 1:0.

    V druhej tretine už prišlo viacero šanci na oboch stranách, ale tí šťastnejší sú práve hráči Kanady, ktorí sa dostali do vedenia v 21. minúte po presnom zásahu Stamkosa, ktorý potvrdil svoj zabijacký inštinkt a znovu skóroval.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:59
    Priamo s klaksónom prichádza gól! Bude sa ešte telefonovať, takže prvá tretina sa bude predlžovať. Môj názor je, že gól by platiť nemal.
     
    39:20
    Následný útok Švédska skončil strelou od modrej čiary. Dobrý zákrok si pripisuje brankár Mike Smith, ktorý čelil strele Henrika Tallindera. Vhadzovanie v útočnom pásme Švédska a posledné sekundy druhej tretiny.
     
    39:10
    Za bránou Kanady je veľký boj o puk, ale ten nakoniec vyhráva Kanada, ktorá sa oslobodila. Nie je z toho zakázané uvoľnenie, ale Švédsko si po puk musí ísť do vlastného pásma.
     
    38:35
    Kanada po pár sekundách opäť v útočnom pásme. Tentokrát to neboli nič vážne, keď popri mantinely sa hráči spoza veľkej mláky nepresadili. V posledných sekundách prichádza aj útok na druhej strane.
     
    38:01
    Začali sa posledné dve minúty druhej tretiny. Do útoku sa dostávajú hráči Kanady, po ktorom si ďalší zásah pripisuje brankár Jhomas Enroth. Boli sme svedkami dobrého prieniku, na ktorom konci bol Jordan Staal, ktorý zakončil do brankár Enrotha, ten je veľmi zamestnávaný v druhej tretine.
     
    37:24
    Veľké zaváhanie v rozohrávke Švédska vo vlastnom obrannom pásme. Puk skončil pred bránou na hokejke Matta Reada, ktorý nakoniec pokryl, keď mu dobre zmenšil uhol a následne telom vykryl jeho strelu.
     
    37:00
    Blížime sa k záveru druhej tretiny a Kanada čaká s rozohrávkou vo vlastnom pásme. Postupný útok skončil v pásme súpera, kde Kanada dlhšie nezakončili, ale pokus nakoniec prišiel, keď strela Subbana končí medzi betónmi brankár Jhomasa Enrtoha.
     
    36:24
    Švédsko sa zatiaľ počas oslabenia dobre bráni a Kanadu v podstate do ničoho nepustilo. Tak to je aj teraz, keď nahodený puk končí za bránou Smitha.
     
    35:37
    Vylúčenie prišlo na strane Švédska. Na trestnú lavicu odchádza v týchto sekundách Joel Lundqvist za hrubosť.
     
    34:32
    Dlhšie nebola prerušená hra a Kanada sa v týchto sekundách dostáva do útoku. Švédsko je veľmi silné v hre v okolí mantinelov a to využili aj teraz. Po vybojovaní puku prechod do útoku – neúspešne. Následný útok Kanady končí zákrokom brankára Enrotha.
     
    33:53
    Boj o puk v útočnom pásme Kanady a znovu žiadne veľké vzrušenie. Švédi sa pomaly dostali po pravej strane do útoku, ale následná nepresná strela Joela Lundquista minula bránu a skončila iba na zadnom mantinely.
     
    33:04
    Šanca ani na jeden strane teda neprišla. Ďalší útok sa bude začínať spoza švédskej brány, ale to je nepresné. Švédi sa dostali do útočného pásma, ale nahodený puk zachytáva za vlastnou bránou brankár Mike Smith, dobrá následná rozohráva a Kanada ide do útoku.
     
    32:18
    Chyba rozohrávky za bránou Švédska. Prihrávka z pravej strany a pred bránou sa nepodarilo zakončiť Stamkosovi, ktorý tesne minul puk. Po následnom boji pri mantinely sa do útoku dostáva Švédska reprezentácia.
     
    31:32
    Hra sa spomalila. Vo vlastnom obrannom pásme boli s pukom na hokejkách hráči Kanady, ale následne v strednom pásme pri mantinely oň prišli. Následný útok zo švédskej strany pokrýva brankár Mike Smith, ktorý stihol ešte aj rozohrať.
     
    30:58
    Ubehlo pár sekúnd a znovu vidíme úspešný zákrok na strane švédskeho brankára. Znovu rýchly prechod zo stredného pásma do útočného a zakončenie z hokejky Schultza, ktorý posiela puk do lapačky Enrotha.
     
    30:40
    Dlhšie sme nevideli zakončenie smerom na švédsku bránu a prichádza až teraz. Rýchly prechod v podstate z ničoho a Kanada v útočnom pásme. Strela z pravej strany v podaní Girouxa končí v lapačke brankára Enrotha.
     
    30:01
    Stále čakáme na útok Kanady, resp. prienik do stredného pásma. Práve teraz prišiel pokus, ktorý skončil v strednom pásme, kde prišla nepresná prihrávka na pravú stranu.
     
    29:26
    V posledných sekundách hry boli viac v útoku hráči Kanady, ale tí sa nedostali do nijak vážneho zakončenia. Hra sa vzápätí stiahla do ich obranného pásma, ale tam sú práve oni, ktorí kontrolujú hru.
     
    28:18
    Hra 4 na 4 sa pred pár sekundami skončila a vo vlastnom pásme budú rozohrávať hráči Kanady. Tí sa dostali vzápätí aj do útočného pásma, kde z pravej strany a z voleja vypálil O Reilly, ktorý míňa bránu súpera.
     
    27:54
    Hra sa v posledných sekundách upokojuje. Pripomínam, že stále sa pokračuje v hre 4 na 4. H. Sedin poslal prihrávku od mantinelu na ľavú stranu, kde zakončoval Johan Fransson, ktorý neprekonal kanadského brankára.
     
    27:05
    Dobrý prienik na strane Kanady. Cez stredné pásmo prenikol individuálne Matt Duchene, ktorý následne aj zakončil spomedzi kruhov, lenže jeho pokus preletel tesne nad hornú tyč švédskej brány.
     
    26:23
    Za hrubosť odchádzajú hráči z oboch tímov. Na strane Kanady opúšťa ľadovú plochu Stamkos, na druhej strane to je Lundquvist.
     
    26:05
    Hra je v týchto sekundách opäť prerušená, keďže útok na strane Kanady skončil zákrokom brankára, ale hlavné zdržanie prišlo pri dohrávke súbojov pred brankárom. Pár pästných výmien a rozhodcovia to všetko upokojujú.
     
    25:50
    TAK TOTO BOLA ŠANCA! Ako by sme citovali niektorých komentátorov. Perfektná prihrávka na modrú čiaru, kde sa do následného samostatného nájazdu dostal autor prvého gólu Steven Stamkos, ktorý to skúšal blafákom, ale zlyhal na skvelom zákroku brankára Jhomas Enroth.
     
    25:18
    Znovu útok na strane Švédska. "Tri korunky" to v druhej tretiny skúšajú hlavne po stranách a tak aj teraz. Po ľavej strane prichádza zakončenie, ktoré nekončí v priestore troch tyčí.
     
    24:27
    Hra sa opäť strieda zo strany na stranu. Kanada sa dostala síce do útočného pásma, ale veľký tlak si tam nedokázala spôsobiť. Vzápätí prichádza útok aj na druhej strane, lenže znovu neúspešne. Po chvíli strelecký pokus, ktorý končí mimo hracej plochy, zdá sa mi že nepresne zakončil Persson.
     
    24:14
    Po pár sekundách už prišlo aj zakončenie. Spomínané prelievanie hry sa skončilo v útočnom pásme Švédska, kde prišla strela z hokejky Simona Hjalmarssona, ktorý poslal puk iba do dobre postaveného brankár Mika Smitha.
     
    23:37
    Buly v útočnom pásme Kanady. Švédsko si to vo vlastných zadných radoch postrážilo a začínalo útok. Prechod v strednom pásme nebol najlepší a Kanada sa opäť o niečo snaží. Znovu sa hra prelieva a prichádza útok Švédska.
     
    22:54
    Znovu sa začína útok z pásma Švédska. Dobrý prechod, ktorý je zakončení aj strelou. Po ľavej strane sa realizoval celý útok, na konci ktorého bola strela Nicklasa Danielssona, ktorý páli iba do zadného mantinelu.
     
    22:12
    Po prvom góle sa do útoku dostali aj hráči Švédska. Dobrý tlak, resp. prihrávka pred bránu, ktorá však skončila iba na obrane Kanady. Tá sa následne snažila o útok, ten skončil v strednom pásme.
     
    20:45
    Kanada dala gól! Akurát sa skončila hra 4 na 4, ale hráči spoza veľkej mláky pokračovali ešte presilovkou. Perfektný útok v podaní Kanady a hlavne šikovnosť STEVENA STAMKOSA, ktorý tečoval puk pred bránou a brankár Jhonas Enroth nemal žiadnu šancu. Asistencie: Stephane Robidas, Andrew Ladd.
     
    20:10
    V úvode druhej tretiny sú pri puku švédski hráči. Najskôr sa po vyhratom buly stiahli do vlastného pásma, ale následne prišiel útok, z ktorého musel Smith zasahovať. V úvode tak buly v útočnom pásme pre "Tri korunky."
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:05.
     
    Skončila sa nám prvá tretina štvrťfinále, v ktorej sa stretli dva silné tímy a to Kanada proti Švédsku. Po prvej tretine však panuje vyrovnaný stav 0:0.

    V krátkosti sa pozrime na prvú tretinu tohto zápasu. V úvode veľký tlak Kanady, ale dobrá defenzíva v podaní súpera. Hra sa prelievala zo strany na stranu, ale šance mali po drobných chybách Švédska hráči Kanady. Dobrým pokusom sa prezentoval hlavne Jordan Eberle, ale ten zlyhal na brankárovi. Veľký moment prišiel štyri minúty pred koncom prvej časti hry, keď za faul na kanadského kapitána potrestali rozhodcovia vylúčením 5+20 na švédskej strane, konkrétne u Alexandra Eberleho.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Posledné sekundy si zrejme zahrá Kanada v útočnom pásme. Väčšinou sa puk vymieňa na modrej čiare, kde tentokrát prišlo zakončenie z hokejky Subbana. Ten hrá perfektný zápas a nie nadarmo je nominovaný za najlepšieho obrancu NHL. Jeho strelu pokryl brankár Enroth.
     
    18:55
    Tlak Kanady aj v tejto hre 4 na 4. Po buly sa dostali do útočného pásma, kde však iba nahodili puk od mantinelu. Vzápätí útok aj na druhej strane, ale veľká šanca opäť neprišla. Záver prvej tretiny veľmi vyrovnaný!
     
    18:41
    Prvá tretina sa nakoniec odohrá v hre 4 na 4, keď na tresnú lavicu odchádza po hákovaní za švédskou bránou asistent Andrew Ladd.
     
    17:55
    Znovu musíme pochváliť obrannú hru Švédska. Hráči sú stiahnutí pred bránou, čakajú na prihrávky a tentokrát sa im podarilo opäť vyhodiť puk cez všetky čiary. Kanada nehrá tú svoju hru v presilovke.
     
    17:08
    Švédsko je už zatlačené vo vlastnom obrannom pásme. Kanada síce iba kombinuje, ale po výmene prichádza opäť strela Subenna, ktorý aj teraz neúspešne. Švédsko sa následne dokázalo ubrániť a piskot na tribúne pokračuje.
     
    16:34
    Kanada sa stiahla do vlastného pásma odkiaľ následne postupuje do útoku. Na pravej strane to vyzeralo na strelu, ale nakoniec od modrej páli Subban, ktorý mieri do klbka obrancov.
     
    15:57
    Takže do konca prvej tretiny prichádza veľká šanca pre Kanadu. V úvode presilovky sa však nedostali, resp. neudržali v pásme a Švédi sa dokázali oslobodiť. Z tribún neustály piskot.
     
    15:54
    Nakoniec je to vylúčenie na strane Švédska. Ako sme spomínali z ľadovej plochy odchádza Alexander Edler, ktorý dostal trest 5+20 minút! Pre Edlera zápas KONČÍ – veľká strata!
     
    15:31
    Hra je prerušená a vyzerá to celkom vážne s kapitánom Kanady! Po strete ostal na ľade ležať Eric Staal, ktorý sa tam zvíja v bolestiach. Z opakovaného záznamu sme mohli vidieť, že Alexander Edler ho nepríjemne trafil do kolena.
     
    14:53
    Nepríjemnosť pred bránou švédskeho tímu. Do dobrého útoku sa dostali hráči Kanady, ktorí zakončili párkrát, síce z väčšej vzdialenosti, ale brankár Ernoth si musel vykrývať priestor vlastnej brány.
     
    13:51
    Tentokrát sa nám bude začínať útok z obranného pásma Kanady. Hráči spoza veľkej mláky sa dostali do útočného pásma, kde sa hlavne bojuje v okolí mantinelov. Po pár sekundách však prichádza v mirkosúbojoch výhra Švédska.
     
    13:11
    Buly v útočnom pásme vyhrala Kanada, ale vzápätí Švédi získali puk. "Tri korunky" sa síce dostali aj do útočného pásma, natlačili pred bránu, lenže žiadna veľká práca pre Mika Smitha.
     
    12:59
    "Tri korunky" to nakoniec zavŕšili v útočnom pásme, kde však nezakončili. Dobrý a hlavne rýchly útok na strane Kanady, ktorý skončil až pred bránou Švédska. Puk zakončil pred Ernothom Matt Duchene, ktorý vybojoval "aspoň" buly v útočnom pásme.
     
    12:12
    Strela Kanady zo stredného pásma, na ktorú si siahol brankár Jhomas Enroth. Vzápätí sa papierový domáci dostali aj do útočného pásma, ale väčšie ohrozenie neprišlo. Teraz však sledujme rozvíjajúci sa útok Švédska.
     
    11:54
    Veľmi rýchly hokej v posledných sekundách. Tentokrát prišiel útok na strane Kanady, ktorá to všetko zavŕšila strelou z ľavej strany. Buly v útočnom pásme. vyzerá to tak, že sa bude opakovať, kedže Joel Lundqvist bol vykázaný.
     
    11:08
    Švédsko sa nejak rozbehlo po tom úvodnom útlme a zväčša prepracovanej defenzívnej hre. Ich ďalšia rozohrávka skončila v útočnom pásme, ale za vlastnou bránou si to postrážili hráči Kanady.
     
    10:08
    Obrovská možnosť pre Švédov! Do útoku sa dostala dvojica hráčov, na ktorej konci bola strela Frederik Pettersson, ktorý zlyhal pred bránkou Kanady, konkrétne na betóne brankára Mika Smitha.
     
    09:18
    Tak toto nevyšlo najlepšie Kanade s vlastnou rozohrávkou vo vlastnom pásme. Na modrej čiare zachytil prihrávku Falt, ktorý zakončil, ale jeho pokus bol zablokovaný. Vzápätí útok na strane Kanady – ofsajd pre tím za veľkou mlákou.
     
    07:58
    Švédsko v doterajšom priebehu veľmi defenzívne, začo súper z Kanady úplne opačne. Povedal by som, že niekedy aj zabúdajú na zadné dvierka, tak aby sa im to nevypomstilo. Puk si vymieňa obrana Švédska za vlastnou bránou.
     
    07:20
    Dobrý útok na strane Kanady. Rýchly prechod po pravej strane a z toho istého miesta prichádza prihrávka z hokejky Jaya Harrisona, pred ktorým všetko upratával obranca Gustafsson.
     
    06:38
    Dobrá hra Kanady v útočnom pásme, ale nestačilo to na obranu Švédska. Nové tváre v tíme Švédska sa ukázali v útočnom pásme, kde práve Daniel Sedin nemieril z ľavej strany presne.
     
    06:09
    Hra sa opäť prelieva zo strany na stranu. Do útočného pásma sa síce dostali hráči Kanady, ale tí po súhrnnej kombinácii mieria iba do ochrannej siete. Konkrétne po prihrávke spoza brány a volej z hokejky Jordana Eberleho.
     
    05:27
    Až na tú šancu Kanady po strele Eberleho sme veľa toho nevideli. V týchto sekundách sa do útoku dostali hráči Kanady, ale tí zlyhali prihrávkou o mantinel. "Javorové listy" aj po pár sekundách, lenže nahodený puk končí u brankára.
     
    05:03
    Po buly v útočnom pásme sa Kanada dostala do útoku, kde však veľký tlak nespôsobila. Pár prihrávok a zároveň boj za bránou. Švédsko sa ubránilo a hru vytiahlo do stredného pásma. Následne ofsajd pre "tri korunky."
     
    04:37
    Kanada v úvode ukázala svoju útočnú silu, lenže to môže ponúknuť aj súper. Švédsko sa dostalo do útoku, ale tam nebolo úspešné. Následný Kanady skončil ofsajdom, keď do pásma skorej vbehol Wayne Simmonds.
     
    04:06
    Buly v útočnom pásme si vyskúšali aj hráči Kanady. Samotné vhadzovanie neboli ničím hrozivé, ale po chybe Švédska sa do zakončenie spomedzi kruhov dostal Jordan Eberle, ktorý minul bránu. Tlak Kanady zavŕšený ďalším buly v útočnom pásme.
     
    03:41
    Ďalší útok na jednej zo strán začne po buly v strednom pásme. Po vhadzovaní sa do útoku dostali hráči Kanady, ale tí veľký vzruch opäť nespôsobili. Po pár sekundách až Subban, ktorý od mantinelu posiela puk na brankára Jhonasa Enrotha.
     
    02:56
    V úvode Vám nič konkrétne nemám ani čo povedať. Útoky sa prelievajú na oboch stranách, ale žiadna veľká šanca sa nezrodila. Opatrný úvod samotného stretnutia.
     
    02:09
    Pokračovanie zmien hry na oboch stranách. Švédsko je však živšie a viackrát sa dostáva do útočného pásma. Je tomu aj tentokrát, ale nič výnimočné – opäť! Kanada ide taktiež do útoku, ale ich akcia neskončila ani zakončením.
     
    01:37
    "Tri korunky" sa dostali do útočného pásma, ale stále sa čaká na prvé zakončenie. Nahodený puk na ľavú stranu, kde po boji pri mantinely zasahuje Kanada. Vzápätí prichádza aj prvé útočné vhadzovanie pre Švédsko.
     
    00:57
    V úvode stretnutia sa hra prelieva zo strany na stranu. Prvý útok zaznamenali aj hráči Kanady, ale ani to nebolo vôbec hrozivé. Puk za bránou Enortha zbiera obrana Švédska, následne postupný útok.
     
    00:12
    Pred pár sekundami sa nám teda začal zápas. V úvode stretnutia boli pri puku hráči Švédskej reprezentácie, ale nahodený puk do útočného pásma veľa problémov brankárovi Smithovi nenarobil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner.

    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Woodworth (USA).
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri dnešnom zápase MS, v ktorom sa proti sebe stretne Kanada a Švédsko. Prajem príjemný športový zážitok.

    Na úvod si povedzme ako sa obom darí a čo už vlastne na MS odohrali. Začnime teda "troma kurunkami" ktoré vo svojom poslednom vystúpení nastúpilo proti hráčom Dánska a darilo sa. Švédi si poradili so svojim súperom 4:2. Okrem toho sa Švédska reprezentácia z posledných šiestich zápasov prehrala iba jedenkrát a ostatné s prehľadom vyhrala. Pozrime sa teda na tú prehru, ktorá prišla 09.05.2013, kde švédski hráči boli prikrátky na výber Kanady, ktorá vyhrala s prehľadom 0:3. Pozrime sa aj do zákulisia samotného diania. Najlepšími hráčmi vo švédskom dresu, resp. tým ktorým sa najviac darí sú: Gabreil Landeskog (3góly), Fredrik Pettersson (2góly), Martin Thorn (2góly).

    Poďme už aj na druhú stranu, teda k tímu z Kanady. Hráči spoza veľkej mláky v poslednom zápase tak trošku aj prekvapivo vyhrali po predĺžení nad Slovinskom, ktoré do ďalších bojov nepostúpilo. Okrem toho prišla výhra 2:1 nad Kanadou, 4:1 nad Bieloruskom, 3:0 nad Švédskom a 7:1 nad Nórskom. Najlepším strelcom je známy útočník z NHL – Steve Stamkos, ktorý v doterajšom priebehu MS dokázal súperom nadeliť pekných šesť gólov. O dva góly za ním zaostáva Matt Duchene.

    Na záver sa pozrime ešte do tabuľky, ktorá je už v týchto sekundách nepodstatná, ale predsa. Na druhom mieste sa ocitla teda Kanada po piatich vyhratých zápasoch so skóre 25-10 a 18-timi bodmi. Švédi skončili o miesto horšie, ale s rovnakým počtom vyhratých zápasov, lenže z 15-timi bodmi a o niečo horším skóre – 17-11.

    Poslednú vec, ktorú si tak pred zápasom povieme bude vzájomná bilancia. Posledný zápas sa odohral pred pár dňami v skupine, kde práve Kanada jasne porazila "tri korunky" rozdielom triedy a to 3:0. Celkove je to 8:4 pre hráčov Kanady.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 21. Stamkos (Robidas, Ladd), 51. Giroux (Ladd) – 46. Danielsson (Sedin, Sedin), 50. Danielsson (Sedin, Sedin), rozh. náj. Persson


    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner.
    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Woodworth (USA)