Stoke City – Tottenham 1:2 (kon.) | Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Fulham – Liverpool 1:3 (kon.)
Sunderland – Southampton 1:1 (kon.) | QPR – Newcastle 1:2 (kon.) | Norwich – West Bromwich 4:0 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:0)
Swansea City
Nedeľa 12.05.2013, 17:00 • Old Trafford • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    Manchester United dal gól! Domáci sa dostávajú do vedenia, ktoré už pravdepodobne nepustia ! Na van Persieho roh si nabiehal Vidič, no ten loptu nezasiahol. Tá sa následne dostala na zadnú tyč, kde bol RIO FERDINAND, ktorý nekompromisnou strelou prekonal Tremmela a zaznamenal svoj prvý tohtoročný gól.
     
    87
    Hostia ešte medzitým striedajú posledný krát v zápase. Z ihriska odišiel Hernandez, ktorý svoje miesto prenechal Augustinovi.
     
    86
    Davies dostal peknú kolmú prihrávku do šestnástky, vrátil pod seba Hernandézovi, no ten na miesto strely volil ešte zbytočné kľučky a loptu mu vzal Vidič.
     
    85
    Davies sa pekne uvoľnil na pravom krídle a poslal center pred bránu, kde však kraľoval De Gea, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    75
    Striedajú aj domáci. Na ihrisko prichádza zmieňovaný Ryan Giggs, ktorému miesto na trávniku prenechal Chicharito.
     
    74
    Druhé striedanie Swansea City v zápase. Ihrisko opustil Michu, ktorý svoje miesto na hrote útoku prenechal Rangelovi.
     
    73
    Hostia teraz poriadne pritlačili domácich. Centrom na zadnú tyč to najprv skúšal Hernandez následne motal domácim hlavy aj Routledge. Diabli sa napokon dokázali ubrániť.
     
    69
    Obrovská šanca domáceho tímu ! Kagawa poslal do pokutového územia krásny pas Evrovi, ktorý sa presadil v súboji proti dvom protihráčom, no na center či zakončenie mu už neostal čas ani sily, kedže ho výborne bránil Chicho. Loptu napokon Tremmel vyboxoval na hranici pokutového územia, odkiaľ tvrdo z prvej vypálil Anderson. Jeho strela preletela tesne vedľa ľavej tyče !
     
    66
    Na dnes má splnené aj Welbeck, ktorého nahradil Antonio Valencia.
     
    66
    Ryšavý princ Paul Scholes správe dokončil svoj posledný zápas v kariére na Old Trafford. Na jeho miesto prišiel Anderson.
     
    65
    Routledge teraz nevidel na pravom krídle voľného Hernandéza a na miesto prihrávky jemu, prihral na ľavo Taylorovi, ktorého prihrávku do pokutového územia dešifroval Kagawa. Hostia po prvý raz v zápase striedajú. Tylor dole, Davies hore.
     
    64
    Welbeck dostal od van Persieho skvelú prihrávku do behu. Angličan vnikol do šestnásty a posielal pred bránu okamžite prízemný center na Chicharita. Mexičan sa naťahoval a sklzom sa snažil zakončiť, no troška mu chýbalo. Lopta preletela cez celé pokutové územie.
     
    62
    Obrovská šanca hostí na vedúci zásah ! Rýchly brejk, v ktorom dostal do šestnástky peknú prihrávku Hernandéz, ktorý vycvičil Jonesa a následne vypálil na bližšiu tyč. Tam bol pripravený De Gea !
     
    53
    Routledge dostal dobrú prihrávkou do šestnástky a z ľavej strany zakončil na vzdialenejšiu tyč Tremmelovej brány. Bol však ešte tiesnený Vidičom a ten mu znemožnil presné zakončenie. Domáci si vydýchli.
     
    49
    Swansea dala gól! Hostia vyrovnávajú stav tohto stretnutia ! Z pravej strany prišiel center do pokutového územia, kde sa k lopte dostal MICHU, ktorý nádherným volejom nedal De Geovi šancu. Krásny zásah najlepšieho kanoniera hostí !
     
    43
    Po prihrávke od Carricka si to van Persie pripravil na ľavačku a tvrdo vypálil. Jeho strelu smerujúci k pravej tyči Tremmel vyrazil.
     
    39
    Manchester United dal gól! Dočkali sme sa otváracieho zásahu stretnutia ! van Persie poslal z priameho kopu center do pokutového územia, kde sa lopta odrazila k CHICHARITOVI, ktorý chladnokrvne zakončil !
     
    35
    van Persie pekne prehodil Chicharitovi do pokutového územia, ten však vystrelil troška zbytočne z prvej a bránu netrafil.
     
    25
    pekná akcia domácich. Odrazená loptu najprv dobre zachytil Chicharito, ktorý potom pekne zakombinoval so Scholesom a Kagawom. Japonský záložník potom prihral do šestnástky Scholesovi, ktorý mohol zakončovať, no bol v záklone a jeho strela nenarobila Tremmelovi problémy.
     
    22
    van Persie si prišiel po loptu do hlbšej pozície, odkiaľ poslal nádhernú prihrávku do pokutového územia na Evru, ktorý sa dostal k strele ľavačkou. Tremmel pozorný.
     
    5
    Prvá obrovská šanca tohto zápasu patrí Manchestru United. De Geov odkop odvrátila obrana hostí len k van Persiemu, ktorý poslal do pokutového územia krásnu prihrávku Chicharitovi. Mexický zakončovateľ ľavačkou trafil len spojnicu !
     
    3
    Domáci ju však opäť získali a po nádhernom Scholesovom oblúčiku sa do šance rútil Evra. Jeho hlavičku obrana hostí odvrátila do bezpečia.

    Michal Bakoš

    Góly: 39. Chicharito, 87. Ferdinand – 49. Michu


    Manchester United: De Gea – Jones, Vidič, Ferdinand, Evra, Carrick, Scholes, Welbeck, Kagawa, van Persie, Chicharito
    Swansea City: Tremmel – Taylor, Chicho, Williams, Tiendalli, Dyer, Routledge, Britton, De Guzman, Hernandez, Michu

    Rozhodca: Moss – Halliday, Bankes (Clattengurg)