Skalica – B. Bystrica 5:1 (kon.) | Martin – Nitra 3:6 (kon.) | Poprad – Žilina 4:3 (kon.)
Zvolen – Piešťany 3:2 (po pr.) | Trenčín – Košice 3:9 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
MsHK Žilina
Piatok 21.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Domáci "kamzíci" sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Lukáš Hvila nám predviedol zakončenie zo stredného pásma, ktoré však skončilo len tesne vedľa ľavej žŕdky žilinskej brány.
     
    59:02
    Žigárdy ostáva na striedačke! Žilinčania odchádzajú na ľadovú plochu v šestici!
     
    59:02
    Žilinský tréner Ladislav Spišiak si vyžiadal oddychový čas! Vhadzovať sa bude v strednom pásme a hostia majú presilovú hru v dĺžke štyri sekundy!
     
    57:06
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu domácich si odchádza sadnúť Robert Sabolič, ktorý nám predviedol nedovolené držanie.
     
    51:00
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal Roman Tomas, no gólman Žigárdy bol v strehu a Tomasa vychytal dobrými zákrokmi nadvakrát! Ani skvelá prihrávke Kloudu Popradu nepomohla.
     
    50:00
    Gólman Westlund sa nenechal zahanbiť a skvele prečítal úmysel Richarda Hunu. Ten chcel puk zasunúť pomedzi jeho betóny, no nepodarilo sa mu to. Popradský gólman nám predviedol dobré sklepnutie betónov na ľad.
     
    50:00
    Žilinčania nám predviedli skvelý únik v oslabení, po ktorom sa k puku dostal Richard Huna, no bol hákovaný Hvilom! Nasledovať bude trestné strieľanie!
     
    49:25
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť útočník Tomáš Troliga.
     
    48:20
    Róbert Krajči sa dobre presúval po ľavom krídle, následne si urobil niekoľko kľučiek a otočiek, no bol neúspešný. Dobrou hrou telom ho odstavil pozorný Kovačevič.
     
    44:10
    Po dobrej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Sabolič, no ten z medzikružia napokon netrafil priestor žilinskej brány! Gólman Žigárdy ostal v strehu.
     
    43:12
    Žilina dala gól!
    Hosťom opäť vyšiel úvod do dvadsaťminútovky. Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku v medzikruží dostal RÓBERT HUNA, ktorý nám predviedol tvrdú prízemnú strelu, ktorá si našla miesto medzi betónmi gólmana Westlunda. Asistenciu si pripisuje Róbert Krajči.
     
    34:53
    Poprad dal gól!
    STANISLAV BALÁN sa s týmto trestným strieľaním nebavil a gólmana Žigárdyho vyšachoval priam ukážkovo. Dobrými kľučkami ho zmiatol a následne mu puk zasunul pomedzi jeho betóny. Bez asistencií.
     
    34:53
    Popradčania majú k dispozícii trestné strieľanie! Predvedie nám ho Stanislav Balán, ktorý bol nekompromisne podrazený žilinským Dlouhým.
     
    33:10
    Po skvelej prihrávke od Róberta Hunu sa k puku na pravej strane dostal Krajči, no toho veľmi dobre odstavil Šterbák a nedovolil mu tak zakončovať do poodkrytej popradskej brány.
     
    32:48
    Žilinčania majú obrovskú šancu na vyrovnanie. Zahrajú si v početnej výhode o dvoch mužov. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť aj Balán, ktorý nám predviedol hákovanie.
     
    32:35
    Žilinskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie si na tresnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    30:41
    Na druhej strane nám skvelý zákrok predviedol gólman Westlund, ktorý dobrým zákrokom lapačkou zneškodnil strelu švihom z ľavej strany v podaní Kokavca.
     
    28:20
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Stanislav Balán! Ten zinkasoval presnú prihrávku od Lukáša Hvilu, no napokon z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať Žigárdyho.
     
    27:24
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po nepresnej prihrávke od Ďuriša sa k puku dostal Peter Klouda. Ten z pravej strany bleskovo prihral na ROMANA TOMASA, ktorý už nezaváhal a delovkou z medzikružia prestrelil dobre chytajúceho Žigárdyho! Asistenciu si pripisuje Peter Klouda.
     
    26:21
    Svoje individuálne schopnosti nám tentokrát predviedol Ľubomír Vaic! Prekľučkoval sa cez žilinskú obranu a následne zakončil backhandom z pravej strany, no gólman Žigárdy ho opäť úspešne vychytal!
     
    25:57
    Po skvelej prihrávke od Tomasa z ľavej strany sa k puku dostal Dávid Buc, no ten nám napokon predviedol len nepresné zakončenie, ktoré minulo bránu hostí o pár centimetrov.
     
    24:39
    Popradčania nám momentálne predvádzajú naozaj veľmi zlý výkon! Po nepresnej prihrávke od Jáchyma sa do samostatného nájazdu dostal Richard Huna, no gólman Westlund jeho úmysel vystihol a dobre zasiahol svojími betónmi!
     
    24:12
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Ďuriš, ktorý si odpyká tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    20:53
    Žilina dala gól!
    Popradská defenzíva opäť poriadne zaspala a inkasuje už druhý gól v 21. minúte. Po tvrdej strele od Troligu puk Westlundovi vypadol z náručia, následne ho zachytil MICHAL KOKAVEC, ktorý nezaváhal a bez problémov prekonal Westlunda popod jeho pravý betón. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Troliga a Vladimír Škoda.
     
    20:18
    Žilina dala gól!
    "Vlci" vstúpili do druhej tretiny naozaj veľmi rázne. Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku dostal RICHARD HUNA, ktorý nám predviedol jednoduché podvihnutie puku ponad pravý betón popradského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Róbert Krajši a Dušan Devečka.
     
    15:06
    Poprad dal gól!
    Popradský ofenzívny tlak nám priniesol aj druhý gól. Po nádhernej kombinačnej akcii sa k puku na pravej strane dostal kapitán Peter Klouda, ktorý cez bránkovisko prihral na ľavú stranu, kde stál ROMANA TOMAS, ktorý nezaváhal a z prvej prekonáva bezmocného Žigárdyho! Asistenciu si pripisuje Peter Klouda.
     
    14:50
    V ďalšej skvelej gólovej šanci sa ocitol Roman Tomas, no ten bol napokon neúspešný. Po skvelej prihrávke od Kloudu ho gólman Žigárdy vychytal svojou lapačkou!
     
    13:29
    Po fantastickej prihrávke od Balána sa k nádhernému zakončeniu z ľavej strany dostal Lukáš Hvila, no gólman Žigárdy sa po jeho strele hodil a úspešne ju vyrazil svojou lapačkou!
     
    10:31
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Popradčan Ľubomír Vaic, ktorý sa previnil nedovoleným držaním.
     
    09:45
    Skvelá prihrávka Kloudu z pravej strany nám mohla priniesť druhý popradský gól, no po tvrdom zakončení od Tomasa nám gólman Žigárdy predviedol úspešný zákrok svojími betónmi.
     
    03:37
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči prelomili streleckú smolu a dostávajú sa do vedenia! Po skvelej kombinačnej akcii sa k puku dostal STANISLAV BALÁN, ktorý skvelou strelou švihom z pravej strany prekonal dobre chytajúceho Žigárdyho. Puk prešiel do žilinskej siete ponad jeho ľavú ruku. Presilová hra je teda využitá. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Špelda.
     
    02:43
    Po peknej prihrávke od Vaica sa do dobrej palebnej pozície v medzikruží dostal Jabrocký, no jeho delovka bola napokon zblokovaná pozornou hokejkou Dlouhého.
     
    02:11
    Popradčania si zahrajú v početnej výhoode. Na dve minúty za napadnutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť žilinský hráč Valášek.

    Góly a asistencie: 4. Balán (Špelda), 16. Tomas (Klouda), 28. Tomas (Klouda), 35. Balán (pen.) - 21. Richard Huna (Krajči, Devečka), 21. Kokavec (Troliga, Škoda), 44. Róbert Huna (Krajči)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Špelda - Kovačevič ("A"), Jáchym - Fabian, Dinda - Gáborčík - Sabolič, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Gápa.
    MsHK Žilina: Žigárdy (Johanes) - Drábek, Devečka ("A") - Rúfus, Ďuriš - Dlouhý ("C"), Leško - Sekáč - Richard Huna, Róbert Huna, Krajči - Kokavec, Škoda, Troliga ("A") - Mihálik, Valášek, Drevenák - Sýkora, Horanský, Jass.

    Rozhodca: Martin Gašparík - Holienka, Zvrškovec

    Diváci: 1130