Skalica – B. Bystrica 5:1 (kon.) | Martin – Nitra 3:6 (kon.) | Poprad – Žilina 4:3 (kon.)
Zvolen – Piešťany 3:2 (po pr.) | Trenčín – Košice 3:9 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
MsHK Žilina
Piatok 21.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine bola aktivita oboch tímov na pomerne rovnakej úrovni, no o niečo málo boli lepší Žilinčania. Tým sa podarilo v 44. minúte vsietiť kontaktný gól, o ktorý sa postaral Róbert Huna. Následne mohol vyrovnať Richard Huna z trestného strieľania v čase 50:00, no gólman Westlund jeho úmysel odhadol dobre a puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
    Popradčania tak prerušili nepriaznivú sériu prehier a na svoje konto si pripisujú dôležité tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Domáci "kamzíci" sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Lukáš Hvila nám predviedol zakončenie zo stredného pásma, ktoré však skončilo len tesne vedľa ľavej žŕdky žilinskej brány.
     
    59:14
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no stále sa bránia. Uvidíme, ako sa Žilinčanom podarí využiť túto výhodu o jedného hráča.
     
    59:02
    Žigárdy ostáva na striedačke! Žilinčania odchádzajú na ľadovú plochu v šestici!
     
    59:02
    Žilinský tréner Ladislav Spišiak si vyžiadal oddychový čas! Vhadzovať sa bude v strednom pásme a hostia majú presilovú hru v dĺžke štyri sekundy!
     
    58:50
    Tvrdú strelu od modrej čiary nám predviedol Rúfus, no gólman Westlund bol v strehu a úspešne zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    58:10
    Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Rúfusa sa k puku dostal Balán, ktorý puk nekompromisne poslal do stredného pásma.
     
    57:37
    Žilinčania nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku, po ktorej puk preskočil Devečkovi hokejku a následne sa hostia musia vrátiť až za vlastnú bránu.
     
    57:06
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu domácich si odchádza sadnúť Robert Sabolič, ktorý nám predviedol nedovolené držanie.
     
    56:32
    Lukáš Hvila sa dobre presúval po pravej strane a následne zakončil z hranice kruhu, no bol neúspešný. Gólman Žigárdy mu predviedol zovretie puku medzi svojími betónmi.
     
    55:52
    Ľubomír Vaic dobre zakončil z ľavej strany. Puk sa niekoľkokrát poodrážal, no napokon ho Žigárdy dokázal vyraziť svojou dobre osadenou vyrážačkou.
     
    55:21
    Žilinčanom sa zatiaľ veľmi nedarí. Ďalšia nepresnosť ich stála útočné pásmo. Pískalo sa postavenie mimo hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    54:40
    Po rýchlom úniku od Dindu sa k puku dostal Fabian, ktorý nekompromisne vypálil z medzikružia, no napokon svojím zakončením minul priestor žilinskej brány.
     
    54:15
    Popradskí hráči sú pri puku a zatiaľ sa im veľmi nedarí. Získavajú cenné sekundy dobrými prihrávkami, no Žilinčania pridávajú na ofenzívnej aktivite.
     
    53:47
    Po dobrej prihrávke od Vaica sa k puku dostal Jáchym, no gólman Žigárdy jeho strelecký pokus dobrým reflexom v ľavej ruke vyrazil do bezpečia.
     
    53:18
    Žilinčania sa takmer dostali do útoku, no tentokrát sa príliš uponáhľal Kokavec, kvôli ktorému sa následne píska postavenie mimo hry.
     
    52:42
    Jass nám predviedol ďalší nebezpečný závar pred popradskou bránou, no gólman Westlund sa nenechal prekonať ani nadvakrát. Opäť úradovali jeho pozorné betóny.
     
    52:21
    Koba Jass tvrdo zakončoval od modrej čiary, no jeho delovku gólman Westlund dobre videl a napokon ju dobre vyrazil mimo popradskej brány.
     
    51:55
    Žilinčania sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť a ich súperi im nepredviedli žiadne vážnejšie ohrozenie. Pri puku je momentálne Leško, ktorý sa snaží útočiť.
     
    51:28
    Žilinský gólman Žigárdy je pri chuti a predvádza nám naozaj skvelé zákroky! Proti strele od modrej čiary z hokejky Fabiana vytiahol ďalší lapačkový semafór.
     
    51:00
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal Roman Tomas, no gólman Žigárdy bol v strehu a Tomasa vychytal dobrými zákrokmi nadvakrát! Ani skvelá prihrávke Kloudu Popradu nepomohla.
     
    50:24
    Ďalšie tvrdé zakončenie z ľavej strany nám predviedol Jáchym, no gólman Žigárdy mu na jeho zakončenie odpovedal skvelým lapačkovým semafórom.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1130 divákov.
     
    50:00
    Gólman Westlund sa nenechal zahanbiť a skvele prečítal úmysel Richarda Hunu. Ten chcel puk zasunúť pomedzi jeho betóny, no nepodarilo sa mu to. Popradský gólman nám predviedol dobré sklepnutie betónov na ľad.
     
    50:00
    Žilinčania nám predviedli skvelý únik v oslabení, po ktorom sa k puku dostal Richard Huna, no bol hákovaný Hvilom! Nasledovať bude trestné strieľanie!
     
    49:25
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť útočník Tomáš Troliga.
     
    48:50
    Cez pravé krídlo sa tentokrát dobre presúval Troliga, no jeden z jeho tímových kolegov to s rýchlosťou prehnal a bol v útočnom pásme skôr. Píska sa postavenie mimo hry.
     
    48:20
    Róbert Krajči sa dobre presúval po ľavom krídle, následne si urobil niekoľko kľučiek a otočiek, no bol neúspešný. Dobrou hrou telom ho odstavil pozorný Kovačevič.
     
    47:55
    Veľmi nepresná prihrávke od Jassa skončila na hokejke Jáchyma, ktorý nám predviedol vyhodenie puku cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    47:21
    Popradčania držia puk vo svojej obrannej tretine za Westlundom a čakajú na striedanie. Následne sa budú snažiť ofenzívne presadiť, no uvidíme, či sa im to podarí.
     
    46:54
    Po dobrej prihrávke od Balána sa k zakončeniu dostal Robert Sabolič, no ten z pravého krídla napokon nedokázal prekonať dobre postaveného žigárdyho, ktorý zasiahol svojími betónmi.
     
    46:15
    Popradskí hráči sa musia brániť. Ich prihrávkové kombinácie sú momentálne len veľmi nedôrazné a žilinský celok sa pre zmenu veľmi dobre bráni a očividne chce s týmto zápasom ešte niečo urobiť.
     
    45:29
    Richard Huna poslal pred popradskú bránu nebezpečnú prihrávku, no napokon sa k puku nedostal ani jeden jeho kolegov. Následne to bol až Šterbák.
     
    44:52
    Peter Klouda zaviezol puk do útočného pásma, no následne o neho prišiel, keď ho pri mantineli dobre odstavil Jakub Drábek. Žilinčania opäť útočia.
     
    44:10
    Po dobrej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Sabolič, no ten z medzikružia napokon netrafil priestor žilinskej brány! Gólman Žigárdy ostal v strehu.
     
    43:53
    Domáci "kamzíci" sa snažia rýchlo odpovedať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po pekných strelách od Balána a Saboliča si gólman Žigárdy pripísal ďalšie úspešné zákroky.
     
    43:12
    Žilina dala gól!
    Hosťom opäť vyšiel úvod do dvadsaťminútovky. Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku v medzikruží dostal RÓBERT HUNA, ktorý nám predviedol tvrdú prízemnú strelu, ktorá si našla miesto medzi betónmi gólmana Westlunda. Asistenciu si pripisuje Róbert Krajči.
     
    42:57
    Po pravej strane sa dobre presúval Horanský, no svojou delovkou napokon trafil len mantinel za popradskou bránou. Domáci sa následne dostávajú do útoku.
     
    42:21
    Po nepresnej prihrávke od Troligu sa k puku dostal obranca Šterbák, ktorý ho poslal do neutrálneho stredného pásma. Oba tímy odchádzajú striedať.
     
    41:58
    Ďalší nebezpečný prienik pred žilinskú bránu nám predviedol Sabolič, no napokon sa neodhodlal zakončovať cez žilinských obrancov a následne prišiel o puk.
     
    41:25
    Jabrocký sa presúval po ľavom krídle, následne nahral Paločkovi na pravé krídlo, no Paločko nedokázal prekonať pozorného Žigárdyho, ktorý sa dobre premiestnil.
     
    40:52
    Po peknej prihrávke od Buca sa k puku na ľavej strane dostal Roman Tomas, no ten svojou strelou švihom napokon puk umiestnil len mimo žiliinskej brány.
     
    40:17
    Popradskí hráči sú v úvode tretej tretiny aktívnejší a ihneď sa snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im to darí veľmi dobre a svojho súpera attackujú vysokým napádaním.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá tretina bola na góly už o niečo bohatšia ako tá prvá. Po skvelej prvej minúte, v ktorej sa Žilinčanom podarilo z 0:2 vyrovnať na 2:2 zásluhou gólov Richarda Hunu a Michala Kokavca (v priebehu 35 sekúnd), prebrali iniciatívu v zápase domáci "kamzíci". Tí nám predviedli skvelú bojovnosť, ktorá priniesla gólové ovocie a opäť poslala domáci tím do dvojgólového vedenia. Za Poprad sa najskôr v 28. minúte presadil Roman Tomas, ktorý dobrým švihom nedal Žigárdymu šancu a v 35. minúte pridal ďalší gól Stanislav Balán, ktorý bol úspešný v trestnom strieľaní po faule od Dlouhého.

    Podarí sa "vlkom" s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo už jasne vyhrajú domáci?
    Tretia tretina začína približne o 18:38.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:52
    V závere druhej tretiny sa do rýchleho úniku mohol dostať Kokavec, no napokon bol neúspešný. Bleskovo k nemu prikorčuľoval Špelda, ktorý mu puk uchmatol.
     
    39:19
    Z ľavej strany sa do palebnej pozície dostal Stanislav Balán, no svojou strelou napokon neprekvapil pozorného Žigárdyho. Žilinský gólman zakročil svojími betónmi.
     
    38:55
    Po nepresnej prihrávke od Špeldu sa k puku dostal Rúfus, ktorý nám predviedol ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    38:20
    Dobré obkorčuľovanie popradskej brány nám predviedol Richard Huna, no napokon z toho nič nevyťažil. Jeho prihrávka bola nepresná a končí len pri Šterbákovi.
     
    37:49
    Nebezpečnú prihrávku pred popradskú bránu nám predviedol Jass, no napokon bol neúspešný. Jeho kolega Sýkora puk nestihol, a tak sa k nemu dostávajú domáci.
     
    37:05
    Do hry sa opäť zapojil aj Ľubomír Vaic, ktorý nám predviedol dobrý únik po pravom krídle a následné zakončenie z hranice kruhu. Gólman Žigárdy bol však v strehu a puk mu síce vypadol, no dokázal sa po ňom včas hodiť.
     
    36:46
    Z ľavej strany nám dobré zakončenie predviedol aj Kokavec, no gólman Westlund puk zblokoval na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    36:28
    Krajči sa dostal do útoku, no napokon sa mu nepodarilo vykúzliť niečo zaujímavé. Po miernom váhaní ho od puku odstavil dobre brániaci Jaroslav Špelda.
     
    35:53
    Matúš Paločko nám predviedol dobrý prienik za žilinskú bránu, no jeho následná prihrávka bola nepresná a končí len na hokejke Richarda Hunu.
     
    35:22
    Popradčania sú opäť v dvojgólovom vedení a ukázali nám, že sa vedia otriasť aj z bleskového šoku v 21. minúte. Momentálne sú opäť pri puku a útočia.
     
    34:53
    Poprad dal gól!
    STANISLAV BALÁN sa s týmto trestným strieľaním nebavil a gólmana Žigárdyho vyšachoval priam ukážkovo. Dobrými kľučkami ho zmiatol a následne mu puk zasunul pomedzi jeho betóny. Bez asistencií.
     
    34:53
    Popradčania majú k dispozícii trestné strieľanie! Predvedie nám ho Stanislav Balán, ktorý bol nekompromisne podrazený žilinským Dlouhým.
     
    34:16
    Od modrej čiary tentokrát zakončoval Devečka, no jeho strela bola napokon zblokovaná a končí len na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude naľavo od popradskej brány.
     
    33:57
    Po nepresnej prihrávke od Róberta Hunu sa k puku dostal Drábek, ktorý ho však následne stratil, keďže ho k tomu dobrou obrannou hrou donútil Dávid Buc.
     
    33:10
    Po skvelej prihrávke od Róberta Hunu sa k puku na pravej strane dostal Krajči, no toho veľmi dobre odstavil Šterbák a nedovolil mu tak zakončovať do poodkrytej popradskej brány.
     
    32:48
    Žilinčania majú obrovskú šancu na vyrovnanie. Zahrajú si v početnej výhode o dvoch mužov. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť aj Balán, ktorý nám predviedol hákovanie.
     
    32:35
    Žilinskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie si na tresnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    32:20
    Po peknej prihrávke od Saboliča sa k puku dostal Hvila, no ten svojím prízemným zakončením napokon netrafil priestor žilinsskej brány a puk poslal len na žilinské hokejky.
     
    31:49
    Z hranice pravého kruhu preveril žilinského gólmana Fabian, no jeho strelu Žigárdy úspešne zblokoval do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    31:15
    Žilinskí hokejisti nám momentálne predvádzajú veľké množstvo nepresných prihrávok v strednom pásme. Popradčania tak puk ľahko získavajú a útočia.
     
    30:41
    Na druhej strane nám skvelý zákrok predviedol gólman Westlund, ktorý dobrým zákrokom lapačkou zneškodnil strelu švihom z ľavej strany v podaní Kokavca.
     
    30:25
    Tvrdú delovku od modrej čiary nám tentokrát predviedol Špelda, no gólman Žigárdy bol v strehu a puk zblokoval svojou vyrážačkou za vlastnú bránu.
     
    29:57
    Paločko nám predviedol dobré nahodenie puku do útočného pásma, na ktoré však odpovedali len jeho protihráči. Pri puku sa ocitol Devečka, ktorý nám predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    29:20
    Po rýchlej kontre sa do zakončenia z pravej strany dostal Valášek, no napokon bola jeho strela úspešne zblokovaná. Popradčania sa následne hrnú do útoku.
     
    28:51
    Žilinský gólman musel čeliť ďalšej delovke z hokejky Kovačeviča. Puk však aj tentokrát skrotil a vyrazil ho svojími dobre osadenými betónmi.
     
    28:20
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Stanislav Balán! Ten zinkasoval presnú prihrávku od Lukáša Hvilu, no napokon z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať Žigárdyho.
     
    27:24
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po nepresnej prihrávke od Ďuriša sa k puku dostal Peter Klouda. Ten z pravej strany bleskovo prihral na ROMANA TOMASA, ktorý už nezaváhal a delovkou z medzikružia prestrelil dobre chytajúceho Žigárdyho! Asistenciu si pripisuje Peter Klouda.
     
    27:14
    Po tvrdom nahodení puku na žilinskú bránu v podaní Grígera nám gólman Žigárdy predviedol úspešné pokrytie puku vo svojej náruči.
     
    26:52
    Žilinčania sú pri puku a momentálne nám predvádzajú veľmi dobrý výkon. Popradskí hráči sa síce snažia, no sú mierne otrasení rýchlou odpoveďou svojich súperov.
     
    26:21
    Svoje individuálne schopnosti nám tentokrát predviedol Ľubomír Vaic! Prekľučkoval sa cez žilinskú obranu a následne zakončil backhandom z pravej strany, no gólman Žigárdy ho opäť úspešne vychytal!
     
    25:57
    Po skvelej prihrávke od Tomasa z ľavej strany sa k puku dostal Dávid Buc, no ten nám napokon predviedol len nepresné zakončenie, ktoré minulo bránu hostí o pár centimetrov.
     
    25:22
    Na druhej strane nám dobrý závar pred žilinskou bránou predviedla dvojica Tomas - Buc. Druhý menovaný sa dostal do zakončenia, no napokon trafil len dobre postavené betóny žilinského gólmana.
     
    24:39
    Popradčania nám momentálne predvádzajú naozaj veľmi zlý výkon! Po nepresnej prihrávke od Jáchyma sa do samostatného nájazdu dostal Richard Huna, no gólman Westlund jeho úmysel vystihol a dobre zasiahol svojími betónmi!
     
    24:12
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Ďuriš, ktorý si odpyká tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    23:54
    Po peknej prihrávke od Troligu sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Škoda, no obranca Špelda nám predviedol dobrý obranný zákrok, po ktorom končí puk v popradskej moci.
     
    23:25
    Na druhej strane si po ľavej strane dobre korčuľoval Jabrocký, ktorý tvrdou strelou neprekvapil Žigárdyho. Žilinský gólman bol v strehu a puk ukryl vo svojej moci.
     
    22:58
    Troliga nám predviedol svoje individuálne aktivity a obkorčuľoval si popradskú bránu. Následne nám predviedol aj zakončenie, ktoré však Westlund zblokoval svojími betónmi.
     
    22:25
    Ďalšie tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Richard Huna. Westlund sa však dobre premiestnil a puk vyrazil svojou výstrojou.
     
    21:50
    Po pravom krídle sa tentokrát dobre presúval Roman Tomas, no jeho následné zakončenie nám prinieslo len dobrý zákrok gólmana Žigárdyho, ktorý puk zblokoval do bezpečia.
     
    21:21
    Po tvrdom bodyčeku v strednom pásme ostal na ľade ležať Drevenák, ktorý sa však napokon pozviechal a po svojich odchádza na striedačku.
     
    20:53
    Žilina dala gól!
    Popradská defenzíva opäť poriadne zaspala a inkasuje už druhý gól v 21. minúte. Po tvrdej strele od Troligu puk Westlundovi vypadol z náručia, následne ho zachytil MICHAL KOKAVEC, ktorý nezaváhal a bez problémov prekonal Westlunda popod jeho pravý betón. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Troliga a Vladimír Škoda.
     
    20:26
    Pri vstupe na trestnú lavicu domácich sa nám vyskytla mierna povrchová chyba na ľade. Nasleduje jej upravenie, do ktorého sa zapája aj čiarový rozhodca.
     
    20:18
    Žilina dala gól!
    "Vlci" vstúpili do druhej tretiny naozaj veľmi rázne. Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku dostal RICHARD HUNA, ktorý nám predviedol jednoduché podvihnutie puku ponad pravý betón popradského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Róbert Krajši a Dušan Devečka.
     
    20:05
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine putovalo na hokejky žilinských hráčov. Tí dlho neváhali a ihneď sa dostávajú do útoku. Domáci sa však zatiaľ dobre bránia.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Späť k zápasu... V prvej tretine sme mohli vidieť veľmi dobrý výkon na hokejkách popradských hráčov, ktorí nám predviedli veľmi dobré ofenzívne nasadenie a nezabúdali aj na dobrú organizáciu v defenzíve. Doposiaľ sa gólovo presadili už dvakrát. Najskôr využil v 4. minúte presilovú hru Stanislav Balán a v 16. minúte sa k nemu pridal aj dobre známy popradský útočník Roman Tomas, ktorý využil skvelú prihrávku od kapitána Petra Kloudu. Gólov mohlo padnúť oveľa viac, no o to sa už postarali pozorní gólmani Žigárdy a Westlund.

    Podarí sa Žilinčanom zabrať v druhej tretine a priblížiť sa tak gólovo k Popradčanom?
    Druhá tretina začína približne o 17:45.
     
    Ľadová plocha na popradskom zimnom štadióne sa pomaly, ale isto zaplňuje plyšovými hračkami, ktoré venovali dobročinní diváci.
    Detičky v popradskej nemocnici budú určite potešené :)
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:41
    Žigárdy nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát svojou ľavou rukou zlikvidoval zakončenie z ľavej strany, ktoré nám predviedol dobiedzajúci Gríger.
     
    19:18
    Po peknej prihrávke od Škodu sa k zakončeniu mohol dostať Kokavec, no tomu vložil hokejku pred puk pozorný Kovačevič, ktorý zachraňuje celú hrozbu.
     
    18:50
    Peknú strelu z pravej strany nám tentokrát predviedol Leško, no gólman Westlund zachoval chladnú hlavu a puk úspešne ukryl vo svojej výstroji.
     
    18:14
    Nebezpečné nahodenie puku na zadný mantinel nám predviedol Jabrocký, no žilinský gólman nezaváhal a puk po odrazení pokryl svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    17:58
    Žilinčania sú pri puku, no momentálne ho majú v moci len za svojou bránou, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im to proti dobre brániacim domácim nedarí.
     
    17:15
    Do dobrej palebnej pozície na ľavom krídle sa tentokrát dostal Sabolič, no ten napokon svojou delovkou netrafil priestor žilinskej brány.
     
    16:57
    Po tvrdej strele od Tomasa z ľavej strany nám gólman Žigárdy predviedol ďalší dobrý zákrok. Puk tentokrát zblokoval do bezpečia svojou výstrojou.
     
    16:21
    Do ďalšieho dobrého zakončenia sa mohol dostať opäť Škoda, no tomu puk ešte pred strelou vypichol obranca Jáchym, ktorý posiela svojich do útoku.
     
    15:55
    Pred popradskou bránou spôsobil ďalší závar Vladimír Škoda. Po peknej prihrávke od Kokavca zakončoval z ľavej strany, no trafil len dobre postavené betóny gólmana Westlunda.
     
    15:06
    Poprad dal gól!
    Popradský ofenzívny tlak nám priniesol aj druhý gól. Po nádhernej kombinačnej akcii sa k puku na pravej strane dostal kapitán Peter Klouda, ktorý cez bránkovisko prihral na ľavú stranu, kde stál ROMANA TOMAS, ktorý nezaváhal a z prvej prekonáva bezmocného Žigárdyho! Asistenciu si pripisuje Peter Klouda.
     
    14:50
    V ďalšej skvelej gólovej šanci sa ocitol Roman Tomas, no ten bol napokon neúspešný. Po skvelej prihrávke od Kloudu ho gólman Žigárdy vychytal svojou lapačkou!
     
    14:15
    Následne sa do útoku dostali aj Žilinčania, no po nepresnej prihrývke od Mihálika sa k puku dostal pozorný Sabolič, ktorý ho posiela až pred žilinskú bránu.
     
    13:29
    Po fantastickej prihrávke od Balána sa k nádhernému zakončeniu z ľavej strany dostal Lukáš Hvila, no gólman Žigárdy sa po jeho strele hodil a úspešne ju vyrazil svojou lapačkou!
     
    12:49
    Popradskí hokejisti sa v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť. Následne sa dostali aj do útoku, no Matúš Paločko sa proti Žigárdymu nedokázal z ľavej strany presadiť. Žilinský gólman jeho strelu úspešne chytá.
     
    12:29
    Popradský brankár Alex Westlund zatiaľ drží svoj tím v tomto oslabení nad vodou. Po peknej strele od Troligu mu puk síce vypadol, no následne si ho hokejkou pritiahol a opäť dobre zakročil.
     
    11:57
    Po peknej strele od Devečku nám gólman Westlund predviedol ďalší úspešný zákrok. Puk tentokrát dobre vyrazil svojou pozornou vyrážačkou.
     
    11:15
    Westlund nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobrým prehľadom v dianí hry zblokoval delovku od Devečku, ktorý pálil nekompromisne od modrej čiary.
     
    10:59
    Žilinčanom sa zatiaľ nedarí. Nekompromisnú delovku od modrej čiary z hokejky Drábeka popradský gólman Westlund úspešne chytá vo svojom náručí.
     
    10:31
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Popradčan Ľubomír Vaic, ktorý sa previnil nedovoleným držaním.
     
    10:20
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Valášek, no bol neúspešný. Jeho tvrdú strelu z pravej strany gólman Westlund úspešne skrotil a následne chytil vo svojej lapačke.
     
    09:45
    Skvelá prihrávka Kloudu z pravej strany nám mohla priniesť druhý popradský gól, no po tvrdom zakončení od Tomasa nám gólman Žigárdy predviedol úspešný zákrok svojími betónmi.
     
    09:16
    Po nepresnej prihrávke od Leška sa k puku dostal obranca Špelda, ktorý ho nekompromisne poslal cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    08:52
    "Vlci" si vytvorili mierny ofenzívny tlak pred popradskou bránou, no napokon boli neúspešný. Po peknej prihrávke od Richarda Hunu sa k zakončeniu dostal Krajči, no ten z pravej strany neprekvapil pozorného Westlunda.
     
    08:17
    Po rýchlej prihrávkovej kombinácii sa nám rysovalo prečíslenie žilinských hokejistov, no pri prieniku Richarda Hunu stál v útočnom pásme už nedočkavý Krajči. Jasné postavenie mimo hry.
     
    07:48
    Na druhej strane sa k zakončeniu mohol dostať Gríger, no Devečka bol v strehu a svojho súpera telom odstavil. Následne nám gólman Žigárdy predviedol úspešné ukrytie puku vo svojej lapačke.
     
    07:28
    Žilinčania sa usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im tam veľmi nedarí. Popradskí hráči sa dobre bránia a momentálne Sýkoru odstavil pozorný Takáč.
     
    06:43
    Na druhej stane sa k zakončeniu dostal Jozef Mihálik, no jeho sympatické zakončenie z ľavej strany gólman Westlund videl a puk dobre ukryl vo svojom náručí.
     
    06:22
    Po peknej prihrávke od Buca sa k zakončeniu z medzikružia dostal Kovačevič, no ten svojou delovkou napokon netrafil priestor žilinskej brány.
     
    05:51
    Po tvrdej strele od Škodu sa gólman Westlund nemusel obracať. Delovka žilinského útočníka letela len tesne mimo jeho brány. Popradčania tak ostávajú vo vedení.
     
    04:59
    Po nepresnej prihrávke od Drábeka sa k puku dostali popradskí útočníci, ktorí sa však nedokázali presadiť. Puk však domáci po malej chvíli stratili.
     
    04:25
    Po peknej prihrávke od Vaica sa k zakončeniu z medzikružia dostal Matúš Paločko, no ten nám predviedol len nedôraznú strelu, ktorú gólman Žigárdy s veľkým prehľadom vyráža do bezpečia.
     
    03:37
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči prelomili streleckú smolu a dostávajú sa do vedenia! Po skvelej kombinačnej akcii sa k puku dostal STANISLAV BALÁN, ktorý skvelou strelou švihom z pravej strany prekonal dobre chytajúceho Žigárdyho. Puk prešiel do žilinskej siete ponad jeho ľavú ruku. Presilová hra je teda využitá. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Špelda.
     
    03:20
    Robert Sabolič nám predviedol dobre odvedenú prácu napravo od žilinskej brány, no napokon sa mu nepodarilo dobre nahrať. Následne sa hra prerušuje, kvôli zastaveniu puku na sieti žilinskej brány.
     
    02:43
    Po peknej prihrávke od Vaica sa do dobrej palebnej pozície v medzikruží dostal Jabrocký, no jeho delovka bola napokon zblokovaná pozornou hokejkou Dlouhého.
     
    02:11
    Popradčania si zahrajú v početnej výhoode. Na dve minúty za napadnutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť žilinský hráč Valášek.
     
    01:47
    Z ľavej strany sa k zakončeniu tentokrát dostal Tomas, no jeho prízemná delovka napokon minula žilinskú bránu o niekoľko centimetrov.
     
    01:15
    Kokavec sa dobre predieral cez stredné pásmo, no napokon bol nekompromisne odstavený. Postaral sa o to pozorný obranca Jáchym, ktorý ho od puku odstavil.
     
    00:45
    Do rýchleho úniku po ľavej strane sa tentokrát dostal Richard Huna, no predviedol nám len veľmi nepresné zakončenie, s ktorým gólman Westlund nemal žiadne problémy.
     
    00:17
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase po kostrbatom úvode napokon skončilo v moci popradských hráčov, ktorí dlho neváhali a po krátkej rozohrávke korčuľovali do útoku. Prvé zakončenie nám predviedol Šterbák, no Žigárdy úspešne puk chytá.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Popradský klub pripravil pre divákov dnešného zápasu dobročinnú akciu s názvom - Vyčarujme deťom "Vianočný úsmev"!
    Všetci zúčastnení na popradskom zimnom štadióne tak budú môcť hodiť na ľadovú plochu plyšové hračky (hneď po ukončení prvej tretiny), ktoré budú následne pozbierané a zajtra od 10:00 odovzdávané deťom, ktoré strávia vianočné sviatky v popradskej nemocnici.
     
    Ako môžeme vidieť, tak do popradského celku sa po zranení vrátil slovinský útočník Robert Sabolič a aj dobre známy útočník Stanislav Balán. Na druhej strane sa v popradských dresoch nepredstavia už hráči ako Ondrej Homa, Joonas Petri Koskinen a Dominik Kramár, ktorí dostali vyhadzov z výkonnostných dôvodov.
    Michael Vandas je zranený, a tak do tohto zápasu nebude môcť nastúpiť.
     
    Domáci "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Žilinskí "vlci" bucú hrať v bielozelenožltých farbách a koučovať ich bude tréner Ladislav Spišiak.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Špelda - Kovačevič ("A"), Jáchym - Fabian, Dinda - Gáborčík - Sabolič, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Gápa.

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy (Johanes) - Drábek, Devečka ("A") - Rúfus, Ďuriš - Dlouhý ("C"), Leško - Sekáč - Richard Huna, Róbert Huna, Krajči - Kokavec, Škoda, Troliga ("A") - Mihálik, Valášek, Drevenák - Sýkora, Horanský, Jass.

    Rozhodca: M. Gašparík - Holienka, Zvrškovec.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 31. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím MsHK DOXXbet Žilina.

    Domáci "kamzíci" sa po 32 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej ôsmej priečke so 42 bodmi a gólovým skóre 103:103. Ich momentálne výkony sú len veľmi nevýrazné a priniesli nám už osemnásť ligových prehier. Na siedmu Skalicu a šiesty Trenčín strácajú "kamzíci" tri body. Naopak deviaty MHC Martin na popradský tím stráca zatiaľ päť bodov. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, prehra - výhra - prehra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že hráčom podtatranského HK chýba mnoho faktorov, ktoré sú k dobrému tímovému výkonu viac než potrebné. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na pôde Nitry, odkiaľ si dokázali po dobrom výkone odniesť jeden bod za prehru po samostatných nájazdoch v pomere 1:2. Pred Popradčanmi následne stála séria štyroch domácich zápasov, v ktorých sa im však podarilo získať len tri body. V úvode privítali na studenom podtatranskom ľade Martinčanov, ktorých zdolali v pomere 5:2. O kolo neskôr však popradskú obranu a najmä nového gólmana Westlunda vycvičila Skalica, ktorá v Poprade dominovala vysokým rozdielom - 8:4. V ďalšom zápase nám domáci predviedli pomerne dobrý výkon, no napokon im chýbalo šťastie v koncovke, ktoré na efektívne protiútoky a následnú výhru v pomere 5:4 využili Košičania. Vo východoslovenskom derby dominovali už potretíkrát v tejto sezóne. Po reprezentačnej prestávke každý očakával, že Popradčania sa pozviechajú a predvedú nám dobrý výkon, no nestalo sa tak. Na svojom ľade privítali lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý využil každú chybu domácich a napokon vyhral v pomere 4:0. Pod túto výhru sa výrazne podpísal gólman Marek Šimko a veľmi nepresná koncovka Popradčanov. "Kamzíci" nám predvádzajú len veľmi zlé výkony a je čas na zmenu, no uvidíme, či sa im to práve proti Žiline podarí.

    Žilinskí "vlci" sú na tom o čosi horšie ako ich dnešný súper z Popradu. Po 32 zápasoch sa nachádzajú na priebežnej desiatej priečke s 34 bodmi a gólovým skóre 83:110. Na deviaty Martin strácajú Žilinčania zatiaľ tri body a na poslednú postupovú priečku, kde sídli Poprad strácajú zatiaľ osem bodov. Za nimi je už len slovenská "dvadsiatka", ktorá má na svojom konte len šesť bodov. Aktuálna zápasová bilancia žilinských "vlkov", prehra - prehra - výhra - výhra - prehra, nám hovorí o tom, že Žilinčanom sa v tejto sezóne opäť veľmi nedarí, no v poslednej dobe nám priniesli niekoľko pomerne zaujímavých výsledkov. V poslednej pätici zápasov sa Žilinčania najskôr predviedli na ľade Košíc, kde však okúsili chuť trpkej prehry v pomere 2:5. O kolo neskôr sa predviedli na ľade Banskej Bystrice, kde sa im však tiež veľmi nedarilo. Domáci "barani" zdolali bezmocných "vlkov" v pomere 3:1. V ďalšom zápase sa Žilinčania predviedli už na domácej pôde, kde privítali slovenskú "dvadsiatku", ktorú napokon zdolali v pomere 3:1. Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou nám však priniesol senzáciu! V súboji prvého s posledným privítali Zvolenčania na svojej pôde Žilinčanov, ktorí však "rytierov" napokon prekvapivo zdolali - 2:1. Do extraligy vstúpili "vlci" pomerne dobre aj po reprezentačnej prestávke, keď na svojej pôde privítali Nitru, ktorá ich zdolala v pomere 3:2, no až po samostatných nájazdoch. Žilinský káder cez reprezentačnú prestávku výrazne posilnila dobre známa dvojica - Róbert a Richard Hunovci. Tí pricestovali pod Dubeň od vicemajstra z Košíc, kde sa im veľmi nedarilo. Ich úlohou je zvýšiť efektivitu žilinského celku. V prvom zápase sa predviedli v útoku s Vladimírom Škodom, no zatiaľ sa nedokázali bodovo presadiť.
    Žilinčania sú tak dobre naladení a určite sa budú snažiť uhrať dobrý zápas aj v trápiacom sa Poprade.

    "Kamzíci" a "vlci" sa v tomto ročníku Tipsport extraligy stretli už trikrát. Prvý zápas týchto dvoch celkov sa odohral na žilinskom ľade, kde "kamzíci" ťahali za kratší koniec a napokon prehrali tesne 3:4. V druhom zápase pre zmenu dominovali Popradčania, ktorí na domácom ľade dominovali jednoznačným výsledkom - 5:1. Druhý zápas v Žiline sa tiež niesol v znamení nepríjemností pre popradský tím. "Vlci" dominovali aj druhýkrát, a to v pomere 7:5.

    Podľa tabuľkového postavenia by mali v tomto zápase dominovať Popradčania, ktorí dostávajú prívlastok favoriti zápasu. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru Popradu vypísali kurz 1,65, na výhru Žiliny kurz až 3,54 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,50.

    Podarí sa Popradčanom prerušiť trojzápasovú sériu prehier alebo si ďalšie dobré víťazstvo na svoje konto pripíšu práve Žilinčania?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 4. Balán (Špelda), 16. Tomas (Klouda), 28. Tomas (Klouda), 35. Balán (pen.) - 21. Richard Huna (Krajči, Devečka), 21. Kokavec (Troliga, Škoda), 44. Róbert Huna (Krajči)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Špelda - Kovačevič ("A"), Jáchym - Fabian, Dinda - Gáborčík - Sabolič, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Gápa.
    MsHK Žilina: Žigárdy (Johanes) - Drábek, Devečka ("A") - Rúfus, Ďuriš - Dlouhý ("C"), Leško - Sekáč - Richard Huna, Róbert Huna, Krajči - Kokavec, Škoda, Troliga ("A") - Mihálik, Valášek, Drevenák - Sýkora, Horanský, Jass.

    Rozhodca: Martin Gašparík - Holienka, Zvrškovec

    Diváci: 1130