Žilina – Trenčín 0:3 (kon.) | B. Bystrica – Piešťany 2:5 (kon.) | Nitra – Poprad 5:1 (kon.)
Martin – Zvolen 1:3 (kon.) | Skalica – Košice 3:6 (kon.)
koniec
HK Skalica
3:6 (0:1, 0:2, 3:3)
HC Košice
Nedeľa 07.10.2012, 17:00 • Zimný štadión, Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa nám vrece s gólmi poriadne potrhalo! Najskôr sa presadili skalickí hráči, ktorí dokázali zásluhou gólov z hokejok Tršku a Juríka znížiť na sympatických 2:3. Potom však prišla studená sprcha v podaní Haščáka, ktorý v 52. minúte zvýšil na 2:4 pre košický tím. Skaličania sa odhodlali hrať aj powerplay, no nevyplatilo sa im to. Haščák si umiestnil puk aj do prázdnej brány. Následne dokázal bleskovo odpovedať Stieler, ktorý 31 sekúnd pred koncom znížil na 3:5. Marcel Haščák však ešte neskončil - 18 sekúnd pred koncom vsietil svoj piaty gól v tomto zápase a vybojoval tak pre Košice skvelý výsledok - 6:3.
    Košičania si tak do svojho hokejového stánku odnášajú tri body a priaznivé skóre +3.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:14:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Košice dali gól!
    MARCEL HAŠČÁK nám predviedol ďalšie famózne zakončenie! Po presnej prihrávke sa ocitol osamotený pred skalickou bránou a pekným projektilom sympaticky prekonal bezmocného gólmana Zdenka Kotvana! Asistencie si pripisujú hráči Dušan Pašek a Pavel Kuběna.
     
    59:29
    Skalica dala gól!
    Skaličania dokázali vsietiť gól 31 sekúnd pred koncom tretej tretiny! Po nádherne predvedenej nacvičenej kombinačnej akcii sa dokázal presadiť DÁVID STIELER! Ten technickým backhandom úspešne prekonáva gólmana Hyláka. Asistencie si pripisujú hráči Michal Klejna a Michal Srnec.
     
    58:37
    Košice dali gól!
    Skalická powerplay skončila obrovským fiaskom. Po peknom uchmatnutí puku v strednom pásme si až pred skalickú bránu nakorčuľoval MARCEL HAŠČÁK, ktorý strieľa už svoj štvrtý gól v tomto zápase. Prvý do prázdnej brány. Asistenciu si pripisuje Michal Novák.
     
    58:27
    Kudrna nám predviedol tvrdú strelu z pravého krídla, po ktorej sa však gólman Hylák zorientoval veľmi dobre a posiela puk na hokejky svojich spoluhráčov!
     
    57:45
    Skaličania hrajú toto powerplay zatiaľ veľmi zle. Košičania len s veľkým nešťastím na ich hokejkách netrafili odkrytú skalickú bránu. Šance mali krátko po sebe Svitana a následne aj obaja bratia Hunovci.
     
    57:12
    Tréner Skalice si vyžiadal oddychový čas a po ňom nastupujú skalickí hráči do riskantnej powerplay!
     
    56:46
    Domáci hráči túto presilovú hru nehrajú zle! Proti dvom strelám od Školiaka a následne z pravého kruhu aj od Kutáleka opäť začaroval gólman Hylák!
     
    56:18
    Napokon sa bude vylučovať. Košičan Marek Kolba zinkasoval dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    56:18
    Za košickou bránou sme mohli vidieť veľmi nepríjemný fyzický stret! Kudrna korčuľoval za pukom, no na úrovni bránkovej čiary ho attackoval bodyčekom košický obranca Marek Kolba! Najviac to však schytal košický gólman Hylák, ktorý zinkasoval tvrdý hit odzadu!
    Po malej chvíli sa však vracia do brány a vyzerá byť v poriadku.
     
    55:39
    Skalický hráč Holovič zinkasoval 10minútový osobný trest za protesty a nezmyselné dohováranie hlavnému rozhodcovi.
     
    54:59
    Skaličania sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Po nepresnej prihrávke od Jenčíka vyhadzuje puk do bezpečia obranca Vyrúbalík.
     
    54:02
    Košičania sa dostali do ďalšej nádhernej gólovej šance! Tentokrát však podržal svoj tím gólman Zdenko Kotvan, ktorý eliminoval strely od Kuběnu a následne aj od Dušana Pašeka!
     
    53:23
    Košickí hráči si zahrajú ďalšiu presilovú hru! Za podrazenie si odchádza na trestnú lavicu schladiť emócie Skaličan Marcel Holovič.
     
    52:56
    V strednom pásme ostáva na zemi ležať Tibor Kutálek! Ten zinkasoval hit hokejkou do tváre! Je však ťažké povedať, či to bol hráč Skalice alebo Košíc, pretože hlavný rozhodca túto situáciu nevidel.
     
    52:28
    Domáci hráči sú opäť pri puku a snažia sa útočiť, no Košičania im predvádzajú efektívny vysoký forčeking, ktorý ich šance ničí už v počiatkoch.
     
    51:35
    Košice dali gól!
    Košičania sa dokázali presadiť v avízovanom vylúčení! Po skvelej kombinácii v útočnom kolotoči sa najlepšie zorientoval MARCEL HAŠČÁK, ktorý týmto gólom zavŕšil svoj hat-trick strelou z ľavej hranice pravého kruhu! Zdenko Kotvan ani tentokrát nemal veľké šance na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Patrik Svitana a Richard Jenčík
     
    50:37
    V obrovskej šanci vsietiť vyrovnávajúci gól bol Skaličan Kozák! Ten zinkasoval presný puk od Kudrnu, po ktorom prišla strela z medzikružia. Kozák však trafil len na ľade ležiaceho gólmana Hyláka!
     
    50:05
    V skalickom útočnom pásme to momentálne vyzerá veľmi zaujímavo! Domáci hrajú optickú presilovú hru, v ktorej nádherne kombinujú.
     
    49:12
    Z pravého krídla tentokrát pekným technickým švihom preveril Hyláka Skaličan Preisinger. Jeho projektil však Hylák ukrýva vo svojej dobre umiestnenej lapačke.
     
    48:29
    Domáci hráči sa dostali momentálne na poriadneho koňa. Košičania hrajú mierne zmrznutým tempom, ktoré ponúka domácim obrovské šance na prečíslenia.
     
    47:43
    Skalica dala gól!
    Tak táto akcia nevyzerala vôbec gólovo. Tentokrát zaváhala košická obrana a následne aj gólman Hylák! Po nahodení puku do pásma sa ho zmocnil Tibor Kutálek, ktorý nahodil puk pred košickú bránu. Hylák puk vyrazil pred seba svojími betónmi. Na toto miesto rýchlo nakorčuľoval JURAJ JURÍK, ktorý napokon puk umiestnil za košického gólmana. Asistenciu si pripisujú hráči Tibor Kutálek a Dávid Stieler
     
    47:15
    Stieler nám predviedol takmer polminútovú individuálnu akciu, po ktorej takmer vsietil gól! Jeho zakončenie z otočky však napokon gólman Hylák vyrýža svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    46:28
    Skaličania sa takmer dostali do bleskového prečíslenia o dvoch hráčov! Po Kutálekovej krížnej prihrávke však obetavo zasiahol košický obranca Chovan, ktorý poslal puk do bezpečia.
     
    45:48
    Ďalší gól mal na hokejke Skaličan Preisinger! Ten sa po skvelej prihrávke uvoľnil na hranici pravého kruhu odkiaľ vyslal na Hyláka veľmi nekompromisné zakončenie! Hylák však svojím pozorným presunutím podržal tentokrát svoj tím nad vodou!
     
    45:01
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa dokázali napokon presadiť! Po krásnej prihrávke spoza brány v znení Kudrnu sa za ľavým kruhom skvele uvoľnil PETER TRŠKA, ktorý tvrdou delovkou umiestnil puk ponad ľavý betón za Hylákov chrbát! Asistencie si pripisujú hráči Marek Bartánus a Andrej Kudrna.
     
    44:24
    Domáci hráči si zahrajú presilovú hru! Dve minúty za napadnutie si na trestnej lavici posedí Patrik Svitana.
     
    44:10
    Košičania po ďalších nepresnostiach v skalickej prihrávke opäť zaútočili! Po presnej krížnej prihrávke cez bránkovisko od Róberta Hunu bol sám pred odkrytou bránou Patrik Svitana! Ten však zakončil backhandovo a puk nedokázal umiestniť do prázdnej skalickej brány!
     
    43:32
    Po peknej prihrávke od Slováka sa na ľavom kruhu uvoľnil Richard Jenčík, ktorý tvrdou delovkou trafil len dobre umiestnené ľavé rameno gólmana Zdenka Kotvana. Do útoku korčuľujú Skaličania.
     
    43:00
    Skaličania sa snažia zaútočiť a vsietiť nejaký ten gól, no zatiaľ sa im nedarí. Po nepresnej skalickej útočnej kombinácii sa do útoku dostali Košičania, ktorých však napokon zastavil hvizd čiarového rozhodcu, ktorý im oznámil postavenie mimo hry.
     
    42:20
    Po rýchlom úniku po ľavom krídle v znení Dušana Pašeka bol uvoľnený na hranici ľavého kruhu opäť Marcel Haščák, ktorý nám predviedol svoj tradičný švih. Zdenko Kotvan sa však tentokrát nenechal nachytať a preveril svoju lapačku.
     
    41:26
    Pri puku sú síce hosťujúci hráči, no domáci Skaličania vysunuli na svojich súperov veľmi intenzívny forčeking, ktorý sa im zatiaľ darí parádne.
     
    40:37
    Po nestabilných úvodných sekundách tretej tretiny prišla prvá veľká šanca v znení dvojice Preisinger - Kutálek! Prvý menovaný skvelým spôsobom prihral krížne na ľavú stranu, odkiaľ zakončoval Kutálek, no napokon minul košickú bránu o niekoľko centimetrov!
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V úvode druhej tretiny nám predviedli agresívny herný vpád skalickí hráči, ktorých to však veľmi rýchlo prešlo. Marcel Haščák už v 25. minúte vsietil svoj druhý gól a zvýšil tak gólové vedenie Košíc na hodnotu dvoch. Skaličania sa však stále nevzdávali a snažili sa vsietiť svoj úvodný gól. Košický gólman ich po ich šanciach priviedol do šialenstva, pretože im presne predviedol ako sa chytá v Košiciach! S veľkým prehľadom zneškodnil aj najväčšie skalické šance. Košičania pridali aj tretí gól, keď využili presilovú hru strelou z hokejky Nováka a následnou presnou dorážkou v podaní Kolbu. Od tohto gólu chytili hernú moc tohto zápasu pevne do rúk domáci, no proti dobre brániacej košickej defenzíve na čele so skvelým gólmanom Hylákom nedokázali vsietiť ani jeden gól.

    Podarí sa skalickým hráčom v tomto zápase ešte niečo uhrať alebo si jasné tri body odvezú do metropoly východného Slovenska práve Košičania?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:46
    Puk majú momentálne na hokejkách košickí hráči, ktorí upokojujú tempo hry a čakajú na záverečnú sirénu.
     
    39:19
    Marcel Haščák mal na dosah hat-trick v tomto zápase! Po obrovskej chybe v skalickej defenzíve sa však do tretice Haščák nedokázal presadiť. Jeho nedôraznú strelu vyráža Kotvan do bezpečia.
     
    38:51
    Kudrna sa po nepresnej košickej prihrávke dostal k puku na pravom krídle a chcel ho pretlačiť popri ľavej žŕdke za Hylákov chrbát. Hylák si však svoju žŕdku strážil ako oko v hlave a puk následne pokrýva pod svojími betónmi.
     
    38:31
    Od modrej čiary tentokrát preveril gólmana Hyláka Tibor Kutálek! Jeho tvrdý projektil však košický gólman videl dobre a pokrýva ho vo svojej výstroji.
     
    38:05
    Do zakončenia sa po veľmi dlhej dobe dostali aj Košičania! Po rýchlom prieniku cez útočné pásmo zakončoval Patrik Svitana, no Zdenko Kotvan rozložil svoje betóny na celú bránu a predviedol nám tak ďalší úspešný zákrok.
     
    37:10
    Skaličania si v posledných minútach druhej tretiny počínajú priam vynikajúco. Momentálne nám predvádzajú enormný tlak, ktorému zatiaľ Košičania s veľkým šťastím, no aj veľkými skúsenosťami úspešne čelia.
     
    36:18
    Do skvelej gólovej šance sa dostali v prečíslení hráči Školiak a Preisinger. Druhý menovaný však pred odkrytou košickou bránou zaváhal a napokon ju minul o necelý meter!
     
    35:29
    Hylák nám predviedol ďalšie skvelé zákroky! Najskôr pekne zareagoval na strelu z otočky v podaní Stielera a napokon famózne zabránil strele z hokejky Višňovského!
     
    34:39
    Momentálne hráme už v plných počtoch na oboch stranách, no Skaličania sú pri poriadnej chuti. Tentokrát preveril Hyláka z pravého krídla nekompromisnou strelou Jurík! Hylák však ostáva stále stopercentný!
     
    33:42
    Skaličania opäť pohrozili! Po niekoľkých kombinačných prihrávkach a dvoch zakončeniach vypálil Barák od modrej čiary na košickú bránu delovku, ktorá však Hylákovu bránu minula. Po malej chvíli sa odrazila od mantinelu a košický gólman ju pre istotu ukrýva pod svojou lapačkou.
     
    32:50
    Domáci hráči rozprúdili v útočnom pásme parádny ofenzívny kolotoč! Gólman Hylák nám však predviedol niekoľko úspešných zákrokov, po ktorých sa gólový stav stretnutia nemenil. Postupne dokázal zastaviť zakočnenia od Školiaka, Vyrúbalíka a napokon aj od Preisingera!
     
    31:56
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Útočný tlak SKalica tentokrát zastavil nedovolene Kuběna, ktorý sa previnil nepovoleným držaním.
     
    31:06
    Košice dali gól!
    Tak mierne som to zariekol. Košičania sa na niekoľko sekúnd usadili v útočnom pásme a dokázali vsietiť gól aj v presilovej hre! Po tvrdej strele Michala Nováka od modrej čiary nám Zdenko Kotvan ešte predviedol úspešný zákrok, no na následnú technickú dorážku v podaní MAREKA KOLBU už nemal ani najmenší nárok. Asistencie si pripisujú hráči Michal Novák a Richard Jenčík.
     
    30:37
    Domáci Skaličania sa zatiaľ bránia priam ukážkovo. Košičania si v útočnom pásme nedokážu vytvoriť žiadnu zaujímavú streleckú pozíciu.
     
    30:03
    Z rýchlej brejkovej situácie chceli Košičania vyťažiť ďalší gól, no napokon sa im to nepodarilo. Jenčík bol tesne bránený a jeho zakončenie Zdenko Kotvan poľahky ukrýva vo svojom náručí.
     
    29:31
    Po veľkom závare pred košickou bránou si Hylák udržal čisté konto, no napokon sa bude vylučovať. Dvojminútový trest za sekanie si na trestnej lavici odpyká Juraj Jurík.
     
    29:24
    Kudrna sa dostal do rýchleho prieniku po ľavom krídle! Keď sa dostal do priestoru ľavého kruhu nádherne vypálil! Hylák nám však predviedol skvelý reflexívny zákrok lapačkou!
     
    28:39
    Spilar chcel kľučkami prekonať skalický defenzívny val, no napokon jeho sebectvo vyšlo nazmar. Domáci obrancovia ho pritlačili o mantinel a puk mu jednoducho vzali.
     
    27:46
    Skaličania držia puk vo svojom obrannom pásme a čakajú. Ich tím práve vystridal, no domáci hráči majú stále problém s rozohrávkou, pretože košickí hokejisti začali efektívne forčekovať.
     
    27:02
    Preisinger si svojím rýchlym útočným prienikom vytvoril skvelú gólovú šancu! Tesne pred gólmanom Hylákom bol však už tvrdo bránený, a tak jeho zakončeniu chýbala dostatočná presnosť. Hylák puk vyráža do bezpečia.
     
    26:24
    Skaličania sa opäť na malú chvíľu oslobodili, no ich útočná snaha skončila už v strednom pásme. Po rýchlej kontre zakončoval Michal Novák, no Kotvan opäť drží svoj tím nad vodou po zákroku svojou lapačkou.
     
    25:37
    Skaličania sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no napokon sa nedokázali strelecky presadiť. Ich nepresnú prihrávku uchmatli Košičania, ktorí bleskovo vykorčuľovali do útoku. Po peknej prihrávke zakončoval košický kapitán Jenčík, no skalický gólman si tentokrát udržal puk vo svojej výstroji.
     
    24:44
    Košice dali gól!
    Košický útočník MARCEL HAŠČÁK nám predviedol opäť skvelú chuťovku! Po peknej kľučke v strednom pásme sa zbavil svojich súperov a z pozície v ľavom kruhu nekompromisným švihom prekonáva gólmana Kotvana aj podruhýkrát. Skaličania opäť pochybili v obrane, keď nechali Haščáka osamoteného v útočnom pásme. Asistenciu si pripisuje Martin Chovan.
     
    24:23
    Skaličania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Košickí hráči majú momentálne veľký problém s prechodom cez útočnú modrú čiaru.
     
    23:46
    Zdenko Kotvan nám v uplynulých sekundách predviedol dva skvelé zákroky v znení jeho pozorných betónov. Najskôr vyrazil strelu z hokejky Róberta Hunu a následne pokrýva puk po Svitanovej strele vo svojom náručí!
     
    22:59
    V úvode košickej presilovej hry sa do útoku prekvapivo dostal René Školiak! Ten bol však skvele bránený a nedokázal už zakončovať.
     
    22:35
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Skalická lavička zinkasovala dvojminútový trest za príliš veľký počet hráčov na ľadovej ploche.
     
    22:03
    Košičania nám tentokrát zavarili pred skalickou bránou opäť! Po strele od Kuběnu prišiel úspešný zákrok od Kotvana. O niekoľko sekúnd na to prišla tvrdá strela od Haščáka, ktorý však míňa skalickú bránu.
     
    21:21
    Po následnom vyhratom vhadzovaní v obrannom pásme Košíc sa hostia natlačili do stredného pásma a následne aj do toho útočného. Skaličania sa však dobre bránia a puk vyhadzujú.
     
    20:32
    Skaličania vstúpili do druhej tretiny veľmi agresívne v ofenzíve! Po krátkej kombinačnej akcii sa na pravom kruhu ocitol Jankovič, ktorý tvrdo vypálil, no košický gólman Hylák proti jeho strele vytiahol skvelý zákrok lapačkou!
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť jasnú hernú prevahu na hokejkách košických hráčov, ktorí si po veľkej chybe v skalickej prihrávkovej kombinácii dokázali vybojovať jednogólové vedenie zásluhou fantastického zakončenia z medzikružia v podaní Marcela Haščáka. Ten svojou strelou švihom tentokrát nedal gólmanovi Kotvanovi šancu zasiahnuť. V ďalšom priebehu prvej dvadsaťminútovky boli síce aktívnejšími domáci hráči, no nedokázali zo svojej snahy vyťažiť gólové ovocie. Avšak musíme povedať, že ak by nám obaja gólmani nepredvádzali také spoľahlivé zákroky, tak by sa skóre zápasu menilo už niekoľkokrát viac. Pre Skaličanov však nie je nič stratené, pred sebou majú ešte 40 minút čistého času.

    Podarí sa domácim hráčom v druhej tretine vyrovnať, či dokonca otočiť gólové skóre na svoju stranu?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:25
    Na druhej strane preveril strelou z ľavého kruhu skalického gólmana Richard Huna! Zdenko Kotvan však na túto delovku zareagoval dobre a puk vyráža na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    18:47
    Skaličania opäť v obrovskej šanci! Bartánus si na ľavom kruhu skvele spracoval košických obrancov a zakončil. Hylák nám predviedol veľmi nestabilný zákrok, po ktorom sa k puku dostal Kudrna! Ten však nedokázal umiestniť puk do prázdnej košickej brány!
     
    17:57
    Domácim hráčom sa rysoval skvelý protiútok! Z obranného pásma zinkasoval skvelú prihrávku na útočnú modrú čiaru Višňovský, ktorému však puk napokon z hokejky mierne odskočil.
     
    17:14
    Spilar nám predviedol skvelý individuálny prienik, po ktorom sa Košičania dostávajú do útočného pásma. Tam sa snažili zakombinovať, no skalickí obrancovia schmatli ich prihrávku a opäť útočia.
     
    16:25
    Skaličania sa snažia a snažia, no zatiaľ si nedokážu v košickom pokutovom území vyčarovať žiadnu obrovskú šancu. Momentálne počujeme hvizd hlavného rozhodcu, ktorý prerušuje hru kvôli posunutej košickej bráne.
     
    15:39
    Bakoš sa dostal do nebezpečnej gólovej šance po rýchlom uvoľnení na ľavom kruhu! Proti jeho jemnej strieľanej prihrávke nám však gólman Hylák predviedol ďalší veľmi spoľahlivý zákrok.
     
    14:46
    Skaličania sa usadili v útočnom pásme, kde sa snažia technicky zakombinovať. Ich protihráči im však zatiaľ predvádzajú veľmi organizovaný defenzívny výkon. Nepresná strela od Preisingera bola tentokrát zblokovaná košickými obrancami až k Hylákovi.
     
    13:53
    Po nebezpečnej backhandovej prihrávke od Pašeka sa pred skalickou najlepšie zorientoval Kuběna, no ten bol tvrdo bránený a jeho zakončenie napokon nemalo ani tvrdosť a ani smer. Kotvan puk bez problémov vyráža do bezpečia.
     
    12:59
    Pri puku sú opäť skalickí hráči, ktorí sa snažia presadiť systémom nahodení puku na mantinel, no zatiaľ sa im ich úmysel veľmi nedarí. Košičania hrajú veľmi pokojne a svojich protihráčov bránia s veľkým prehľadom.
     
    12:02
    Herné tempo sa nám po úvodnom góle Košičanov mierne ustálilo. Pri puku sú prevažne Skaličania, ktorí však majú veľké problémy s prechodom cez stredné pásmo.
     
    11:17
    Košice dali gól!
    Skaličania nám predviedli úplne nezmyselnú stratu puku v útočnom pásmu, po ktorej sa Košičania dostali do skvelého prečíslenia! Po peknej prihrávke od Kuběnu bol v medzikruží uvoľnený MARCEL HAŠČÁK! Ten skvelou strelou švihom vymietol ľavý horný roh skalickej brány. Kotvan tentokrát jednoducho nemal šancu. Asistencie si pripisujú hráči Pavel Kuběna a Dušan Pašek.
     
    10:24
    Do ďalšej fantastickej gólovej šance sa dostal Slovák! Ten zinkasoval presnú krížnu prihrávku na ľavý kruh, odkiaľ vypálil na Kotvana, no skalický gólman mu predviedol famózny zákrok v znení jeho lapačky!
     
    09:39
    Hosťujúci hráči si dokázali vybojovať fantastickú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Svitanu získal puk Michal Novák, no ten svojím projektilom míňa skalickú bránu!
     
    08:57
    Presilovú hru si zahrajú aj Košičania. Juraj Jurík zinkasoval dvojminútový osobný trest za seknutie, ktorým sa previnil pri prieniku Michala Nováka.
     
    08:09
    Jurík nám predviedol veľmi tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu, ktoré sa stalo takmer gólové! Po tomto zakončení sa však opäť skvelým zákrokom v znení jeho ľavého betónu vyznamenal gólman Hylák!
     
    07:19
    Skaličania sa ocitli vo skvelej gólovej príležitosti! Po pekne rozloženej kombinačnej akcii sa k puku dostal Holovič, ktorý však Hyláka nedokázal prekonať strelou a napokon ani následnou dorážkou. Košičania sa oslobodzujú.
     
    06:41
    Úvodný skalický útok dokázali Košičania ustáť veľmi dobre. Od modrej čiary vyhodil puk do bezpečia košický hráč Jokeľ.
     
    06:08
    Po nebezpečnom úniku v podaní Preisingera a následnom backhandovom zakončení sa opäť vyznamenal gólman Hylák! Preisinger bol však pri svojom úniku faulovaný, a tak si dve minúty za hákovanie posedí Košičan Michal Novák.
     
    05:15
    Košickí hráči sa usadili v pásme zásluhou pekného prieniku v podaní Mlynaroviča. Z následného útočného tlaku však nedokázali proti dobre brániacim Skaličanom vyčarovať žiadne zakončenie.
     
    04:28
    Po peknej prihrávke od Kuběnu chcel skalickú bránku preveriť Haščák, no jeho nastrelenie na pozorného gólmana Kotvana bolo príliš nepresné. Skaličania získavajú puk za vlastnou bránkou.
     
    03:24
    René Školiak sa dostal do fantastickej palebnej pozície na pravom kruhu odkiaľ napokon aj strieľal! Na jeho technickú delovku však Hylák zareagoval parádnym premiestnením a následným úspešným zákrokom!
     
    02:58
    Aj košický gólman Hylák musel oprášiť svoje pozorné reflexy. Po tvrdom zakončení od Preisingera nám predviedol nebezpečný teč Jurík. Košická svätyňa však ostáva nedobytá aj tentokrát.
     
    02:08
    Momentálne vidíme puk na košických hokejkách, ktoré sa snažia aktívne napádať skalické obranné pásmo. To sa im zatiaľ darí priam výborne. Skaličania sa po následnom získaní puku nedokážu dostať z obrannej tretiny.
     
    01:19
    Domáci hráči sa snaža v druhej minúte upokojiť herné tempo zápasu a po vyhratí vhadzovania v strednom pásme sa Skaličania snažia zaútočiť. Zatiaľ sa im to však veľmi nedarí.
     
    00:36
    Košický kapitán Richard Jenčík sa ocitol v peknej palebnej pozícii na ľavom krídle, no napokon po svojom veľmi tvrdom zakončení míňa dobre postavenú skalickú bránu. Pri puku sú Skaličania.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci skalickí hráči sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických zelených dresoch. Vicemajstri z Košíc nastúpia na skalickom ľade v tradičných bielych dresoch.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už ôsmom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose Vám budem podrobne približovať aktuálne dianie na skalickom štadióne, kde si zmeria sily domáci celok HK 36 Skalica, ktorý privíta svojho súpera a aktuálneho vicemajstra - tím HC Košice!

    Domáci Skaličania sú po ôsmych odohraných dueloch na priebežnej šiestej priečke v tabuľke s dvanástimi bodmi a gólovým skóre 26:31. Skalickí hráči si v jubilejnom 20. ročníku Tipsport extraligy držia zatiaľ veľmi vyrovnanú bilanciu - štyri výhry a štyri prehry. Na domácej pôjde sa podarilo "Záhorákom" triumfovať trikrát - s tímami HK Orange 20 (4:1), Dukla Trenčín (5:2) a napokon aj s tímom HK Nitra (8:7). Štvrtú výhru si pripísali na ľade Banskej Bystrice, kde triumfovali tesne 2:1. Sériu prehier začali skalickí hokejisti už na začiatku sezóny, keď ich deklasovali hráči Popradu (7:3) a o tri dni neskôr aj hráči Piešťan (8:2). Ich púť zápasmi s tímami zo severu stredného Slovenska tiež nebola veľmi úspešná, keďže podľahli najskôr Martinu (1:3) a o päť dní na to Žiline (1:2).
    Skalickí hráči sa budú určite snažiť v tomto zápase triumfovať a pripísať si tak do tabuľky ďalšie dôležité body.

    Hostia z Košíc sa po ôsmich zápasoch nachádzajú na štvrtej priečke v tabuľke so štrnástimi bodmi a gólovým skóre 31:24. Čo sa týka štatistík, tak Košičania sú na tom o čosi lepšie - dokázali si vybojovať tri výhry v riadnom hracom čase - s Popradom (2:1), Trenčínom (2:1) a následne aj so slovenskou "dvadsiatkou" (6:1). Ďalšie sympatické dva body si pripísali za tesnú výhru 5:4 po samostatných nájazdoch na nitrianskom ľade. Deklasovať vicemajstra v tejto sezóne dokázali už tri tímy, a to HKM Zvolen (3:5), HC'05 Banská Bystrica (3:4) a napokon po štrnástich rokoch dokázali odkliať košický ľad aj Martinčania, ktorí deklasovali Košice v pomere 1:3!
    Košičania si po nevydarenom poslednom zápase na domácom ľade budú musieť napraviť reputáciu čo najskôr. Ich prvá šanca tak bude v Skalici.

    Naposledy sa tieto dva tímy stretli na skalickom ľade v 53. kole minulej sezóny (2.3.2012), keď sa podarilo domácim hráčom deklasovať Košičanov famózne - 6:1!

    Jasného papierového a ani herného favorita tento zápas nemá. Nenašli ho dokonca ani stávkové kancelárie, ktoré na výhry oboch tímov vypísali zhodný kurz v hodnote 2,30, na nerozhodnú výsledok v riadnom hracom čase stanovili kurz v hodnote 4,10.

    Ktorý z týchto extraligových tímov si odnesie do tabuľky dôležité tri body? Alebo sa budú body na skalickom ľade poprvýkrát v sezóne deliť?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 46. Trška (Bartánus, Kudrna), 48. Jurík (Kutálek, Stieler), 60. Stieler (Klejna, Srnec) - 12. Haščák (Kuběna, Pašek), 25. Haščák (Chovan), 32. Kolba (Novák, Jenčík), 52. Haščák (Svitana, Jenčík), 59. Haščák (Novák), 60. Haščák (Pašek, Kuběna)


    HK Skalica: Kotvan - Vyrúbalík, Jankovič, Gabriš, Barák, Kozák, Trška, Srnec, Jaborník - Kutálek, Školiak, Preisinger - Višňovský, Holovič, Konečný - Bartánus, Kudrna, Bakoš - Jurík, Stieler, Klejna.
    HC Košice: Hylák - Kolba, Chovan, Macejko, Deyl, Takáč, Novák, Gajdoš, Jokeľ - Jenčík, Slovák, Spilár - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Pašek, Kuběna, Haščák - Mlynarovič, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: Kubuš - Kacej, P.Šefčík.

    Diváci: 1789