Groningen – Willem II 1:1 (kon.) | Den Haag – Waalwijk 2:2 (kon.) | Alkmaar – Heracles 3:1 (kon.)
Nijmegen – Amsterdam 1:6 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
1:6 (0:4)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 19.08.2012, 16:30 • Goffert Stadion • Holandská Eredivisie
     
    83
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí obrana si znovu vybrala slabší chvilku. Siem de Jong se ocitl v dobré palebné pozici, přesto ale našel ještě lépe postaveného TOBIASE SANU, který už zakončoval do zcela prázdné brány.
     
    79
    Odpracováno má už také Mitchell Dijks. Na jeho místo přišel Jöel Veltman.
     
    76
    Boerrigter vedl rychlý kontr Ajaxu, před pokutovým územím přihrál na volného de Jonga, který ale následné zakončení nezvládl a nechal vyniknout brankáře Babose.
     
    63
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se nakonec přeci jen dočkali branky. V šestnáctce se dostal k zakončení stoper BRAM NUYTINCK a míč uklidil do hostující brány.
     
    63
    Poprvé v zápase střídají také hosté. Odešli Ricardo van Rhijn a Jody Lukoki, které nahradili Derk Boerrigter a Daley Blind.
     
    62
    Žlutou kartu si vysloužil hostující Jody Lukoki.
     
    61
    Vermeer si připisuje první důležitý zákrok, který musel vytáhnout proti tvrdé střele Conboye.
     
    58
    Hned z protiútoku naopak přišla velká příležitost Nijmegenu. Na jejím konci se ocitl Melvin Platje, který ale nedokázal zamířit přesně a míč poslal těsně vedle tyčky.
     
    56
    Domácí trenér Ales Pastoor naposledy v zápase střídá. Ze hry stáhl Geerta Roordu, kterého nahradil Leroyem Georgem.
     
    53
    Ajax právě vstřelil branku!
    Nyní inkasoval Nijmegen hodně smolný gól. Jeden z obránců totiž při odkopu trefil SIEMA DE JONGA, od kterého se míč šťastně odrazil do brány.
     
    47
    Na hřišti se poprvé v zápase zažlutilo. Potrestaným hráčem je hostující Mitchell Dijks.
     
    46
    A ještě jedno střídání. Rickyho ten Voordeho nahradil Soren Rieks.
     
    46
    Na domácí straně došlo podle očekávání ke změně. Do druhého poločasu už nenastoupil Pavel Čmovš, kterého nahradil Bram Nuytinck.
     
    37
    Ajax právě vstřelil branku!
    THEO JANSSEN vyslal poměrně nevýraznou střelu z pětadvaceti metrů, která ale nakonec skončila překvapivě za zády gólmana Babose. Dnes Ajaxu opravdu vyjde vše, nač sáhne.
     
    20
    Ajax právě vstřelil branku!
    To je prostě neuvěřitelné, co předvádí domácí obrana. Tentokrát úplně zapomněla na TOBIASE SANU, který sice nezvládl ideálně zpracování, přesto ale dokázal zakončit a vyběhnuvšího brankáře Babose úspěšně přeloboval.
     
    17
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax to má dneska v některých momentech opravdu snadné. To se potvrdilo i nyní, kdy CHRISTIAN ERIKSEN vyhrál souboj s obráncem, obešel brankáře Babose a zakončil do prázdné brány.
     
    13
    Ajax právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic přichází úvodní trefa zápasu. JODY LUKOKI dostal neuvěřitelně mnoho prostoru, na hranici vápna si zpracoval míč, o pár metrů jej popotáhl dopředu a po zemi zakončil přesně k tyčce.
     
    3
    První šance zápasu. Platje svým přesným centrem našel hlavu Roordy, který ovšem zakončoval v mírném záklonu, a proto svou hlavičku poslal zhruba metr vedle tyčky.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 63. Nuytinck - 13. Lukoki, 17. Eriksen, 20. Sana, 37. Janssen, 53. de Jong, 83. Sana

    Karty:   47. Dijks (AJA), 62. Lukoki (AJA)


    NEC Nijmegen: Babos – Breuer, van Eijden, Čmovš (46. Nuytinck), Conboy – Sno, Roorda (56. George), Koolwijk – Foor, Platje, ten Voorde (46. Rieks).
    Ajax Amsterdam: Vermeer – van der Wiel, Alderweireld, van Rhijn (63. Blind), Dijks (79. Veltman) – Eriksen, Schöne, Janssen – Lukoki (63. Boerrigter), de Jong, Sana.

    Rozhodca: Bas van Dongen