Slovan Bratislava – Senica 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
FK Senica
Nedeľa 19.08.2012, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Pekný deň vám prajem z bratislavských Pasienkov, kde sa dnes proti sebe postavia domáci ŠK Slovan Bratislava a hostia z FK Senica. Dnešným zápasom sa uzaviera 6. kolo. Domáci figurujú na 5. priečke a po prípadnej výhre sa môže dostať až na prvú priečku. Hostia so šiestymi bodmi zatiaľ na 9. priečke. Dnešné stretnutie povedie trojica Leško - Chládek, Brendza.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Lukšík, Gorosito, Kolčák - Hlohovský, Milinkovič, Grendel, Kopúnek - Šebo (C), Szarka,

    FK Senica: Švenger - Krajčík, Kóňa (C), Blackburn, Brabec, Wijlaars, Diviš, Varadi, Masaryk, Koutný, Frýdek

    Rozhodca: Leško - Chládek, Brendza.
     
    Náhradníci:

    ŠK Slovan Bratislava: Kováč - Halenár, Piroska, Gergora, Peltier, Pauschek, Čermák

    FK Senica: Šulla, Hošek, Diarrasouba, Štepanovský, Pikulík, Kapusta
     
    Hlavní aktéri dnešného stretnutia nastupujú na trávnik až v čase 19:01. Začiatok zápasu sa teda o malú chvíľu posunie.
     
    Rodina Fedorovcov si dnes plní svoj sen a ako víťazi súťaže rádia Expres majú dnes možnosť odfotiť sa so Slovanistami pred zápasom a dokonca zahájiť ÚVODNÝ VÝKOP dnešného stretnutia!
     
    René Fedor prihral Marcusovi Fedorovi a tým predčasne zahájil dnešný zápas. Šťastná rodinka odchádza s dobrým pocitom a oslávenými narodeninami malého štvorročného chlapca.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Rozhodca pískol do píšťalky až o 19:05. Domáci nastupujú vo svojich nových dresoch, ktoré predstavujú kombináciu belasej a bielej farby. hostia tradične v Červeno modrej kombinácii.
     
    2
    Dlhá lopta na Pavla Masaryka. Mamadou Bagayoko bol rýchlejší a odprevadil ju za postrannú čiaru.
     
    3
    Filip Hlohovský sa po Šebovom sklepnutí dostal k lopte a hodil si loptu medzi troch hráčov Senickej obrany. Po súboji však len padá a loptu tak získavajú hostia.
     
    5
    Bagayokov center po kombinácii s Milinkovičom prekvapil brankára Milana Švengera, ktorý vytláča loptu len na rohový kop.
     
    6
    Pokus o center do pokutového územia od Filipa Lukšíka nedopadol najlepšie a skončil až za čiarou. Gólman hostí bude vykopávať.
     
    7
    Prvé ohrozenie brány. Filip Hlohovský si potiahol loptu stredom ihriska, na ľavej strane našiel Filipa Šeba, ktorý vyskúšal prízemnú strelu asi z 20 metrov. Švenger bez väčších problémov chytá.
     
    8
    Rohový kop hostí zahraný len na prednú tyč, kde sa lopty dotkol jeden z hráčov Senice a lopta skončila za čiarou. Nevyužitý roh.
     
    9
    Na center Erika Grendela nedočiahol Nicolas Gorosito, veľa k tomu mu však nechýbalo. Švenger si stavia loptu k výkopu.
     
    10
    Po centri Ericha Brabeca sa vystavil ofsajdovej pozícii Pavol masaryk a postranný rozhodca si to všimol. Loptu teda získavajú domáci.
     
    11
    Milinkovič po súboji v šestnástke padá a dožaduje sa penalty, rozhodca však bez váhania necháva pokračovať v hre.
     
    12
    Hlohovský sa snažil vysunúť Šeba, loptu však zachytil len Matej Krajčík a snažil sa založiť rýchly protiútok. Jaroslav Diviš však stál v ofsajde a tak sa lopta vracia na kopačky domácich.
     
    14
    Center Stefa Wijlaarsa do pokutového územia, domáci brankár Putnocký bol tiesnený a rozhodca Leško píska faul.
     
    15
    Tomáš Kóňa chcel vysunúť Brabeca, našiel však len Diviša a ten sa dopustil faulu na Erika Grendela.
     
    16
    Na druhej strane tvrdá strela Marka Milinkoviča asi z 22 metrov. Milan Švenger musel vyboxovať loptu len na rohový kop.
     
    18
    Marko Milinkovič vysunul Filipa Šeba, ktorý z uhlu prekonal brankára hostí. Postranný rozhodca však zdvihol zástavku, čo signalizuje ofsajd. Diváci sa tak tešili márne.
     
    19
    Na druhej strane veľmi nepresne vystrelil Jaroslav Diviš, za čo sa na neho teraz hnevá jeho spoluhráč. Z následného protiútoku však minul bránku o pár metrov aj Filip Šebo.
     
    20
    Strielaný center Erika Grendela po zahratí rohového kopu. Brankár hostí nemusel zasahovať, lopte letela mimo priestoru troch tyčí.
     
    21
    Kapitán hostí Tomáš Kóňa posunu loptu do súboja dvoch štrnástok Diviša a Kopúneka. Hráč hostí vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    22
    Z rohového kopu však Senica nedokázal nič vyťažiť vďaka útočnému faulu. Rozhodca prideľuje loptu Slovanistom.
     
    23
    Ákos Szarka v ostrom zákroku proti Stefo Wijlaarsovi, rozhodca zatiaľ nechce vyťahovať karty a zostáva len pri slovnom napomenutí.
     
    24
    Filip Lukšík chcel lobovanou prihrávkou nájsť svojho parťáka Filipa Hlohovského, druhý menovaný hráč však fauloval pri čiare a tak stráca loptu.
     
    25
    Dlhý Pas na Filipa Šeba, ktorý nabral dobrú rýchlosť, do šestnástky mu však nenabiehali žiadni spoluhráči a tak nakoniec o loptu prišiel.
     
    26
    Po dlhom centri sa hodil "rybyčkou" Nicolas Gorosito a posunul hlavou loptu do bezpečnej vzdialenosti od domácej brány.
     
    27
    Pavol Masaryk v súboji s Kristiánom Kolčákom. Hráč hostí to prehnal a od vlastnej nohy sa mu lopte odrazila za čiaru. Pri lopte Slovan.
     
    28
    Grendelov voľný kop, jeho center hneď odvracia senická obrana preč zo svojich radov. Po viac než polovici prvého polčasu sa hrá zatiaľ pomerne vyrovnaný futbal, bez kariet.
     
    30
    Erik Grendel si chystal loptu na strelu, nakoniec len posunul na svojho kolegu Marka Milinkoviča, ten na Bagayoka, ktorý si zabiehal po pravej strane. Pravý obranca nakoniec loptu stratil.
     
    31
    Ruka jedného z hráčov hostí a tak budeme svedkami priameho kopu domácich. Marko Milinkovič posiela center do pokutového územia, k lopte sa nedostal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    32
    Konečne sa odvážil k strele, ale zrejme mal predsa len ešte počkať. Erik Grendel poslal loptu vysoko nad bránu Milana Švengera.
     
    33
    Václav Koutný v tvrdom vzdušnom súboji na Ákosa Szarku, rozhodca však stále napomína len slovne.
     
    34
    Rohový kop domácich. K odrazenej lopte sa dostal Filip Hlohovský a tvrdou strelou po zemi poslal loptu centimetre vedľa pravej tyče hosťovskej brány.
     
    36
    Príliš dlho čakal Filip Hlohovský, než sa odvážil posunúť loptu do behu Mamadouovi Bagayokovi. Nakoniec prihrávku zachytila senická obrana.
     
    37
    Milinkovičov aj Lukšíkov center odvrátila obrana Senice, ktorá zatiaľ funguje na 100 %. Do konca prvého polčasu zostáva cca 10 minút.
     
    38
    Filip Lukšík sa tentokrát odhodlal k strela, nastrelil však len Mateja Krajčíka, od ktorého sa lopta odráža na ďalší rohový kop.
     
    39
    Slovan dal gól!
    Dočkali sme sa prvého gólu na bratislavských Pasienkoch. Nálada na tribúnach je hneď lepšia. Po rohovom kope letela lopta do stredu šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval KRISTIÁN KOLČÁK a poslal hlavou loptu do siete.
     
    41
    Hlohovský krásne vysunul Filipa Šeba, ktorý si však so svojou šancou neporadil najlepšie a po zaváhaní prišiel o loptu.
     
    42
    Putnocký rozohral loptu na Milinkoviča, ten si počkal a otočil hru na Filipa Lukšíka, po následnej strela končí lopta len pri rohovej zástavke.
     
    43
    Ďalší mužný súboj Masaryka s Kolčákom. Opäť to však pri čiare zvládol lepšie obranca domácich a vybojoval loptu pre svojho brankára.
     
    44
    Marko Milinkovič síce poslal peknú loptu po zemi do pokutového územia, tam však nestál nikto z jeho spoluhráčov.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Filip Šebo síce poslal loptu do siete, postranný rozhodca však opäť zdvíhol zástvaku, čo signalizuje ofsajd. Po výkope Švengera hlavný arbiter Leško ukončuje prvý polčas.
     
    Máme tu koniec prvej polovice dnešného stretnutia. Domáci dominovali pri držaní lopty a po góle už ani nepustili hostí k lopte. O jediný gól v zápase sa postaral Kristián Kolčák. Hrá sa zatiaľ bez kariet, aj keď niektoré fauly by si kartu podľa môjho názoru zaslúžili. Pred druhým polčasom to majú teda lepšie načaté domáci hráči, všetko sa však môže zmeniť. Druhý polčas začne približne o 20:07.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop druhého polčasu obstarali tentokrát hostia. Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bezo zmien v zostavách.
     
    47
    Hneď v prvých minútach rozhodca zdvíha zástavku. Ofsajdovej pozícii sa vystavil už tretíkrát za zápas Pavol Masaryk.
     
    48
    Mamadou Bagayoko si pekne potiahol loptu po pravej strane, nacentroval loptu do pokutového územia na Ákosa Szarku, ten ideálne sklepol Filipovi Hlohovskému, nevedno prečo, ale tento hráč ešte nahrával na Šeba. Obrovská šanca domácich nekončí gólom.
     
    50
    Martin Frýdek pekne prehodil loptu na svojho spoluhráča, ktorý vybojoval outové vhadzovanie. Hostia sa teraz usadili na polovičke súpera.
     
    51
    Priamy kop Senica. Zahrával ho Tomáš Kóňa, dlhou prihrávkou našiel Adama Varadiho, jemu však lopta odskočila za čiaru a rozhodca ukazuje na hranicu päťky.
     
    52
    Súboj Bagayoko - Masaryk zvládol lepšie domáci obranca a odkopol loptu za postrannú čiaru. Tlak hostí sa skončil útočným faulom.
     
    53
    Dnešné stretnutie sleduje 2369 divákov.
     
    54
    Veľká šanca hostí. Po centri z pravej starny sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Pavol Masaryk. Jeho strelu dokázal pokryť Matúš Putnocký.
     
    55
    Filip Hlohovský posunul loptu na výborne zabiehajúceho Lukšíka, ten úplne zbytočne dal do lopty príliš veľa sily a prekopol celé pokutové územie.
     
    56
    Dlhé outové vhadzovanie až do šestnástky v podaní Martina Frýdeka. Domáca obrana dokázala odvrátiť blížiace sa nebezpečenstvo.
     
    57
    Do dobrého úniku sa dostal Jaroslav Diviš, prešiel si cez brániaceho hráča a chcel poslať loptu do pokutového územia. Nicolas Gorosito v poslednej chvíli šmýkačkou poslal loptu na rohový kop.
     
    59
    Pavol Masaryk si geniálne prešiel do pokutového územia, po prieniku cez troch hráčov našiel dobre stojacého Rolanda Blackburna, ktorý zahodil obrovskú šancu.
     
    60
    Po chybe domácej obrany sa dostali Seničania do obrovskej šance. Situácie si tentokrát vymenili. Blackburn vysunul Diviša, ktorý mal pred sebou len Putnockého, točenou strelou však netrafil bránu.
     
    60
    Prvé striedanie v zápase. Z ihriska odišiel Marko Milinkovič a nahradil ho Lester Peltier.
     
    61
    Domáci hráči v týchto chvíľach ako keby boli zaskočení a dopúšťajú sa príliš veľa chýb. Seničania sa to snažia využiť, gól v druhom polčase však zatiaľ nepadol.
     
    62
    Prvá žltá karta v zápase, dostal ju hráč hostí Matej Krajčík.
     
    64
    Blackburn sa dopustil faulu pred pokutovým územím a tak budú domáci kopať priamy kop asi z 25 metrov.
     
    65
    Hlohovského priamy kop bez problémov odvrátila obrana Senice do bezpečia.
     
    65
    Obrovská šanca striedajúceho hráča. Čo nevyšlo pred chvíľou Hlohovskému, to v tejto chvíli napravil. Poslal loptu na hlavu Lestera Peltiera, ktorý hlavou tesne minul bránu.
     
    66
    Prvé striedanie hostí. Na ihriska prichádza bývalý Slovanista Peter Štepanovský a nahrádza Adama Varadiho.
     
    67
    Rohový kop hostí. V pokutovom území bol zrejme faulovaný Putnocký vo vzdušnom súboji, a tak rozhodca prideľuje loptu domácim.
     
    69
    Striedanie domácich. Z ihriska odišiel kapitán Filip Šebo a nahradil ho Lukáš Pauschek.
     
    69
    Kapitánsku pásku prevzal Erik Grendel.
     
    70
    Tvrdá prízemná strela Filipa Hlohovského. Milan Švenger si s prudkou strelou dokázal s menšími ťažkosťami poradiť.
     
    71
    Nikým nenapádaný Putnocký poslal loptu až za autovú čiaru, za čo bol od divákov odmenený piskotom.
     
    72
    Zostávame pred Slovanistickou bránou. Pavol Masaryk sa ocitol už vo svojom štvrtom ofsajde za dnešný zápas.
     
    74
    Palko Masaryk posunul loptu hlavou na Blackburna, ten si hodil loptu na pravačku a poslal strelu na Putnockého bránu. Brankár domácich si s loptou poradil.
     
    75
    Striedanie hostí. Z ihriska odišiel Jaroslav Diviš a nahradil ho Lamine Diarrasouba.
     
    77
    Filip Hlohovský oklamal obrancu a chcel jemným centrom nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov. Oblúčikom však poslal loptu len za čiaru.
     
    79
    Center Erika Grendela z priameho kopu presvišťal celým pokutovým územím a zastavil sa až za postrannou čiarou.
     
    80
    Mamadou Bagayoko sa odhodlal ku strele spred pokutového územia. Tvrdú strelu vytlačik Švenger len na rohový kop.
     
    82
    V súboji Bagayoko - Diarrasouba uspel obranca domácich a vybojoval rohový kop.
     
    83
    Rohový kop domácich. Ku hlavičkovému zakončeniu sa dostal Kamil Kopúnek a nebezpečne ohrozil Švengera, ktorý vytláča loptu len pred seba.
     
    83
    Striedanie hostí. Z ihriska odišiel Rolando Blackburn a nahradil ho Petr Hošek.
     
    84
    Mamadou Bagayoko potrestaný žltou kartou za faul pri striedačke Senice.
     
    85
    Priamy kop Tomáša Kóňu nenarobil domácej obrane žiadne vážnejšie problémy. Pri lopte teraz Slovanisti.
     
    86
    Centrom chcel nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov Petr Hošek. Lopta však končí len za čiarou a Putnocký bude vykopávať.
     
    87
    Striedanie domácich. V corgoňligovej premiére sa predstaví Patrik Gregora, ktorý nahradí Filipa Hlohovského.
     
    88
    Priamy kop Erika Grendela končí len v náručí Švengera, hostia sa snažia založiť rýchly protiútok, ale akciu museli spomaliť.
     
    89
    Príliš dlhá lopta na Lestera Peltiera od kapitána Grendela končí opäť len pri gólmanovi hostí Milanovi Švengerovi.
     
    90
    Žltou kartou potrestaný aj Kamil Kopúnek. Senica bude kopať priamy kop asi z 20 metrov.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase 2 minúty.
     
    90+1
    Priamy kop Tomáša Kóňu končí asi dva metre nad Putnockého bránou. Brankár domácich sa s rozohrávkou veru neponáhľa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný arbiter Štefan Leško ukončil zápas, v ktorom sa stáva domáci ŠK Slovan Bratislava víťazom. O jediný gól sa postaral v 39. minúte Kristián Kolčák. Karty začali padať až v druhom polčase, zaslúžili si ich Bagayoko, Kopúnek a Krajčík. Domácim v prvom polčase neuznali vďaka ofsajdom dva góly. Hostia boli pomerne vyrovnaným súperom, aj keď boli menej pri lopte, dokázali si vypracovať veľké šance. Po zápase sa Slovan dostáva na prvé miesto Corgoň ligy pred MŠK Žilinu, ktorá má o dva body menej, ale taktiež aj jeden zápas k dobru. Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok dnešného dňa. (20:58:35)

    Ján Sárközi


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 39. Kolčák

    Karty:   84. Bagayoko (SBA), 90. Kopúnek (SBA) - 62. Krajčík (SEN)


    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Lukšík, Gorosito, Kolčák - Hlohovský, Milinkovič, Grendel, Kopúnek - Šebo (C), Szarka,
    FK Senica: Švenger - Krajčík, Kóňa (C), Blackburn, Brabec, Wijlaars, Diviš, Varadi, Masaryk, Koutný, Frýdek

    Rozhodca: Leško - Chládek, Brendza

    Diváci: 2369