Brugge – Beerschot 3:1 (kon.) | Anderlecht – Mons 2:1 (kon.) | Waregem – Kortrijk 2:0 (kon.)
Leuven – Cercle Bruggy 3:2 (kon.) | Lokeren – Mechelen 2:0 (kon.) | Lierse – Genk 1:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Gent 0:2 (kon.)
koniec
Lierse SK
1:1 (0:0)
KRC Genk
cz Sobota 18.08.2012, 20:00Belgická Jupiler Pro League
     
    Hlavní arbitr Vervecken ukončil utkání poněkud dříve. Remíza je pro obě mžstva spravedlivým výsledke. V úvodu utkání byli lepší domácí, postupem času však iniciativu převzal Genk, který také jako první skóroval. Lierse ale nalezlo odpověď, a tak utkání skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (21:58:56)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Velmi nebezpečně vypálil Nwanganga, na druhé straně rozezvučel břevno Menga! Tak to je neskutečný závěr utkání!
     
    90
    Nutno poznamenat, že remíza by byla pro oba dnešní soupeře spravedlivým výsledkem. Ještě však není konec, budou se nastavovat hned 4 minuty.
     
    88
    Fernandéz se snažil ohrozit hostující branku, to se mu ale s příspěním kvalitní práce Selse nepovedlo.
     
    86
    Lierse právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Tak to je velmi dramatické závěr utkání. Po sklepnutí balónu spoluhráčem se střelou k levé tyči Koteleho branky prosazuje střídavší ADESANYA.
     
    83
    Další střídání na straně Lierse. Odchází Wils, okusit atmosféru souboje přichází Elgabas.
     
    82
    Domácí mají sice k dispozici velké množství standartních situací, avšak v ofenzivě jsou bezzubí. Pokud budou chtít z dnešního souboje body, skórovat budou muset.
     
    80
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali" Po krásném přenesení hry z pravé strany se přízemní ranou prosazuje JOSEPH-MONROSE. Domácí budou mít co dělat.
     
    78
    Hosté zahrávali rohový kop. Dostali se sice hlavičce, která ale zamířila mimo tři tyče. Lierse SK bude vykopávat.
     
    76
    Střídají ale také domácí. Hrací plochu opustil Yasser. Místo něj naskočil do víru zápasu Adesanya.
     
    76
    Je zde úvodní střídání zápasu. Ze hřiště odchází Vossen, nahradí jej Nwanganga.
     
    74
    Velmi nebezpečně teď pálil z úhlu Joseph-Monrose. Rána hostujícího útočníka se jen otřela o pravou tyčku branky Lierse.
     
    73
    Domácím se stále nedaří prorazit defenzivu Genku, která pracuje až na pár výjimek velmi dobře.
     
    71
    Domácí nyní trefili břevno, pumelice Kotelese důkladně protáhla! Hraje se ale stále bez vstřelené branky.
     
    67
    Menga se vydal rychlostí blesku na steč branky Genku. Vybojoval alespoň rohový kop, který ale domácím moc platný nebyl. Hosté budou vykopávat.
     
    66
    Rozhodčí opět přerušuje hru kvůli osvěžení, které je velmi potřeba, neboť kvalita předváděné hry velice upadá.
     
    65
    Farag nepřesně rozehrával no spoluhráče, a tak není z útočné akce nic, pouze autové vhazování.
     
    63
    V solidní pozici se nyní ocitl po centru z pravé strany domácí Yasser. Hlavičkoval sice přesně, avšak velmi pomalu. S jeho pokusem tak neměl Koteles žádné potíže.
     
    60
    Atraktivní první půle je minulostí, nyní se hraje velmi nudný fotbal, který je chudý na jakoukoliv aktivitu. Veškeré dění se odehrává zejména ve středu pole. Když už se něketerý z borců odhodlá k ataku, končí na prvním či druhém hráči soupeře.
     
    57
    Lierse se snaží nalézt recept na proražení hostující obrany. Ta je však zatím stoprocentní. Zřejmě také proto, že domácí sází na hbitého Mengu, jehož průniky již hráči Genku přečetli.
     
    55
    Marná snaha. Střela ze střední vzdálenosti domácímu Lambotovi vůbec nesedla, což znamená jediné. Odkop od branky Genku.
     
    53
    Následná hlavička faulovaného domácím pěkně zavařila! Míč se odrazil od trávníku a jen tak tak dopadl na horní síť branky Lierse.
     
    52
    Za tvrdý zákrok na Buffena dostává Farag žlutou kartu.
     
    51
    Domácí přebírají opět iniciativu. Tentokráte vybojovali alespoň rohový kop, který však hostující branku nikterak neohrozil. Obrana Genku je skálopevná.
     
    48
    V obrovské šanci se ocitl hostující útočník Vossen. Na hranici velkého vápna měl před sebou pouze domácího brankáře. Mats Sels se však vytáhl a tvrdou ránu kapitána Genku vytěsnil. Nutno dodat, že Vossen nemířil nikterak oslnivě.
     
    47
    Lierse se pokouší navázat na aktivní herní projev z první půle. Zatím se mu to ale nedaří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní půle utkání. Zpočátku bylo lepší domácí Lierse SK, později hru Genk vyrovnal. Souboj je tak stále otevřený, uvidíme, co přinese následujících 45 minut. Sledujte náš on-line přenos!
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Na trávníku je ošetřován Menga, se kterým to nevypadá vůbec dobře. S pomocí lékařů však vstává a odchází do zámezí.
     
    44
    Domácí se pokusili znovu oblehnout svatyni Genku. Prudký centr Faraga se ale před ní nedostal. Hosté budou vykopávat.
     
    42
    Domácí obrana nyní zastavila průnik Josepha-Monrose, a to především díky kvalitní komunikaci mezi oběma stopery.
     
    41
    Nadson si i přes žlutou kartu počíná stále velmi nevybíravě. Nyní mu však zatáhnutí soupeře za dres prošlo bez karetního trestu.
     
    38
    Je zde první žlutá karta utkání. Za téměř hokejový bodyček na Mengu ji obdržel José Nadson. Domácí borec je evidentně velmi otřesen, pokračovat ve hře ale zřejmě bude.
     
    36
    Menga je skutečně velmi aktivní! Několik chvil motal hlavy hostujícím obráncům, kteří nevěděli, kam dřív skočit. Snaha domácího hráče ale nakonec přišla vniveč.
     
    34
    Gorius se pokusil vypálit z velké dálky. Pokus hostujícího borce ale zamířil naštěstní pro domácí vysoko nad branku Selse.
     
    33
    Do zajímavé pozice se probíjel hostující Joseph-Monrose, který nakonec upadl. Reklamace a touha po penaltě poté nebyla úspěšná, rozhodčí dal jasně najevo, že se nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    31
    Tempo hry začíná poněkud upadat. Stále jsme neviděli branku, leč příležitostí bylo několik na obou stranách. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet dále.
     
    28
    Již to vypadalo, že se dostane Lierse do úniku. Rozvahou a včasným výběhem však Koteles nebezepečí zabránil. Na druhé straně se vyznamenal také Sels. Hraje se stále bez branek.
     
    27
    Hosté pomalu, ale jistě přebírají iniciativu tohoto duelu. Prozatím ale rozvážně kombinují pouze na vlastní polovině hřiště a do nějakých větších "dobrodružství" se nepouštějí.
     
    25
    Hraje se převážně ve středu hrací plochy, kde se bojuje o balón. Často také dosti nevybíravě. Hlavní arbitr Vervecken je však prozatím benevolentní.
     
    Hlavní sudí Vervecken dal hráčům několik chvil na občerstvení, neboť panuje velké vedro. Úvodní pasáž duelu patřila zcela jistě domácím, kteří byli aktivnějším celkem. Svou převahu ale nedokázali gólově prosadit. Paradoxně největší šanci zazdili hosté, jejichž padáček vykopávali domácí až z brankové čáry. Již se ale znovu hraje.
     
    22
    Mengovi se střela z hranice velkého vápna vůbec nepovedla. Přízemní balón zamířil poze do připravené náruče Kotelese. Ráně chyběla především rychlost.
     
    21
    Lierse chtělo ihned odpovědět, leč rozběhnutého Wilse zastavilo ofsajdové postavení. Pomezní arbitr byl tentokráte přesný.
     
    19
    Samostaný únik hostí zastavil na poslední chvíli Dachelet. Rohový kop poté neznamenal pro Lierse žádné větší nebezpečí. Hosté se však stále více dostávají do utkání.
     
    17
    Další útok hostí zastavuje rychlý balón, který upláchl Fernandezovi až za pomezní lajnu. Vhazovat budou domácí.
     
    15
    Zčistajasna se obejvila stoprocentní příležitost Genku! Hosté vyslali dělovku z větší vzdálenosti, která vyhnala brankáře ven z branky. Následný Bentekeho oblouček vytěsnil domácí obránce z brankové čáry.
     
    14
    Velice aktivní Menga se prohnal podél pravé lajny, načež si to namířil k hostující brance. V rozhodující fázi celé akce mu však vložil do přihrávky nohu jeden z beků Genku. Uvidíme, kterak dlouho vydrží domácím takto aktivní hra.
     
    11
    Obejvil se také první náznak šance hostí. Přízemní centr z levé strany však pouze "projel" vápnem a zamířil do zámezí. Vhazovat bude Lierse SK.
     
    10
    Nadějně rozjetou akci Lierse zastavují hostující obránci. Ke střeleckému pokusu se nedostali Menga ani Bourabia. Domácí prozatím vůbec nepůsobí jako outsider, ba právě naopak!
     
    7
    Menga se snažil prodrat až k šanci, jež mu ale překazil hostující obránce. Za nedovolený zákrok je nařízen alespoň přímý kop. Ten ale odvrátila zeď, stejně tak jako dorážku gólman Koteles.
     
    6
    Před nabíhajícím domácím forvardem ukryl Koteles míč do své náruče. Následný výkop hostujícího brankáře se příliš neujal.
     
    4
    Hra se po úvodních velmi divokých minutách poněkud uklidnila. Domácí jsou přesto o něco málo aktivnější, než hosté, a to především v aktivním napadání. Hosté mají co dělat, aby nepokazili rozehrávku.
     
    2
    A další pokus domácího celku, který začíná velice ofenzivně. Centr zleva odvracela hostující defenziva. Pro dlouhý nakopnutý míč si poté došel brankář černožlutého celku.
     
    1
    Domácí se hned po výkopu drali dopředu. Po nadějně vypadající akci ale branku Genku neohrozili. Balon pouze prosvištěl velkým vápnem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před startem se ještě bude muset opravit síť jedné z branek, která se nelíbila pomeznímu sudímu. Nyní je již ale vše připraveno k úvodnímu hvizdu.
     
    Vítejte u dnešního on-line přenosu! V rámci 4. kola belgické Jupiler League na sebe narazí celky Lierse SK a KRC Genk. Hosté jsou na tom o něco lépe, s pěti body okupují šestou příčku tabulky. Fotbalisté Lierse mají na kontě pouhé dva body. Které z mužstev se dnes posune výše? Úvodní výkop je naplánován na 20:00. Sledujte náš on-line přenos!

    Libor Kucza

    Góly: 86. Adesanya - 80. Joseph-Monrose

    Karty:   38. Nando (LRS), 52. Farag (LRS)


    Lierse SK: Sels - Dachelet, Bourabia, Farag, Hazurov, Lambot, Menga, Ouka, Wils (83. Elgabas), Yasser (76. Adesanya)
    KRC Genk: Koteles - Nadson, Nqconqca, Tshimanga, Fernandez, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose, Vossen (76. Nwanganga), Buffel, Benteke

    Rozhodca: Vervecken