Celodenný prehľad tenisových zápasov (kon.)
koniec udalosti
Celodenný prehľad tenisových zápasov

Utorok 31.07.2012, 12:30Olympijské hry - tenis
     
    Ďakujeme vám za priazeň pri sledovaní prehľadu z tenisových zápasov. Môžete sa na nás tešiť zase zajtra. S prianím pekného večera sa s vami lúči Ján Sárközi. (22:19:14)
     
    Najväčšiu drámu dnes priniesol súboj Tsongu (FRA) s Raonicom (CAN). Hra mala až 66 gemov. V prvom stratil Raonic svoje podanie a to veľmi dobre využil Tsonga. V druhom sete sa úlohy vymenili a po stratenom podaní Francúza si už set nepustil Kanaďan. V treťom sete však nikto nechcel dovoliť stratu svojho podania, a tak sme sa dočkali až 48 gemov. Zápas nakoniec vyhral Tsonga 25:23.
     
    Štvorhra medzi Berdych/Štěpánek (CZE) a Melo/Soares (BRA) bol prerušený v treťom sete. Zápas sa zatiaľ odvíjal takto: 6:1, 4:6 a 18:18.

    Ďalší prerušený zápas je medzi Pennetová/Schiavoneová (ITA) a Chuang/Hsieh (Taipei). zápas bol prerušený za stavu 7:6, 5:5.
     
    Bratia Bryanovci (USA) porazili Rusov Davyddenka a Youzneho (RUS) vo dvoch setoch 7:6 (8:6) a 7:6 (7:1).
     
    V hre už zostáva len jedna mužská a jedna ženská štvorhra.
     
    Azarenková (BLR) taktiež v "rýchlovke" porazila Martinézovú - Sanchézovú (ESP) 6:1 a 6:2.

    Posledný zápas ženskej dvojhry vyhrala Kirilenková (RUS) proti Watsonove (GBR) 6:3 a 6:2.
     
    Sestry Williamsové (USA) porazili za necelú pól hodinu Kerberovú s Lišickou (GER) 6:2 a 7:5. Dobre sa popasovali s rolou favorita a postupujú ďalej.

    Makarovová a Vesninová (RUS) dokázali v "rýchlovke" poraziť Goergesovú s Groenfeldovou (GER) 6:2 a 6:1.
     
    Posledná mužská dvojhra je už minulosťou. Ferrer (ESP) v "rýchlovke" porazil Kavčiča (SLO) 6:2 a 6:2. Zápas trval 1 hodinu a 22 minút. Ďalej postupuje španielský hráč.
     
    V hre už zostala iba jediná mužská štvorhra. Tipsarevič so Zimonjičom (SRB) porazili Nestora s Pospisilom (CAN) po veľmi vyrovnanom zápase a dráme v treťom sete. Zápas skončil 6:4, 6:7, 11:9.
     
    V hre už zostáva len jedna mužská dvojhra. Zápas medzi Lopezom (ESP) a Monacom (ARG) práve dospel do konca. Za hodinu a dvanásť minút dokázal Španiel vyhrať dvakrát 6:4.
     
    Ďalší výsledok ženskej štvorhry. Huberová s Raymondovou (USA) porazili poľské sestry Radwanské v dvoch setoch 6:4 a 7:6.
     
    66 gemová bitka! To nám priniesol zápas Tsongu (FRA) s Raonicom (CAN). Zápas skončil 6:3, 3:5 a 25:23. Tsonga mal v poslednej hre 3 brejkbaly. Ďalej postupuje francúzský hráč.
     
    Tsonga - Raonic 23:23 v treťom sete!
     
    Koniec mužskej štvorhry medzi Benneteau/Gasquet (FRA) - Bhupathu/Bopanna (IND). Francúzsky pár vyhral poľahky 6:3 a 6:4.

    Koniec aj v zápase mužskej štvorhry. Čilič (CRO) podľahol Lleytonovi Hewittovi (AUS) 4:6 a 5:7.
     
    Šarapovova (RUS) porazila Robsonovú (GBR) 7:6 a 6:3.

    Naďa Petrovova (RUS) porazila Tatašviliovú (GEO) 6:3, 7:6, 6:2

    Dva úspechy pre ruskú reprezentáciu.
     
    Skončil sa zápas ženskej dvojhry medzi Lepchenkovou (USA) a Goergesovou (GER). Za hodinu a pätnásť minút vyhrala nemecká hráčka 3:6 a 5:7.

    Tsonga (FRA) 21:20 Raonic (CAN)
     
    Tsonga - Raonic už 18:18!
     
    Matchball pre Tsongu pri Raonicovom podaní!

    Raonic nakoniec vyrovnáva na 16:16, neuveriteľné. Navrch má však viac Tsonga, ktorý vyhráva za pár sekúnd svoje hry.

    To sa potvrdzuje aj v tejto hre a Tsonga hneď vedie 17:16.
     
    Tsonga (FRA) - Raonic (CAN) - nikdy nekončiaca hra? Aj tak by sa dal nazvať tento zápas. V prvom sete stratil kanadský hráč svoje podanie a prehral 6:3, v druhom sa situácia vymenila a Kanaďan vyhral 3:6. V treťom sete zatiaľ bez straty podania, obaja hráči si držia svoj servis. Stav v treťom sete 15:15!
     
    Poznáme ďalší výsledok mužskej dvojhry. Nikolaj Davydenko (RUS) podľahol Japoncovi Nišikorimu v troch setoch, pričom ten posledný bol už z pohľadu japonského hráča jednoduchý. 6:4, 4:6, 1:6.
     
    Stav zápasu medzi Tsongom (FRA) a Raonicom (CAN) v treťom sete už 14:14!! Tak toto bude ešte veľmi napínavý zápas.
     
    Koniec zápasu medzi českým párom Hlaváčková/Hradecká a Li/Zhang (CHI). České tenistky dokázali zvíťaziť 6:3, 6:1 a postupujú do ďalšej fázy, gratulujeme.

    Dohrávka štvorhry medzi Pennetovou/Schiavoneovou (ITA) a španielským párom. Talianky po výhre 7:6 a 6:4 právom postupujú do ďalšieho kola.
     
    Tsonga a Raonic v treťom sete už 11:11 !
     
    Zápas medzi Tsongom (FRA) a Raonicom (CAN) nemá konca. V treťom sete je stav 10:9 a 0:40! Vyzerá to ešte na dlhý boj!
     
    Máme tu aj prvý výsledok štvorhry. Erraniová s Vinciovou (ITA) porazili v troch setoch Klepačovú a Srebotníkovú (SLO). Slovinský pár bol vyrovnaným súper, ale nakoniec talianskej dvojici podľahol. Konečný výsledok 7:5, 4:6, 6:4.
     
    Máme tu výsledok ženskej dvojhry! Lišická (GER) sa potrápila so Švedovou (KAZ) a po trojsetovej dráme postupuje ďalej. Trvalo jej to dve hodiny a deväť minút. Konečný výsledok 4:6, 6:3, 7:5.
     
    Máme tu ďalší výsledok mužskej dvojhry Novak Djokovič (SRB) porazil vo dvoch setoch Andyho Roddicka (USA) 6:2, 6:1. Srbský tenista postupuje do ďalších bojov!
     
    V Londýne sa už začalo hrať!
     
    Na centrálnom dvorci sa hrá zápas medzi Andy Roddickom (USA) a Novakom Djokovičom (SRB). Srbský hráč so slovenským trénerom zatiaľ vyhráva v prvom sete 2:3.

    Na ostatných kurtoch sa zatiaľ nehrá kvôli pretrvávajúcemu dažďu.
     
    Zápas na centrálnom dvorci sa dohral a Andy Murray (GBR) bez problémov zdolal vo dvoch setoch Niemenena (FIN) za hodinu a tri minúty 6:2, 6:4. !
     
    Hrá sa jediný zápas a to na centrálnom dvorci (krytý). Domáci Andy Murray (GBR) porazil v prvom sete Fína Nieminena (FIN) 6:2. V Londýne stále prší a ešte sa nevie, kedy sa bude pokračovať.
     
    Zápasy v LONDÝNE opäť prerušené kvôli počasiu!
     
    Venus Williamsová (USA) zdolala za 1 hodinu a štyri minúty svoju súperku Wozniackú (CAN) v dvoch setoch 6:1 a 6:3. Rolu favoritky teda potvrdila a postupuje zaslúžene do ďalšieho kola.
     
    V dohrávke prvého kola štvorhry zdolal český pár Berdych/Štěpánek Talianov Braccialiho a Seppiho v troch setoch 4:6, 7:6 a 6:4.
     
    Prvý výsledok aj mužskej dvojhry. Baghdatis (CYP) vo dvoch setoch zdolal Gasqueta (FRA) 6:4 a 6:4. Zápas trval hodinu a pätnásť minút. Do ďalšieho kola teda postupuje Cyperčan.
     
    Kerberová (GER) víťazí v prvom dnešnom zápase ženskej dvojhry nad Babosovou z Maďarska a postupuje do ďalších bojov. Po 57. minútach skončila hra dvakrát 6:1.
     
    Lišická (GER) podľahla v prvom sete Švedovej (KAZ) 4:6. Hrať sa začalo už aj na hlavnom, centrálnom kurte a kurte číslo 2.
     
    Prvý set medzi Babosovou (HUN) a Kerberovou (GER) je už minulosťou. Nemecká hráčka dokázala poľahky vyhrať 1:6.
     
    Už sa nám pomaly začínajú všetky úvodné zápasy. Cca s 10 minútovým oneskorením, ale to sa dalo čakať.
     
    Včera nám zo štvorhry vypadol aj mužský aj ženský pár a naše jedine želiezko v ohni zostala Daniel Hantuchová, ktorá postúpila do osemfinále tenisového turnaja letných olympijských hier. Dnes sa však na tenisových dvorcoch neobjaví, tak aspoň nech si zatiaľ oddýchne. Za Čechov sa dnes predstavia v mužskej štvorhre v dohrávanom zápase Berdych so Štěpánkom proti Braccialimu a Seppimu (ITA). V ženskej štvorhre to bude Hlavačková s Hradeckou proti Linovej a Zhangovej z Číny. Vo dvojhre dnes taktiež nemajú zastúpenie.
     
    Ak to počasie dovolí, tak by sa dnes mali odohrať všetky zápasy. Predpoveď počasia v Londýne na dnešný deň hovorí, že v Londýne bude pršať len do 11:00. Ako keby to mali organizátori presne naplanované, no uvidíme, či sa táto predpoveď aj naplní. V panely na pravo si môžete pozrieť rozpis dnešných zápasov a na koniec aj ich výsledky.
     
    Dobrý deň vám prajme pri sledovaní celodenného prehľadu z tenisových zápasov. Dnes je na programe 8 mužských a 8 ženských dvojhier, 7 ženských štvorhier (z toho jeden dohrávaný zápas medzi talianským a španielským párom) a aj 7 mužských štvorhier (taktiež jedne dohrávaný zápas medzi českým a talianským párom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 12:30.

    Ján Sárközi