Lev – S.Moskva 2:3 (kon.) | Lev – S.Moskva 2:3 (kon.)
koniec
Lev Praha
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Spartak Moskva
Nedeľa 06.11.2011, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej tretine sme gól nevideli, Spartak Moskva záver takticky zvládol. Víťazný zásah teda pripísaný Juňkovovi, ktorý sa ako jediný pridal k streleckým pretekom Ľjudučina s Nedorostom. (19:23:14)
     
    Najlepšími hráčmi dnes asi právom vyhlásení obrancovia, u hostí si ocenenie preberá z rúk Júliusa Šuplera Ivan Baranka, za domácich si aspoň malú náplasť na prehru nalepil Karel Pilař.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Posledný puk smerujúci do priestoru Kasutinovej bránky od modrej čiary, Pilařov pokus končí zároveň so sirénou pod brankárom, ktorý dnes podal vynikajúci výkon.
     
    59:51
    Dve zakázané uvoľnenia hostí s cieľom nazbierať cenné sekundy priniesli úspech, "levom" zostáva málo času.
     
    59:06
    Prihrávka rukou pískaná pri prechode Popradčanov cez útočnú modrú, búrka nevôle z popradských tribún musela hlavného rozhodcu poriadne zamraziť.
     
    58:37
    Mikúšova hokejka sa láme pri jemnom dotyku a pokuse o priťuknutie spoluhráčovi medzi kruhy.
     
    58:00
    Prihrávka cez celé útočné pásmo bola dosť priehľadná, zblokovaný puk letí vysoko a ďaleko.
     
    57:40
    Nagy sa už v pokročilom presilovkovom čase v útočnom pásme neusadil. Napätie na popradskom zimáku stúpa.
     
    Radim Rulík využíva vylúčenie na time-out a svojim hráčom dáva pokyny na záver tretej tretiny.
     
    56:58
    Barankov puk letel von z hracej plochy z obranného pásma hostí, štyria rozhodcovia sa ešte museli dohodnúť či videli dobre a posielajú slovenského "Spartakovca" na dve minúty.
     
    56:25
    Fabricius videl Sekáča pred bránkoviskom Kasutina, puk ale zdvihol privysoko a popradský mladík bude musieť zapracovať aj na "bejzbalových" ťahoch.
     
    55:30
    Dvaja Popradčania sa pozerajú na puk putujúci až k Lacovi v polohe ležmo za Kasutinovou bránkou. Opäť nevydarená presilovka.
     
    54:43
    Nagy našliapol ako správny kanonier, ukázal svoju rýchlosť hráčom na pravej strane, obkorčuľoval bránku a naslepo hľadal spoluhráča medzi kruhmi, puk prevzali až obrancovia a Pilařov "motýlik" zatrepotal krídlami v Kasutinovej lapačke.
     
    54:02
    Ľjudučin, hlavný strojca gólového náskoku Spartaka, vylúčený za podrazenie. Zbytočný zákrok pri atakovaní "levov" zakladajúcich útok tak vážne ohrozil úspech hostí.
     
    50:23
    Puk skackajúci na bránkovej čiare Kasutina tlačili o pár centimetrov ďalej aj príslušníci zdravotnej služby na opačnom konci zimného štadióna, nenašla sa však hokejka, ktorá by snáď päť sekúnd tancujúci valček "upratala".
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4500 divákov - vypredané! Týmto pozdravujeme divákov s transparentom "oravskí hooligans" (ozaj drsné) - po tom ako bol jeden z ich členov už v priebehu prvej tretiny vykázaný za kreácie patriace skôr do ZOO, než do hľadiska, už sledujú aspoň maskota, keď nie hokej.
     
    50:00
    Bartečko si narazil puk s Nedorostom a asi aj na vlastné prekvapenie sa dostal až pred Kasutina! Strela ale nenašla správnu dieru na prekĺznutie.
     
    49:29
    Popradčanom sa nedarí usadiť v útočnom pásme, ich útočné snahy končia nepresnými strelami a príliš často sú vytláčaní do rohov a "nestreleckých" pozícií, chce to novú myšlienku.
     
    47:57
    Pilařovo zakončenie švihom nevídame často, Kasutin sa ale prekvapiť nenechal a prikryl puk na svojej hrudi.
     
    47:17
    Laco zmenšil strelecký uhol pri strele spoza kruhov a určite si je vedomý, že jeho zákrok lapačkou mohol vyzerať aj lepšie. Pristúpivší obrancovia ale puk odpratali a tak je nebezpečenstvo zažehnané.
     
    46:47
    Aj Mihálik ale našiel spôsob ako nakloniť výhody úzkeho klziska na svoju stranu, útočníkov zametá svojou dlhou hokejkou, ak by si nechal vyrobiť ešte o niečo dlhšiu, mohol by stáť v strede obranného pásma ako defenzívny štít so slušným polomerom.
     
    46:10
    LEV stále v útočnej snahe, na popradské úzke klzisko sa ale ľahko zvyká, pokiaľ vyhrávate a tak to budú mať podtatranci na vlastnom ľade veľmi ťažké.
     
    44:40
    Laco zatvára dvere na vstup cez bránkovú čiaru betónmi! Juňkov dostal prekrásnu prihrávku pred bránkovisko, zakončenie pomedzi betóny domáceho brankára bol síce dobrý úmysel, no presúvajúci sa gólman "levov" puk za svoj chrbát nepustil.
     
    44:10
    Barankov príklep po pekne rozohratej presilovke, puk ale koční až na ochrannej sieti a hostia zostanú v útočnom pásme na buly.
     
    43:18
    Ďalšiu veľkú šancu "levov" pri prečíslení marí neschopnosť poriadne zakončiť, pri návrate prvej formácie cez stredné pásmo zazrel hlavný rozhodca nedovolený zákrok Nedorosta a tak bude hrať Poprad v oslabení.
     
    41:35
    Rýchly Hossov protiútok, tu sa vyznamenal Mihálik a jeho dlhá hokejka, keď síce evidentne za slovenským rýchlikom v službách Spartaka nestíhal, no elegantne zatiahol za brzdu pákou, akú si pamätáme z obrázkov učebníc fyziky.
     
    41:26
    Balán sa zbavil na ľavej strane obrancu peknou sťahovačkou, jeho strelu Kasutin s problémami vyrazil na Hunovu hokejku, ten už snáď potrebuje aspoň širšiu čepel, ak nie rovno okuliare, aby trafil aspoň prázdnu bránku.
     
    41:11
    Hra sa znovu presťahuje pred Laca, tu sa už vhadzovalo pred malou chvíľkou, po tom čo domáci brankár prikryl vyhodený puk.
     
    40:11
    Nedorost manévroval pomedzi obrancov Spartaka bez puku, ten totiž prenásledoval až pred Kasutina, podcenenie situácie v tábore hostí ale nevyužil, keďže neudržal stabilitu a telom posunul bránku.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Hostia po druhej siréne držia náskok o jeden gól, dvoch dvojgólových strelcov Ľjudučina s Nedorostom doplnil rozdielovým gólom Juňkov.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Ani posledný Lundbergov útok strelu na bránku nepriniesol, ak teda nerátame pokus Fabriciusa smerujúci z rohu klziska len do bočnej konštrukcie, v posledných sekundách hry.
     
    39:10
    Veľmi zlá presilovka domácich. Laco v jej závere puk pridržal a ešte pred tým ako stihol rozohrať ho hvizdom zastavil jeden z rozhodcov.
     
    37:46
    Zavaruchin vyvolal na domácich tribúnach doslova mračno vzniknuté z družného mračenia sa na jeho nešetrný zákrok za svojím brankárom - dve minúty za vrazenie.
     
    37:06
    Spartak Moskva dal gól! ALEXANDER JUŇKOV prišiel k puku ako slepé kura k zrnu, Marcel Hossa ho totiž zabudol pri obkorčuľovávaní bránky Jána Laca pod korčuľami domáceho gólmana a "ta prakticky" len zobol do ponúknutej príležitosti. Bez asistencie.
     
    35:55
    Hunkes bol na vysoký puk cez bránkovisko prikrátky, hádzal sa tam celým telom, zakončiť chcel nohou, no puk vyslal na brankára Spartaku až z nasledujúcej situácie Nedorost. Kasutin ustál priamy fyzický nátlak od Hunkesa a stihol nastaviť ľavačku aj na Nedorostov letmý pozdrav.
     
    34:40
    Zaujímavé variácie predviedol v pár sekundách hry domáci Sekáč, najprv medzi kruhmi netrafil "golfákom" prihrávku na vlastnú žiadosť, na smutný povzdych divákov ale puk znovu získal od jedného z obrancov, druhému nasadil jasle a takmer pretlačil puk za prekvapeného Kasutina.
     
    34:17
    Mikúš šiel po puku ako krtko po dážďovke, zastavilo ho ale svetlo Spartaku - Kasutin bol pri čiernej gume skôr.
     
    34:04
    Mamkin je rád, že môže ísť striedať, využíva totiž prerušenie hry po svojej strele a Lacovom zákroku lapačkou.
     
    32:50
    Bartečko využil, že sa obrana sústredila na Nedorosta a posunul puk do druhej vlny Nagyovi, ten o pár stotiniek sekundy premeškal ideálny čas na strelu a na jeho pokus si počkal jeden z obrancov.
     
    32:34
    Laco vykorčuľoval medzi kruhy a puk radšej prikrýva pred našliapnutým útočníkom hostí.
     
    31:45
    Kasutinova tvár ladí s farbou jeho dresu, Spartak Moskva totiž nastupuje v červenom a hosťujúci brankár sa môže právom hnevať na svojich obrancov, keďže pustili útočníkov HC LEV do ďalšej strely, ktorú musel riešiť lapačkou.
     
    31:12
    Kasutin sa určite nebude sťažovať na nedostatok práce, Huna pokračuje vo svojej streleckej impotencii, keď si hosťujúci brankár zgustol lapačkou práve na jeho šivhu.
     
    30:55
    Chabadova rana hneď po buly! Jemný Kasutinov teč ramenom zachránil hostí od inkasovaného gólu, puk sa totiž ešte obtrel o brvno bránky a končí na ochrannej sieti.
     
    30:52
    Bartečko už nevládal postupovať ďalej, teda bližšie k Kasutinovi, na puk však v dobrej pozícii čakal Balán, do "centra" z pravej strany ale hokejku nevložil.
     
    29:35
    Laco opäť v permanencii, zamestnáva ho Denežkin, tento útočník hostí si dva krát počkal na puk v rovnakej pozícii medzi kruhmi a oba pokusy vyslal na ľavý betón domáceho gómana. Poprad skúša založiť akciu, no hostia sú stále nasťahovaní v útočnom pásme a tak to domáci riešia radšej len dlhočizným pukom cez všetky čiary.
     
    29:05
    Ján Laco si musí dať pozor na strelu spoza obrancu, reaguje síce dostatočne skoro, no puk neprikryl a tak nebezpečenstvo stále hrozí.
     
    28:28
    Popradská aréna vyplnená do posledného miesta povzbudzuje svojich miláčikov aj cez reklamnú prestávku, domáci hráči sa znovu nadychujú k útočnému tlaku.
     
    27:00
    Ďalšia z množstva nebezpečných striel Nagya, Kasutin sa tak môže na vlastnú výstroj presvedčiť o kvalitách popradského strelca.
     
    26:41
    Lev Poprad dal gól!
    Zatiaľ je to zápas dvoch strelcov, na dvojgólový strelecký účet Ľjudučina odpovedá VÁCLAV NEDOROST. Popradský útočník najprv tečoval nahodený puk Ľuboša Bartečka a keďže mal dosť času i priestoru ešte aj na dorážku, s prehľadom dopravil skackavý puk za bezmocného Ivana Kasutina. Asistencie: Ľuboš Bartečko, Karel Pilař.
     
    26:35
    Voronin si odchádza odpykať tímový trest za príliš veľa hráčov na ľade, človek by povedal, že na takejto úrovni nič tak okaté vidieť nebude.
     
    25:35
    Kristek s Mikúšom v prečíslení! Kompletný tretí útok sa nachádzal v útočnom pásme, keď sa hosťom nepodarilo realizovať rozohrávku, Mikúšovu strelu sa snažil tečovať Kristek a Kasutin mal šťastie, že puk nesmeroval na jeho teritórium.
     
    24:10
    Ľjudučin v snahe o hetrik! Útočník ruského celku nabral na pravej strane rýchlosť a hľadal miestočko pod Lacovou lapačkou. Popradský brankár odpovedal svojmu náprotivkovi rovnakou mincou, puk sa zatrepotal v sieťke jeho rukavice na ľavej ruke a vyslúžil si skandovanie svojho mena domácimi tribúnami.
     
    23:15
    O vyrovnanie sa pokúša aj Lundberg a spol., v útočnom pásme sú trochu rozhodení a po strele z ľavej strany sme videli len jasný zákrok Kasutinovej lapačky.
     
    22:30
    Popradčanom sa rovnako rýchla odpoveď ako na inkasovaný gól v prvej tretine nepodarila, proti bola tvrdá obrana hostí a vytlačenie Mikúšovej formácie až na zadný mantinel.
     
    21:04
    Spartak Moskva dal gól! Ján Laco strelu od modrej čiary vyráža priamo na hokejku ROMANA ĽJUDUČINA, pre ktorého je úspešná dorážka druhým gólom v dnešnom zápase. Asistencie: Štefan Ružička, Ivan Baranka.
     
    20:39
    Ďalší zákok domáceho brankára, tentoraz sa ešte snažil puk, ktorý sa k nemu prikotúľal rozohrať, pri dobiedzajúcom Ľjudučinovi ho však radšej rýchlo prikryl.
     
    20:35
    Statická hra hostí, impulz sa snažil priniesť Marcel Hossa, jeho rana z pravej strany ale našla iba pripraveného Jána Laca.
     
    20:05
    Puk ihneď po buly využíva čerstvý ľad a šmýka sa až za Kasutinovu bránku.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Pripomíname, že Spartak Moskva bude mať po vylúčeniach Fabriciusa a Nagya príležitosť presilovej hry piatich proti trom minútu a štyridsať osem sekúnd, uvidíme či sa im podarí ju skrátiť.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:49.
     
    Úvodnú prevahu Popradčania v strelený gól nepretavili a tak zahrmelo na druhej strane, Laco musel loviť puk po strele Ľjudučina, na šťastie domácich ale "levi" zdvihli hlavu hneď v nasledujúcej minúte, keď Kasutina prestrelil Nedorost.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:59
    Posledný pokus o zakončenie ešte pred sirénou neúspešný, úspešnému strelcovi hostí, Ľjudučinovi sa nepodarilo puk pred bránkovisko poriadne spracovať a tak nemohol páliť z prvej.
     
    19:48
    Zbytočne nervózny záver prvej tretiny. Nagyovo oplácanie nepovšimnutého zákroku posúdené ako hrubosť a hostia budú mať v úvode tretej tretiny obrovskú šancu v podobe takmer dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov!
     
    19:04
    Barankov príklep za jazdy sa až na domáceho brankára nedostal, puk smerujúci z ľavej strany zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    18:26
    Zahanbiť sa nenechávajú ani hostia, mám pocit, že to bol Budkin, kto príklepom vyprášil Lacove betóny.
     
    17:40
    Popradčania odpovedajú svojimi zbraňami, Nagyov už povestný švih spoza obrancu musel Kasutina na hrudi poriadne štípať.
     
    17:25
    Fabricius si na pravej strane obhodil Mamkina a podľa hlavného rozhodcu zanechal svoju stopu nielen ako ryhu v ľade pri rýchlom vybrzdení, no i ako šrám hokejkou v tvári obrancu. Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostáva 4 minúty! Mamkin sa prihlásil do hry a v pohode strieda na ľade obrancu v palebnej pozícii na modrej čiare.
     
    17:00
    Mikúš na pár metrov od Kasutina! Slovenský útočník sa dostal s pukom za obranu hostí, medzi kruhmi však nemal ideálnu stabilitu a švihom posiela puk ponad Kasutina i jeho bránku.
     
    16:28
    Domáci sa sami zabrzdili pri prechode cez útočnú modrú, po pískanom ofsajde, na šťastie domácich neposúdenom ako "úmysel" nasleduje reklamná prestávka.
     
    15:25
    Hossa z klasickej "kruhovej" pozície na pravej strane, jeho pokus o podstrelenie vyrážačky končí podstrelením reklám na mantineli v protiľahlom rohu.
     
    15:34
    Budkinova strela cez Lacove betóny neprešla, puk sa tak môže znovu vydať na púť naprieč krátkym popradským klziskom.
     
    14:35
    Hunkesovi sa po minúte podarilo vyhodiť puk z obranného pásma, Spartak si však tlak nevytvoril, skôr sme boli svedkami ošklbávania mantinelov čepeľami hokejok.
     
    13:36
    Lewisova hra so zdvihnutou hokejkou znovu dostáva domácich do oslabenia, všetci vieme v čom bola najväčšia slabosť Popradu počas série prehier, dúfajme, že sa nováčik KHL z chýb učí.
     
    12:28
    Lev Poprad dal gól!
    Erupcia radosti na popradskom zimáku, domácim netrvalo vyrovnanie ani minútu, úspešným strelcom je VÁCLAV NEDOROST, Ivan Kasutin pri jeho zakončení v podobe tečovania nahodeného puku od modrej čiary nemal veľa šancí. Asistencia: Karel Pilař.
     
    11:38
    Spartak Moskva dal gól! Veľkú chybu Granta Lewsa za bránkou Jána Laca využívajú hostia, Denis Bodrov posiela puk po nedôslednosti popradského obrancu pred bránkovisko na hokejku ROMANA ĽJUDUČINA a ten už bez problémov prehadzuje zmäteného brankára domácich. Asistencia: Denis Bodrov.
     
    11:17
    Ľjudučin dva krát zabŕdol do puku dosť laxne a hokejistov Spartaka dostáva von z útočného pásma.
     
    10:35
    Hostia v snahe o signál, Popradčania si však hráčov dobre pokryli a zblokovaný puk končí na ochrannej sieti dokonca od hokejky hostí.
     
    10:12
    Ďalšia strela z rovnakého miesta, tentoraz to skúšal Bodrov a Laco zasahuje ľavým betónom, puk posiela za bránku.
     
    9:25
    Slovenským divákom sa ukázal strelou z pravej strany modrej čiary Ružička, Laco si zákrokom nebol vôbec istý a len-len, že mu puk neprešiel pomedzi vyrážačku a betón.
     
    9:16
    Komaristin by potreboval pár centimetrov k dobru, aby neinkasoval Mihálikov pokus o hit do hlavy - takto prichádza o prilbu i o rovnováhu, kým HC LEV prichádza na dve minúty o jedného hráča za nedovolené bránenie. Hlavný rozhodca ešte niečo prejednáva s trénerom hostí, čakáme na buly pred Lacom.
     
    8:00
    Zvuk príklepu Pilařa zanikol v obdivnom hukote z tribún, oslavného výkriku sme sa však nedočkali, puk si cestu za chrbát brankára nenašiel.
     
    7:10
    Nikoncev dostáva trest za hákovanie pri útočnej akcii, zbytočné vylúčenie tak dáva veľkú príležitosť domácim, využiť doterajší tlak.
     
    7:00
    Nagyov typický švih spomedzi kruhov! Kasutin reagoval skôr reflexívne a puku sa zbavil ani nevie ako.
     
    6:50
    Zakázané uvoľnenie Spartaku a hra sa presťahuje tam, kde bola doteraz - pred Kasutina.
     
    6:29
    Počas reklamnej prestávky sa diváci na štadióne môžeme pobaviť kúskami dvoch maskotov, keďže nás prišiel navštíviť mladší brat zo Spišskej Novej Vsi - "Spiško" tam povzbudzuje Tatranských Vlkov.
     
    6:00
    Útok zakončený strelou aj na druhej strane, na rozdiel od Popradského gólmana ale Kasutin nemusel pri Sekáčovej strele zasahovať - o zneškodnenie puku z pravej strany sa postaral jeden z obetavých obrancov.
     
    5:20
    Juňkov dobehol prihrávku na ľavú stranu, snažil sa riešiť situáciu jednoducho, bol už stíhaný dvojicou obrancov "levov" a tak len preveril nepriestrelnosť hrudného koša Jána Laca.
     
    4:24
    Moskovčania sa ďaleko nedostali, Mikúšova formácia ale puk naháňa po rohoch útočného pásma, obrancovia hostí špekulujú ako s pukom von.
     
    3:19
    Bartečko sa hneď po nástupe na ľad zapojil do útočnej akcie, Nagyovi síce hodil dlhý "špek" do rohu klziska, no táto dvojica puk znovu vybojovala pre Mihálika - toho švih od modrej čiary nenarobil veľké starosti brankárovi hostí.
     
    2:30
    Domáci sa zatiaľ výborne bránia, Spartak sa nevie dostať ani do útočného pásma a Kasutin už sa chystá hokejkou otestovať kvalitu ľadu vo svojom bránkovisku.
     
    1:00
    Bodrovova delovka končí na ochrannej sieti, prvá strela hostí ale mala hrozivý náprah v podaní kapitána.
     
    0:56
    Bartečko v trochu inom svetle, po treste za hrubosť oslabuje svoj tím hneď v úvodnej minúte zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Máme po úvodných hymnách, čaká nás ešte slávnostné buly, ktoré vhodí za pomoci kapitána "levov", Ľuba Bartečka šesťročný chlapec postihnutý ťažkou chorobou. Splnený sen pre malého fanúšika domácich.
     
    Vítame divákov dnešného atraktívneho stretnutia, kedy sa domáci HC LEV stretne s tabuľkovým susedom, Spartakom Moskva. V hosťujúcom tíme sú z piatich povolených legionárov štyria Slováci, v dnešnom zápase však nastúpia iba traja: Ivan Baranka, Štefan Ružička a Marcel Hossa. Jozef Štümpel má zranenú, zrejme zlomenú ruku.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Hunkes, Sigalet, Lewis, Mihálik, Klouček - Bartečko, Nedorost, Nagy - Špirko, Mikúš, Kristek - Huna, Balán, Chabada - Fabricius, Lundberg, Sekáč.

    Spartak Moskva: Kasutin (Jachin) - Mamkin, Baranka, Budkin, Bodrov, Benva, Makarov - Ľjudučin, Gubin, Ružička - Hossa, Žukov, Juňkov - Denežkin, Voronin, Belokoň - Komaristin, Zavaruchin, Nikoncev.

    Rozhodca: Alexey Vasilyev, Yuri Tsyplakov - Sergey Mikhaevich, Petr Aleshin.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 13. Nedorost (Pilař), 27. Nedorost (Bartečko, Pilař) - 12. Ľjudučin (Bodrov), 22. Ľjudučin (Ružička, Baranka), 38. Juňkov


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Hunkes, Sigalet, Lewis, Mihálik, Klouček - Bartečko, Nedorost, Nagy - Špirko, Mikúš, Kristek - Huna, Balán, Chabada - Fabricius, Lundberg, Sekáč.
    Spartak Moskva: Kasutin (Jachin) - Mamkin, Baranka, Budkin, Bodrov, Benva, Makarov - Ľjudučin, Gubin, Ružička - Hossa, Žukov, Juňkov - Denežkin, Voronin, Belokoň - Komaristin, Zavaruchin, Nikoncev.

    Rozhodca: Alexey Vasilyev, Yuri Tsyplakov - Sergey Mikhaevich, Petr Aleshin

    Diváci: 4500