Nitra – Trenčín 0:0 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Košice 3:2 (kon.)
B. Bystrica – Prešov 2:0 (kon.) | Žilina – Senica 3:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:1 (3:1)
FK Senica
Sobota 05.11.2011, 17:30Corgoň liga
     
    Koniec zápasu. (19:17:35)
     
    90
    Obrovská príležitosť žilinských futbalistov v samom závere stretnutia. Roman Gergel sa dostal k lopte tesne za hranicou šestnástky, ale jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa ľavej žrde. Skóre stretnutia sa tak nezmenilo, ale Žilina i tak duel bezpečne doviedla do víťazného konca a po veľmi peknom výkone si pripísala do tabuľky tri body a v neúplnej tabuľke sa dostáva na prvé miesto. My sa s Vami pre tento moment lúčime, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času dochádza k dvom striedaniam - po jednom na každej strane. Tieto striedania sú zároveň poslednými pre oba celky. Ľubomír Nosický z hry sťahuje Momodou Ceesaya, ktorému opäť nebolo súdené streliť gól a na záverečné chvíle ho nahradí Jean Deza. V tíme Senice Petr Hošek nahradí Jána Kalabišku.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva už len päť minút a Žilina vedie nad Senicou stále 3:1. Hostia sa snažia vysúvať dopredu s väčším počtom hráčov a dostať sa k nejakému tlaku, ale to sa im vôbec nedarí. Brankár Krnáč je v týchto fázach hry absolútne bez práce, rozhodne viac sa musí zapotiť Bolek, vďaka ktorému jeho mužstvo prehráva "iba" o dva góly.
     
    82
    Jednu minútu po striedaní domáceho mužstva prichádza k striedaniu aj v tíme hostí. Ihrisko opúšťa Tomáš Strnad, ktorý už mal na svojom konte takisto žltú kartu a tréner Stanislav Griga zrejme nechce riskovať prípadné vylúčenie. Na záverečné minúty na trávnik nastupuje Stef Wijlaars.
     
    81
    Seničania sa snažia otvárať hru, ale je im to viac na škodu. Do výraznejšieho ohrozenia Krnáčovej brány sa aj tak dostať nedokážu, namiesto toho musia odolávať stupňujúcemu tlaku domáceho mužstva. To sa teraz dostalo šanci po Maboukovom centri, ktorý už - už smeroval na vzdialenejšiu žrď na Střihavku, pred ktorým ale v poslednej chvíli rukami loptu vytlačil do bezpečia Petr Bolek. Následne pri prerušení dochádza k striedaniu v mužstve domácich. Róbert Pich nahradí Stanislava Angeloviča.
     
    79
    Žilinčania získali ďalšiu výhodu štandardnej situácie, ale teraz z podstatne väčšej vzdialenosti, približne 30 metrov. Napriek tomu si Patrik Mráz trúfol na zakončenie, predsa len je hetrik asi lákavý. Jeho pokus ale nemal dostatočnú razanciu a nebol ani umiestnený, takže tentokrát Bolek problémy nemal a loptu chytá do svojich rúk.
     
    77
    Seničania výrazne otvárajú hru, vysúvajú sa s viacerými hráčmi dopredu a je to badať aj v obrane, kde sa utvárajú výraznejšie medzery. Teraz sa snažil jednu z nich využiť Momodou Ceesay, ktorý sa dostal v šestnástke až do zakončenia, z uhla síce Boleka obstrelil, ale lopta nesmerovala medzi tri žrde a skončila vedľa brány.
     
    75
    Obrovská príležitosť žilinských futbalistov na strelenie štvrtého gólu. Viktor Pečovský výbornou prihrávkou za obranu vysunul do samostatného úniku Stanislava Angeloviča, ten sa rútil zoči-voči brankárovi Bolekovi, ktorého sa pokúsil kľučkou do pravej strany položiť. To sa mu aj podarilo, ale dostal sa už z uhla, odkiaľ sa ešte snažil vrátiť loptu pred prázdnu bránu na Střihavku, ktorý však bol tiesnený jedným zo senických hráčov a do zakončenia sa už nedostal.
     
    73
    Na opačnej strane veľmi nádejná príležitosť žilinských futbalistov. Za šestnástkou sa zmocnil lopty David Střihavka, na pravej strane sa mu otvoril priestor a tak sa snažil tadiaľ preniknúť až do pokutového územia. Približne zo 16 metrov skúsil vystreliť, ale jeho strela bola mimoriadne nepresná a skončila vysoko nad bránou.
     
    71
    Seničania teraz získali výhodu štandardnej situácie z pomerne dobrej pozície z pravej strany asi meter za šestnástkou. Loptu si postavil Martin Ďurica, ktorý sa ju snažil nakopnúť do päťky. Jeho pokus bol ale veľmi nepresný, lopta nemala dostatočnú razanciu a prakticky už na bližšej žrdi sa k nej dostal jeden z hráčov domácich a odkopol ju do bezpečia.
     
    69
    Na opačnej strane v možnosti Seničania a tentokrát aj priamym pokusom ohrozujú brankára Krnáča. Spoza šestnástky vyskúšal svoje šťastie Nicolas Gorosito. Loptu síce nedokázal umiestniť a poslal ju len do stredu, kde nemal problém ju žilinský brankár chytiť, ale i tak treba snahu oceniť. Veď predsa len to treba skúšať a možno sa nejaká možnosť ujme.
     
    67
    Žilinčania výraznejšie zatlačili svojho súpera, ktorý teraz odoláva predovšetkým vďaka výborným zákrokom Petra Boleka. Ten opäť vychytal Momodou Ceesaya, ktorý si loptu veľmi pekne narazil s Romanom Gergelom a ocitol sa sám pred strážcom senickej svätyne. Ten vybehol a zmenšil strelecký uhol. Gambijský reprezentant nemal veľa možností na zakončenie a loptu napokon poslal len do rúk gólmana súpera.
     
    65
    Z protiútoku pohrozila aj Žilina a oveľa nebezpečnejšie ako hostia, brankár Bolek musel zasahovať. Do zakončenia sa na hranici pokutového územia dostal Momodou Ceesay, ale ten nie a nie dnes napnúť sieť. Český gólman bol opäť pozorný, pokus gambijského reprezentanta k pravej žrdi vytláča mimo brány.
     
    63
    V druhom polčase sa hrá pomerne vyrovnaný futbal, hra sa prelieva z jednej strany na druhú. V posledných desiatkach sekúnd sú Seničania natlačení na polovici súpera, ale bez výraznejšieho ohrozenia brány Martina Krnáča. Tentokrát nevydarenú prihrávku do pokutového územia posielal Valenta, ktorý hľadal Kalabišku, ale pred ním sa lopty ujal Kerla.
     
    61
    Po krátkej odmlke Seničania opäť na dostrel žilinskej brány. Tvorca hry Tomáš Kóňa priťukol loptu do šestnástky Jiřímu Valentovi, ktorý sa dostal zo streleckej pozície a bol výrazne z uhla, preto sa snažil nájsť kolmicou pred bránu niekoho zo svojich spoluhráčov. Jeho úmysel však nebol úspešný, pretože lopta skončila len na kopačke jedného z domácich hráčov.
     
    58
    Hra sa nám opäť rozbehla, teraz sa iskrilo na opačnej strane. Miroslav Barčík poslal loptu tesne nad zemou do šestnástky, robustný Momodou Ceesay sa dokázal uvoľniť medzi dvoma brániacimi hráčmi súpera, jeho tvrdý pokus k ľavej žrdi ale Bolek kryl a loptu vyrazil do bezpečia. Stav sa nemení, Žilina vyhráva nad Senicou i naďalej 3:1.
     
    56
    Opäť sa predviedli aj Seničania, keď sa Piroska znenazdajky ocitol s loptou na kopačke až v pokutovom území. Od domáceho brankára Martina Krnáča ho delila už len jediná prekážka v podobe Zdena Štrbu. Skúsený žilinský stopér tentokrát zahral skutočne s chladnou hlavou, hráča súpera od lopty obral a do šance ho nepustil. Gólman žltozelených tak zasahovať nemusel.
     
    54
    Tempo hry po pomerne rezkom úvode sa opäť upokojilo. Brankára hostí teraz postrašil Roman Gergel, ktorému sa uvoľnil priestor v strede ihriska, ktorý okamžite využil na strelu. Približne z 25 metrov ale nedokázal svoj pokus výraznejšie umiestniť a loptu poslal iba do stredu brány, kde stál pozorný Petr Bolek a loptu chytá do svojich rúk.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 8. Šíma (vla.), 26. Mráz, 39. Mráz (pen.) - 22. Valenta

    Karty:   25. Strnad (SEN), 38. Pavlík (SEN)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Zdeno Štrba, Semir Kerla, Patrik Mráz - Viktor Pečovský - Stanislav Angelovič, Miroslav Barčík (K), Roman Gergel - Momodou Ceesay, Tomáš Majtán
    FK Senica: Petr Bolek - Nicolas Gorosito, Petr Pavlík, Ján Gajdošík (K), Petr Šíma - Tomáš Strnad, Tomáš Kóňa - Juraj Piroska, Jiří Valenta, Martin Ďurica - Ján Kalabiška

    Rozhodca: Kamil Horváth - Martin Balko, Peter Bóllo

    Diváci: 2189