Sparta B – Třinec 3:1 (kon.) | Karviná – Znojmo 4:1 (kon.) | Most – Sokolov 0:0 (kon.)
Vlašim – Ústí n. L. 0:2 (kon.) | Opava – Táborsko 0:1 (kon.) | Zlín – Bohemians 3:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
3:0 (2:0)
Bohemians Praha
cz Sobota 05.11.2011, 17:00 • Letná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, vítejte na stadionu Letná ve Zlíně, kde domácí Tescoma hostí lídra druholigové tabulky Bohemians Praha. Půjde o souboj dvou týmů s nejlepší defenzívou v celé soutěži. Zlín ve třinácti odehraných duelech inkasoval pouze devětkrtá, Pražané dostali jen o jednu branku víc. Ševci dobře vědí, že je čeká nesmírně těžký protivník a zápas, ve kterém může rozhodnout jediný gól. Zatímco však Zlínští jsou s ofenzívou na štíru, jelikož dosud skórovali pouze dvanáctkrát, Bohemians nasázeli soupeřům téměř dvakrát tolik gólů.

    Pražský tým, disponující řadou hráčů s prvoligovými zkušenostmi, může oprávněně pomýšlet na postup do nejvyšší soutěže, z niž byl předloni přeřazen do České fotbalové ligy. Klub je považován za černého koně soutěže, a tuto pozici potvrzuje od úvodního kola, kdy vyhrál na Vysočině a vzápětí získal i cenný skalp Karviné. Střížkovští disponují velmi podobným kádrem, který měli k dispozici i v první lize. Hledat slabiny tohoto stabilizovaného mužstva není jednoduché. Důkazem je aktuální první místo v tabulce. I proto je jasné, že Střížkovští si přijeli do Zlína minimálně pro bod.

    Oba soupeři na sebe dosud ve druhé lize nenarazili. Zápasovou zkušenost mají pouze z prvoligového ročníku 2008/2009, v němž se Bohemka zachránila, mimo jiné, právě na úkor Zlína. Ve vzájemných zápasech nejpve uspěli Pražané po domácí výhře 1:0, na Letné se radovali z vítězství 2:0 pro změnu Ševci.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tescoma Zlín: Kořínek - Malý, Jugas, Kubica, Jelínek - Paciorek, Dobeš R., Motal, Švach - Šrom - Poznar

    Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Drsek, Macháček, Grznar - Penc, Demeter, Szabo, Fenyk - Duchnič, Škoda

    Rozhodčí: Ondráš - Dobrovolný, Peřina.
     
    -5
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Hosté budou v tradiční zeleno-bílé kombinaci, domácí mají žluto-modré dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácím se podařil začátek ve stylu včerejšího utkání zlínských hokejistů s Litvínovem. Hned z prvního útoku po rozehrání se po přihrávce Poznara z levé strany zblízka trefil ŠROM za záda brankáře Wintera.
     
    5
    Po faulu R. Dobeše na Duchniče hosté zahrávali přímý kop z uctivé vzdálenosti od branky Zlína. Míč skončil vb rukavicích brankáře Kořínka.
     
    7
    Po pravé straně sprintoval za balonem domácí Jugas, ale míč byl příliš dlouhý a skončil v zámezí.
     
    9
    Domácí mohli jít do přečíslední, ale R. Dobeš zkazil finální přihrávku.
     
    12
    Hosté zahrávali první rohový kop utkání. Domácí obrana odvrátila na další roh. Ani z něho však Bohemians nic nevytěžili.
     
    14
    Pokus o vysunutí Poznara málem Zlínu vyšel. Gólman Winter musel až před šestnáctku a odkopával míč těsně před zlínským útočníkem.
     
    16
    Po rychlém útoku se dostali Zlínští až před branku hostů, ale míč nakonec skončil v rukách brankáře Wintera.
     
    17
    Výbornou atmosféru vytváří ve Zlíně dechová sekce fanoušků hostů. Domácí příznivci se naopak "blýskli" jen stupidním a vulgárním urážením.
     
    18
    Obrovskou šanci Zlína, po níž mohli domácí vést o dvě branky spálil Poznar. Po rozebrání hostující obrany pálil těsně vedle pravého růžku.
     
    19
    Zlín právě vstřelil branku!
    Co nedokázal Poznar, zvládl o minutu později mladíček Lukáš MOTAL. Po dalším útoku Zlína a po přihrávce obránce Jelínka poslal z hranice malého vápna pohodlně balon do sítě a dal svůj premiérový gól mezi dospělými - 2:0.
     
    22
    První žlutou kartu utkání viděl domácí Paciorek.
     
    28
    Hosté budou zahrávat rohový kop,
     
    29
    Z rohu Bohemka nic nevytěžila, po krátkém obléhání domácí šestnáctky skončil balon po alibistické střele v rukavicích brankáře Kořínka.
     
    36
    Další útočná akce Zlína - do šestnáctky se vřítil s míčem Švach, ale netrefil branku.
     
    38
    Hosté zahrávali přímý kop z levé strany hřiště, ale míč poslali jen ke zlínským obráncům.
     
    40
    Fenyk složil domácího Jelínka a viděl žlutou kartu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí přidává k první půli ještě minutu navíc.
     
    Konec prvního poločasu.
     
    První půle utkání dvou nejlépe bránících týmů druhé ligy přinesla dva góly a oba padly do sítě hostující Bohemky. Zlín měl bleskový vstup do zápasu a brankou paralyzoval hosty z prvního útoku už po pár vteřinách hry. Další úder přišel v 19. minutě, kdy dal svůj první ligový gól mezi dospělými Motal. Od té doby hra ale upadla do průměru a diváci chvílemi museli zívat. Nechme se překvapit, co přinese druhá pětačtyřicetiminutovka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér hostů se pokusí zvednout výkon svého týmu střídáním. Na hřiště poslal dva nové hráče - Huňu a Šislera, na lavičku se posadili Penc a Duchnič.
     
    50
    Změny v sestavě hostům zřejmě pomohly, protože do druhé půle vstoupili daleko aktivněji než domácí a hraje se prakticky stále na půli Zlína.
     
    52
    Pokus o vysunutí Poznara nevyšel, ale brankář Winter musel vyběhnout hluboko do pole a odkopnout před zlínským forvardem míč.
     
    54
    Pokus o zlínský útok zastavuje praporek asistenta sudího.
     
    57
    Motal fauloval na polovině Bohemians Szaba. Obešlo se to bez karty.
     
    58
    Hosté se snaží nadále hrát aktivně, ale přes pozorně bránící domácí tým se do šestnáctky nemohou dostat. Zlín trpělivě čeká na chyby soupeře.
     
    60
    Domácí poprvé střídají - střelce první branky Šroma nahradil Železník.
     
    61
    Zlín právě vstřelil branku!
    To, na co Zlín trpělivě čekal, se dostavilo. Po rychlé kombinaci se dostali domácí do přečíslení, na jehož konci byl v šestnáctce úplně volný MOTAL, který dal svůj druhý dnešní gól a poslal Tescomu do tříbrankového vedení.
     
    65
    Přímý kop Bohemians ze 20 metrů nebyl špatně kopnutý, ale prudkou ránu zneškodnil brankář Zlína.
     
    66
    Druhé střídání Zlína - Bača nahradil Poznara.
     
    68
    Po přímém kopu se k odraženému míči dostal Dobeš a okamžitě ho poslal na branku. Jen těsně ji přestřelil.
     
    70
    Utknání Zlína s Bohemians sleduje 2284 diváků.
     
    74
    Domácí i hosté střídají - na straně Bohemky nahradil Šafránek Szaboa, Zlínští poslali na hřiště Elšíka namísto Paciorka.
     
    78
    Bača viděl krátce po příchodu na hřiště žlutou kartu.
     
    85
    Rychlý útok Zlína - po pravé straně zatáhl balon Železník a odcentroval do vápna, kde hlavičkoval Dobeš, který jen těsně minul branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo. Kdo čekal vyrovnanou partii, těžce se spletl. Domácí vedoucí tým druhé ligy smetli třemi góly. Zápas ovlivnil rychlý úvodní gól Tescomy, který hosty hodně otřásl a než se stačili vzpamatovat, přidali domácí další branku. Od 20. minuty už jen kontrolovali hru a ve druhém poločase po rychlém útoku zpečetili skóre třetí brankou. (18:47:13)

    Drahomír Kvasnička

    Góly: 1. Šrom, 19. Motal, 61. Motal

    Karty:   22. Paciorek (ZLN), 78. Bača (ZLN) - 40. Fenyk (BOP)


    FC Zlín: Kořínek - Malý, Jugas, Kubica, Jelínek - Paciorek (74. Elšík) - Šrom (60. Železník), Dobeš R., Motal, Švach - Poznar (66. Bača)
    Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Drsek, Macháček, Grznar - Penc (46. Šisler), Demeter, Szabo (74. Šafránek), Fenyk - Duchnič (46. Huňa), Škoda

    Rozhodca: Ondráš - Dobrovolný, Peřina

    Diváci: 2284