Ružomberok – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 2:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Košice 3:2 (kon.) | Žilina – Senica 3:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:1 (3:1)
FK Senica
Sobota 05.11.2011, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    -15
    Pekný jesenný podvečer vážení športoví fanúšikovia. Aj dnes vám prinášame online prenos priamo zo Žiliny, kde sa v šlágri 15. kola stretne domáci MŠK a momentálne druhý tím tabuľky FK Senica. Aj preto je zápas ťahákom tohto ligového kola. Oba tímy sú na hracej ploche a prebieha tradičná predzápasová rozcvička. Už o chvíľu úvodné zostavy, ako ich nadiktovali tréneri jednotlivých tímov.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Štrba, Kerla, Mráz - Pečovský, Angelovič, Barčík (K), Gergel - Ceesay, Majtán

    FK Senica: Bolek - Gorosito, Pavlík, Gajdošík (K), Šíma - Strnad, Kóňa, Valenta, Ďurica - Piroska, Kalabiška

    Rozhodca: Horváth - Balko, Bóllo.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    5
    Úvodné sekundy stretnutia sú zatiaľ opatrné. Prvá nebezpečná situácia nastala v šestnástke hostí. Angelovič bol faulovaný a priamy kop z pravej strany nasmeroval Barčík do malého vápna. Loptu odvrátil jeden z hráčov Senice na roh. Z neho však hráči MŠK bránu súpera neohrozili.
     
    8
    Žilina dala gól!
    Dlho však nerozhodný stav neostal. Pekná akcia domácich, po pravej strane unikol Gergel a strieľanou prihrávkou našiel Ceesaya priamo pred bránou Boleka. Futbalista čiernej pleti napálil loptu do brvna, lenže na veľkú smolu Senice si odrazenú loptu vrazil do vlastnej siete Šíma.
     
    12
    Žlto-zelení sú pri chuti. Pekná strela Mráza síce nemierila medzi tri žrde, lenže dostal sa k nej Angelovič, ktorý aj zakončil. Jeho strela však nemala razanciu a aj preto s ňou Bolek nemal žiadne problémy.
     
    16
    Prvá štvrťhodina patrila jednoznačne Žiline. Prvé minúty oba tímy skôr hľadali ten správny herný rytmus. Neskôr prevzali iniciatívu "šošoni" a odmenou im bol úvodný gól stretnutia. Domáci fanúšikovia musia byť zatiaľ spokojní, pretože okrem presného zásahu videli aj niekoľko pekných ofenzívnych výletov svojho tímu.
     
    20
    O odpoveď sa teraz snažil Piroska. Jeho strela spoza šestnástky len tesne minula cieľ. Zatiaľ prvý a najvážnejší útok Senice.
     
    22
    Senica vyrovnáva!
    Domáci sa dlho z vedenia netešili. Štrba v súboji s Piroskom zbytočne stratil loptu. Piroska následne našiel voľného Valentu, ktorý z hranice šestnástky umiestnenou strelou rozvlnil sieť súpera.
     
    25
    Prvá žltá karta zápasu. Vidí ju hosťujúci Strnad, ktorý si nedovolene počínal na hranici veľkého vápna.
     
    26
    Žilina dáva gól!
    Faul Strnada päťnásobný majster nemilosrdne trestá. Krásna strela Mráza z priameho kopu znamená opäť jednogólové vedenie MŠK.
     
    30
    V Žiline sa zatiaľ je na čo pozerať. Videli sme tri pekné góly a oba tímy predvádzajú mimoriadne aktívny futbal. Senica dokázala rýchlo odpovedať na vedúci gól domácich, lenže výstavný kúsok Mráza opäť naklonil misky váh na stranu tretieho tímu tabuľky.
     
    38
    Tempo hry v týchto chvíľach trošku upadlo. Seničania sú teraz častejšie na polovici súpera, lenže okrem presného zásahu v 22. minúte neohrozila Krnáčovu bránu. Ťažisko hry je momentálne presunuté do stredu poľa, kde hráči bojujú o každý meter hracej plochy.
     
    38
    Pavlík teraz v šestnástke fauloval Majtána, z čoho rezonuje pokutový kop a žltá karta pre obrancu Senice.
     
    38
    Žilina dala gól!
    Penaltu bezpečne premieňa Mráz, ktorý poslal loptu k pravej žrdi. Bolek volil opačný smer, preto sa domáci tešia z vedenia o dva góly.
     
    41
    V jednom zo súbojov ostal ležať na trávniku Majtán. Končí na nosidlách a žilinskí fanúšikovia dúfajú, že sa najlepší strelec MŠK ešte vráti do hry.
     
    43
    Tak napokon musí tréner Nosický striedať. Zranený Majtán už nebude v hre pokračovať. Na jeho miesto prichádza Střihavka.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou polovicu mimoriadne zaujímavého zápasu. Žilinčania v prvom dejstve dominovali, vsietili tri góly a môžu byť právom spokojní. Senica síce raz rozvlnila sieť súpera, ale smerom dopredu okrem gólu veľa neukázala. Ak chcú zverenci Stanislava Grigu natiahnuť úspešnú sériu desiatich zápasov bez prehry, po obrátke musia zlepšiť výkon minimálne o 100%.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Na nepriaznivé skóre reaguje aj tréner Griga. Do druhého polčasu už neráta s Pavlíkom, ktorého nahradil Pillár.
     
    49
    V podobnom duchu ako skončil prvý polčas, tak sme vstúpili aj do toho druhého. Střihavka peknou hlavičkou natiahol Boleka, ktorý s námahou vytláča loptu na roh. Následná Angelovičova strela trafila len Ceesaya.
     
    50
    Ďalšia dobrá šanca domácich. Ceesay sa dravo pretlačil až pred brankára, našiel Střihavku, ktorý ale nedokázal dotlačiť loptu za bránkovú čiaru.
     
    53
    Žilina je aj v druhom polčase jednoznačne lepšia. V týchto chvíľach to z diaľky skúšal Gergel, lenže mieril len do stredu brány. Bolek skryl loptu vo svojom náručí.
     
    56
    Hosťujúci strážca svätyne si dnes naozaj poriadne zachytá. Opäť nebezpečný Ceesay tvrdo vypálil, lenže český legionár loptu vyráža.
     
    60
    Záhoráci určite zbrane neskladajú, lenže žlto-zelení dnes predvádzajú jeden z najlepších jesenných výkonov a svojmu súperovi prakticky nič nedovoľujú. Akékoľvek útočné výpady FK končia na pozornej obrane dirigovanej skúseným Zdenom Štrbom.
     
    62
    Dnes sme ešte nespomínali fanúšikov, ktorých je tu podľa našich odhadov viac ako v zápasoch proti Prešovu. Opäť počuť najmä domácich ultras, ktorí už tradične nechýbajú na severnej tribúne situovanej v druhom polčase za Petrom Bolekom.
     
    64
    Ofenzívne predstavenie MŠK pokračuje naďalej. Krásny prienik predviedol Angelovič. Nebezpečne zakončil a Bolek s námahou vyškriabal na ďalší rohový kop.
     
    66
    Aj teraz sa predviedol vysoký český brankár. Ceesay si ukážkovo narazil loptu s Gergelom. Gambijský reprezentant sa dostal až zoči-voči gólmanovi, lenže ten si bližšiu žrď postrážil a loptu kryl.
     
    72
    Vydarenú individuálnu akciu predviedol Střihavka. K dokonalosti chýbalo len presnejšie zakončenie, ktoré mierilo vysoko nad bránu.
     
    73
    Domáci spálili nemožné! Senica sa po dlhšom čase usadila na polovici súpera, lenže stratila loptu. Do odkrytej obrany sa rútili Pečovský a Angelovič. Prvý menovaný krásnou prihrávkou našiel svojho spoluhráča, ktorý sa rútil sám na Boleka, urobil naň kľučku, lenže lopta mu ušla a následný center už vracajúci hráči súpera odpratali.
     
    76
    Sporná situácia. Piroska padá v šestnástke a celá výprava Senice si pýtala pokutový kop. Vehementne protestoval aj tréner Griga, lenže píšťalka rozhodcu Horvátha ostala nemá.
     
    77
    Mráz si brúsil zuby aj na tretí presný zásah. Ďalekonosná strela z priameho kopu končí len v náručí niekoľkokrát spomenutého Boleka.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 189 divákov.
     
    79
    Senica dnes zrejme nádej na úspech nemá. Žilinskí futbalisti sa bavia futbalom. Aj teraz v druhom polčase dobre hrajúci Ceesay našiel Barčíka, lenže jeho strelu zblokovala obrana hostí.
     
    81
    Za potlesku domácich tribún opúšťa trávnik Angelovič. Namiesto neho prichádza Pich.
     
    82
    Striedajú aj Seničania. Odchádza Strnad, prichádza legionár Wijlaars.
     
    86
    V krátkom časovom slede ďalšia zmena. Ceesay dole, prichádza Deza.
     
    86
    Hostia takisto menia stráže. Odchádza Kalabiška, prichádza Hošek.
     
    90
    Zdá sa, že stretnutie sa už len dohráva. Domáci sa nikam neponáhľajú a aj Senica si už zrejme uvedomila, že dnes to nepôjde.
     
    91
    Tak predsa ešte jedna možnosť Žiliny. Pekná strela Gergela spoza šestnástky len tesne minula ľavú žrď súperovej brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec. Dnes sme videli na slovenské pomery mimoriadne kvalitné stretnutie, o ktoré sa postarali najmä domáci futbalisti. Senica sa sympaticky snažila, lenže dnes boli "šošoni" lepším tímom a zaslúžene si v šlágri kola vybojovali tri body. Žlto-zelení zároveň ukončili desaťzápasovú šnúru Senice bez prehry a minimálne do zajtra sa usadia na prvú pozíciu v ligovej tabuľke. Od nás je to spod Dubňa všetko, želáme vám pekný sobotný večer. (19:20:52)

    Milan Gončár


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 8. Šíma (vla.), 26. Mráz, 38. Mráz (pen.) - 22. Valenta

    Karty:   25. Strnad (SEN), 38. Pavlík (SEN)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Štrba, Kerla, Mráz - Pečovský, Angelovič (81. Pich), Barčík (K), Gergel - Ceesay (86. Deza), Majtán (43. Střihavka)
    FK Senica: Bolek - Gorosito, Pavlík (46. Pillár), Gajdošík (K), Šíma - Strnad (82. Wijlaars), Kóňa, Valenta, Ďurica - Piroska, Kalabiška (86. Hošek)

    Rozhodca: Horváth - Balko, Bóllo

    Diváci: 2 189