Borisov – Rosenborg 2:1 (kon.) | Ferencvároš – Valletta 3:1 (kon.) | Kluž – Tel Aviv 1:0 (kon.)
Maribor – Štokholm 2:1 (kon.) | CZ Belehrad – Helsinki 2:0 (kon.) | Celtic – Kalju 5:0 (kon.)
Dundalk – Karabach 1:1 (kon.)
koniec
BATE Borisov
2:1 (1:1)
Rosenborg BK
cz Streda 24.07.2019, 19:00 • Borisov Arena, Borisov • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z předkol na viděnou. (20:55:04)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9.
     
    Je konec. Vyrovnaný duel se vším všudy končí a vítězně z něj vychází domácí BATE Borisov. Druhý poločas začal šancí hostů, tam byla ale obrana a následně brankář připraveni. V 51. minutě nadešel rozhodující moment zápasu, jelikož padla druhá branka do sítě RBK. Norský celek už na to nedokázal odpovědět, ovšem šancí měli více než dost. Od druhé branky totiž domácí celek jen bránil, nebo hrál na protiútoky. I přesto, že Rosenborg prohrál, tak vstřelil gól na půdě soupeře, což jim může do odvety pomoct. Hráčem utkání byl zvolen střelec první branky a asistent u druhé, kapitán Ihar Stasevič.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani třetí rohový kop v řadě Rosenborgu nepomohl vstřelit branku a utkání je tak u konce.
     
    90+2
    To se teď ale málem vymstilo! Mike Jensen zkoušel z první ohrozit brankáře Čičkana, ten ale jeho ránu na poslední chvíli vytěsnil na roh! O pár sekund později z toho bylo zakončení Hellanda, jenže i tady úřadoval Čičkin.
     
    90+1
    BATE Borisov hraje takzvaný Park the bus, jelikož hráči jsou úplně namačkaný v obraně a nechtějí dovolit, aby Rosenborg vyrovnal.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    89
    Anders Konradsen kličkoval mezi obranou Borisovu, až se nakonec pokusil o zakončení, to ale letělo vysoko nad, což BATE samozřejmě těší.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 11250 diváků.
     
    87
    Adegbenro posouval míč na Melinga, jenže přihrávka byla doslova příšerná a díky tomu tak skončila nadějná akce na vyrovnání!!
     
    85
    Domácí fanoušci již věří, že to jejich borci udrží a budou malý krůček od třetího předkola, jenže Rosenborg se nevzdává a stále útočí.
     
    84
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Skavyš, přichází Touiminen.
     
    82
    Pěkná akce ze strany hostů. Čerstvý Helland proklouzl mezi dvěma obránci jako nůž máslem, následně si narazil se Soderlundem, jenže finální zakončení skončilo fiaskem.
     
    81
    Do konce utkání zbývá necelých devět minut základní hrací doby, uvidíme zda se seveřanům podaří vyrovnat, nebo vedení zůstane na straně BATE.
     
    80
    Rosenborg zahrával další přímý kop, ten putoval přesně na hlavičku Tora Reginiussena, tomu ale selhala mířidla, páč jeho pokus letěl vedle.
     
    79
    No to byla škoda!! Alexander Soderlund mohl napravit úvodní penaltu, jenže míč který dostal na hranici malého vápna těsně minul a vyrovnání se tak nekoná !
     
    78
    Tak oba celky střídají a zrovna hosté přesně to co jsem říkal.
     
    77
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Milič, přichází Moukam.
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází De Lanlay, přichází Helland.
     
    76
    Od cca 60. minuty na hřišti vládne Rosenborg. Domácí se neustále brání a nebo hrají na protiútoky, uvidíme zda to Borisovu bude stačit k výhře 2:1!
     
    74
    Adegbenro je zřejmě spasitel týmu, ovšem kdyby na place byl právě s Akintolou, to by obraně nedělalo dobře. Další možnost je, že by do hry přišel Helland. Uvidíme, kdy oba celky začnou pořádně střídat.
     
    73
    Tak to je škoda! De Lanlay posunul míč v tutové šanci na Adegbenra, který se následně dostal až na hranici malého vápna, jenže jeho pokus levačkou nevyšel, ovšem ještě předtím byl pískán ofsajd.
     
    72
    Domácí měli k dispozici rohový kop, který pronikl na přední tyč, tam si ale vše ohlídal zkušený brankář Hansen!!
     
    71
    Místo toho, aby Milič útočil a snažil se zakončit, tak v brankovišti RBK fauluje, a to při vlastním útoku!!
     
    70
    Hráči v bílém navštívili brankoviště Borisovu, konkrétně De Lanlay, který hledal na druhé straně čerstvého Adegbenra, místo toho však odevzdal míč soupeři.
     
    68
    Skavyš chtěl navýšit skóre o dvě branky, proto si vzal míč na středu hřiště a následně se s ním dostal až na hranici brankoviště, odkud také vypálil, ovšem jeho rána letěla pouze do diváků za bránou.
     
    67
    Po tlaku hostů, tu byl pokus z levé strany domácích, jenže nacentrovaný míč na zadní tyč byl příliš přetažený, tudíž ho Milič nezastihl.
     
    66
    Hedenstad si opravdu zahrává s ohněm, jelikož dnes již po třetí fauloval a navíc má již žlutou kartu. Patřičné vyloučení, by Rosenborgu mohlo udělat obrovské problémy.
     
    64
    Vskutku nečekané střídání ze strany hostů, jelikož ze hry odešel poměrně dobře hrající Akintola, kterého nahradil jeho krajan Adegbenro, ovšem dnes neviditelný De Lanlay stále zůstává na hrací ploše. Uvidíme zda toto střídání nějak hostům pomůže.
     
    63
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Akintola, přichází Adegbenro.
     
    62
    Rosenborg vždy útočí, ovšem poté nastane špatná přihrávka, což nastartuje běloruský Borisov dopředu a Meling musí v obraně RBK zachraňovat.
     
    60
    Do třetice všeho dobrého zde neplatilo. Roh znovu letěl do středu vápna, kam si tentokrát seběhl rychlý Akintola, hlavičkový pokus opět nepřesný.
     
    59
    Rosenborg si vytvořil další rohový kop, který tentokrát letěl přesně na hlavičku Reginiussena, jenže jeho pokus byl zblokován na další roh.
     
    57
    Roh letěl na přední tyč, odtamtud však ihned ven z vápna. Na hranici pokutového území, získal míč dosud neviditelný De Lanlay, jenže jeho pokus letěl úplně mimo.
     
    56
    Akintola prošel kolem Filipoviče a následně i odcentroval. Na přední tyč si sbíhal Soderlund, jenže jeho ránu mu obránce zblokoval na roh.
     
    55
    Hosté rázem ztratili míč a dopředu se tak dostali po pravé straně domácí. Milič se skvěle protáhl až do brankoviště, na poslední chvíli ho se štěstím odstavil Meling.
     
    54
    Rosenborg je znovu natlačen na polovině BATE, obrana domácích je však nechce do ničeho pustit.
     
    52
    Hosté rázem prohrávají, ovšem pokud by se jim povedlo odjet s remízou 2:2, vůbec by to špatné nebylo, jelikož vstřelit dvě branky na hřišti soupeře, je dobré. Uvidíme jak utkání dopadne.
    51. SKAVYŠ - 2:1
     
    51
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Je tu gól!! Z ničeho nic se domácí dostávají do vedení. Stasevič poslal do vápna velmi dobrý centr na přední tyč, na ten si naběhl MAKSIN SKAVYŠ a svojí tečí, nedal brankáři šanci.
     
    50
    Přímý kop mířil do středu vápna, kde se o hlavičku pokoušel Reginiussen, ta se ale sotva doklouzala k brankáři, tudíž moc práce neměl.
     
    49
    Jak jsem již zmiňoval v prvním poločase. Akintola chtěl projít přes Filipoviče na pravé straně, to se mu povedlo, ovšem Filipovič ho následně stáhl k zemi a pro Rosenborg je tu nadějný přímý kop.
     
    47
    Ve druhém poločase se neustále drží na míči hráči z Norska, což se pochopitelně domácí divákům nelíbí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 52%-48%
    Střely: 4-6 (na bránu 2-3)
    Rohy: 4-4
    Fauly: 3-6
    Ofsajdy: 1-0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    První polovina je u konce, k vidění byly dvě branky. Jako první se do zakončení tlačili hosté, jenže obrana BATE byla připravena. O pár minutek později přišel první zkrat v norské obraně a rozhodčí pískal po faulu Soderlunda penaltu. Penaltu na sebe vzal kapitán Stasevič a pěknou ránou k pravé tyči se nemýlil. Domácí neustále útočili, ovšem obrana RBK se ubránila. Ve 24. minutě přišlo po rohovém kopu vyrovnání, třetí branku v předkolech Ligy mistrů si připsal Anders Konradsen. Dále jsme již branku neviděli, pouze pokusy, ty ale brankáři chytly.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rosenborg měl ještě výhodu rohového kopu. Roh letěl do středu vápna, kde se ale k němu žádný z hráčů nedostal, pouze brankář Čičkan.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    43
    Hosté se museli rychle vracet, páč na polovině Borisovu ztratili a ti následně založili rychlý protiútok, Hovland společně s Hedenstadem však veškeré ohrožení zblokovali, tudíž se gól nekonal.
     
    41
    Vzápětí na to, se do brankoviště podívali i domácí. Milič na poslední chvíli přihrál na přední tyč Skavyšovi, do přihrávky ale výtečně skočil Hansen a nadějnou šanci na gól překazil!!
     
    40
    Rosenborg měl k dispozici rohový kop, ten letěl velmi dobře, jenže zakončující Reginiussen zpoza malého vápna přestřelil branku!
     
    39
    Pomalu, ale jistě se blíží konec prvního poločasu, uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    37
    Dopředu přišel dlouhý nákop z obrany Borisovu. Míč se dostal až na kopačku Skavyše, který mohl běžet sám na brankáře, jenže v momentě u něj byl Meling s Hovlandem.
     
    36
    Oba hráči jsou v pořádku a jak oni, tak hra dále pokračuje. U míče jsou nyní hosté, kteří se drží u brankoviště BATE.
     
    35
    Po faulu tu byl přímý kop, který putoval do středu vápna, jenže brankář Hansen se v rychlosti srazil se Skavyšem a oba jsou nyní ošetřovaní.
     
    34
    Akintola se v následujících dvou minutích dopustil dvou faulů, za ani jeden však kartu nedostal.
     
    32
    Tentokrát chtěl brankáře Čičkana protáhnout Marius Lundemo, jenže jeho pokus zpoza vápna letěl pouze do středu brány, kde právě Čičkan stál.
     
    30
    Do vápna RBK přilétl zajímavý centr z levé strany, na který si na přední tyči vyskakoval Milič, ovšem branku těsně minul.
     
    29
    Zatím sledujeme zajímavé utkání, které přineslo již dvě branky, ovšem mohlo to být jen 1:0, kdyby Soderlund zbrkle nefauloval. Uvidíme jaký bude další vývoj zápasu.
     
    27
    Rosenborg vyrovnávací gól zřejmě nakopl, jelikož následně tu byla další ovšem již větší šance, na jejímž konci bylo zakončení Akintoly, s tím si ale poradil Čičkan.
     
    26
    Po vyrovnávací brance se hosté dostali do další nečekané šance. Po odraženém míči z brankoviště, zkusil ránu zpoza vápna Meling, jeho pokus ale putoval nad.
    24. KONRADSEN - 1:1
     
    24
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Gól!! Máme vyrovnáno!! Rosenborg dostal další výhodu rohového kopu, tentokrát z druhé strany. Míč letěl přesně na hlavičku ANDERSE KONRADSENA, kterému se ale nepovedla tak jak chtěl, ovšem díky teči od jednoho z obránců, následně zakončoval do polo odkryté sítě.
     
    23
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ovšem nic po něm velkého nenastalo. Míč směřoval na přední tyč, kde byl ale již připravený jeden z obránců.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Simovič (BATE Borisov).
     
    21
    Rosenborg nám toho zatím moc neukázal, hráči se spíše brání, což se trenérovi Eiriku Hornelandovi nelíbí a svými pokřiky na hráče je snaží přimět do útoku.
     
    19
    Stasevičův přímý kop směřoval do středu vápna, tam se ale k míči žádný z hráčů v žlutém nedostal, pouze brankář Hansen.
     
    18
    Hedenstad by si měl dávat pozor, jelikož již jednu žlutou kartu má a nyní fauloval na vlastní polovině, pro domácí je tu přímý kop.
     
    17
    Běloruský celek měl v následujících minutách opravdu velký tlak, který ale norská obrana dokázala ubránit a nyní se i hráči v bílém mohou pokusit směrem dopředu.
     
    16
    Druhá šance letěla úplně stejně a v brankovišti znovu nastal velký zmatek, míč následně putoval mimo vápno. Odtamtud poté napřahoval Simovič, jeho ránu mu ale vyrazil Hansen.
     
    15
    Roh putoval do středu vápna, kde se o zakončení snažil Volkov, ovšem obrana míč znovu odkopla k praporku.
     
    14
    Meling musel znovu blokovat útok po levé straně Borisovu, ubránit se mu povedlo, ale pro domácí je tu rohový kop.
     
    13
    Domácí uklidňují hru a začínají pomalu od branky.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Hedenstad (Rosenborg BK).
     
    11
    Atmosféra na stadionu je úžasná, domácí fanoušci si utkání zatím užívají, zatímco cca pět fanoušků Rosenborgu nikoliv.
     
    10
    Domácí stále vyvíjejí tlak! Tentokrát z levé strany nadešel centr do vápna hostů, ten ale zblokoval mladičký blonďák Meling.
     
    9
    Střelec první branky Stasevič, zkoušel proběhnout obranou Rosenborgu, jenže na poslední chvíli si moc předkopl balón a bylo rázem po nadějné akci.
     
    8
    Akintola byl v prvním předkole postrachem obránců na pravé straně, v tomto utkání to ale vůbec nevypadá, jelikož Filipovič na něj pokaždé vyzrál.
     
    6
    Takový start si Norský mistr určitě nepředstavoval. Soderlund byl zatím u všech akcí, nejdříve pokus o zakončení, následně u faulu, díky kterému byla nařízena penalta. Uvidíme zda se Rosenborg zvedne a utkání vyrovná.
    5. STASEVIČ - 1:0
     
    5
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Za pokutový kop se postavil kapitán IHAR STASEVIČ a skvělou ránou k pravé tyči nedal Hansenovi šanci!
     
    5
    Žlutou kartu dostává Soderlund (Rosenborg BK).
    4. Penaltový zákrok
     
    4
    Domácí měli rohový kop, ovšem po něm nastal ve vápně obrovský zmatek! Soderlund fauloval jednoho z obránců a je tu penalta!
     
    3
    I hráči Borisovu zahrozili! Z pravé strany přilétl zajímavý centr do středu vápna, kde se o hlavičku pokoušel Skavyš, jeho pokus ale vyrazil na roh Hovland.
     
    2
    Alexander Soderlund se pokoušel jako první ohrozit branku BATE, jenže na poslední chvíli mu ránu z brankoviště zblokoval jeden z obránců v žlutém.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří míč ihned posunuli dozadu a nyní kombinují na středu hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v žlutých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    BATE Borisov: Čičkan – Filipovič, Simovič, Volkov, Rios – Dragun, Jablonski, Baga – Stasevič (C), Skavyš, Milič
    Náhradníci: Černik – Jonassen, Berežkin, Bessmertny, Tuominen, Moukam, Kothanijazov

    Rosenborg BK: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen (C), Lundemo, Konradsen – Akintola, Soderlund, De Lanlay
    Náhradníci: Ostbo – Denič, Helland, Trondsen, Valsvik, Asen, Adegbenro

    Rozhodčí: S. Scharer – B. Zogaj, D. Dettamanti (vš. SUI).
     
    Rosenborg BK je norský tým, který již čtyři roky po sobě vyhrál domácí ligu, ovšem tento rok je to zlé. Rosenborg se nachází až na 5. místě, ovšem posledních 8 zápasů neprohráli, to ale i jejich dnešní soupeř. V prvním předkole Ligy mistrů vyzvali severoirský Linfield, se kterým si lehce poradili. První utkání skončilo 2:0, ovšem v Norsku již 4:0, tudíž v součtu 6:0. Rosenborg minulý rok dokráčel až do skupiny Evropské ligy, tam ale uhráli pouze jediný bod s Lipskem, díky kterému postoupil Celtic do vyřazovací fáze. RBK budou outsideři, jak si ale v utkání povedou, to se dozvíme v 19:00.
     
    BATE Borisov je běloruský tým, který vyhrál domácí ligu a minulý hrál rok skupinu Evropské ligy. BATE dokázalo ze skupiny postoupit, a to z druhého místa, v další fázi turnaje už však na Arsenal nestačili. Tento rok hráli kvůli malému koeficientu od prvního předkola, kde narazili na Polského mistra Piast Gliwice. První utkání skončilo remízou 1:1, ovšem v Polsku dokázali hráči BATE otočit skóre a díky výhře 2:1 postoupili do další fáze. Dnes je čeká norský mistr, který též hrál skupinu Evropské ligy, ale postoupit z ní nedokázal. BATE s Rosenborgem ještě nikdy nehrálo.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na utkání 2. předkola Ligy Mistrů, ve kterém se utkají BATE Borisov – Rosenborg BK. Běloruský Borisov bude v prvním zápase velkým favoritem, ovšem nesmí utkání podcenit, jelikož norský Rosenborg též nebude slabý soupeř. Myslím si, že nás čeká opravdu zajímavý duel, který je stanoven na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Gerard Filip

    Góly: 5. Stasevič (pen.), 51. Skavyš (Stasevič) – 24. Konradsen (Hedenstad)

    Karty:   22. Simovič (BAT) – 5. Soderlund (RSN), 12. Hedenstad (RSN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9.
    BATE Borisov: Čičkan – Filipovič, Simovič, Volkov, Rios – Dragun, Jablonski, Baga – Stasevič (C), Skavyš (84. Touminen), Milič (77. Moukam)
    Náhradníci: Černik – Jonassen, Berežkin, Bessmertny, Tuominen, Moukam, Kothanijazov

    Rosenborg BK: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen (C), Lundemo, Konradsen – Akintola (63. Adegbenro), Soderlund, De Lanlay (77. Helland)
    Náhradníci: Ostbo – Denič, Helland, Trondsen, Valsvik, Asen, Adegbenro

    Rozhodca: S. Scharer – B. Zogaj, D. Dettamanti (vš. SUI)

    Diváci: 11250
    Streda 31.07.2019
    Rosenborg - Borisov 2:0

    Góly: 73. Helland (pen.), 85. Soderlund (Helland)

    Karty:   37. Konradsen (RSN), 81. Helland (RSN) – 52. Rios (BAT), 73. Jonassen (BAT), 89. Moukam (BAT)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.