Kanada – Švajčiarsko 7:4 (kon.) | Slovensko – USA sk 5:12 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 4:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Lotyšsko
Piatok 19.04.2019, 19:40 • Fjällräven Center, Örnsköldsvik • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    59:46
    Štrnásť sekúnd pred koncom sme pri avizovanom vylúčení na lotyšskej strane videli ešte drobnú potyčku. Rozhodcovia udelili dokopy tri tresty. Dve minúty za hrubosť dostali Patriks Zabusovs a Albin Sundsvik. Rozdielový je faul Raivisa Ansonsa za neskorý hit.
    55:45 Lucas Raymond (SWE) - 5:2
     
    55:45
    Švédsko dalo gól!
    Nikita Mateiko si na trestnej lavici príliš dlho neposedel. Po necelých 40 sekundách jeho vylúčenia ho vyháňa späť na ľadovú plochu LUCAS RAYMOND, ktorý sa zaskvel individuálnou akciou a presnou strelou švihom. Asistencie: Alexander Holtz a Karl Henriksson.
     
    55:07
    Nasleduje jedna z posledných reklamných prestávok v dnešnom zápase. Po ňom budeme svedkami presilovej hry domáceho tímu, pretože menší trest za hodenie hokejky dostáva obranca Nikita Mateiko.
    47:39 Karl Henriksson (SWE) - 4:2
     
    47:39
    Švédsko dalo gól!
    Domáci hokejisti využívajú v dnešnom dueli tretiu presilovú hru. Veľmi dobrú prácu odviedol Max Wahlgren, ktorý krížnou prihrávkou našiel na pravej strane osamoteného KARLA HENRIKSSONA a ten strelou švihom skóruje. Asistencie: Max Wahlgren a Alexander Holtz.
     
    46:42
    Po reklamnej prestávke si domáci hokejisti zahrajú ďalšiu presilovú hru. Tentokrát dostáva menší trest za hákovanie autor úvodného presného zásahu Patriks Zabusovs. Odsedí si celých 120 sekúnd svojho trestu?
     
    45:25
    Už v plnom počte hráčov na ľadovej ploche sa trošku so šťastím dostal do zakončenia Simon Holmström a trafil hornú žrď súperovej bránky. Arturs Silovs následne puk prikryl a tesne predtým mal skutočne veľké šťastie.
     
    43:17
    Hokejisti Švédska dostávajú veľkú šancu na to, aby si prinavrátili dvojgólové vedenie. Na trestnú lavicu totiž smeruje za držanie Harijs Brants. Netreba pripomínať, ako sa dnes švédske presilovky končia.
    41:55 Janis Švanenbergs (LAT) - 3:2
     
    41:55
    Lotyšsko dalo gól!
    Hosťom sa poradilo znížiť náskok favorita zápasu. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému. Z ľavej strany vystrelil Gustavs Millers, švédsky brankár jeho pokus neudržal a dôrazne puk usmernil do siete JANIS ŠVANENBERGS. Asistencia: Gustavs Millers.
     
    38:57
    Lucas Raymond to prehnal s dôrazom a 63 sekúnd pred koncom druhej tretiny posiela svojich spoluhráčov do štyroch. Autor gólovej prihrávky na úvodný gól Švédska dostáva trest 2+10 minúty za vrazenie na mantinel.
     
    35:53
    Švédi išli po vyhodení puku striedať, ale Lotyši založili rýchlu kontru. Rudolfs Polcs mal veľmi veľa času a priestoru na ľavej strane, potiahol si puk bližšie k bráne, ale z dobrej palebnej pozície ju trestuhodne minul.
     
    35:20
    Lotyši sa po reklamnej prestávke budú môcť vrátiť do stretnutia. Na trestnú lavicu totiž smeruje Philip Broberg, ktorý dostáva menší trest za držanie protihráča. Podarí sa hosťom skorigovať skóre?
     
    32:56
    Obrovská šanca na strane švédskeho tímu. Albin Grewe vystihol kombináciu súpera a prakticky od polovice ihriska smeroval sám na brankára. Artursa Silovsa chcel prekvapiť blafákom, ale napokon zakončil nad bránku.
    26:15 Alexander Holtz (SWE) - 3:1
     
    26:15
    Švédsko dalo gól!
    Hráči v modrých dresoch využívajú aj druhú presilovku v zápase a odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Po závare pred lotyšskou bránkou sa dostal k puku ALEXANDER HOLTZ a strelou k pravej žrdi prekonal Artursa Silovsa. Asistencie: Max Wahlgren a Karl Henriksson.
     
    25:28
    Po lotyšskej presilovke budeme svedkami aj početnej výhody Švédska. Alexander Holtz si pekne hodil puk medzi dvoch hráčov súpera, pričom ho iba za cenu podrazenia zastavil Nikita Mateiko.
     
    21:36
    Lotyšsko si zahrá prvú presilovku v zápase. Túto výhodu mu ponúka Zion Nybeck, ktorý sa previnul v útočnom pásme zbytočným faulom. Od hlavných rozhodcov dostáva dve minúty za hákovanie.
    13:03 Oscar Bjerselius (SWE) - 2:1
     
    13:03
    Švédsko dalo gól!
    Favorit zápasu otáča skóre na svoju stranu. Zion Nybeck zabojoval a pripravil o puk lotyšského obrancu Ernestsa Ošenieksa. Následne prihrávkou do priestoru pravého krídla našiel OSCARA BJERSELIUSA, ktorý posiela Švédsko do vedenia. Asistencia: Zion Nybeck.
    11:31 Karl Henriksson (SWE) - 1:1
     
    11:31
    Švédsko dalo gól!
    Domácemu tímu stačilo tridsať sekúnd na to, aby využil ponúknutú početnú prevahu. Lucas Raymond krásnou prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore KARLA HENRIKSSONA, ktorý už nemal problém upratať puk do siete. Asistencia: Lucas Raymond.
     
    11:01
    Švédsko si zahrá prvú presilovku v dnešnom zápase. Úplne zbytočným faulom v útočnom pásme sa prezentoval lotyšský hráč Kristaps Skrastinš. Ten dostáva menší trest za podrazenie.
    07:17 Patriks Zabusovs (LAT) - 0:1
     
    07:17
    Lotyšsko dalo gól!
    Hostia sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Albert Johansson strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus zblokoval PATRIKS ZABUSOVS. Následne spomínaný lotyšský hráč išiel sám na bránu a strelou popri lapačke prekonal Jespera Wallstedta. Bez asistencie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Henriksson (Raymond), 14. Bjerselius (Nybeck), 27. Holtz (M. Wahlgren, Henriksson), 48. Henriksson (M. Wahlgren, Holtz), 56. Raymond (Holtz, Henriksson) – 8. Zabusovs, 42. Švanenbergs (Millers)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Björnfot, Brannstam, Broberg, Hedström, Johansson, Söderström, Lyckåsen – Holtz, Henriksson, Raymond – Nybeck, Costmar, Holmström – Andersson, Bjerselius, Grewe – Lawner, Sundsvik, M. Wahlgren.
    Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Mateiko, Brants, Krustinš, Ozolš, Sejejs – Biškins, Prohorenkovs, Vitolinš – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs – Petrovics, Polcs, Ansons – Millers, Švanenbergs, Ligis.

    Rozhodca: Michael Campbell (CAN), Sean MacFarlane (USA) – Henrik Haurum (DEN), Tarrington Wyonzek (CAN)