Kanada – Švajčiarsko 7:4 (kon.) | Slovensko – USA sk 5:12 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 4:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Lotyšsko
Piatok 19.04.2019, 19:40 • Fjällräven Center, Örnsköldsvik • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    55:45 Lucas Raymond (SWE) - 5:2
     
    55:45
    Švédsko dalo gól!
    Nikita Mateiko si na trestnej lavici príliš dlho neposedel. Po necelých 40 sekundách jeho vylúčenia ho vyháňa späť na ľadovú plochu LUCAS RAYMOND, ktorý sa zaskvel individuálnou akciou a presnou strelou švihom. Asistencie: Alexander Holtz a Karl Henriksson.
    47:39 Karl Henriksson (SWE) - 4:2
     
    47:39
    Švédsko dalo gól!
    Domáci hokejisti využívajú v dnešnom dueli tretiu presilovú hru. Veľmi dobrú prácu odviedol Max Wahlgren, ktorý krížnou prihrávkou našiel na pravej strane osamoteného KARLA HENRIKSSONA a ten strelou švihom skóruje. Asistencie: Max Wahlgren a Alexander Holtz.
    41:55 Janis Švanenbergs (LAT) - 3:2
     
    41:55
    Lotyšsko dalo gól!
    Hosťom sa poradilo znížiť náskok favorita zápasu. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému. Z ľavej strany vystrelil Gustavs Millers, švédsky brankár jeho pokus neudržal a dôrazne puk usmernil do siete JANIS ŠVANENBERGS. Asistencia: Gustavs Millers.
    26:15 Alexander Holtz (SWE) - 3:1
     
    26:15
    Švédsko dalo gól!
    Hráči v modrých dresoch využívajú aj druhú presilovku v zápase a odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Po závare pred lotyšskou bránkou sa dostal k puku ALEXANDER HOLTZ a strelou k pravej žrdi prekonal Artursa Silovsa. Asistencie: Max Wahlgren a Karl Henriksson.
    13:03 Oscar Bjerselius (SWE) - 2:1
     
    13:03
    Švédsko dalo gól!
    Favorit zápasu otáča skóre na svoju stranu. Zion Nybeck zabojoval a pripravil o puk lotyšského obrancu Ernestsa Ošenieksa. Následne prihrávkou do priestoru pravého krídla našiel OSCARA BJERSELIUSA, ktorý posiela Švédsko do vedenia. Asistencia: Zion Nybeck.
    11:31 Karl Henriksson (SWE) - 1:1
     
    11:31
    Švédsko dalo gól!
    Domácemu tímu stačilo tridsať sekúnd na to, aby využil ponúknutú početnú prevahu. Lucas Raymond krásnou prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore KARLA HENRIKSSONA, ktorý už nemal problém upratať puk do siete. Asistencia: Lucas Raymond.
    07:17 Patriks Zabusovs (LAT) - 0:1
     
    07:17
    Lotyšsko dalo gól!
    Hostia sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Albert Johansson strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus zblokoval PATRIKS ZABUSOVS. Následne spomínaný lotyšský hráč išiel sám na bránu a strelou popri lapačke prekonal Jespera Wallstedta. Bez asistencie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Henriksson (Raymond), 14. Bjerselius (Nybeck), 27. Holtz (M. Wahlgren, Henriksson), 48. Henriksson (M. Wahlgren, Holtz), 56. Raymond (Holtz, Henriksson) – 8. Zabusovs, 42. Švanenbergs (Millers)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Björnfot, Brannstam, Broberg, Hedström, Johansson, Söderström, Lyckåsen – Holtz, Henriksson, Raymond – Nybeck, Costmar, Holmström – Andersson, Bjerselius, Grewe – Lawner, Sundsvik, M. Wahlgren.
    Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Mateiko, Brants, Krustinš, Ozolš, Sejejs – Biškins, Prohorenkovs, Vitolinš – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs – Petrovics, Polcs, Ansons – Millers, Švanenbergs, Ligis.

    Rozhodca: Michael Campbell (CAN), Sean MacFarlane (USA) – Henrik Haurum (DEN), Tarrington Wyonzek (CAN)