Kanada – Švajčiarsko 7:4 (kon.) | Slovensko – USA sk 5:12 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 4:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:12 (1:3, 1:2, 3:7)
USA
Piatok 19.04.2019, 15:40 • Fjallraven Center, Örnsköldsvik (Švédsko) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    Boli sme svedkami divokého stretnutia, dokopy sme videli až 17 gólov! Podľa očakávania sme prehrali s USA, ale podarilo sa nám streliť veľkému favoritovi päť gólov a dva sme dokonca dali pri vlastnom oslabení. Na druhej strane sme boli svedkami dvoch hattrickov, určite sme sa tak pri sledovaní tohto stretnutia nenudili.

    Na našej strane bol najlepším hráčom vyhlásený Martin Chromiak a na strane súpera Huges, autor jedného zo spomínaných hattrickov. Slovensko si tak na svoj prvý bodový zápis na tomto šampionáte musí počkať, naopak USA dosiahlo ďalšieho vysoké víťazstvo.Najbližšie sa naši predstavia proti domácemu Švédsku, USA čaká Rusko.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sviatočného dňa. Pri ďalších prenosoch sa na vás teší Miroslav Revaj. (18:08:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Nedarí sa nám však usadiť sa v útočnom pásme. Už to teda vyzerá, že sa skóre zápasu meniť nebude.
     
    58:23
    K dispozícii máme teda v závere stretnutia ešte jednu presilovku. Podarí sa nám skórovať?
     
    58:13
    Vylúčenie v tíme USA (Owen Lindmark – 2 min., hra zlomenou hokejkou).
     
    58:01
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny a tak aj tohto zápasu!
    57:17 Cole Caufield (USA) - 5:12
     
    57:17
    USA dalo gól!

    Už aby bol koniec stretnutia! Toto si určite hovoria naši mladíci, ktorí inkasujú v poradí dvanásty gól. Američania dnes predvádzajú jednú peknú akciu za druhou a podarilo sa im využiť ďalšiu presilovku. Hughes našiel dobre postaveného COLEA CAUFIELDA a ten upravuje na 5:12! Je to už jeho štvrtý gól v tomto zápase.
    Asistencia: Jack Hughes, Matthew Boldy.
     
    57:06
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Maxim Čajkovič – 2 min., sekanie).
     
    56:32
    Toto stretnutie sa už blíži k svoju koncu. Je jasné, že sa potvrdia predzápasové prognózy a USA si pripíše svoje druhé víťazstvo na šampionáte.
    55:32 Cameron York (USA) - 5:11
     
    55:32
    USA dalo gól!

    S gólmi ešte nekončíme! Súper teraz dokonala vyšachoval našu obranu aj s brankárom Kozlom, Helleson prihral puk CAMOVI YORKOVI a ten ho poslal do odkrytej slovenskej bránky – 5:11!
    Asistencia: Drew Helleson, Sean Farrell.
    55:00 Jack Hughes (USA) - 5:10
     
    55:00
    USA dalo gól!

    Spomínaná desiatka je na svete! Presne päť minút pred koncom stretnutia opäť inkasujeme a znova by sme mohli hovoriť o vlastnom góle, ale taký hokej nepozná. JACK HUGHES nahodil puk pred našu bránku a Gajdoš si ho zrazil do vlastnej siete – 5:10!
    Bez asistencie.
    54:12 Juraj Eliaš (SVK) - 5:9
     
    54:12
    Slovensko dalo gól!
    Skórovať sa však ešte podarilo našim mladíkom! O piaty gól v americkej sieti sa postaral JURAJ ELIAŠ, ale bol to gól z kategórie veľmi šťastných. Brankár Rowe nebol tam kde mal byť a teda vo svojej bránke, z uhla tak vystrelil a od McCarthyho sa puk odrazil do siete – 5:9!
    Asistencia: František Gajdoš.
     
    53:16
    Američania sa už len bavia hrou a stále sa ešte snažia pridávať presné zásahy. Otázkou teda ostáva, či sa dnes dočkáme dvojciferného čísla v kolónke strelených gólov USA.
    52:13 Jack Hughes (USA) - 4:9

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Krajč (Golian, Turan), 26. Sojka (Čajkovič), 46. Valigura, 47. Chromiak, 55. Eliaš (Gajdoš) – 8. Caufield (J. Hughes), 18. Turcotte (Moynihan, Boldy), 20. Boldy, 21. J. Hughes, 40. Caulfield (Turcotte), 42. J. Hughes (Boldy, Caufield), 44. Lindmark (Turcotte, Warren), 51. Caufield (J. Hughes), 53. J. Hughes (Turcotte, Boldy), 55. J. Hughes, 56. York, 58. Caufield (Boldy)


    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan (C), Mudrák, Lavička, Hlaváč, Gajdoš, Golian, Kňažko – Krajč, Jellúš, Mrázik – Turanský, Sojka (A), Čajkovič – Chromiak, Haščák, Lašák – Eliaš, Valigura (A).
    USA: Rowe (Knight) – McCarthy, York, Helleson (A), Vlasic, Thrun, Warren, Fensore – Moynihan (C), Turcotte, Boldy – Caufield (A), J. Hughes, Beniers – Gildon, Beecher, Caulfield – Lindmark, Farrell.

    Rozhodca: Andrei Shrubok, Michael Tscherrig – Jon Kilian, Jani Pesonen