Kanada – Švajčiarsko 7:4 (kon.) | Slovensko – USA sk 5:12 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 4:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:12 (1:3, 1:2, 3:7)
USA
Piatok 19.04.2019, 15:40 • Fjallraven Center, Örnsköldsvik (Švédsko) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    57:17 Cole Caufield (USA) - 5:12
     
    57:17
    USA dalo gól!

    Už aby bol koniec stretnutia! Toto si určite hovoria naši mladíci, ktorí inkasujú v poradí dvanásty gól. Američania dnes predvádzajú jednú peknú akciu za druhou a podarilo sa im využiť ďalšiu presilovku. Hughes našiel dobre postaveného COLEA CAUFIELDA a ten upravuje na 5:12! Je to už jeho štvrtý gól v tomto zápase.
    Asistencia: Jack Hughes, Matthew Boldy.
    55:32 Cameron York (USA) - 5:11
     
    55:32
    USA dalo gól!

    S gólmi ešte nekončíme! Súper teraz dokonala vyšachoval našu obranu aj s brankárom Kozlom, Helleson prihral puk CAMOVI YORKOVI a ten ho poslal do odkrytej slovenskej bránky – 5:11!
    Asistencia: Drew Helleson, Sean Farrell.
    55:00 Jack Hughes (USA) - 5:10
     
    55:00
    USA dalo gól!

    Spomínaná desiatka je na svete! Presne päť minút pred koncom stretnutia opäť inkasujeme a znova by sme mohli hovoriť o vlastnom góle, ale taký hokej nepozná. JACK HUGHES nahodil puk pred našu bránku a Gajdoš si ho zrazil do vlastnej siete – 5:10!
    Bez asistencie.
    54:12 Juraj Eliaš (SVK) - 5:9
     
    54:12
    Slovensko dalo gól!
    Skórovať sa však ešte podarilo našim mladíkom! O piaty gól v americkej sieti sa postaral JURAJ ELIAŠ, ale bol to gól z kategórie veľmi šťastných. Brankár Rowe nebol tam kde mal byť a teda vo svojej bránke, z uhla tak vystrelil a od McCarthyho sa puk odrazil do siete – 5:9!
    Asistencia: František Gajdoš.
    52:13 Jack Hughes (USA) - 4:9
     
    52:13
    USA dalo gól!

    JACK HUGHES, ktorý je pravdepodobne budúcou jednotkou draftu NHL sa takisto pridáva ku Caulfieldovi a zaznamenáva hattrick! Americký hokejista sa s tým proste nepáral, po prihrávke vyslal presne umiestenú strelu a tá končí za brankárom Kozlom – 4:9!
    Asistencie: Alexander Turcotte, Matthew Boldy.
    50:34 Cole Caufield (USA) - 4:8
     
    50:34
    USA dalo gól!

    Náš súper úspešne zvládol oslabenie a následne sa dostal puk už po ôsmy krát do našej siete! COLE CAUFIELD zaznamenáva svoj druhý hattrick na tomto šampionáte, kedže už včera dal tri góly proti Švédsku a strelou pomedzi betóny Kozla upravuje na 4:8!
    Asistencia: Jack Hughes.
    46:21 Martin Chromiak (SVK) - 4:7
     
    46:21
    Slovensko dalo gól!
    Tak tomu sa azda ani nedá veriť! Slovensko zaznamenáva druhý gól v oslabení, ostávala jedna sekunda do návratu Gajdoša na ľadovú plochu. Naši sa dostali do rýchleho prečíslenia, pred bránkou súpera MARTIN CHROMIAK všetkých oklamal a dostáva puk za Roweho chrbát – 4:7!
    Bez asistenice.
    45:09 Adrián Valigura (SVK) - 3:7
     
    45:09
    Slovensko dalo gól!
    Ale predsa len sa nám podarilo skórovať pri vlastnom oslabení! To čo nevyšlo Čajkovičovi, teraz dokonale vyšlo ADRIÁNOVI VALIGULOVI, keď nahodil puk na americkú bránku a niekto zo súperov ho nešťastne tečoval, až sa dostal do siete – 3:7!
    Bez asistencie.
    43:15 Owen Lindmark (USA) - 2:7
     
    43:15
    USA dalo gól!

    Moje slová sa teraz potvrdili! Aj keď sme boli od úvodu tretej tretiny pasívni, určite je to pre nás príliš kruté. Turcotte dobre čítal hru, všimol si výborne postaveného OWENA LINDMARKA a ten dostáva puk do našej siete – 2:7!
    Asistencie: Alexander Turcotte, Marshall Warren.
    41:55 Jack Hughes (USA) - 2:6
     
    41:55
    USA dalo gól!

    O osude tohto zápasu je už tak definitívne rozhodnuté! USA vyšiel vstup aj do tretej tretiny, keď Caufield spoza našej bránky prihral puk na hokejku
    JACKA HUGHESA a ten už druhýkrát ukázal svoju majstrovstvo – 2:6! Asistencie: Matthew Boldy, Cole Caufield.
    39:47 Judd Caulfield (USA) - 2:5
     
    39:47
    USA dalo gól!

    Spojené štáty americké využívajú presilovku a tak znova vedú v tomto zápase o tri góly! Po vyhratom buly sa do strely poriadne oprel JUDD CAULFIELD a krátko pred koncom druhej tretiny upravuje skóre zápasu na 2:5!
    Asistencia: Alexander Turcotte.
    25:42 Dominik Sojka (SVK) - 2:4
     
    25:42
    Slovensko dalo gól!
    Náš veľký tlak sa napokon predsa len končí gólom! Presilovku o dvoch hráčov sme nevyužili, ale o jedného už áno. Čajkovič sa neulakomil na strelu, všimol si lepšie postaveného DOMINIKA SOJKU, ktorý na dvakrát úspešne prekonáva Roweho – 2:4!
    Asistencia: Maxim Čajkovič.
    20:59 Jack Hughes (USA) - 1:4
     
    20:59
    USA dalo gól!

    Našim nevychádza vstup do druhej tretiny, inkasujeme štvrtý gól! USA opäť predviedlo rýchly prechod do útočného pásma, budúca hviezda NHL JACK HUGHES úspešne nahodil puk na našu bránku a ten prepadol za brankára Kozla – 1:4! Celá situácia sa ešte riešila na videu, ale gól bol napokon správne uznaný.
    19:41 Matthew Boldy (USA) - 1:3
    https://gfycat.com/somberearnestichthyosaurs-ice-hockey
     
    19:41
    USA dalo gól!

    No dlho sme sa teda z kontaktného gólu neradovali! USA vyhralo buly, ihneď sa presunulo do nášho pásma a prinavrátilo so vedenie o dva góly.
    MATTHEW BOLDY po zisku puku nič nevymýšľal a presnou strelou prekonáva Kozla – 1:3!
    19:31 Samuel Krajč (SVK) - 1:2
     
    19:31
    Slovensko dalo gól!
    Výborne! Podarilo sa nám využiť presilovku a tak streliť kontaktný gól v záverečnej polminúte prvej tretiny. Konečne nám vyšiel prechod do útočného pásma, k puku sa dostal Golian, ktorý našiel presnou prihrávkou
    SAMUELA KRAJČA a ten strelou švihom prekonáva Roweho – 1:2! Asistencie: Andrej Golian, Oliver Turan.
    17:27 Alexander Turcotte (USA) - 0:2
     
    17:27
    USA dalo gól!

    Predsa len sme sa ešte pred koncom prvej tretiny dočkali ďalšieho gólu, ale žiaľ bolo to do našej siete! USA predviedlo parádnu kombináciu v blízkosti našej bránky, na jej konci stál ALEXANDER TURCOTTE, ktorý z bezprostrednej blízkosti prekonáva Kozla – 0:2!
    Asistencie: Patrick Moynihan, Matthew Boldy.
    07:42 Cole Caufield (USA) - 0:1
     
    07:42
    USA dalo gól!

    Spomínaný tlak súper už vyústil v očakávaný gól v našej sieti! Veľká hviezda amerického výberu Hughes sa výborne natlačil s pukom pred bránku, Kozel jeho pokus neudržal vo svojej výstroji a úspešnou dorážkou sa prezentoval COLE CAUFIELD – 0:1!
    Asistencia: Jack Hughes.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Krajč (Golian, Turan), 26. Sojka (Čajkovič), 46. Valigura, 47. Chromiak, 55. Eliaš (Gajdoš) – 8. Caufield (J. Hughes), 18. Turcotte (Moynihan, Boldy), 20. Boldy, 21. J. Hughes, 40. Caulfield (Turcotte), 42. J. Hughes (Boldy, Caufield), 44. Lindmark (Turcotte, Warren), 51. Caufield (J. Hughes), 53. J. Hughes (Turcotte, Boldy), 55. J. Hughes, 56. York, 58. Caufield (Boldy)


    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan (C), Mudrák, Lavička, Hlaváč, Gajdoš, Golian, Kňažko – Krajč, Jellúš, Mrázik – Turanský, Sojka (A), Čajkovič – Chromiak, Haščák, Lašák – Eliaš, Valigura (A).
    USA: Rowe (Knight) – McCarthy, York, Helleson (A), Vlasic, Thrun, Warren, Fensore – Moynihan (C), Turcotte, Boldy – Caufield (A), J. Hughes, Beniers – Gildon, Beecher, Caulfield – Lindmark, Farrell.

    Rozhodca: Andrei Shrubok, Michael Tscherrig – Jon Kilian, Jani Pesonen