Tottenham – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Brighton – Bournemouth 0:5 (kon.) | Burnley – Cardiff 2:0 (kon.)
Fulham – Everton 2:0 (kon.) | Southampton – Wolverhampton 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (2:0)
Huddersfield Town
Sobota 13.04.2019, 13:30 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Juninho Bacuna, prichádza Danny Williams.
    90+3. Lucas Moura (TOT) - 4:0
     
    90+3
    Tottenham dal gól!
    LUCAS MOURA strieľa hetrik v dnešnom stretnutí. Pas Heung-Min Sona bol priam ideálny. Jeho prihrávku Moura vo vápne našiel a tvrdou strelou pod brvno skóroval a stanovil konečný výsledok.
    87. Lucas Moura (TOT) - 3:0
     
    87
    Tottenham dal gól!
    Domáci kohúti napokon pridávajú už aj tretí zásah. Presný center Eriksena z pravej strany si v pokutovom území spracoval LUCAS MOURA a strelou k ľavej žrdi prekonal Hamera.
     
    86
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Fernando Llorente, prichádza Son Hung-min.
     
    85
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Danny Rose.
     
    82
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Jon Stankovič, prichádza Aaron Mooy.
    81. Christian Eriksen (TOT)
     
    81
    Bacuna centroval aj z nasledujúcej príležitosti z rohového kopu. Tottenham však získal loptu a ihneď vyštartoval dopredu. Eriksenova strela z vnútra šestnástky skončila na bližšej žrdi. Zaujímavé momenty na oboch stranách.
    80. Juninho Bacuna (HUD)
     
    80
    Huddersfield získal možnosť na priamy kop z celkom vhodnej vzdialenosti. Nerozchytaný Hugo Lloris si pripravil múr. Z pozície pálil Bacuna a Llorisa, ktorý vytlačil loptu na brvno, poriadne preveril!
     
    76
    Jan Vertonghen dostáva za svoj zákrok žltú kartu. Huddersfield Town môže rozohrávať zo stredu poľa.
    75. Steve Mounié (HUD)
     
    75
    Po riadne dlhej dobe sme videli strelecký pokus od hostí. Šikovný center si v pokutovom území hlavičkou spracoval Mounié, ktorý ihneď zakončoval a len tesne ponad bránku.
     
    74
    Vidíme prvé striedanie na domácej strane. Moussa Sissoko dnes rozhodne na svojom poste urobil kus dobrej roboty a na jeho prácu sa bude snažiť nadviazať Oliver Skipp.
    71. Fernando Llorente (TOT)
     
    71
    Obrovskú príležitosť mali na zvýšenie svojho náskoku. Eriksen ponúkol loptu vo vnútri vápna Fernandovi Llorentemu, ktorý sa zbavil jedného protihráča, urobil kľučku, ale správny moment na strelu premrhal a bola mu zblokovaná.
     
    69
    Sme svedkami prvého striedania v tomto zápase a deje sa to na hosťujúcej strane. Erica Durma nahradí na pozícii krajného obrancu Steve Mounié.
     
    66
    Durm chcel po ľavej strane naštartovať Löweho, ktorý však neobstál v súboji s Foythom. Juninho Bacuna si potom nedovolene počínal v súboji so Sissokom a dostáva žltú kartu.
     
    64
    Šikovný priamočiary pohyb nám ukázal brazílsky útočník Lucas Moura, ktorý prebehol popri Kachungovi a Schindlerovi a z hranice vápna pálil. Zakončenie napokon nebolo presné.
     
    60
    Ahearne-Grant vybiehal s loptou po ľavej strane ihriska a bol napokon faulovaný Juanom Foythom, ktorý dostal za svoj zákrok žltú kartu.
    47. Fernando Llorente (TOT)
     
    47
    Foyth výborným centrom do vnútra pokutového územia našiel Fernanda Llorenteho, ktorý vypálil spred malého vápna a opečiatkoval brvno!
     
    45
    Chris Löwe si jednoznačne nedovolene počínal v súboji s Walkerom-Petersom a dostáva za svoj zákrok žltú kartu. Zároveň sa nadstavuje jedna minúta.
     
    36
    Strelec druhého gólu Victor Wanyama však na obrannej polovici prišiel o loptu. Aut však zahrával jeho tím a po postupnej akcii sa k strele zvnútra vápna dostal Fernando Llorente. Napálil to však iba do obetavého Hadergjonaja.
    27. Lucas Moura (TOT) - 2:0
     
    27
    Tottenham dal gól!
    Kohúti zvyšujú svoj náskok a už majú dvojgólové vedenie. Wanyama prebehol takmer celý úsek až k šestnástke, potom na pravú stranu prehodil LUCASOVI MOUROVI, ktorý z ostrého uhla prekonal Hamera.
    24. Victor Wanyama (TOT) - 1:0
     
    24
    Tottenham dal gól!
    Spurs sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Llorente na hranici šestnástky po Daviesovej prihrávke prenechal loptu VICTOROVI WANYAMOVI, ktorý vletel do vápna, pohral sa s obrancom a bankárom a zakončil do odkrytej siete.
     
    11
    Domáci naštartovali rýchly protiútok. Akciu zbrzdil pred pokutovým územím Llorente, ktorý nabíjal Victorovi Wanyamovi. Jeho delovka spoza vápna letela mimo brány.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 24. Wanyama, 27. Lucas Moura, 87. Lucas Moura, 90+3. Lucas Moura

    Karty:   60. Foyth (TOT), 76. Vertonghen (TOT) – 45. Löwe (HUD), 66. Bacuna (HUD)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth, D. Sánchez, Vertonghen (85. Rose) – Walker-Peters, Moussa Sissoko (74. Skipp), Wanyama, Eriksen, Davies – Lucas Moura, F. Llorente (86. Son Hung-min).
    Náhradníci: Gazzaniga – Trippier, Rose, Alderweireld, Marsh, Skipp, Son Hung-min.

    Huddersfield Town: Hamer – Hadergjonaj, Schindler (C), T. Kongolo, Durm (69. Mounié) – Bacuna (90+4. Williams), Hogg, Stankovič (82. Mooy), Löwe – Kachunga – Grant.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Zanka, Mooy, Williams, Pritchard, Mounié.

    Rozhodca: Lee Mason – Lennard, Halliday

    Diváci: 58 308