Tottenham – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Brighton – Bournemouth 0:5 (kon.) | Burnley – Cardiff 2:0 (kon.)
Fulham – Everton 2:0 (kon.) | Southampton – Wolverhampton 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (2:0)
Huddersfield Town
Sobota 13.04.2019, 13:30 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Prajem vám prijemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní zápasu 34. kola anglickej Premier League. Dnešný program najvyššej anglickej futbalovej súťaže odštartuje zápas, na ktorý sa bližšie pozrieme v tomto on-line prenose. Tottenham Hotspur vyzve na svojom novučičkom štadióne Huddersfield Town. Zápasom so začiatkom 13:30 vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Tottenham Hotspur
    Domáci Spurs vstupujú do tohto stretnutia ako jednoznační favoriti duelu, keďže im v tabuľke momentálne patrí štvrtá pozícia so ziskom 64 bodov a skóre 60:34. Tottenham po predchádzajúcom víkende stratil tretiu priečku, aj keď triumfoval nad Crystalom Palace 2:0. Predtým si však pripísal dve kľúčové prehry, a to nad vedúcim Liverpoolom 2:1 a nad v tabuľkovo výrazne nižšie postaveným Southamptonom 2:1. Slabší tím teda už nedávno dokázal Tottenham zdolať a o veľké prekvapenie sa určite pokúsi Huddersfield aj dnes. V zápase nemôže tréner počítať určite s tromi hráčmi. Sú nimi Dier, Lamela a Harry Kane. Otázne sú štarty Alliho a Auriera. Práve kanonier Kane sa zranil naposledy, a to v utorkovom zápase Ligy majstrov proti Manchestru City.

    Huddersfield Town
    Huddersfield Town je po 33 odohraných zápasoch v tabuľke na poslednom 20. mieste a má na konte najvyšší počet prehier, a to 25. Huddersfield v tejto sezóne Premier League dokázal vybojovať len trí víťazstvá. Posledný Huddersfield má na konte 14 bodov a na devätnásty Fulham stráca tri body. Huddersfield naposledy v Premier League podľahol Leicesteru 1:4 a predtým aj Crystalu Palace 2:0.
    Tréner nemôže v zápase počítať s dvojicou Diakhaby a Sabiri, otázne sú štarty Depoitreho, Duhaneyho a Mbenzu.

    Sledovať budeme druhé vzájomné stretnutie týchto tímov v tejto sezóne. V tom prvom Tottenham triumfoval na trávniku Huddersfieldu 0:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth, D. Sánchez, Vertonghen – Walker-Peters, Moussa Sissoko, Wanyama, Eriksen, Davies – Lucas Moura, F. Llorente.
    Náhradníci: Gazzaniga – Trippier, Rose, Alderweireld, Skipp, Son Hung-min.

    Huddersfield Town: Hamer – Hadergjonaj, Schindler (C), T. Kongolo, Durm – Bacuna, Hogg, Stankovič, Löwe – Kachunga – Grant.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Zanka, Mooy, Williams, Pritchard, Mounié.

    Rozhodca: Lee Mason – Lennard, Halliday.
     
    Na trávniku už máme oba tímy. Tottenham odohrá stretnutie v typických bielych dresoch, hosťujúci Huddersfield v červeno-čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie odštartovali úvodným výkopom futbalisti Tottenhamu Hotspr, ktorí v prvom polčase útočia sprava doľava. Začínajú prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    2
    Spurs sa úvodných minútach veľmi neplašia. Po pravej sa skúšal presadiť Walker-Peters ale prehodnotil situáciu. Do zakončenia sa tlačil Lucas Moura, ktorý bol faulovaný pred šestnástkou a Tottenham bude zahrávať priamy kop.
     
    3
    K lopte sa za šestnáskovým poloblúkom postavil Christian Eriksen. Dánsky stredopoliar to napálil priamo do hradby tiel v múre.
     
    4
    Mousa Sissoko šikovne vymanévroval zo situácie v stredovom kruhu. Potom centroval z pravej strany smerom do vápna, ale adresáta nenašiel.
     
    5
    Tottenham si v zápase začína vytvárať územnú prevahu. Hráči momentálne kombinujú pred šestnástkou a obliehajú vápno súpera.
     
    6
    Center Foytha si na ľavej strane ihriska Ben Davies nespracoval. Zasiahol bezpečne brankár Hamer, ktorý loptu vykopáva smerom k stredovému kruhu.
     
    7
    Mourovi sa podarilo spracovať loptu vykľučkovať zo zložitej situácie. Walker-Peters potom odcentroval z pravej strany smerom do vápna. Loptu si pýtal Davies, ale hlavičkovať už nedokázal.
     
    8
    Center Eriksena nedošiel smerom na Llorenteho. Protiútok hosťom nevyšiel, domáci futbalisti ho zastavili ešte na ich polovici.
     
    9
    Po pravej strane sa dopredu vyskúšal tlačiť Hadergjonaj. Neprešiel cez pozorného Vertonghena. Spurs majú teda loptu opäť späť na svojich kopačkách.
     
    10
    Walkera-Petersa na pravej strane stíhal dobehnúť Durm. SHráči Tottenhamu si potom vpredu nerozumeli, najmä Sissoko s Walkerom-Petersom.
     
    11
    Domáci naštartovali rýchly protiútok. Akciu zbrzdil pred pokutovým územím Llorente, ktorý nabíjal Victorovi Wanyamovi. Jeho delovka spoza vápna letela mimo brány.
     
    12
    Durm vhadzoval aut spoza postrannej čiary. Pred Huddersfieldom sa otvoril priestore na útočnej polovici. Spoza vápna to skúšal strelou Chris Löwe. Jeho zakončenie bolo nepresné a nedôrazné.
     
    13
    Davies po Eriksenovej prihrávke posielal pekný center do vnútra vápna, ktorý využil Sissoko na hlavičku. Nasmeroval loptu na Llorenteho, ktorý sa už v zakončení mýlil.
     
    14
    Držanie lopty je zatiaľ zo strany Tottenhamu enormné. Až o 80 percentuálnych bodov viac držia loptu domáci častejšie. Zrejme sa takýto priebeh očakáva po celý zápas. Kohúti sú jasným papierovým favoritom.
     
    15
    Hostia sa snažili o nejaký prienik. Pokúšal sa o to najmä Bacuna, nedokázal si však na ľavej strane vytvoriť priestor.
     
    16
    Benjamin Davies prenikal po ľavej strane a ponúkol loptu Eriksenovi. Zakončenie mu nevyšlo a brankár Hamer môže rozohrávať.
     
    17
    Štadión Tottenhamu aj napriek neatraktívnemu súperovi je rozhodne zaplnený do posledného miesta. Po pravej strane chcel prenikať Hadergjonaj, ktorý v pokutovom území hľadal Bacunu, no ten sa k lopte vo vápne nedostal.
     
    18
    Prihrávka z ľavej strany z kopačky Löweho dorazila iba na nohu Foytha, ktorý okamžite odkopával loptu preč.
     
    19
    Aj keď domáci dnes nastupujú bez svojho hviezdneho kanoniera Harryho Kanea, v ofenzíve určite majú potrebnú silu na to, aby vedeli dávať góly.
     
    20
    Durm vhodil aut z postrannej čiary. O loptu jeho nasledujúci spoluhráč rýchlo prišiel, Tottenham bol v strede poľa rozostavený v presile.
     
    21
    Foythov krížny center z pravej strany našiel na ľavej strane ihriska Daviesa. Proti nemu okamžite vybehol Hadergjonaj a loptu odstrelil za postrannú čiaru.
     
    22
    Na pravej strane si nabiehal popri obrancovi Walker-Peters, ktorému už dlhú loptu posielal Eriksen. Tento manéver však domácim kohútom nevyšiel.
     
    23
    Fernando Llorente si vypracoval priestor a dostal prihrávku od Lucasa Mouru. Chcel loptu prenechávať, čo mu však nevyšlo a Huddersfield dokázal loptu odpratať preč spred vápna.
     
    24
    Tottenham dal gól!
    Spurs sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Llorente na hranici šestnástky po Daviesovej prihrávke prenechal loptu VICTOROVI WANYAMOVI, ktorý vletel do vápna, pohral sa s obrancom a bankárom a zakončil do odkrytej siete.
    24. Victor Wanyama (TOT) - 1:0
     
    25
    Tottenham je rozhodne v úvodných minútach stretnutia aktívnejším tímom a potvrdil to aj nasledujúcim gólovým zakončením. Domáci sa teda môžu dostať do potrebnej pohody.
     
    26
    Davies sa predieral dopredu a dával loptu Llorentemu, ktorý bol vo vnútri šestnástky odtláčaný od lopty a núdzovo musel prihrať dozadu.
     
    27
    Tottenham dal gól!
    Kohúti zvyšujú svoj náskok a už majú dvojgólové vedenie. Wanyama prebehol takmer celý úsek až k šestnástke, potom na pravú stranu prehodil LUCASOVI MOUROVI, ktorý z ostrého uhla prekonal Hamera.
    27. Lucas Moura (TOT) - 2:0
     
    28
    Kachunga na útočnej polovici veľmi nemal komu prihrávať, a tak sa rozhodol vrátiť loptu dozadu na Schindlera a Kongola.
     
    29
    Center z kopačky Hadergjonaja z pravej strany bol okamžite odvrátený hlavičkou Davinsona Sáncheza. Aj ďalší pokus z opačnej strany iba preletel cez celé pokutové územie.
     
    30
    Huddersfield zahrával vôbec prvý rohový kop v tomto stretnutí. Center z kopačky Bacunu prišeil na hranicu malého vápna, odkiaľ sa snažil presadiť Stankovič, no nohy sa mu zle prekrížili a netrafil loptu dobre.
     
    31
    Moura preniesol hru šikovne do pokutového územia na robustného Sissoka, ktorý využil svoje telo v súboji proti Stankovičovi, ale napokon fauloval.
     
    32
    Potlesk od domácich tribún si vyslúžil Juan Foyth, ktorý na obrannej polovici odstavil od lopty protihráča a posúval loptu Sánchezovi.
     
    33
    Vertonghen rozmýšľal a jednou nohou už posielal loptu nabiehajúcemu Walkerovi-Petersovi. Potom si to však rozmyslel a dával to Daviesovi na ľavú stranu.
     
    34
    Christian Eriksen sa na útočnej polovici previnil nedovoleným zákrokom voči Stankovičovi, čo nenechal hlavný rozhodca bez povšimnutia svojho oka.
     
    35
    Lucas Moura jednoducho zakombinoval s Eriksenom a potom posúval dozadu na Foytha a Sáncheza. Domáci to skúsia po druhej strane.
     
    36
    Strelec druhého gólu Victor Wanyama však na obrannej polovici prišiel o loptu. Aut však zahrával jeho tím a po postupnej akcii sa k strele zvnútra vápna dostal Fernando Llorente. Napálil to však iba do obetavého Hadergjonaja.
     
    37
    Brankár Ben Hamer zrejme veľmi nemal komu rozohrávať, keďže pomerne dlho čakal so svojou rozohrávkou.
     
    38
    Walker-Peters posunul loptu po pravej strane Sissokovi, ktorý sa chcel pohrať s Durmom. Rozpohybovať ho však nedokázal a prihrával späť dozadu.
     
    39
    Löwe sa v nasledujúcom súboji voči Sissokovi previnil. Eriksen centroval z nasledujúcej štandardky a pred malým vápnom našiel hlavičku Fernanda Llorenteho, ktorý minul tesne bránu.
    39. Fernando Llorente (TOT)
     
    40
    Llorente postupoval k šestnástke. Prihrávka potom došla pred kopačky Mousu Sissoka, ktorý sa spoza vápna rozhodol páliť a priestor troch žrdí netrafil.
     
    41
    Walker-Peters to z pravej strany napálil iba do nôh Ahearneho-Granta, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru a rozohrať bude môcť brankár Lloris, ktorý v prvom polčase nemá takmer žiadnu prácu.
     
    42
    Durm musel na ľavej strane prenechať loptu svojim protihráčom. Tottenham má totižto práve na zahranie autového vhadzovania.
     
    44
    Eriksen o loptu na útočnej polovici prišiel a v súboji mu ani nepomohla pomoc od Wanyamu. Huddersfield sa však s loptou tiež ďaleko nedostal.
     
    45
    Durm z ľavej strany nepreniesol loptu cez Walkera-Petersa, od ktorého sa lopta odrazila za postrannú čiaru. Huddersfield môže zahrať aut.
     
    45
    Chris Löwe si jednoznačne nedovolene počínal v súboji s Walkerom-Petersom a dostáva za svoj zákrok žltú kartu. Zároveň sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase mal jednoznačne celý priebeh pod kontrolou domáci Tottenham, ktorý využil obe vyložené šance. Presadili sa Wanyama a neskôr Lucas Moura. Spurs teda po prvom polčase vedú 2:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodnom zložení.
     
    47
    Foyth výborným centrom do vnútra pokutového územia našiel Fernanda Llorenteho, ktorý vypálil spred malého vápna a opečiatkoval brvno!
    47. Fernando Llorente (TOT)
     
    48
    Center Kongola smerom na Durma nebol obzvlášť presný. Loptu však dokázal prebrať Löwe, ktorý odcentroval do vnútra vápna, ale tam boli prítomní iba domáci.
     
    49
    Wanyama bol na útočnej polovici faulovaný Hoggom a Tottenham získava možnosť zaútočiť zo štandardky.
     
    50
    Priamy kop zahrával tradičný exekútor Christian Eriksen, ktorý odcentroval. Všetci hráči však ostali v ofsajde, hostia si to dobre pozične premysleli.
     
    51
    Davies si narazil loptu o Eriksena, ktorý efektne vracal loptu do vnútra šestnástky pätičkou, ale neposunul presnú a správnu prihrávku.
     
    52
    Lucas Moura sa pretláčal dopredu po pravej strane. Obetavý Löwe odvrátil loptu na rohový kop pre Tottenham. Eriksen zahrával nakrátko smerom na Mouru.
     
    53
    Sissoko sa snažil prienikovou prihrávkou pred pokutovým územím nájsť Eriksena. To mu nevyšlo, hostia však loptu zahrali späť na kopačky domácich futbalistov.
     
    54
    Durmovi na útočnej polovici nabiehal Ahearne-Grant, ktorý však neprenikol k lopte, ktorú už stihol spracovať Foyth.
     
    55
    Wanyamu nedokázal od lopty odstaviť Kachunga. Obaja však utrpeli v súboji utrpeli bolesť, obaja zrejme budú potrebovať ošetrenie.
     
    56
    Wanyama spoločne s Kachungom už sú dostatočne ošetrení a čakajú na signál, že sa môžu vrátiť späť do hry spoza postrannej čiary.
     
    57
    Victor Wanyama bol znovu faulovaný a lopta odletela za postrannú čiaru. Rozohrávať aut teda môže Foyth.
     
    58
    Durmovi sa podarilo vybojovať loptu po nepresnosti zo strany domácich futbalistov. Kongolo však potom loptu odkopol iba na opačnú stranu ihriska.
     
    60
    Ahearne-Grant vybiehal s loptou po ľavej strane ihriska a bol napokon faulovaný Juanom Foythom, ktorý dostal za svoj zákrok žltú kartu.
     
    61
    Domáci vybehli do rýchleho protiútoku, z ktorého sa teoreticky mohla črtať príležitosť. Eriksen však neponúkol dobrú finálnu prihrávku, a tak nič z toho nebolo.
     
    62
    Už bolo jasné, že Eric Durm loptu posunul za postrannú čiaru a Huddersfield teda o loptu príde, zahrávať budú domáci kohúti.
     
    63
    Vertonghen prienikovou prihrávkou hľadal Eriksena, no nepodarilo sa mu presne prihrať. Potom bol na obrannej polovici Sánchezom faulovaný Bacuna.
     
    64
    Šikovný priamočiary pohyb nám ukázal brazílsky útočník Lucas Moura, ktorý prebehol popri Kachungovi a Schindlerovi a z hranice vápna pálil. Zakončenie napokon nebolo presné.
     
    65
    Davies posielal veľmi dobrý center do vnútra pokutového územia, na ktorý si naskakoval Fernando Llorente a hlavičkou nasmeroval loptu tesne vedľa brány.
     
    66
    Durm chcel po ľavej strane naštartovať Löweho, ktorý však neobstál v súboji s Foythom. Juninho Bacuna si potom nedovolene počínal v súboji so Sissokom a dostáva žltú kartu.
     
    67
    Chris Löwe sa nešikovne pošmykol v strede poľa a o loptu prišiel. Zmocnili sa jej okamžite futbalisti Tottenhamu Hotspur.
     
    69
    Sme svedkami prvého striedania v tomto zápase a deje sa to na hosťujúcej strane. Erica Durma nahradí na pozícii krajného obrancu Steve Mounié.
     
    70
    Tottenham zahrával rohový kop. Jeho exekútorom bol kto iný ako Christian Eriksen, ktorý nakopol loptu do malého vápna, kde si Sánchez neutvoril priestor.
     
    71
    Obrovskú príležitosť mali na zvýšenie svojho náskoku. Eriksen ponúkol loptu vo vnútri vápna Fernandovi Llorentemu, ktorý sa zbavil jedného protihráča, urobil kľučku, ale správny moment na strelu premrhal a bola mu zblokovaná.
    71. Fernando Llorente (TOT)
     
    72
    Eriksen zahrával rohový kop smerom na Daviesa nakrátko a Tottenham prišiel o dobrú možnosť.
     
    73
    Juan Foyth sa na pravej strane šikovne zbavil viacero hráčov a vysúval Mouru. Moura sa neunáhlil a vrátil dozadu na Walkera-Petersa. Jeho center mieril pred malé vápno, ale nik už nezakončoval.
     
    74
    Vidíme prvé striedanie na domácej strane. Moussa Sissoko dnes rozhodne na svojom poste urobil kus dobrej roboty a na jeho prácu sa bude snažiť nadviazať Oliver Skipp.
     
    75
    Po riadne dlhej dobe sme videli strelecký pokus od hostí. Šikovný center si v pokutovom území hlavičkou spracoval Mounié, ktorý ihneď zakončoval a len tesne ponad bránku.
    75. Steve Mounié (HUD)
     
    76
    Jan Vertonghen dostáva za svoj zákrok žltú kartu. Huddersfield Town môže rozohrávať zo stredu poľa.
     
    77
    Streleckú príležitosť si v tejto chvíli vytvoril aj Ahearne-Grant, ktorý vypálil z hranice pokutového územia, ale mieril nepresne.
     
    78
    Prihrávku v strede poľa dobre vystihol Kachunga a vybojoval pre svoj tím aj nasledujúce autové vhadzovanie.
     
    79
    Kachunga si nerozumel na pravej strane ihriska so Stankovičom, ktorý o loptu prišiel. Tottenham získava autové vhadzovanie.
     
    80
    Huddersfield získal možnosť na priamy kop z celkom vhodnej vzdialenosti. Nerozchytaný Hugo Lloris si pripravil múr. Z pozície pálil Bacuna a Llorisa, ktorý vytlačil loptu na brvno, poriadne preveril!
    80. Juninho Bacuna (HUD)
     
    81
    Bacuna centroval aj z nasledujúcej príležitosti z rohového kopu. Tottenham však získal loptu a ihneď vyštartoval dopredu. Eriksenova strela z vnútra šestnástky skončila na bližšej žrdi. Zaujímavé momenty na oboch stranách.
    81. Christian Eriksen (TOT)
     
    82
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Jon Stankovič, prichádza Aaron Mooy.
     
    83
    Center z pravej strany z kopačky Hadergjonaja bol odvrátený Vertonghenom, ale hostia ešte ostali na útočnej polovici. Kachunga však už žiaden zázrak nevymyslel.
     
    84
    Mooyovi nabiehal smerom dopredu Steve Mounié, ktorý sa však cez pozorne brániaceho Foytha nepresadil.
     
    85
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Danny Rose.
     
    86
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Fernando Llorente, prichádza Son Hung-min.
     
    87
    Tottenham dal gól!
    Domáci kohúti napokon pridávajú už aj tretí zásah. Presný center Eriksena z pravej strany si v pokutovom území spracoval LUCAS MOURA a strelou k ľavej žrdi prekonal Hamera.
    87. Lucas Moura (TOT) - 3:0
     
    Dnešné stretnutie sleduje 58 308 divákov.
     
    89
    Je už jasné, že Tottenham sa stane víťazom tohto dnešného duelu a dočasne si v tabuľke zabezpečí tretie miesto.
     
    90
    Bacuna si vymieňal na útočnej polovici loptu s Mouniém a vypýtal si ju aj späť. Nedostal však presnú prihrávku.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty. Strelia domáci ešte jeden gól? Uvidíme.
     
    90+2
    Loptu má k dispozícii brankár Hamer, ktorý ju bude odkopávať smerom dopredu.
     
    90+3
    Tottenham dal gól!
    LUCAS MOURA strieľa hetrik v dnešnom stretnutí. Pas Heung-Min Sona bol priam ideálny. Jeho prihrávku Moura vo vápne našiel a tvrdou strelou pod brvno skóroval a stanovil konečný výsledok.
    90+3. Lucas Moura (TOT) - 4:0
     
    90+4
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Juninho Bacuna, prichádza Danny Williams.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V úvodných a aj nasledujúcich minútach druhého polčasu sme videli od domácich veľmi zodpovedný výkon vo všetkých herných aspektoch. Napokon ešte kohúti potešili svojich fanúšikov a zveľadili svoje víťazstvo. Dvakrát sa v druhom polčase presadil Lucas Moura, ktorý skompletizoval hetrik a Tottenham zdolal Huddersfield 4:0.

    Ďakujeme za pozornosť. (15:24:01)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 24. Wanyama, 27. Lucas Moura, 87. Lucas Moura, 90+3. Lucas Moura

    Karty:   60. Foyth (TOT), 76. Vertonghen (TOT) – 45. Löwe (HUD), 66. Bacuna (HUD)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth, D. Sánchez, Vertonghen (85. Rose) – Walker-Peters, Moussa Sissoko (74. Skipp), Wanyama, Eriksen, Davies – Lucas Moura, F. Llorente (86. Son Hung-min).
    Náhradníci: Gazzaniga – Trippier, Rose, Alderweireld, Marsh, Skipp, Son Hung-min.

    Huddersfield Town: Hamer – Hadergjonaj, Schindler (C), T. Kongolo, Durm (69. Mounié) – Bacuna (90+4. Williams), Hogg, Stankovič (82. Mooy), Löwe – Kachunga – Grant.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Zanka, Mooy, Williams, Pritchard, Mounié.

    Rozhodca: Lee Mason – Lennard, Halliday

    Diváci: 58 308