Santa Clara – Moreirense 1:1 (kon.) | Portimonense – Porto 0:3 (kon.) | Aves – Lisabon 1:3 (kon.)
koniec
Portimonense SC
0:3 (0:1)
FC Porto
cz Sobota 13.04.2019, 19:00 • Portimão Estádio, Portimão • Primeira Liga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FC Porto zvládlo roli favorita na hřišti Portimonense, vyhrálo 3:0 a opět se posunulo do čela tabulky portugalské ligy, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (21:01:20)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3
    Střely: 10-12
    Držení míče: 46% – 54%
    Fauly: 14-19
    Rohy: 3-7
    Žluté karty: 4-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas je za námi a Porto ve druhém poločasu bez problémů uhlídalo náskok 1:0 z půle první, když se v patnácté minutě hezky trefil Yacine Brahimi. Hosté byli ve druhých pětačtyřiceti minutách lepším týmem, vycházeli z pozorné defenzívy a měli více šancí. Dvě se jim také podařilo využít. V 73. minutě si po hezké přihrávce naběhl za obranu Moussa Marega a hezky přehodil gólmana Ferreiru. V nastaveném času se pak domácí ani nedostali do tlaku, naopak hosté kopali dva rohy. Po druhém se k hlavičce dostal Militao, jehož pokus ještě gólman vyrazil, ale přímo k nohám Hectora Herrery a kapitán hostí stanovil gólový účet zápasu na konečných 0:3.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Héctor HERRERA - 0:3
     
    90+3
    Porto právě vstřelilo branku!
    Početná skupina fanoušků hostí na stadionu v Portimäu se raduje, jelikož na rohový kop si nejlépe naběhl Éder Militao. Jeho hlavičku ještě gólman Ferreira výborně vytěsnil na pravou stranu, ale jen k nohám kapitána HECTORA HERRERY, který uklízí míč nekompromisně do branky. O ofsajd se nejednalo, Herrera byl v okamžiku hlavičky Militaa před posledním hráčem domácích.
     
    90+3
    Odražený míč se po rohu dostal na kopačky Bruno Costy, který napřáhl z dvaceti metrů a jeho střela, mířící na levou tyč, byla lehce tečována jedním z domácích plejerů. Další roh.
     
    90+2
    Tím spíše, když nakonec vybojovali rohový kop.
     
    90+2
    Hosté zakládají postupný útok po levé straně a samozřejmě nemusí nikam chvátat.
     
    90+1
    Aylton Boa Morte se u vápna snažil dostat přes Wilsona Manafu. Oba dva se strkali, drželi za dres, takže sudí nepískal. Jako poslední se míče dotkl domácí útočník a balon poté skončil za čárou, takže Iker Casillas bude odkopávat od branky.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Další zahozený útok černobílých barev. Po nahrávce Rustera si ofsajd nepohlídal ani Aylton Boa Morte, a to o více jak dva metry.
     
    89
    Balon je opět na druhé straně hřiště, tentokrát dostal malou domů gólman domácích Ricardo Ferreira.
     
    89
    Bruno Costa udržel na pravé straně míč a nikam nespěchal. Dal jej zpět na obránce Militaa, který přihrál malou domů pro Casillase. Až po jeho dlouhém nákopu se domácí dostali k míči a budou vhazovat na středové čáře.
     
    87
    Navíc se museli bránit, když Porto uloupilo míč a jediná záchrana pro domácí barvy byla ta, že si Moussa Marega nepohlídal ofsajdové postavení a z půlící čáry vyběhl o metr dříve, než šla přihrávka.
     
    87
    Ovšem ani z tohoto centru se domácí k bezprostřednímu ohrožení branky Ikera Casillase nedostali.
     
    86
    Jenže s postupnou kombinací to následně hosté moc nezvládli a Pepe přímo před střídačkami poslal na zem Rustera, proti kterému si navíc pomohl loktem. Jasná žlutá karta, kterých má tento bývalý bek Realu Madrid ve své kariéře nepočítaně.
     
    85
    Porto kombinuje s míčem na půlící čáře, domácí musí běhat bez míče, což samozřejmě není nic příjemného.
     
    83
    Těžko říct, jestli po dalším faulu hostí se Henrique pokoušel z třiceti metrů překvapit brankáře nebo poslat do vápna střílený centr, který byl hodně přetažený. Tak či tak, Casillas má míč v rukavicích.

    Tomáš Lysý

    Góly: 15. Brahimi, 73. Marega, 90+3. H Herrera

    Karty:   35. L. Fernandes (POO), 58. Dener (POO), 62. Jackson Martínez (POO), 65. Boa Morte (POO) – 50. Manafá (PRT), 86. Pepe (PRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:19.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Vítor Tormena, Jadson (C), Possignolo, Rú. Fernandes (12. Henrique) – Boa Morte, Pedro Sá, Dener, L. Fernandes (70. Wellington) – Tabata (77. Ruster), Jackson Martínez.
    Náhradníci: Leonardo – Hackman, Macedo, Reis, Henrique, Wellington, Ruster.

    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, Telles – J. M. Corona (58. Otávio), Danilo, H Herrera (C), Brahimi (81. B. Costa) – Tiquinho Soares (63. Fernando), Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Mbemba, A. Pereira, Otávio, Fernando.

    Rozhodca: Fábio Veríssimo – Paulo Soares, Pedro Martins