Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Česko
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Švajčiarsko
Streda 26.12.2018, 22:00 • Rogers Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V predĺžení bolo napokon šťastnejšie Česko, ktoré tak z tohto zápasu vyťažilo dva body a zvládlo tak lepšie toto dôležité stretnutie vzhľadom na vývoj v skupine. Dnes v noci sú na programe aj ďalšie stretnutia, o malú chvíľu sa začne stretnutie USA proti našej reprezentácii.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajme teda pekný zvyšok noci a dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:37:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:52
    Česko dalo gól!

    A je rozhodnuté o osude tohto stretnutia! Predĺženie napokon nemalo tak dlhého trvania, Česi po získaní puku okamžite vyrazili do útočného pásma a získavajú tak druhý bonusový bod. Kaus najprv napálil puk do konštrukcie bránky, ale pokus od modrej v podaní DAVIDA KVASNIČKY už padol za chrbát brankára Hollenstein – 2:1!
    Asistencia: Martin Kaut, Jakub Lauko.
    David Kvasnička (CZE) - 2:1
     
    60:10
    Predĺženie je už teda v plnom prúde, uvidíme hru tri na tri. To je určite zaujímavý formát a obzvlášť pri juniorskom hokeji.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine napokon gól nepadol a tak bude zápas pokračovať v predĺžení, ak sa nerozhodne ani v ňom, tak prídu samostatné nájazdy. Táto časť zápasu bola vyrovnaná na oboch stranách, ale veľa zaujímavých situácii nepriniesla. Oba tímy získavajú už po jednom bode, kto získane aj ten druhý?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:21
    Plynú posledné chvíle tretej tretiny, ktorú už oba tímy budú chcieť zrejme hrať v pokoji a sústrediť sa už na predĺženie.
     
    59:08
    Česko v plnom počte!
     
    58:49
    Stále sa Švajčiarsku nedarí v presilovke a už to teda vyzerá na to predĺženie.
     
    58:08
    Česko zvláda toto oslabenie úspešne, Švajčiarsko sa ešte ani poriadne nedostalo k strele.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty druhej tretiny!
     
    57:35
    Oddychový čas Švajčiarsko.
     
    57:18
    Nepríjemnosti pre Česko! Švajčiari hrajú presilovku a to je tak veľká šanca na rozhodnutie tohto stretnutia. Snáď tak uvidíme ešte niečo zaujímavé.
     
    57:08
    Vylúčenie v tíme Česko (Martin Nečas – 2 min., krosček).
     
    56:39
    Blíži sa už spomínaný záver tretej tretiny a zrejme si toto stretnutie ešte budeme môcť užiť aj v predĺžení. Nechajme sa však prekvapiť.
     
    55:56
    Znova to malinko vrelo pred českou bránkou, ale Schmid takisto nedotiahol túto akciu tak ako by si predstavoval.
     
    55:36
    Vyzerá to ešte na zaujímavý záver tretej tretiny, oba tímy sa snažia rozhodnúť v riadnom hracom čase, ale na úvod šampionátu sa im nedarí v koncovke.
     
    54:40
    Pred českú bránku sa tlačil Müller, ale nedokázal dotiahnuť svoj blafák do úspešného konca.
    53:19 Kryštof Hrabík (CZE)
     
    53:19
    Znova sa útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale ten vytúžený gól nie a nie prísť.
     
    52:41
    Hrabík ho aj mohol dosiahnuť, ale proti bola znova konštrukcia švajčiarskej bránky! Prispel k tomu aj brankár Hollenstein, ktorý puk stečoval do brvna.
     
    52:23
    Temp hry sa začína konečne stupňovať, zrejme to budú chcieť oba tímy rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Je však na to potrebný aspoň jeden presný zásah.
     
    51:08
    Peknú individuálnu akciu nám teraz predviedol Zadina, ktorý sa dostal až pred švajčiarskeho brankára, ale prekonať sa mu ho nepodarilo.
     
    50:39
    Prehupli sme sa do druhej polovici tretej tretiny. Snáď bude zaujímavejšia a ešte budeme svedkami aj presného zásahu.
     
    49:08
    Oba tímy sa snažia zakladať útočné akcie, ale nedarí sa im vo finálnej fáze. Gólové hody to tak dnes zrejme naozaj nebudú, tretia tretina je zároveň tá najnudnejšia.
     
    48:37
    Nepribúda ani zaujímavých situácii, tretia tretina je tá z najvyrovnanejších. Česko zrejme môžu mrzieť tie premárnené situácie z prvej a druhej tretiny.
    47:36 Nando Eggenberger (SUI)
     
    47:36
    Ani Česko teraz nehralo najpresnejšie v útočnom pásme. Stále reálnejšie sa javí predĺženie, ale je tu ešte nejaký ten čas do konca tretej tretiny.
     
    46:40
    Švajčiari to teraz celé pokazili! Po veľkej chybe súpera sa dostali do prečíslenia, ale Eggenberger to nezvládol a tak si Česi mohli vydýchnuť, vyzeralo to veľmi nebezpečne.
     
    46:09
    Lauko už mieril teraz presnejšie, ale bolo to len do Hollensteinovej lapačky. Presná koncovka dnes nie je silnou stránkou oboch celkov.
     
    45:49
    Česi sa usadili v útočnom pásme, snažia sa dostať súpera pod tlak a strhnúť tak vedenia na svoju stranu. Podarí sa im to?
     
    45:04
    Aj sa mu to podarilo, ale Nečas nemieril presnejšie ako nedávno jeho spoluhráč. Ak sa to takto bude vyvíjať ďalej, zrejme sa dočkáme aj predĺženia.
     
    44:36
    Táto strela v podaní Hrabíka skončila len v Hollensteinvej výstroji. Česko si tak ešte môže po buly udržať útočné pásmo.
     
    43:22
    Teraz mohla divákov zaujať individuálna akcia Kondelíka, po ktorej sa Česi nakrátko dostali do útočného pásma, ale už nič zaujímavého potom nevymysleli.
     
    42:20
    Úvod tretej tretiny sa nesie v znamení vyrovnanosti na oboch stranách. Oba tímy sú si vedomé, že kto teraz skóruje, tak sa dostane do veľkej psychickej výhody.
     
    41:52
    Ale aj Švajčiarsko sa pokúsilo o útok a vyzeralo to veľmi zaujímavo. Škoda, že Eggenberger nevyťažil z toho viac, mohli sme byť svedkami niečoho nebezpečného.
     
    40:36
    Nuž a Česko sa ihneď púšťa do útočnej aktivity, ale má to veľmi ťažké s prechodom do stredného pásma.
     
    40:08
    Česi ešte ustáli aj krátko oslabenie a už hrajú v plnom počte. Švajčiarsko tak nevyužilo presilovku 5 na 3 a ako hovorí staré známe pravidlo, takýto tím by si potom vyhrať nezaslúžil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    V prostrednej časti hry sme už konečne videli aj presné zásahy, po jednom na oboch stranách. Česko vstúpil aj do tejto tretiny veľmi aktívne, ale v krátkom slede hralo dve oslabenia a to Švajčiari využili na otvárací zásah z hokejky Eggenbergera. Česká odpoveď však prišla veľmi rýchlo, krátko na gól súpera odpovedal presným zásahom Kaut a tak je stav po dvoch tretinách 1:1!

    Tretia tretina sa začne približne o 23:51. Padne v nej definitívne rozhodnutie tohto stretnutia?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Veľký tlak Česko zatiaľ zvláda, čoskoro príde koniec druhej tretiny a tak vykúpenie z veľkých múk.
     
    39:38
    Plášek je späť na ľade, Česko hrá so štyrmi hráčmi.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:18
    Švajčiarsko hrá presilovku o dvoch hráčov a to je veľká príležitosť na strelenie gólu a prinavrátiť si tak vedenie. Odolá Česko veľkému tlaku?
     
    38:08
    Vylúčenie v tíme Česko (Jan Kern – 2 min., podrazenie).
     
    37:48
    Česi sa previnili technickým priestupkom a tak Švajčiarsko môže dohrať časť zo záveru druhej tretiny v početnej výhode.
     
    37:38
    Vylúčenie v tíme Česko (Karel Plášek ml. – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    37:37
    Švajčiarsko v plnom počte!
     
    36:47
    Teraz to išlo na švajčiarsku bránku z každej strany, ale ani jedna strela si nenašla miesto v sieti. Už to teda vyzerá, že Česko túto presilovku nevyužije.
     
    36:37
    Česko sa usadilo v útočnom pásme a znova vyvíja veľký tlak na svojho súpera. Švajčiarsko má v oslabení plné ruky a nohy práce, aby to celé ustálo.
     
    35:50
    Po dlhšej dobe si tak presilovku zahrajú aj Česi. Krátko pred koncom druhej tretiny to je určite veľmi dôležité, dočkáme sa tretieho presného zásahu?
     
    35:37
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Justin Sigrist – 2 min., hákovanie).
     
    35:14
    Veľa nechýbalo a Švajčiarsko teraz mohlo prekvapiť! Gerber sa natlačil pred českú bránku, ale Dostál odoviedol výbornú robotu a vytesnil puk do bezpečia.
     
    34:26
    Česko v plnom počte.
     
    34:06
    Až teraz sa Švajčiarom podarilo vyprodukovať strelu na českú bránku, Le Coultre pálil až dvakrát, ale Dostál bol pozorný a svoj celok podržal.
     
    33:26
    Švajčiari však kopia jednu chybu za druhou a tak nemôžu nič poriadneho v útočnom pásme vymyslieť. Česko tak pohodlne zvláda toto oslabenie.
     
    32:36
    Opäť je tu však presilovka v prospech Švajčiarska a tak si Česko bude musieť dávať veľký pozor. Jeden presilovkový gól tu už dnes padol.
     
    32:26
    Vylúčenie v tíme Česko (Jan Hladonik – 2 min., držanie).
     
    31:37
    Česi pokračujú vo svojej aktivite a snažia sa strhnúť vedenie na svoju stranu ešte do konca druhej tretiny. Podarí sa im to?
    30:28 Jan Hladonik (CZE)
     
    30:28
    Prehupli sme sa do druhej polovici prostrednej tretiny, konečne sme už videli aj presné zásahy. Uvidíme, akým smerom sa bude ďalej toto stretnutie vyvíjať.
     
    29:50
    Veľa nechýbalo a Česko mohol dokonať obrat skóre! Hladonik však trafil len konštrukciu bránky a tak si Švajčiarsko vo veľkom vydýchlo.
     
    29:02
    Česko dalo gól!

    Je vyrovnané! Takže švajčiarska radosť nemala dlhého trvania a znova sa začína v tomto stretnutí odznova. Česi sa ihneď po buly aktívne presunuli do útočného pásma, z rohu klziska nahodil puk pred bránku Nečas a MARTIN KAUT sa prezentoval úspešnou dorážkou – 1:1!
    Asistencia: Martin Nečas.
    Martin Kaut (CZE) - 1:1
     
    28:45
    Aktívnejšie Česko je teda zaskočené, ale hralo v krátkom slede dve oslabenia a to si vypýtalo svoju daň. Uvidíme, kedy sa Česku podarí adekvátne reagovať.
     
    27:45
    Švajčiarsko dalo gól!

    Túto presilovku už švajčiarsky výber využíva a otvára tak skóre tohto stretnutia ale aj tohtoročného šampionátu! Švajčiari sa úspešne usadili v útočnom pásme, najprv sa k strele dostal Leuenberger, ktorý nemieril presne, ale jeho pokus našiel NANDA EGGENBERGERA a ten už puk usmernil do bránky – 0:1!
    Asistencia: Sven Leuenberger, Phillip Kurashev.
    Nando Eggenberger (SUI) - 0:1
     
    26:55
    Švajčiari v krátkom slede získavajú ďalšiu presilovku, na trestnej lavici znova sedí Machala. Česko tak bude znova pod tlakom a bude ho to stáť veľa síl.
     
    26:50
    Vylúčenie v tíme Česko (Ondřej Machala – 2 min., podrazenie).
     
    26:38
    Česko v plnom počte!
     
    25:50
    Na konci peknej kombinácie stále Kurashev, ale napokon nemieril presne ani on, aj keď tomu veľa nechýbalo.
     
    25:38
    Polovica z tejto početnej výhody Švajčiarska už uplynula, nič zaujímavého sme nevideli. Česko je však zavreté vo svojom obrannom pásme a musí sa tak mať na veľkom pozore.
     
    24:48
    Švajčiarsko rozbehlo svoju presilovku a Berni po prihrávke ihneď pálil z dobrej pozície. Mieril však len do miest, kde stál pripravený brankár Dostál.
     
    24:38
    Vylúčenie v tíme Česko (Ondřej Machala – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    24:26
    Po rýchlom prechode do útočného pásma sa o strelu pokúsil Mikyska, ale Hollenstein bol tam kde mal a tak si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    23:49
    Krátky pobyt Švajčiarska v útočnom pásme takisto neponúkol nič prevratného, puk sa presúva na hokejky Česka.
     
    23:26
    Česko naopak hrá aj naďalej veľmi aktívne, ale slabšia koncovka kazí dojem z dobrej hry. Stále tak čakáme na otvárací zásah tohto stretnutia, ktorý by určite priniesol väčšie oživenie.
     
    22:43
    Prvé švajčiarske zakončenie na bránku v druhej tretine, ale Eggenberger pokus nebol nijak nebezpečný. Zatiaľ toho Švajčiari veľa v útoku dnes nepredviedli.
     
    22:16
    Švajčiari tak ustáli aj ďalší tlak zo strany súpera a získavajú puk na svoje hokejky. Česko sa teda presúva do svojho pásme a po dlhšej dobe sa tak bude musieť brániť.
     
    21:49
    Na obraze hry sa stále nič nemení, ale nič zaujímavého nám to neponúka. Švajčiarsko sa aj naďalej musí brániť vo vlastnom pásme, pod tlakom však zatiaľ výrazné chyby nerobí.
     
    21:10
    Česi pokračujú vo svojej aktivite z prvej tretiny a znova sa usadili s pukom v útočnom pásme. Uvidíme, kedy sa konečne dočkáme úvodného presného zásahu.
     
    20:25
    Druhá tretina je už v plnom prúde, Česko dohrávalo kratučkú presilovku, ktorá však nemala dlhého trvania.
     
    20:05
    Švajčiarsko v plnom počte!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy sú spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Prvá tretina zahajovacieho stretnutia na tohtoročnom šampionáte hráčov do 20 rokov už prebehla, zatiaľ čakáme na úvodný presný zásah. Väčšia aktivita je na strane Česka, ktoré sa často s pukom tlačí do útočného pásma a brankár Švajčiarska Hollenstein už musel riešiť nejeden väčší problém. Česi sa tak teda trápia v koncovke, ale majú ešte dostatok času, aby to celé zmenili.

    Druhá tretina sa začne približne o 22:57.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    19:55 Jáchym Kondelík (CZE)
     
    19:55
    Česko mohlo otvoriť skóre v samom závere prvej tretiny! Zadina odviedol skvelú robotu a presnou prihrávkou našiel Kondelíka, ktorý však v nádejnej pozícii netrafil odkrytú bránku súpera.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:26
    V závere prvej tretiny hrá Česko presilovku. Od modrej čiary nahadzoval pred bránku puk Král, ale Hrabíkov teč úspešne vytesnil do bezpečia brankár Hollenstein.
     
    18:05
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Sandro Schmid – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    17:29
    Znova sa Česko usadilo v útočnom pásme, ale musí tvrdo bojovať za súperovou bránkou o puk. Veľkou obetavosťou sa zatiaľ prezentujú švajčiarski hokejisti vo svojej obrannej tretine.
     
    16:51
    Aj sa to tomuto výberu podarilo, ale pokus od Nussbaumera nebol nijak nebezpečný a brankára Dostála nepreveril. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne záver prvej tretiny.
     
    15:22
    Pobyt Česka v útočnom pásme sa skončil, nič zaujímavého nám neponúkol. Švajčiarsko tak ustálo aj ďalšiu náročnejšiu situáciu a môže skúsiť samo uderiť.
     
    14:49
    Švajčiarsko je teraz pod tlakom, pretože jeho súper sa usadil v útočnom pásme a snaží sa pretlačiť až do zakončenia. Švajčiarska defenzíva je však veľmi pozorná a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    14:05
    Zrodilo sa prečíslenie českého výberu, ale Pour sa už dostal do komplikovanej situácie a pri jeho streleckom pokuse si zlomil hokejku.
     
    13:28
    Česko zakladá jeden útočný výpad do pásma súpera za druhým, ale k ničomu vážnejšiemu to už dlhšiu dobu neviedlo. Chcelo by to už poriadnejšiu akciu, ktorá by to celé oživila.
     
    12:56
    Nečas sa po peknej akcii natlačil pred švajčiarskeho brankára, ale Hollenstein si pripisuje ďalší úspešný zákrok. Ten je zatiaľ veľkou oporou svojho tímu.
     
    12:22
    Teraz majú Česi troška problémy s prechodom do útočného pásma, ale do konca prvej tretiny je ešte času dosť. Dočkáme sa úvodného zásahu ešte v tejto tretine?
     
    11:33
    Väčšia aktivita je však aj naďalej na hokejkách Česka, ktoré sa tlačí do útočného pásma a dostáva súpera pod tlak. Zatiaľ sa však Česi trápia v koncovke.
     
    10:25
    Sledovali sme v krátkom slede nepresné pokusy na oboch stranách. Zároveň sme sa prehupli do druhej polovice prvej tretiny, stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    09:53
    Momentálne je pri puku švajčiarsky výber, ktorý sa nikam neponáhľa a snaží sa o postupnú rozohrávku. Česko sa však prezentuje vysokým napádaním tejto súperovej rozohrávky.
     
    09:05
    Z prvej sa zaujímavým streleckým pokusom prezentoval Kondelík pred švajčiarskou bránkou, ale nemieril presne a tak mohlo Švajčiarsko ostať pokojné. Kondelík bol však sám pred bránkou a to by sa stávať nemalo.
     
    08:58
    Oba tímy hrajú v plnom počte!
     
    08:40
    Dlhšiu dobu sa nič nedialo, tento Zadinov nevydarený bekhend však ničím zaujímavý nebol. Čoskoro sa vráti späť na ľadovú plochu Nečas s Bernim.
     
    07:35
    Prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase si už vypracovalo aj Švajčiarsko! Mullerov nebezpečný pokus však brankár Dostál vytesnil do bezpečia.
     
    07:10
    Oboch hriešnikov vykázali rozhodcovia na trestnú lavicu a tak sledujme hru štyri na štyri. To poskytuje viacej priestoru na ľadovej ploche, snáď opäť uvidíme aj niečo zaujímavejšie.
     
    06:58
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Tim Berni – 2 min., hrubosť).
     
    06:58
    Vylúčenie v tíme Česko (Martin Nečas – 2 min., hrubosť).
     
    06:58
    Hollenstein sa v švajčiarskej bránke veru nemôže sťažovať na nedostatok práce. Opäť sa musel mať na pozore a schovať puk do svojej výstroje. Následne sa strhla menšia výmena názorov, ktorú rozhodcovia rýchlo vyriešili.
     
    06:44
    Na programe je reklamná prestávka.
     
    06:28
    Úvod prvej tretiny nám naznačil, že sa dnes určite máme na čo tešiť. Väčšia aktivita je na českých hokejkách, Hollenstein už musel viackrát zasahovať.
     
    05:21
    Česko v plnom počte!
    04:00 Jáchym Kondelík (CZE)
     
    04:00
    Švajčiarsko hrá skrátenú presilovku, ale Česko mohlo znova otvoriť skóre stretnutia! Kondelík išiel sám na Hollensteina po krásnej individuálnej akcii, ale svoj blafák nedotiahol dokonca a tak je stav stále bez gólový.
     
    03:52
    Švajčiarsko v plnom počte!
     
    03:21
    Vylúčenie v tíme Česko (Filip Zadina – 2 min., hákovanie).
     
    03:10
    Zadina mohol pri troške šťastia otvoriť skóre tohto stretnutia! Po dobrej prihrávke pálil český reprezentant tvrdo, ale Hollenstein sa stihol presunúť na tú správnu stranu a tak zabránil gólu.
     
    02:42
    Teraz sa však Švajčiarsku podarilo dostať puk do bezpečia cez všetky čiary a tak Česko musí zakladať ďalší útok až spoza svojej bránky. Zatiaľ sme boli svedkami len ten jednej Nečasovej strely.
     
    02:10
    Česko má ako prvé v tomto zápase možnosť hrať presilovku a ihneď sa tak usadilo v útočnom pásme. Do zakončenia sa dostal Nečas, ale Hollenstein si pripisuje úspešný zákrok a hra je teda znova prerušená.
     
    01:52
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Jeremi Gerber – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    01:40
    Teraz sa o podobne rýchly útočný výpad snažilo aj Česko, ale po nedorozumení v rozohrávke je z toho len zakázané uvoľnenie a hra sa tak presťahuje pred českého brankára Dostála.
     
    00:53
    Švajčiarsko zabojovalo v strednom pásme o puk a po jeho získaný sa zrodil rýchly útok. Tanner sa tlačil pred českú bránku, ale jeho zakončenie bolo veľmi nepresné.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla. Česko nastupuje v červených dresoch, Švajčiarsko v bielych. Rogers Aréna je veľmi slušne zaplnená, snáď bude aj pekná atmosféra.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    A oba reprezentačné výbery spoločne s rozhodcami stretnutia sú už prítomné na ľadovej ploche, takže toto stretnutie sa tak čo nevidieť začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Ako to už v zámorí býva zvykom, začiatok stretnutia sa trocha posunie.
     
    Čo sa týka rozhodcovského obsadenia, tak hlavnými rozhodcami tohto stretnutia sú páni Anderson a Bruggeman z USA, ako čiarový pán Golyak z Bieloruska a aj Slovák Peter Šefčík, ktorý teda nechýba ani tento rok na šampionáte hráčov do 20 rokov.
     
    Prajem príjemný neskorý ešte sviatočný večer! Dnes štartuje svetový šampionát v hokeji do 20 rokov v Kanade. Ako zahajovacie stretnutie bol určený súboj v skupine A medzi Českom a Švajčiarskom. Oba tímy by sa podľa predpokladov mali dostať do štvrťfinále, ale tento ich vzájomný zápas veľa napovie vzhľadom ku konečnému umiestneniu v skupine a tak je pre oba tímy veľmi dôležitý. Zatiaľ si podrobne prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas, Kvasnička, D. Mikyska, Gaspar, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas, M. Kaut – Zadina, Machala, Hladonik – Lauko, Kondelík, Plášek ml. – Pekař, Kern, Pour.

    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Moser, Barandun – Müller, Nussbaumer, Kurashev – Brüschweiler, Gerber, Schmid – Sigrist, Verboon, Eggenberger – Lehmann, Leuenberger, Tanner.

    Rozhodca: Anderson, Bruggeman (USA) – Golyak (BLR), Šefčík (SVK).
     

    Soupiska Švýcarska

    Brankáři:
    Luca Jan Hollenstein, Gianluca Zaetta (oba Zug), Akira Schmid (Omaha, USHL).


    Obránci:
    David Aebischer (Gatineau, QMJHL), Davyd Barandun (Davos), Tim Berni, Gianluca Burger (oba Curych), Tobias Geisser (Hershey, AHL), Nico Gross (Oshawa, OHL), Simon Le Coultre (Moncton, QMJHL), Janis Moser (Biel).


    Útočníci:
    Yannick Brüschweiler, Justin Sigrist (oba Curych), Nando Eggenberger (Oshawa, OHL), Jeremi Gerber (Bern), Philipp Kurashev (Quebec, QMJHL), Marco Lehmann (Kloten), Sven Leuenberger (Zug), Nicolas Müller (MoDo, Švédsko), Valentin Nussbaumer (Shawinigan, QMJHL), Sandro Schmid (Malmö, Švédsko), Ramon Tanner (Biel), Matthew Verboon (Salmon Arm Silverbacks, Kanada), Luca Wyss (Langenthal).


    Trenér: Christian Wohlwend.

     

    Soupiska Česka

    Brankáři:
    Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Jiří Patera (Brandon, WHL), Lukáš Dostál (Kometa Brno/Třebíč).


    Obránci:
    Jakub Galvas (Olomouc), Filip Král (Spokane, WHL), Radim Šalda (Rimouski, QMJHL), David Kvasnička (Plzeň/Litoměřice), Dalimil Mikyska (Kometa Brno/Třebíč), Matyáš Zelingr (Kladno), Michael Gaspar (Mountfield HK/Litoměřice), Daniel Bukač (Niagara, OHL).


    Útočníci:
    Martin Nečas (Charlotte, AHL), Filip Zadina (Grand Rapids, AHL), Martin Kaut (Colorado, AHL), Jan Jeník (Liberec), Karel Plášek (Kometa Brno), Jakub Pour (Plzeň/Litoměřice), Petr Čajka (Erie, OHL), Jan Hladonik (Třinec), Jáchym Kondelík (Univ. Connecticut, NCAA), Jakub Lauko (Rouyn Noranda, QMJHL), Matěj Pekař (Barrie, OHL), Ondřej Machala (Pardubice), Kryštof Hrabík (Tri-City, WHL), Jan Kern (Omaha, USHL).


    Trenér: Václav Varaďa.

     
    V posledním ročníku Čechům těsně unikla medailová pozice. Ve čtvrtfinále dokázali přejít přes nepříjemné Finsko, ale v duelech o cenné kovy nestačili na zámořské celky. Švýcarsko se s turnajem loučilo už po čtvrtfinále, když ho deklasoval pozdější vítěz z Kanady.
     

    Švýcarsko

    I Švýcaři připravili pro letošní mistrovství zajímavé mužstvo a rozhodně se s nimi musí počítat. Svěřenci kouče Wohlwenda v generálce na mistrovství podlehli silným Rusům 1:4, když o jedinou branku se postaral Tanner. Mezi hlavní hvězdy byl měl patřit například Nando Eggenberger, který hraje zámořskou OHL a bude to pro něho už třetí šampionát.

     

    Česká republika

    Češi si od letošního ročníku dvacítek hodně slibují. Ještě aby ne, když trenér Varaďa bude mít k dispozici velice silný manšaft, který svou kvalitu prokazoval už v dřívějších letech. V přípravě si Češi v zámoří připsali jednu výhru a jednu porážku. Nejprve přetlačili po nájezdech Slováky, v generálce na start šampionátu podlehli Americe 2:6. Po porážce s USA zároveň opustili kádr obránci Haš a Zábranský, do konečné nominace se nedostal ani útočník Blümel.

     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zahajovacího utkání mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě. Na úvod nás čeká souboj českého výběru se Švýcary, který bude hostit vancouverská Rogers Arena.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 30. M. Kaut (Nečas), 61. Kvasnička (M. Kaut, Lauko) – 28. Eggenberger (Leuenberger, Kurashev)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas, Kvasnička, D. Mikyska, Gaspar, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas, M. Kaut – Zadina, Machala, Hladonik – Lauko, Kondelík, Plášek ml. – Pekař, Kern, Pour.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Moser, Barandun – Müller, Nussbaumer, Kurashev – Brüschweiler, Gerber, Schmid – Sigrist, Verboon, Eggenberger – Lehmann, Leuenberger, Tanner.

    Rozhodca: Anderson, Bruggeman (USA) – Golyak (BLR), Šefčík (SVK)