Košice – Detva 2:0 (kon.) | Žilina – Miškovec 5:3 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 4:3 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 1:3 (kon.)
koniec po predl.
HK Nitra
3:4 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Streda 26.12.2018, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyrovnaný duel sa pod Zoborom napokon končí víťazstvom hostí, o ktoré sa v predĺžení postaral Šimun. S týmto konštatovaním sa s vami pre dneok lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:41:51)
     
    Koniec zápasu.
    61:37 Eduard ŠIMUN - 3:4
     
    61:37
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté, s dvomi bodmi odchádzajú domov hostia! Po individuálnej akcii sa o to postaral EDUARD ŠIMUN ktorý sám prešiel do pásma po ľavej strane, dostal sa až na vnútornú hranicu kruhu a puk pohodlne zavesil pod hornú žrď. Asistencia: Miroslav Zaťko.
     
    60:50
    Nitra je zatiaľ veľmi aktívna. Na modrú čiaru dostal prihrávku obranca McCormack a ihneď sa oprel do puku, ale po tvrdej delovke iba tesne minul Košarišťanovu bránku.
     
    60:13
    Predĺženie sa začalo, oba celky v ňom nastupujú v trojici. Na ľadovej ploche je preto veľké množstvo priestoru.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase sa pod Zoborom nerozhodlo. Po kratučkej prestávke bude nasledovať päťminútové predĺženie. Ak v ňom niekto skóruje, bude sa tešiť z dvoch bodov.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:42 Judd BLACKWATER - 3:3
     
    59:42
    Nitra dala gól!
    Nitra 18 sekúnd pred sirénou využíva powerplay a vyrovnáva na 3:3! Puk od zadného mantinelu spoza bránky nahodil Majdan a vynikajúco našiel JUDDA BLACKWATERA, ktorý bleskovo prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Juraj Majdan, Róbert Lantoši.
     
    59:06
    Nitra vyhrala buly a Šimboch už smeruje späť na striedačku. Nitra to opäť skúsi v šestici.
     
    58:53
    Domáci tréner Stavjaňa si vyžiadal oddychový čas. Do konca riadnej hracej doby tohto zápasu ostáva ešte 67 sekúnd a vhadzovať sa bude pri útočnej modrej čiare Nových Zámkov, takže Šimboch musí ísť späť medzi tri žrde.
     
    58:40
    Šimboch už vykorčuľoval na striedačku. Domáca Nitra to skúsi so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:03
    Previnilec Kudla je už späť na hracej ploche. Novozámčania prečkali oslabenie bez inkasovania a tesne pred koncom riadnej hracej doby vedú o jeden gól.
     
    58:00
    Blackwater to skúsil prudkým zakončením, ale puk mu akosi nesadol. Košarišťan natiahol lapačku a hru tesne pred koncom vlastného oslabenia prerušil.
     
    57:25
    Puk je opäť v strednom pásme a domáci musia útočnú tretinu opustiť. Nitranom nemožno uprieť snahu, ale zatiaľ sú málo dôrazní.
     
    56:38
    Nitrania si krížne prihrávali cez útočné pásmo, ale hostia ich puk dobre vystihli a vytesnili do stredného pásma. Ohrozenie bránky v početnej nerovnováhe ešte neprišlo.
     
    56:10
    Nitrianski hokejisti dostali skvelú príležitosť na vyrovnanie. Hosťujúca striedačka teraz s počínaním svojho obrancu spokojná byť nemôže.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 21. Majdan (McCormack, Lantoši), 47. Buček (Bortňák), 60. Blackwater (Majdan, Lantoši) – 26. Henderson (Pospíšil), 31. Novák (Pospíšil), 48. Pospíšil, 62. Šimun (Zaťko)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Pupák, Pätoprstý, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Hrušík, Bortňák, Buček – Minárik, Šiška, Čaládi
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Kristín) – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Hain, Hatala – Rogoň, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, Nejezchleb – Henderson, Fábry, Pospíšil

    Rozhodca: Štefik, Jonák – Výleta, Tvrdoň

    Diváci: 3479