Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Česko
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Švajčiarsko
Streda 26.12.2018, 22:00 • Rogers Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V predĺžení bolo napokon šťastnejšie Česko, ktoré tak z tohto zápasu vyťažilo dva body a zvládlo tak lepšie toto dôležité stretnutie vzhľadom na vývoj v skupine. Dnes v noci sú na programe aj ďalšie stretnutia, o malú chvíľu sa začne stretnutie USA proti našej reprezentácii.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajme teda pekný zvyšok noci a dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:37:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:52
    Česko dalo gól!

    A je rozhodnuté o osude tohto stretnutia! Predĺženie napokon nemalo tak dlhého trvania, Česi po získaní puku okamžite vyrazili do útočného pásma a získavajú tak druhý bonusový bod. Kaus najprv napálil puk do konštrukcie bránky, ale pokus od modrej v podaní DAVIDA KVASNIČKY už padol za chrbát brankára Hollenstein – 2:1!
    Asistencia: Martin Kaut, Jakub Lauko.
    David Kvasnička (CZE) - 2:1
     
    60:10
    Predĺženie je už teda v plnom prúde, uvidíme hru tri na tri. To je určite zaujímavý formát a obzvlášť pri juniorskom hokeji.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine napokon gól nepadol a tak bude zápas pokračovať v predĺžení, ak sa nerozhodne ani v ňom, tak prídu samostatné nájazdy. Táto časť zápasu bola vyrovnaná na oboch stranách, ale veľa zaujímavých situácii nepriniesla. Oba tímy získavajú už po jednom bode, kto získane aj ten druhý?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:21
    Plynú posledné chvíle tretej tretiny, ktorú už oba tímy budú chcieť zrejme hrať v pokoji a sústrediť sa už na predĺženie.
     
    59:08
    Česko v plnom počte!
     
    58:49
    Stále sa Švajčiarsku nedarí v presilovke a už to teda vyzerá na to predĺženie.
     
    58:08
    Česko zvláda toto oslabenie úspešne, Švajčiarsko sa ešte ani poriadne nedostalo k strele.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty druhej tretiny!
     
    57:35
    Oddychový čas Švajčiarsko.
     
    57:18
    Nepríjemnosti pre Česko! Švajčiari hrajú presilovku a to je tak veľká šanca na rozhodnutie tohto stretnutia. Snáď tak uvidíme ešte niečo zaujímavé.
     
    57:08
    Vylúčenie v tíme Česko (Martin Nečas – 2 min., krosček).
     
    56:39
    Blíži sa už spomínaný záver tretej tretiny a zrejme si toto stretnutie ešte budeme môcť užiť aj v predĺžení. Nechajme sa však prekvapiť.
     
    55:56
    Znova to malinko vrelo pred českou bránkou, ale Schmid takisto nedotiahol túto akciu tak ako by si predstavoval.
     
    55:36
    Vyzerá to ešte na zaujímavý záver tretej tretiny, oba tímy sa snažia rozhodnúť v riadnom hracom čase, ale na úvod šampionátu sa im nedarí v koncovke.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 30. M. Kaut (Nečas), 61. Kvasnička (M. Kaut, Lauko) – 28. Eggenberger (Leuenberger, Kurashev)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas, Kvasnička, D. Mikyska, Gaspar, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas, M. Kaut – Zadina, Machala, Hladonik – Lauko, Kondelík, Plášek ml. – Pekař, Kern, Pour.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Moser, Barandun – Müller, Nussbaumer, Kurashev – Brüschweiler, Gerber, Schmid – Sigrist, Verboon, Eggenberger – Lehmann, Leuenberger, Tanner.

    Rozhodca: Anderson, Bruggeman (USA) – Golyak (BLR), Šefčík (SVK)