Košice – Detva 2:0 (kon.) | Žilina – Miškovec 5:3 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 4:3 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 1:3 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
HK Poprad
Streda 26.12.2018, 18:10Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Popradu vyhrali na ľade súperov piate stretnutie po sebe. Dnes uspeli v metropole Maďarska, kde zdolali miestny MAC Budapešť 3:1. V záverečnej časti už po dvoch minútach skóroval Peter Lichanec, čím prakticky rozhodol o víťazovi duelu. Domáci sa nezmohli na väčší tlak a gól Branceho Orbana už len kozmeticky upravil skóre. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok stredajšieho večera. (20:34:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Popradčania mohli rozhodnúť, ale Radomír Heizer trošku zbytočne otáľal s koncovkou. Napokon sa píska ofsajd, a tak sa do domácej bránky vracia Bence Bálizs. Kamzíci to zrejme už ustoja.
     
    59:05
    Zakázané uvoľnenie na strane Popradu. Hráči v modrom síce absolvovali dlhé striedanie, no vadiť im to nemusí, pretože hosťujúci tréner Roman Stantien si berie oddychový čas.
     
    58:22
    Domáci hokejisti naďalej hrajú v šiestich hráčoch na ľade. Podarilo sa im síce usadiť v útočnom pásme, ale Tomáš Vošvrda nemusel vážnejšie zasahovať. Do konca zostáva menej ako sto sekúnd.
     
    57:35
    Domácim hokejistom sa kráti čas na strelenie kontaktného gólu. Puk sa nachádza v ich obrannom pásme a pomaličky sa končí trest Lukáša Paukovčeka. MAC to bude mať veľmi náročné.
     
    57:00
    Jeden z popradských hráčov sa snažil definitívne rozhodnúť o osude zápasu, ale strelou cez celé klzisko neuspel. MAC hrá stále presilovku, takže sa zakázané uvoľnenie nepíska.
     
    56:27
    Popradu sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. My okrem toho vidíme, že domáca brána je už prázdna, a tak hráči z Budapešti skúšajú hru vabank.
     
    55:47
    Domáci hokejisti síce využili presilovku, no v početnej prevahe pokračujú ďalej. Tesne pred gólom fauloval strelec druhého gólu Lukáš Paukovček a dostáva dve minúty za napadnutie protihráča.
     
    55:47
    Budapešť dáva gól! Domáci hokejisti predsa len dramatizujú vývoj dnešného stretnutia. Podarilo sa im získať puk v rohu klziska, následne si nakorčuľoval medzi kruhy Chris Langkow a jeho skrytú strelu tečoval BRANCE ORBAN. Asistencie: Chris Langkow a Scott MaCaulay.
     
    55:22
    Brance Orban je smoliarom tretej tretiny. Opäť netrafil puk v dobrej pozícii. Tomáš Vošvrda vyrazil strelu Johna Negrina, no ktovie či by sa dokázal presunúť na prípadné zakončenie Orbana.
     
    54:49
    MAC Budapešť ešte dostáva šancu na strelenie aspoň čestného gólu. Bude totiž hrať v početnej prevahe, keď dve minúty za hákovanie dostáva útočník druhej formácie Samuel Takáč.
     
    54:12
    Zakázané uvoľnenie na strane domáceho tímu. Hra sa tak presťahuje pred Benceho Bálizsa, ktorého spoluhráči nemôžu ísť striedať. Do konca zostáva ešte niečo viac ako päť minút.
     
    53:22
    Hostia dostali puk do stredného pásma a išli striedať. Domáci sa naspäť do útočného pásma príliš neponáhľajú, čo istým spôsobom odzrkadľuje ich rezignáciu v dnešnom meraní síl.
     
    52:45
    Chris Langkow si dobre nakorčuľoval do voľného priestoru, ale prihrávka Chrisa Bodá naňho neprešla. Na hokejky domácich hráčov sa lepí už aj smola a šanca na bodový zisk je minimálna.
     
    52:21
    Poprad nevyužil presilovú hru, no mrzieť ho to príliš nemusí. Stále vedie o tri góly a do konca zostáva necelých osem minút. Pred reklamnou pauzou sme videli strelu Marcela Petranu, ktorú kryl Bence Bálizs.
     
    51:08
    Hostia presilovku o dvoch hráčov nevyužili. Bence Bálizs bol síce bez hokejky, no napriek tomu vyrazil strelu Štefana Fabiana. Následne sa hra prerušila kvôli posunutej bráne.
     
    50:28
    Popradčania poriadne zatlačili brániacu sa trojicu, no trošku zbytočne dlho váhali s koncovkou. Snažili sa akciu dohrať prakticky do prázdnej bránky, čo sa im však nevyplatilo.
     
    49:58
    Poprad si zahrá 64-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Na trestnej lavici už sedí Chris Langkow, ktorému smolne vyletela hokejka do tváre českého útočníka Jindřicha Abdula.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 56. Orban (Langkow, MaCaulay) – 28. Heizer, 30. L. Paukovček (Petran, Lichanec), 42. Lichanec


    MAC Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, J. Dudás, Vokla, Burt, Negrin, Garát, Szigeti – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, J. Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy, Odnoga – Pápa, B. Majoross, Szabad
    HK Poprad: Vošvrda – Erving, Petran, Ťavoda, Karalahti, Česánek, Fabian, Brincko – P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra – Takáč, Zagrapan, Abdul – Lichanec, L. Paukovček, Belluš – R. Svitana, Heizer, Koyš

    Rozhodca: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Smrek, Martin Jobbágy – Dalibor Beniač