Košice – Detva 2:0 (kon.) | Žilina – Miškovec 5:3 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 4:3 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 1:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HK DOXXbet Detva
Streda 26.12.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie 35. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si na ľade Steel Arény sily merali hokejisti HC Košice a HC 07 Detva. Podľa očakávaní zvíťazili domáci, a to pomerom 2:0. Po zisku troch bodov tak ostávajú na čele tipsportligovej tabuľky.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:25

    To je už odo mňa pre dnešok všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok sviatočného večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:12:26)
     
    Koniec zápasu.
    59:36 Ladislav NAGY - 2:0
     
    59:36
    Košice dali gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Detva najskôr spálila veľkú šancu, čo bola voda na mlyn pre LADISLAVA NAGYA. Košický kapitán vyštartoval z obrannej tretiny a dlhým pukom rozvlnil sieť opustenej bránky.
     
    59:01
    Zatiaľ je to bez strely, prebieha posledná minúta.
     
    58:40
    Košičania si sami zbytočne skomplikovali život. Na ľade je šesť Detvancov a len štyria hokejisti domáceho celku.
     
    58:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    57:50
    Surový posiela hru na opačný koniec klziska, Detva bude chcieť útočiť.
     
    57:23
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    57:06
    Evan Brophey rozohral na útočnú modrú čiaru, strela odtiaľ zadunela na zadnom mantineli. Detva je pod tlakom, spod ktorého sa potrebuje čo najrýchlejšie dostať.
     
    56:06
    Posledné štyri minúty riadnej hracej doby. Dlhší čas sa hralo bez prerušenia, a tak volia oba celky rýchlu rotáciu svojich mužov na ľadovej ploche.
     
    55:16
    A ešte ďalšie dve veľké šance, opäť v podaní Marcela Haščáka. Ten to skúšal individuálne, no proti Alexandrovi Zalivinovi sa nepresadil.
     
    54:37
    Čas na vyrovnanie sa hosťom poriadne kráti. Navyše, zle to teraz nemyslel Haščák, ktorý sa spoza bránky snažil puk nahodiť pred Zalivina. Ak by tu stál niekto z Košičanov, mohlo byť veselo.
     
    53:15
    Medzičasom sa už pokračuje v hre piatich proti piatim.
     
    52:44
    Obrovský Jozef Sládok nabral rýchlosť a dostal Detvu do útočnej tretiny. Tam jej však bolo umožnené hrať len popri mantineli, čo rozhodne nie je vyložená strelecká pozícia.
     
    52:12
    Hostia puk pred modrou čiarou neudržali, je z toho postavenie mimo hry. Tá je tak vykázaná do stredného pásma.
     
    51:40
    Ďalší odpálený puk, tentokrát letel výrazne ďalej. Za bránkou Alexandra Zalivina ho tak teraz bude zbierať detviansky kapitán Sládok.
     
    51:15
    Košičania sa oslobodzujú a puk posielajú aspoň do stredného pásma. Detva teraz musí spred Habala odkorčuľovať.
     
    50:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., držanie).
     
    50:30
    TIbenský rozohral do strany a pobral sa k útočnej modrej čiare. Zbytočne, táto situácia priniesla len nepresvedčivú útočnú snahu v podaní medveďov z Detvy.
     
    49:33
    Ben Betker nabral v strednom pásme rýchlosť a korčuľoval k Zalivinovi. To všetko preto, aby sa odpískalo košické zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici Habala.
     
    48:32
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    48:15
    Hostia sa sami vyhnali z pásma, pri situácii jedného proti jednému mohol navyše páliť Haščák. Nestrieľal presne.
     
    47:30
    Detva vyvinula na svojho súpera slušný tlak, no chýbal tomu strelecký pokus. Jedno zakončenie síce priletelo od modrej, avšak s týmto pukom si dokázala defenzíva Košíc poradiť.
     
    46:33
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Christian Michalčin – 2 min., sekanie).
     
    46:20
    Viacero nepreností z oboch strán. Zdalo sa, že to bude hrať do karát Detve, no tá sa napokon pred bránku Vladislaba Habala nepretlačila.
     
    45:51
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:40
    Nagyovi strela príliš nesadla, po manitneli poslal puk len ku Ščurkovi. Tentokrát sa to zaobišlo bez úspešného brankárskeho zákroku.
     
    44:10
    Košičania kontrolujú puk ďaleko od Vladislava Habala, čo je pre nich v týchto chvíľach najdôležitejšie. Naopak, Detva potrebuje nutne hrať pred bránkou svojho súpera.
     
    42:28
    Ešte väčšia šanca prišla o minútu neskôr. V prečíslení dvoch proti jednému zakončoval Netík z bezprostrednej blízkosti Zalivina, ktorý famóznym spôsobom podržal Detvu v hre.
     
    41:10
    Detva mala teraz kusisko šťastia. Jere Pulli vyslal poriadnu bombu, Zalivin nemal šancu letiaci puk vidieť. Fínsky bek v službách Košíc napokon ale trafil len mantinel za jeho bránkou.
     
    40:27
    Posledná časť riadnej hracej doby nám práve začala plynúť. Uvidíme, či ešte prinesie nejaké gólové hody, alebo sa už stav zápasu výraznejšie meniť nebude.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hlavný arbiter hlasno zapískal a ukončil tak prostrednú časť riadnej hracej doby. Nasleduje úprava ľadovej plochy a oddych hokejistov v kabínach. Po 40 minútach hry platí priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 27:12

    Tretia tretina sa začne približne o 18:43.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Frederik Fekiač – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    39:10
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:59
    Každopádne, hrá sa pred Zalivinom, čo nie je pre Detvu počas jej presilovej hry rozhodne dobrá vizitka.
     
    38:06
    Na ľade sa nedeje nič výnimočné, hráči by sa už zrejme videli najradšej v šatniach. Od modrej to skúšal košický obranca, no jeho puk zadunel len na zadnom plexiskle.
     
    37:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    36:47
    Už pri hre piatich proti piatim to z bezprostrednej blízkosti skúšal pravdepodobne Suja, ani toto ale nebola pozícia, ktorá by znamenala gól. Pokračujeme tak za stavu 1:0 pre Košice.
     
    36:04
    Presilové hry dnes ani jednému z tímov príliš nevychádzajú. Ani počas tejto sme zatiaľ príliš veľa pekných hokejových momentov nevideli.
     
    35:15
    Opäť to domáci skúšali z pomerne veľkej vzdialenosti, opäť tam bol úspešný gólmansky zákrok. Tentokrát už ale puk opustí obranné pásmo Detvy.
     
    34:55
    Po bombe od modrej čiary Zalivin puk podržal. Ešte tam prišlo k menšej potýčke, všeko však bolo v rámci normy, a tak sa vylučovať nemusí.
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Daniel Gachulinec – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    34:15
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, čo sa môže divákom len páčiť. Úspešný zákrok si pripísal aj Alexander Zalivin, ktorý puk podržal vo svojej moci.
     
    33:45
    Už sa pokračuje v hre piatich proti piatim. Detva je aj naďalej aktívna.
     
    32:16
    Toto bola zatiaľ najväčšia šanca Detvy! Počas jej oslabenia sa hostia dostali do situácie dvoch proti dvom, dokonca to na malý moment vyzeralo aj ako prečíslenie troch proti dvom. Každopádne, prihrávku prebral Žilka, ktorý volil okamžitú strelu. Habal Košice skvelým zákrokom podržal.
     
    31:37
    Puk letí cez všetky čiary, Habal teraz bude chcieť spoluhráčom pomôcť s rozohrávkou.
     
    30:59
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Chovan – 2 min., sekanie).
     
    30:55
    Rastislav Gašpar si vzal do hľadáčíka Ladislava Nagya, ten sa napriek tomu so svojimi spoluhráčmi dostal do šance. Po zakončení spomedzi kruhov Zalivin puk betónmi sklepol.
     
    30:04
    Snaha Košičanov o rýchly prechod útočnou modrou čiarou sa úspechom nekončí. Naopak, domáci celok teraz zastavila zbytočn ofsajdová pozícia.
     
    29:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:37
    Suja sa snažil zametať pred Habalom, nie je to ale jeho typická pozícia. Aj preto sa napokon puk pred bránkovisko predsa len dostal, no preletel tade až k mantinelu.
     
    27:40
    Opäť hráme dlhší čas bez prerušenia, čo využívajú tímy na rýchlu rotáciu na ľadovej ploche. Detvanci vykreslili niekoľko oblúkov, aby na ľad stihli prikorčuľovať oddýchnutí hokejisti.
     
    26:49
    Ščurko sa ešte následne za Habalom prebíjal k puku, no dobre zapracoval Jere Pulli, ktorý ho už do šance neposlal. Fínsky obranca v pokoji rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    25:19
    Ščurkov pokus od mantinela nevyzeral až tak nebezpečne, Habal si však nebol istý, či mu puk nevypadne, a tak hru radšej skúsene prerušil. Vhadzovať sa bude v košickom obrannom pásme.
     
    24:37
    Habalova lapačka je v týchto momentoch v plnej permanencii. Detva sa niekoľkokrát dobre pripomenula, no na gól to zatiaľ nestačilo.
     
    24:31
    Výborne zahral Hayden Hodgson, ktorý vybojoval puk pre Detvu. Po jeho prihrávke prišlo zakončenie od mantinelu, ktoré musel Vladislav Habal vykopnúť až na ochrannú sieť.
     
    23:15
    Medzičasom sú už Košičania v pätici.
     
    22:30
    Navyše v početnej nevýhode aj sami útočili, čím získali cenné sekundy na svoje tempo. Detva je zatlačená pred Zalivinom, potrebuje sa odtiaľ čo najskôr dostať.
     
    21:54
    Teraz sa už Košice v obrannom pásme sformovali a puk poslali dvakrát cez všetky čiary.
     
    21:11
    Úvod presilovej hry zvládla Detva dobre. Prišlo tam niekoľko zaujímavých zakončení, po tom poslednom skončil Habal na ľade. Snahy o dorážky sa však neujali.
     
    20:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jimmy McDowell – 2 min., hákovanie).
     
    20:41
    Dudáš s Pulišom si teraz nič nedarovali, obaja hráči pracovali aktívne svojimi rukami. Hraničné zákroky, no arbitri do toho príliš zasahovať nechcú, čo je pre tempo zápasu len dobre.
     
    20:20
    Prostredná časť riadnej hracej doby odštartovala tradičným vhadzovaním vo vnútri stredového kruhu. Aj tentokrát sa k puku dostali ako prví korčuliari v košických dresoch.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina sa skončila, prvých 20 minút zo zaujímavého súboja prvého s desiatym máme za sebou. Pred prvou prestávkou platí priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 14:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:04
    Galamboš bol unavený, puku sa preto nevenoval. Košičanov to napokon stálo možnosť hrať v útočnom pásme, aj keď smerom dopredu sa príliš nerealizovala ani Detva.
     
    16:48
    Pred Zalivinom teraz bolo rušno. Prišlo tam k podobnej situácii, ako bola tá gólová – avšak s tým rozdielom, že tentokrát tam bolo omnoho viac hráčov. Aj preto sa puk do siete nedostal.
     
    16:06
    Martin Chovan to nemyslel zle, no puk cez celé klzisko nechal jeho spoluhráč prepadnúť až za bránkovú čiaru. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    15:18
    Po pravej strane sa pred Zalivina natlačil tiesnený Hričina, ktorý to skúsil bekhendom. Gólman hru neprerušil, puk hokejkou sklepol k mantinelu.
     
    14:58
    Po svižnom tempe si teraz hokejisti vybrali trochu pomalšiu pasáž, ktorá je poznačená častým prerušovaním hry. Naposledy sa tak udialo po košickom zakázanom uvoľnení.
     
    14:48
    Košice chceli aj naďalej útočiť. Proti bol ale Sládok, ktorý sa v strednom pásme dostal k puku a dokázal tak hru z pohľadu Detvy upokojiť.
    13:40 Tomáš NETÍK - 1:0
     
    13:40
    Košice dali gól!
    A z tejto situácie inkasuje gól. Ťažko teraz možno Alexandrovi Zalivinovi niečo vyčítať, puk mu vypadol, a tak sa ho snažil v bránkovisku priľahnúť. Prikorčuľoval tam ale JAKUB SUJA, ktorý ho pretlačil až do siete. Asistencie: Tomáš Netík, Marcel Haščák.
     
    13:28
    Dlhá kolmica na útočnú modrú nebola z pohľadu hráča preberajúceho puk absolútne zvládnutá. Detva sa tak bude pri vhadzovaní pred Zalivinom brániť.
     
    13:03
    Habal vykorčuľoval z bránky a pomohol tak svojim spoluhráčom s kombináciou. Košičania sa preto dostali pred Zalivina. Zakončiť tam skúsil Nagy, ktorého ešte následne riešil nekompromisný Sládok. Zápas teraz preruší komerčná prestávka.
     
    11:58
    Frederik Fekiač sa teraz osekával s Hričinom, na oboch stranách by sa dalo čo-to pískať. Hlavní arbitri ale zápas nechávajú plynúť. Frederikovi tak prikorčuľoval pomôcť aj Viktor Fekiač, ktorý získal puk pre Detvu.
     
    10:47
    Výborná práca detvianskej defenzívy, ktorá teraz zdvojila útočiaceho hokejistu a nedovolila mu zakončiť. Poriadny kus práce odviedol Maroš Surový.
     
    09:48
    Po osi Haščák – Netík – Haščák sa puk dostal až k Sujovi, ktorý chcel pred bránkou zakončovať z prvej. Finálna prihrávka však bola príliš náročná na okamžitú strelu.
     
    08:57
    Pochváliť musíme Frederika Fekiača, ktorý výborne klepol súperovi po čepeli a znemožnil mu tak lepšie zakončiť. S pomalým pukom si Alexander Zalivin bez problémov poradil.
     
    08:04
    A práve Suja to teraz nemyslel zle. S nalepeným obrancom na chrbte obkrúžil okolo Zalivinovej bránky a skúsil bekhendové nahodenie. Puk napokon preletel až k mantinelu.
     
    07:23
    Sujovi ostala korčuľa stáť, z celej situácie sa ešte snažil vymanévrovať. Napokon vymyslel prihrávku na modrú čiaru, po ktorej môžu Košice ďalej kombinovať.
     
    07:11
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:01
    Michal Murček teraz reagoval príliš zbrklo. Mal dostatok priestoru na kombináciu, puk ale napriek tomu poslal len na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa tak bude po ľavici Zalivina.
     
    06:28
    Hrá sa rýchly hokej bez zbytočných prerušení, zatiaľ má veľmi vysoké parametre. Strely sú hráčmi oboch tímov dobre blokované, gólmani tak zatiaľ príliš veľa práce nemali.
     
    05:16
    V rohu bol Kafka, ktorý sa snažil nájsť spätnou prihrávkou spoluhráčov. Nepodarilo sa mu to, hostia preto puk vyviezli k Habalovi a preverili jeho pozornosť.
     
    04:13
    Detva sa zatiaľ skôr takticky bráni, do tejto chvíle príliš neútočila. Potvrdil to aj Martin Chovan, ktorý poslal puk žabkou do bezpečnej vzdialenosti od Zalivina.
     
    03:54
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim. Prvá presilová hra v zápase tak ostáva nevyužitá.
     
    03:20
    Hostia sa oslobodzujú, puk preťal niekoľkokrát všetky čiary a skončil pri Habalovi.
     
    02:27
    Už to domácim na strelu vyšlo. Dvakrát letel puk spoza pravého kruhu, raz k mantinelu, raz ho zastavil Zalivin. Ten teraz dobre zasiahol aj proti Spilarovi, ktorý bol pri gólmanovi Detvy až nebezpečne blízko.
     
    01:39
    Košičania sa v úvode svojej presilovej hry pokúsili rozhodiť si obranné rady súpera, no v momente, keď to už vyzeralo na strelu od modrej, prišiel nekompromisný verdikt hlavného arbitra – postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    01:24
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Viktor Fekiač – 2 min., podrazenie).
     
    00:44
    Zalivin sa po zakončení Bropheyho, ktorý to skúšal zápästím, po puku naťahoval svojou lapačkou. Každopádne, túto ranu zastavil až zadný mantinel.
     
    00:19
    Zápas medzi Košicami a Detvou sa začal. Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácich Oceliarov, tí sa tak pokúsia s pukom čo najrýchlejšie preniknúť pred Alexandra Zalivina.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Pretnar, Pulli, Čížek, Michalčin, Cibák – Kafka, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Haščák – Spilar (A), Galamboš, Lušňák – Žitný, Vrábeľ, Hričina – Klíma

    HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) – Mar. Chovan (A), Betker, Sládok (C), Hraško, F. Fekiač, Gachulinec, Jendroľ, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Ďaloga, V. Fekiač, Žilka – Mat. Chovan, Gašpar, Hodgson – Surový, Valent, Tibenský

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Gajan (SVK), Vincze (HUN).
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 34. kola Tipsport ligy. Naša najvyššia hokejová súťaž sa hrá aj 26. decembra – na Štefana. V košickej Steel Aréne si tak zmerajú sily hokejisti HC Košice a HC 07 Detva.

    HC Košice vstúpu do zápasu z pozície jednoznačného favorita, no to, samozrejme, nemusí nič znamenať. Napokon, ani posledný domáci zápas Oceliarom nevyšiel podľa predstáv, keď na ľade Steel Arény síce Liptovský Mikuláš porazili, no len futbalovým výsledkom 1:0. Nasledovala prehra na ľade Zvolena, ani tá ale Košičanov z prvého miesta tabuľky nezosadila. Celok z východného Slovenska si tak drží 1-bodový náskok pred majstrom z Banskej Bystrice a dvojbodový pred odvekým rivalom z Popradu.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HKM Zvolen – HC Košice 2:1
    HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:0
    MsHK Žilina – HC Košice 1:2 pp

    HC 07 Detva sa herne aj naďalej trápi. Neznamená to však, že nemôže bodovať. Napokon, "medvede" zo stredného Slovenska to dokázali v dvoch z ostatných troch zápasov, keď zdolali Budapešť i Žilinu. Napriek tomu patrí Detve len priebežné desiate miesto, a to so ziskom rovných 40 bodov. Na 9. Liptovský Mikuláš tak zaostáva len o skóre. Naopak, pred 11. Budapešťou má bod k dobru.

    Posledné tri zápasy Detvy:
    HC 07 Detva – MsHK Žilina 4:3
    HC 07 Detva – HK Nitra 3:4
    MAC Budapešť – HC 07 Detva 3:4
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 14. Netík (Haščák), 60. Nagy


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Pretnar, Pulli, Čížek, Michalčin, Cibák – Kafka, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Haščák – Spilar (A), Galamboš, Lušňák – Žitný, Vrábeľ, Hričina – Klíma
    HK DOXXbet Detva: Zalivin (Petrík) – Mar. Chovan (A), Betker, Sládok (C), Hraško, F. Fekiač, Gachulinec, Jendroľ, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Ďaloga, V. Fekiač, Žilka – Mat. Chovan, Gašpar, Hodgson – Surový, Valent, Tibenský

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Gajan (SVK), Vincze (HUN)