Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK Detva
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
HK Nitra
Piatok 21.12.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry zvíťazili v zápase 33. kola na ľade Detvy tesne 4:3. V záverečnej tretine sme nevideli reklamu na hokej, dlho to vyzeralo na predĺženie, ale 55 sekúnd pred koncom rozhodol o víťazstve hostí kanadský útočník Judd Blackwater. Detva to v závere skúsila aj pri hre bez brankára, ale vyrovnať sa jej nepodarilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:28:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Už len približne polminúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Nitrania spravili zbytočné zakázané uvoľnenie, čím umožnil Josefovi Turekovi zobrať si oddychový čas a stiahnuť brankára Alexandra Zalivina.
     
    59:05
    Nitra dala gól!
    Ako blesk z čistého neba dokázali udrieť hokejisti spod Zobora. Róbert Lantoši získal puk a obkorčuľoval s ním bránku. Následne presným pasom našiel JUDDA BLACKWATERA, ktorý pohotovou strelou prekonal Alexander Zalivina. Asistencia: Róbert Lantoši.
     
    58:19
    Ben Betker predviedol ofenzívnu akciu. Prešiel do útočného pásma, vystrelil švihom spoza obrancu, ale puk nasmeroval len do zadného mantinelu.
     
    57:31
    Juraj Majdan zachytil rozohrávku súpera, potom od modrej čiary prudko vystrelil Matúš Rais a Alexander Zalivin mal šťastie, že štvrtýkrát v dnešnom meraní sil neinkasoval.
     
    56:12
    Samuel Buček strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie. Alexander Zalivin dostal zrejme puk do masky, ale hra nemusela byť prerušená. Následne sa k dorážke nedostal číhajúci Dalibor Bortňák.
     
    55:29
    Kale Kerbashian potiahol akciu Nitry po ľavej strane. Krížnou prihrávkou poslal puk na hokejku Laneho Scheidla, ale jeho zakončenie z prvej dokázal zneškodniť brankár Alexander Zalivin.
     
    54:08
    Hrá sa skutočne veľmi opatrne. Pripomíname, že v oboch vzájomných zápasoch v rámci tejto sezóny sa muselo predlžovať. Na pridanú pätminútovku to vyzerá aj teraz.
     
    53:23
    Český útočník Zdeňek Král sa natlačil pred bránu súpera, spadol na ľad, ale nedovolený zákrok si nevypýtal. Juraj Šimboch prerušuje hru a po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    52:45
    Nitranom oddychový čas pomohol. Po vyhranom vhadzovaní vyviezli puk do stredného pásma a mohli prestriedať. Už hodnú chvíľu čakáme na vážnejšieho ohrozenie jednej či druhej brány.
     
    52:13
    Zakázané uvoľnenie na strane Nitry. Hra sa tak presťahuje pred Juraja Šimbocha, no tréner Antonín Stavjaňa dáva svojim zverencom čas na oddych prostredníctvom oddychového času.
     
    51:22
    Nitrania trošku prepadli v strednom pásme. Po pravej strane vnikol do útočnej tretiny Zdeněk Král, ale jeho zakončenie smerovalo len do betónov Juraja Šimbocha.
     
    50:00
    Na pohľad to skutočne nie je pekný hokej. Vidíme viac osobných súbojov pri mantineloch, ako nejakých presných prihrávok do gólových šancí. Žeby zápas smeroval do predĺženia?
     
    49:26
    Martin Chovan strieľal od modrej čiary. Pred bránou súpera bolo pomerne husto, ale napokon puk smeroval tesne vedľa pravej žrde. Následne sa dokĺzal až do stredného pásma.
     
    48:36
    Hre teraz chýba potrebné tempo. Nitrania síce boli v útočnom pásme, ale hra sa odvíja prevažne v okolí mantinelov, kde hneď dvakrát na ľade skončil kanadský hokejista Lane Scheidl.
     
    47:25
    Hra je prerušená, hoci to tak dlho nevyzeralo. Nitrianski hokejisti pokračovali vo svojej útočnej akcii, no znelo hneď niekoľko hvizdov píšťalky, možno aj nejaký z tribúny štadióna.
     
    46:51
    V Detve nasleduje reklamná prestávka. Po nej bude nasledovať vhadzovanie pred nitrianskym brankárom, pretože ten chytá do lapačky strelecký pokus Ben Betkera od modrej čiary.
     
    46:22
    Hlavní rozhodcovia teraz nechávajú hre trošku voľnejší priebeh. Videli sme nepresné prihrávky na oboch stranách a pokojne sa mohlo pískať zakázané uvoľnenie na jednej či druhej strane.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Ščurko (Puliš, Murček), 23. M. Surový (P. Valent, Gachulinec), 40. Ščurko (Mar. Chovan, Murček) – 5. S. Buček (Blackwater), 9. Lantoši, 31. Scheidl (Majdan, Lantoši), 60. Blackwater (Lantoši)


    HK Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Mat. Chovan, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Z. Král, Gašpar, Hodgson – Tibenský, P. Valent, M. Surový
    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Šiška, Bortňák, S. Buček – Minárik, Čaládi, Hrušík – Pätoprstý

    Rozhodca: Milan Novák, Dániel Rencz – Šimon Synek, Dániel Vincze – Ján Majling