Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
HK Nitra
Piatok 21.12.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry zvíťazili v zápase 33. kola na ľade Detvy tesne 4:3. V záverečnej tretine sme nevideli reklamu na hokej, dlho to vyzeralo na predĺženie, ale 55 sekúnd pred koncom rozhodol o víťazstve hostí kanadský útočník Judd Blackwater. Detva to v závere skúsila aj pri hre bez brankára, ale vyrovnať sa jej nepodarilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:28:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Už len približne polminúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Nitrania spravili zbytočné zakázané uvoľnenie, čím umožnil Josefovi Turekovi zobrať si oddychový čas a stiahnuť brankára Alexandra Zalivina.
     
    59:05
    Nitra dala gól!
    Ako blesk z čistého neba dokázali udrieť hokejisti spod Zobora. Róbert Lantoši získal puk a obkorčuľoval s ním bránku. Následne presným pasom našiel JUDDA BLACKWATERA, ktorý pohotovou strelou prekonal Alexander Zalivina. Asistencia: Róbert Lantoši.
     
    58:19
    Ben Betker predviedol ofenzívnu akciu. Prešiel do útočného pásma, vystrelil švihom spoza obrancu, ale puk nasmeroval len do zadného mantinelu.
     
    57:31
    Juraj Majdan zachytil rozohrávku súpera, potom od modrej čiary prudko vystrelil Matúš Rais a Alexander Zalivin mal šťastie, že štvrtýkrát v dnešnom meraní sil neinkasoval.
     
    56:12
    Samuel Buček strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie. Alexander Zalivin dostal zrejme puk do masky, ale hra nemusela byť prerušená. Následne sa k dorážke nedostal číhajúci Dalibor Bortňák.
     
    55:29
    Kale Kerbashian potiahol akciu Nitry po ľavej strane. Krížnou prihrávkou poslal puk na hokejku Laneho Scheidla, ale jeho zakončenie z prvej dokázal zneškodniť brankár Alexander Zalivin.
     
    54:08
    Hrá sa skutočne veľmi opatrne. Pripomíname, že v oboch vzájomných zápasoch v rámci tejto sezóny sa muselo predlžovať. Na pridanú pätminútovku to vyzerá aj teraz.
     
    53:23
    Český útočník Zdeňek Král sa natlačil pred bránu súpera, spadol na ľad, ale nedovolený zákrok si nevypýtal. Juraj Šimboch prerušuje hru a po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    52:45
    Nitranom oddychový čas pomohol. Po vyhranom vhadzovaní vyviezli puk do stredného pásma a mohli prestriedať. Už hodnú chvíľu čakáme na vážnejšieho ohrozenie jednej či druhej brány.
     
    52:13
    Zakázané uvoľnenie na strane Nitry. Hra sa tak presťahuje pred Juraja Šimbocha, no tréner Antonín Stavjaňa dáva svojim zverencom čas na oddych prostredníctvom oddychového času.
     
    51:22
    Nitrania trošku prepadli v strednom pásme. Po pravej strane vnikol do útočnej tretiny Zdeněk Král, ale jeho zakončenie smerovalo len do betónov Juraja Šimbocha.
     
    50:00
    Na pohľad to skutočne nie je pekný hokej. Vidíme viac osobných súbojov pri mantineloch, ako nejakých presných prihrávok do gólových šancí. Žeby zápas smeroval do predĺženia?
     
    49:26
    Martin Chovan strieľal od modrej čiary. Pred bránou súpera bolo pomerne husto, ale napokon puk smeroval tesne vedľa pravej žrde. Následne sa dokĺzal až do stredného pásma.
     
    48:36
    Hre teraz chýba potrebné tempo. Nitrania síce boli v útočnom pásme, ale hra sa odvíja prevažne v okolí mantinelov, kde hneď dvakrát na ľade skončil kanadský hokejista Lane Scheidl.
     
    47:25
    Hra je prerušená, hoci to tak dlho nevyzeralo. Nitrianski hokejisti pokračovali vo svojej útočnej akcii, no znelo hneď niekoľko hvizdov píšťalky, možno aj nejaký z tribúny štadióna.
     
    46:51
    V Detve nasleduje reklamná prestávka. Po nej bude nasledovať vhadzovanie pred nitrianskym brankárom, pretože ten chytá do lapačky strelecký pokus Ben Betkera od modrej čiary.
     
    46:22
    Hlavní rozhodcovia teraz nechávajú hre trošku voľnejší priebeh. Videli sme nepresné prihrávky na oboch stranách a pokojne sa mohlo pískať zakázané uvoľnenie na jednej či druhej strane.
     
    45:37
    Po kombinácii elitného útoku Nitry sa dostal k strele Marek Slovák. Prudko pálil tesne pred modrou čiarou, ale Alexander Zalivin bol na svojom mieste. Nitra preberá iniciatívu do svojich rúk.
     
    44:13
    Alexander Zalivin predviedol veľmi dobrý a pohotový zákrok. Samuel Buček strieľal z otočky, mieril k pravej žrdi, ale ruský gólman reflexívne vykopol puk svojim betónom.
     
    43:28
    Kale Kerbashian strieľal z podobnej pozície ako pred malou chvíľou Judd Blackwater. Alexander Zalivin si znovu poradil a vyrazil puk mimo nebezpečných priestorov. V hre sa pokračuje.
     
    42:39
    Judd Blackwater strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie. Alexander Zalivin bol ale pripravený a strelecký pokus kanadského útočníka smerujúci pod brvno dokázal vyraziť.
     
    41:57
    Zdeněk Král sa dopustil veľkej chyby v obrannom pásme. Dalibor Bortňák získal puk tesne pred brankárom súpera, ale podobne ako v druhej tretine Marek Slovák svoju šancu premrhal.
     
    41:33
    Frederik Fekiač nahadzoval puk na bránu súpera. Juraj Šimboch prakticky nič nevidel, ale mal šťastie, že puk nesmeroval medzi tri žrde. Následne vyhodili hostia puk aspoň do stredného pásma.
     
    41:05
    Dobrá príležitosť na domácej strane. Po prihrávke Viktora Fekiača strieľal z priestoru medzi kruhmi obranca Jozef Sládok, ale našiel len pripravenú lapačku nitrianskeho brankára Šimbocha.
     
    40:18
    S menším oneskorením sa začala tretia tretina dnešného duelu pod Poľanou. Videli sme už dve prerušenia, v oboch prípadoch po nepresnej rozohrávke zverencov Antonína Stavjaňu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Kým prvú tretinu vyhrali Nitrania 2:1, rovnakým pomerom druhé dejstvo prehrali. Dlho to vyzeralo tak, že do šatní pôjdu s tesným náskokom, no 54 sekúnd pred koncom prostrednej časti druhýkrát v zápase rozvlnil sieť 32-ročný Ladislav Ščurko. Ešte pred ním za domácich skóroval Maroš Surový a na druhej strane sa zapísal do streleckej listiny Kanaďan Lane Scheidl. Tretia tretina sa začne približne o 19:50 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:06
    Detva dala gól!
    A máme opäť vyrovnané skóre. Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme pálil od modrej Martin Chovan, jeho pokus nitriansky brankár len vyrazil, čo dokázal zužitkovať LADISLAV ŠČURKO. Je to pre neho druhý gól v dueli. Asistencie: Martin Chovan a Michal Murček.
     
    38:43
    Šanca na strane domácich. Po sérii nepresností sa zrodilo prečíslenie, zodpovednosť na seba zobral Rastislav Gašpar, ale pohotový zákrok betónom predviedol brankár Juraj Šimboch.
     
    37:52
    Dobre blokujú aj nitrianski hokejisti. Po akcii Ladislava Murčeka strieľal obranca Martin Chovan, ale puk po jeho strele takisto skončil na ochrannej sieti. Hra sa presťahuje pred Juraja Šimbocha.
     
    37:06
    Mitch Versteeg strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť. Nasledovať tak bude vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    36:23
    Nitrania sa dopustila zakázaného uvoľnenia a je jasné, že presilovú hru nevyužije. Každopádne, v Detve naďalej vyhráva a momentálne má bližšie k zisku ďalších troch bodov.
     
    35:37
    Pekná kombinácia na strane hostí. Juraj Majdan zostal na pravom kruhu osamotený, no možno trošku zbytočne uprednostnil prihrávku do bránkoviska pred streleckým pokusom na Alexandra Zalivina.
     
    34:49
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť vyhodením puku až za Juraja Šimbocha. Podobne dobre začali aj predošlé oslabenie, ale napokon inkasovali z hokejky Laneho Scheidla.
     
    34:24
    A máme tu ďalšie vylúčenie na strane Detvy. Menší trest za držanie dostáva Peter Hraško, ktorý za vlastnou bránkou zložil na ľadovú plochu Róberta Lantošiho.
     
    33:03
    Veľký závar pred domácou bránkou. Po aktivite Dalibora Bortňáka a Juraja Šišku puk doslova tancoval v bránkovisku Alexandra Zalivina, ale ten ho napokon so šťastím prisadol.
     
    32:45
    Alexander Zalivin si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Od modrej čiary strieľal Miroslav Pupák, ale našiel len lapačku domáceho brankára. Nepomohlo ani dôsledné clonenie Dalibora Bortňáka.
     
    32:18
    Tesne pred reklamnou prestávkou dostal veľa času i priestoru Kale Kerbashian. Využil to na strelu švihom z pravého kruhu na vhadzovanie, ale Alexander Zalivin chytil puk do náručia.
     
    31:34
    Ofsajd na strane domáceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v neutrálnej zóne. Krátko predtým sme registrovali aj prudkú strelu Graema McCormacka, ktorú však zneškodnil brankár Alexander Zalivin.
     
    30:45
    Detva mohla krátko po góle Laneho Scheidla odpovedať rovnakou mincou. Po vhadzovaní strieľal Ben Betker, k dorážke z tesnej blízkosti sa dostal Ladislav Ščurko, ale neprekonal Juraja Šimbocha.
     
    30:21
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú druhú presilovku v zápase. Jeden z hráčov Detvy tečoval strieľanú prihrávku Juraja Majdana. Puk skončil na ľavej žrdi, no následne ho upratal do siete LANE SCHEIDL. Asistencie: Juraj Majdan a Róbert Lantoši.
     
    29:11
    Nitrania majú povestné presilovky, dnes už jednu využili, no pri vylúčení Martina Chovana sa im zatiaľ nedarí udržať sa v útočnom pásme. Detva sa už dva či trikrát dokázala oslobodiť.
     
    28:42
    Juraj Majdan smeroval sám na bránu súpera. V páde síce neprekonal brankára Alexandra Zalivina, ale vybojoval aspoň početnú výhodu. Menší trest za podrazenie dostáva Martin Chovan.
     
    28:05
    Domáci hokejisti zbabrali rozohrávku a úplne sám pred bránkou zostal Marek Slovák. Skúsený útočník mal veľmi veľa času na zakončenie, no zrejme z tesnej blízkosti minul domácu svätyňu.
     
    27:33
    Možno konštatovať, že Nitrania sa v druhej tretine ešte k ničomu nedostali. Detva skutočne vstúpila do prostrednej časti veľmi dobre, lepšie korčuľuje a pomohol jej vyrovnávajúci gól Maroša Surového.
     
    26:18
    V závere presilovej hry sa podobne ako Betkerovi otvoril priestor aj kapitánovi Petrovi Sládkovi. Ten dokázal obstreliť brániacich hráčov Nitry, ale mieril len do pripraveného Juraja Šimbocha.
     
    25:35
    Dalibor Bortňák napádal rozohrávku súpera. Nielenže získal cenné sekundy pre svoj tím, ale dokázal takým nahodením spoza bránky ohroziť domáceho gólmana Alexandra Zalivina.
     
    24:54
    Kanadský obranca Ben Betker mal veľa času, prešiel bližšie k bráne súpera, ale jeho následná strela bola zblokovaná. Myslím, že to bol jeho krajan Judd Blackwater, kto zahral obetavo.
     
    24:18
    Rastislav Gašpar sa tlačil do zakončenia, ale napokon bol faulovaný Jurajom Šiškom. Ten dostáva menší trest za hákovanie a verí, že si na lavici hanby odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    23:34
    Detva po strelenom góle herne ožila a opäť sa na dlhší čas usadila v útočnej tretine. Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Jakub Žilka, ale z náročného uhlu nedokázal prekonať Šimbocha.
     
    22:12
    Detva dala gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo vyrovnať skóre. Peter Valent si elegantne prebral puk na útočnej modrej čiare, krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane MAROŠA SUROVÉHO, ktorý sa presadil bez brániaceho Matúša Raisa. Asistencie: Peter Valent a Daniel Gachulinec.
     
    21:16
    Rastislav Gašpar sa pretlačil do pásma po pravej strane, ale jeho následná strela nebola presná. Juraj Šimboch nemusel zasahovať a v hre pokračujeme bez prerušenia.
     
    21:00
    Ďalší ofsajd, znovu na strane Nitry. Podobne ako začiatok druhej tretiny bolo pomerne dosť rozkúskované aj prvé dejstvo. Verme, že hra trošku naberie na tempe a uvidíme dobrý hokej.
     
    20:21
    O prvé prerušenie sa v druhej tretine postarali hostia, ktorí neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Zaujímavé, že v prvom útoku nastupuje so Slovákom a Blackwaterom mladý Samuel Buček.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hokejisti Nitry vedú po prvej tretine na ľade Detvy 2:1. Skóre stretnutia síce otvoril domáci Ladislav Ščurko, no vedenie mužstva spod Poľany trvalo iba necelé dve minúty. V presilovej hre dokázal vyrovnať Samuel Buček a v deviatej minúte potrestal obrovské zaváhanie Alexandra Zalivina najlepší strelec hostí Róbert Lantoši. Druhá tretina sa začne približne o 19:00 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:44
    V samotnom závere prvej tretiny sa ešte hra presťahuje pred Alexandra Zalivina. Domáci sa totiž previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    19:03
    Začala sa posledná minúta prvého dejstva. Detva sa naďalej trápi počas početnej prevahy a vyzerá to tak, že nedokáže potrestať nedovolený zákrok obrancu Mitcha Versteega.
     
    18:27
    Domácim hráčom presilovka príliš nevychádza. Ešte sa nedokázali poriadne usadiť v útočnom pásme, o ohrození Juraja Šimbocha nemôže byť ani reči.
     
    17:31
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Po faule na obrancu Daniela Gachulinca dostáva menší trest za napadnutie kanadský obranca v službách nitrianskeho tímu Mitch Versteeg.
     
    17:07
    Hayden Hodgson vystrelil spoza obrancu, ale tesne minul bránu hosťujúceho tímu. Každopádne sa zdá, že Detva trošku vyrovnáva hru a v závere prvej tretiny sa pokúsi o vyrovnanie skóre.
     
    16:24
    Hlavní rozhodcovia museli prerušiť hru, pretože na ľadovej ploche zostal ležať Jakub Žilka. Toho nešťastne v súboji za bránkou zasiahol do tváre obranca Matúš Rais, ale tento zákrok zrejme ušiel pozornosti arbitrov.
     
    15:43
    Na druhej strane sme konečne videli aj nejakú aktivitu zo strany zverencov Josefa Tureka. Konkrétne to bol Viktor Fekiač, ktorý dvakrát v priebehu pár sekúnd zakončoval z pravej strany, no bránku minul.
     
    15:19
    Nechcem sa opakovať, no opätovne musím vyzdvihnúť výkon Samuela Bučeka. Ten je pri streleckej chuti, znovu si našiel puk vo voľnom priestore, no tento raz z pravého kruhu mieril tesne vedľa.
     
    14:40
    Opäť sme boli svedkami prečíslenia hostí. Judd Blackwater možno mohol strieľať, no ešte chcel akciu vyšperkovať prihrávkou na Juraja Šišku. Napokon celú akciu zakončil strelou do hrude brankára Marek Slovák.
     
    13:25
    Po strele Matúša Raisa od modrej čiary sa vhadzovalo v obrannom pásme domácich. Po vhadzovaní sa dostal k puku Lukáš Hrušík, obišiel bránu, spätnou prihrávkou našiel Jakuba Minárika, no ten trestuhodne minul.
     
    12:18
    Samuel Buček je dnes pri streleckej chuti. Po vyhranom vhadzovaní okamžite pálil z priestoru ľavého kruhu, ale mieril len do hrude ruského brankára v službách detvianskeho klubu.
     
    11:45
    Alexander Zalivin sa musel mať na pozore. Róbert Lantoši prenikol do útočného pásma po pravej strane, pred bránkou hľadal centra Mareka Slováka, ale napokon prihrávka naňho neprešla.
     
    10:19
    Momentálne sa hrá prevažne v neutrálnej zóne. Ani hosťom teraz nevyšlo niekoľko rozohrávok, a tak nemohli ohroziť Alexandra Zalivina. Okrem toho bol tvrdo narazený na mantinel jeden z hráčov v modrom.
     
    09:38
    Výborná súhra na strane hostí. Domáci obrancovia teraz pripomínali skôr štatistov. Po prihrávke spoza brány strieľal Graeme McCormack, ale z priestoru medzi kruhov tesne minul detviansku bránu.
     
    09:06
    Zverenci Antonína Stavjaňu pokračujú vo veľmi dobrom výkone. Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, napokon z pravej strany zakončoval Samuel Buček, ale ani na dvakrát nedokázal skórovať.
     
    08:32
    Nitra dala gól!
    Hovorí sa, že dvakrát to tej istej rieky nevstúpiš. No, povedzte to brankárovi Alexandrovi Zalivinovi. Ten znovu vybehol z brány, znovu nezvládol rozohrávku a tento raz ho gólom vytrestal RÓBERT LANTOŠI. Bez asistencie.
     
    07:36
    Hra je prerušená, tentokrát kvôli ofsajdu hosťujúceho tímu. Corgoni sa veľmi rýchlo dokázali oklepať z inkasovaného gólu a podľa očakávaní sú jednoznačne lepším mužstvom na ľade.
     
    06:55
    Nitrania pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Alexander Zalivin musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorú vyslal Miroslav Pupák. Následne sa ešte o dorážku snažil center tretej formácie Dalibor Bortňák.
     
    06:32
    Obrovská šanca na strane Nitry. Alexander Zalivin vybehol ďaleko z brány, Marek Slovák mu dokázal zobrať puk, ale v plnej rýchlosti a navyše už v páde mieril len do vonkajšej konštrukcie brány.
     
    06:08
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože domáci neprešli do útočnej tretiny v súlade s hokejovým pravidlami. Pod Poľanou sme ale svedkami reklamnej prestávky, a tak si na buly chvíľku počkáme.
     
    04:41
    Nitra dala gól!
    Detvianske vedenie dlho nevydržalo. Corgoni využívajú presilovú hru. Judd Blackwater sa krásne predral do útočného pásma po ľavej strane, vytvoril prečíslenie, presnou prihrávkou našiel osamoteného SAMUELA BUČEKA a ten už poľahky skóroval. Asistencia: Judd Blackwater.
     
    04:27
    Branislav Mezei nahodil od modrej čiary puk pred domácu bránku. V nebezpečnom priestore sa snažil ešte dorážať Samuel Buček, ale nedokázal prekonať brankára Alexandra Zalivina.
     
    03:49
    Domácim fanúšikom i trénerovi Josefovi Turekovi sa to síce nepáči, no hostia budú mať výhodu presilovej hry. Dôvodom je zle detvianske striedanie, respektíve príliš veľa hráčov na ľade.
     
    02:55
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Tí získali puk pri pravom mantineli, následne v priestore pred bránkou našiel Radovan Puliš číhajúceho LADISLAVA ŠČURKA, ktorý pohotovou strelou skóruje. Asistencie: Radovan Puliš a Michal Murček.
     
    02:44
    Po zakázanom uvoľnení hostí sa vhadzovalo po ľavej ruke brankára Juraja Šimbocha. Ten následne musel zasahovať vyrážačkou, keď jeho pozornosť preveril útočník Radovan Puliš.
     
    01:52
    Na druhej strane dobre zapracovala tretia formácia hostí. Aktivitou hýril najmä mladý útočník Samuel Buček, ale jeho zakončenie bolo zblokované ešte pred brankárom Alexandrom Zalivinom.
     
    01:07
    Prvý strelecký pokus na strane domácich. Juraj Šimboch iba vyrazil pred seba strelu Viktora Fekiača spoza obrancu a následne mal šťastie, že sa k dorážke nedostal číhajúci útočník Jakub Žilka.
     
    00:27
    Pre hokejistov Nitry sa črtala šanca na prečíslenie troch proti dvom. Na pravej strane si to už chystal na strelu Róbert Lantoši, ale napokon veľmi dobre zapracoval obranca Martin Chovan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Mat. Chovan, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Z. Král, Gašpar, Hodgson – Tibenský, P. Valent, M. Surový

    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Šiška, Bortňák, S. Buček – Minárik, Čaládi, Hrušík – Pätoprstý

    Rozhodcovia: Milan Novák, Dániel Rencz – Šimon Synek, Dániel Vincze – Ján Majling.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Hrací program 33. kola nás zavial aj pod Poľanu, kde domáca Detva privíta rozbehnutú Nitru. Úvodné buly bude vhodené o 18:00 hod.

    DETVA

    Hokejistom Detvy patrí v tabuľke jedenáste miesto so ziskom 37 bodov. Ešte donedávna ťahali sériu ôsmich prehier, pričom bodovať dokázali len dvakrát. Negatívnu šnúru zlomili po reprezentačnej prestávke, keď prekvapujúco vyhrali na ľade maďarského tímu MAC Budapešť 4:3. Dvoma gólmi sa zaskvel Zdeněk Král a necelých desať minút pred koncom rozhodol o osude stretnutia obranca Peter Hraško. Doma však zverenci Josefa Tureka vyhrali len štyri zo sedemnástich duelov – naposledy na začiatku novembra zdolali Banskú Bystricu. Detva má štvrtú najslabšiu ofenzívu v súťaži, keď v priemere dosahuje 2,47 gólu na zápas. Takisto sa jej príliš nedarí v presilovkách, o čom svedčí úspešnosť využívania na úrovni necelých 11%. Lídrom mužstva je bývalý zvolenský útočník Radovan Puliš, ktorý k ôsmim gólom pridal 22 asistencii.

    NITRA

    Mužstvo spod Zobora sa môže pýšiť vynikajúcou formou. Z ostatných pätnástich duelov nevyhralo len tri a vďaka poriadnej bodovej žatve sa vyšvihlo na štvrté miesto tabuľky. Corgoni majú na konte 67 bodov, teda len o tri menej než vedúce Košice. V stredu si poradili s trápiacim sa Zvolenom, keď na domácom ľade vyhrali 5:2. Hráči prvej útočnej formácie nazbierali dokopy sedem bodov a spoľahlivý výkon v bránke podal Juraj Šimboch, ktorý zneškodnil 30 striel súpera. V tejto sezóne sa Nitra stretla s Detvou dvakrát, v oboch prípadoch sa predlžovalo, no dva body zakaždým bral favorit. Pod Poľanou to bola poriadna prestrelka, ktorej rezultátom bola výhra tímu Antonína Stavjaňu 6:5 po samostatných nájazdoch. Českému koučovi dnes bude chýbať Branislav Rapáč, ktorý sa zranil v súboji proti ruskému olympijskému výberu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Ščurko (Puliš, Murček), 23. M. Surový (P. Valent, Gachulinec), 40. Ščurko (Mar. Chovan, Murček) – 5. S. Buček (Blackwater), 9. Lantoši, 31. Scheidl (Majdan, Lantoši), 60. Blackwater (Lantoši)


    HK DOXXbet Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Mat. Chovan, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Z. Král, Gašpar, Hodgson – Tibenský, P. Valent, M. Surový
    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Šiška, Bortňák, S. Buček – Minárik, Čaládi, Hrušík – Pätoprstý

    Rozhodca: Milan Novák, Dániel Rencz – Šimon Synek, Dániel Vincze – Ján Majling