Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
HK Nitra
Piatok 21.12.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Nitra dala gól!
    Ako blesk z čistého neba dokázali udrieť hokejisti spod Zobora. Róbert Lantoši získal puk a obkorčuľoval s ním bránku. Následne presným pasom našiel JUDDA BLACKWATERA, ktorý pohotovou strelou prekonal Alexander Zalivina. Asistencia: Róbert Lantoši.
     
    44:13
    Alexander Zalivin predviedol veľmi dobrý a pohotový zákrok. Samuel Buček strieľal z otočky, mieril k pravej žrdi, ale ruský gólman reflexívne vykopol puk svojim betónom.
     
    41:57
    Zdeněk Král sa dopustil veľkej chyby v obrannom pásme. Dalibor Bortňák získal puk tesne pred brankárom súpera, ale podobne ako v druhej tretine Marek Slovák svoju šancu premrhal.
     
    39:06
    Detva dala gól!
    A máme opäť vyrovnané skóre. Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme pálil od modrej Martin Chovan, jeho pokus nitriansky brankár len vyrazil, čo dokázal zužitkovať LADISLAV ŠČURKO. Je to pre neho druhý gól v dueli. Asistencie: Martin Chovan a Michal Murček.
     
    34:24
    A máme tu ďalšie vylúčenie na strane Detvy. Menší trest za držanie dostáva Peter Hraško, ktorý za vlastnou bránkou zložil na ľadovú plochu Róberta Lantošiho.
     
    33:03
    Veľký závar pred domácou bránkou. Po aktivite Dalibora Bortňáka a Juraja Šišku puk doslova tancoval v bránkovisku Alexandra Zalivina, ale ten ho napokon so šťastím prisadol.
     
    30:21
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú druhú presilovku v zápase. Jeden z hráčov Detvy tečoval strieľanú prihrávku Juraja Majdana. Puk skončil na ľavej žrdi, no následne ho upratal do siete LANE SCHEIDL. Asistencie: Juraj Majdan a Róbert Lantoši.
     
    28:42
    Juraj Majdan smeroval sám na bránu súpera. V páde síce neprekonal brankára Alexandra Zalivina, ale vybojoval aspoň početnú výhodu. Menší trest za podrazenie dostáva Martin Chovan.
     
    28:05
    Domáci hokejisti zbabrali rozohrávku a úplne sám pred bránkou zostal Marek Slovák. Skúsený útočník mal veľmi veľa času na zakončenie, no zrejme z tesnej blízkosti minul domácu svätyňu.
     
    24:18
    Rastislav Gašpar sa tlačil do zakončenia, ale napokon bol faulovaný Jurajom Šiškom. Ten dostáva menší trest za hákovanie a verí, že si na lavici hanby odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    22:12
    Detva dala gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo vyrovnať skóre. Peter Valent si elegantne prebral puk na útočnej modrej čiare, krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane MAROŠA SUROVÉHO, ktorý sa presadil bez brániaceho Matúša Raisa. Asistencie: Peter Valent a Daniel Gachulinec.
     
    17:31
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Po faule na obrancu Daniela Gachulinca dostáva menší trest za napadnutie kanadský obranca v službách nitrianskeho tímu Mitch Versteeg.
     
    13:25
    Po strele Matúša Raisa od modrej čiary sa vhadzovalo v obrannom pásme domácich. Po vhadzovaní sa dostal k puku Lukáš Hrušík, obišiel bránu, spätnou prihrávkou našiel Jakuba Minárika, no ten trestuhodne minul.
     
    08:32
    Nitra dala gól!
    Hovorí sa, že dvakrát to tej istej rieky nevstúpiš. No, povedzte to brankárovi Alexandrovi Zalivinovi. Ten znovu vybehol z brány, znovu nezvládol rozohrávku a tento raz ho gólom vytrestal RÓBERT LANTOŠI. Bez asistencie.
     
    06:32
    Obrovská šanca na strane Nitry. Alexander Zalivin vybehol ďaleko z brány, Marek Slovák mu dokázal zobrať puk, ale v plnej rýchlosti a navyše už v páde mieril len do vonkajšej konštrukcie brány.
     
    04:41
    Nitra dala gól!
    Detvianske vedenie dlho nevydržalo. Corgoni využívajú presilovú hru. Judd Blackwater sa krásne predral do útočného pásma po ľavej strane, vytvoril prečíslenie, presnou prihrávkou našiel osamoteného SAMUELA BUČEKA a ten už poľahky skóroval. Asistencia: Judd Blackwater.
     
    03:49
    Domácim fanúšikom i trénerovi Josefovi Turekovi sa to síce nepáči, no hostia budú mať výhodu presilovej hry. Dôvodom je zle detvianske striedanie, respektíve príliš veľa hráčov na ľade.
     
    02:55
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Tí získali puk pri pravom mantineli, následne v priestore pred bránkou našiel Radovan Puliš číhajúceho LADISLAVA ŠČURKA, ktorý pohotovou strelou skóruje. Asistencie: Radovan Puliš a Michal Murček.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Ščurko (Puliš, Murček), 23. M. Surový (P. Valent, Gachulinec), 40. Ščurko (Mar. Chovan, Murček) – 5. S. Buček (Blackwater), 9. Lantoši, 31. Scheidl (Majdan, Lantoši), 60. Blackwater (Lantoši)


    HK DOXXbet Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Mat. Chovan, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Z. Král, Gašpar, Hodgson – Tibenský, P. Valent, M. Surový
    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Šiška, Bortňák, S. Buček – Minárik, Čaládi, Hrušík – Pätoprstý

    Rozhodca: Milan Novák, Dániel Rencz – Šimon Synek, Dániel Vincze – Ján Majling