Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 21.12.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 33. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Podľa očakávaní sa z výhry na domácom ľade tešia Košičania, ktorí si tak po výsledku 1:0 do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 39:26

    To je už z mojej strany všetko. Keďže ide o posledný predvianočný zápas v Steel Aréne, prajem vám príjemné a pokojné prežitie sviatkov. Teším sa na vás opäť v stredu 26. decembra. Dovtedy sa s vami lúči Lukáš Pancurák. (19:39:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Ďalší úspešný zákrok Škorvánka. Ostáva necelá minúta.
     
    59:01
    So šťastím teraz Košičania ustáli túto situáciu, keď už bol Škorvánek na ľade, no predsa dokázal svojím zákrokom puk zastaviť.
     
    58:15
    Anton Kislicin ostáva na striedačke, Liptovský Mikuláš to skúša hrou bez brankára.
     
    58:15
    Oddychový čas hostí.
     
    57:10
    Posledné tri minúty riadnej hracej doby. Sledujeme striedačku hostí a očakávame, že pri najbližšom prerušení hry príde jej oddychový čas.
     
    56:40
    Všemožne sa teraz Liptáci snažia hru presunúť pred Škorvánka, no nedarí sa im to. Nejde to ani popri mantineloch, ani stredom poľa. Košičania sú všade o krok skôr.
     
    56:02
    Kafka sa z ľavej strany natlačil do bránkoviska, no akékoľvek vzrušenie bolo napokon zbytočné – svätyňa Liptovského Mikuláša totiž opustila svoje tradičné miesto.
     
    55:33
    Žiaľ, nepresnosti sledujeme aj necelých päť minút pred koncom tretej tretiny. Oba celky by sa už zrejme najradšej videli v šatniach, no vhadzovať sa teraz bude pred Antonom Kislicinom.
     
    54:20
    Čas na vyrovnanie sa už hosťom poriadne kráti. Navyše, v tejto fáze nie sú práve najaktívnejší, a tak to budú mať s ubúdajúcimi sekundami čoraz ťažšie.
     
    53:40
    Razantný Spilar vybojoval puk pre Košice, ktoré ho ešte na niekoľko sekúnd v útočnom pásme podržali. Napokon sa však hostia predsa len oslobodili.
     
    52:30
    Puk teraz letí cez všetky čiary až ku Škorvánkovi.
     
    51:52
    V úvode oslabenia sa Liptáci dobre bránili, no medzičasom už prišla šanca Košíc. S pukom na hokejke sa do pásma dostal Brophey, ktorý aj skúsil zakončiť, no na Kislicina to neplatilo.
     
    51:05
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Andrej Lištiak – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    50:12
    Košičania sa dostali do veľkej šance! Zakončenie zápästím spoza kruhov Kislicin nečakal, preto puk lapačkou na poslednú chvíľu aspoň vyrazil k mantinelu.
     
    49:15
    Tlak aj pre hostí! Stanislav Škorvánek predviedol niekoľko kvalitných zákrokov, ktorými Košičanov pri vylúčení Ladislava Nagya výrazne podržal.
     
    48:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., hrubosť).
     
    48:30
    Košičania pokračujú vo svojom tlaku. Okolo Kislicina to teraz len tak lieta, celok z Liptova so šťastím odoláva.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Žitný (Vrábeľ, Šedivý)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Pretnar, Koch, Pulli – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Kafka – Petráš, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Vrábeľ – Krajňák
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin (Hollý) – Fereta, Suchý (A), Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec – Kriška (C), Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, Tamáši, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík (A), Oško

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Ľ. Šoltés, Gajan