Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 21.12.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 33. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Podľa očakávaní sa z výhry na domácom ľade tešia Košičania, ktorí si tak po výsledku 1:0 do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 39:26

    To je už z mojej strany všetko. Keďže ide o posledný predvianočný zápas v Steel Aréne, prajem vám príjemné a pokojné prežitie sviatkov. Teším sa na vás opäť v stredu 26. decembra. Dovtedy sa s vami lúči Lukáš Pancurák. (19:39:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Ďalší úspešný zákrok Škorvánka. Ostáva necelá minúta.
     
    59:01
    So šťastím teraz Košičania ustáli túto situáciu, keď už bol Škorvánek na ľade, no predsa dokázal svojím zákrokom puk zastaviť.
     
    58:15
    Anton Kislicin ostáva na striedačke, Liptovský Mikuláš to skúša hrou bez brankára.
     
    58:15
    Oddychový čas hostí.
     
    57:10
    Posledné tri minúty riadnej hracej doby. Sledujeme striedačku hostí a očakávame, že pri najbližšom prerušení hry príde jej oddychový čas.
     
    56:40
    Všemožne sa teraz Liptáci snažia hru presunúť pred Škorvánka, no nedarí sa im to. Nejde to ani popri mantineloch, ani stredom poľa. Košičania sú všade o krok skôr.
     
    56:02
    Kafka sa z ľavej strany natlačil do bránkoviska, no akékoľvek vzrušenie bolo napokon zbytočné – svätyňa Liptovského Mikuláša totiž opustila svoje tradičné miesto.
     
    55:33
    Žiaľ, nepresnosti sledujeme aj necelých päť minút pred koncom tretej tretiny. Oba celky by sa už zrejme najradšej videli v šatniach, no vhadzovať sa teraz bude pred Antonom Kislicinom.
     
    54:20
    Čas na vyrovnanie sa už hosťom poriadne kráti. Navyše, v tejto fáze nie sú práve najaktívnejší, a tak to budú mať s ubúdajúcimi sekundami čoraz ťažšie.
     
    53:40
    Razantný Spilar vybojoval puk pre Košice, ktoré ho ešte na niekoľko sekúnd v útočnom pásme podržali. Napokon sa však hostia predsa len oslobodili.
     
    52:30
    Puk teraz letí cez všetky čiary až ku Škorvánkovi.
     
    51:52
    V úvode oslabenia sa Liptáci dobre bránili, no medzičasom už prišla šanca Košíc. S pukom na hokejke sa do pásma dostal Brophey, ktorý aj skúsil zakončiť, no na Kislicina to neplatilo.
     
    51:05
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Andrej Lištiak – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    50:12
    Košičania sa dostali do veľkej šance! Zakončenie zápästím spoza kruhov Kislicin nečakal, preto puk lapačkou na poslednú chvíľu aspoň vyrazil k mantinelu.
     
    49:15
    Tlak aj pre hostí! Stanislav Škorvánek predviedol niekoľko kvalitných zákrokov, ktorými Košičanov pri vylúčení Ladislava Nagya výrazne podržal.
     
    48:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., hrubosť).
     
    48:30
    Košičania pokračujú vo svojom tlaku. Okolo Kislicina to teraz len tak lieta, celok z Liptova so šťastím odoláva.
     
    47:36
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    46:49
    Liptáci zaviezli puk ku Škorvánkovi, spoza jeho bránky ale mohli vystreliť len veľmi ťažko. Oba celky teraz budú chcieť striedať počas hry.
     
    45:38
    Košičania mohli odskočiť svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Jakub Suja stál v pomerne veľkom uhle, napriek tomu to skúsil ranou príklepom. Kislicina teraz zachránila konštrukcia jeho bránky.
     
    44:40
    Skúšal to aj Filip Mezovský. Po pravej strane sa síce do útočného pásma dostal. no to bolo všetko. Ani tentokrát strelecký pokus neuvidíme.
     
    43:50
    Diváci zatiaľ veľa dôvodov na radosť nemajú. Zápas "zdobí" množstvo nepresností, o jednu sa postarali hostia. Píska sa ich zakázané uvoľnenie.
     
    42:58
    Tretia formácia Liptovského Mikuláša zapracovala v strednom pásme a získala puk na svoje hokejky. Opäť z toho ale bolo len nahodenie ku Škorvánkovi, na ktoré si dali domáci dostatočný pozor.
     
    41:40
    Medzičasom sa už pokračuje v hre piatich proti piatim. Vidíme tradične pomalý vstup do tretiny, čo zatiaľ môže vyhovovať vo väčšej miere Oceliarom.
     
    40:40
    Košičania sa v úvode tejto časti nemajú kam ponáhľať, pri vylúčení Čížeka totiž dohrávajú v početnej nevýhode.
     
    40:14
    Tretia tretina sa práve začala. Uvidíme, či sa v nej ešte dočkáme výraznejšej dramatizácie, alebo sa už bude zápas skôr len dohrávať. Každopádne, pred sebou máme minimálne 20 minút hry.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Siréna v Steel Aréne oznámila koniec druhej tretiny, zo zaujímavého zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom ubehlo už rovných 40 minút. Do šatní sa odchádza za priebežného stavu 1:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:9

    Tretia tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., faul kolenom).
     
    38:30
    Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny. Domáci to skúsili spoza kruhov, no nepresné zakončenie zadunelo len na zadnom mantineli.
     
    37:22
    Na ľade sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavé. Aktívnejší sú košickí hokejisti, no chýba tomu koncepčnejšia práca v útočnom pásme.
     
    36:57
    Brophey kombinoval v obrannom pásme s Čížekom, aby sa napokon elitná košická formácia presunula až pred Kislicina. Ten si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok – už dvadsiaty.
     
    35:29
    Medzičasom sa už pokračuje v hre piatich proti piatim.
     
    34:40
    Košičania zovreli svojho súpera v obrannom pásme a vyslali niekoľko dobrých strieľ – predovšetkým tie z medzikružia sa javili ako mimoriadne nebezpečné, Drvivá väčšina z nich však napokon zadunela na plexiskle.
     
    33:40
    Liptáci sa oslobodili, no Nagy vykúzlil dokonalú kolmicu priamo na útočnú modrú čiaru. Ešte sa tam zakončujúci hráč dostal do dobrej pozície, no gólová bodka napokon neprišla.
     
    32:54
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Samuel Fereta – 2 min., hákovanie).
     
    31:47
    Teraz prišla séria niekoľkých zakončení, ktoré nemohli byť pre Kislicina vôbec príjemné. Vycítila to aj defenzíva Liptákov, ktorá to posledné z nich zblokovala do ochrannej siete.
     
    31:27
    Žitný to skúšal individuálne, no pri útočnej modrej čiare sa zrazil so súperom a o puk prišiel. Košice ostali napriek tomu hrať v pásme svojho súpera zo severu Slovenska.
     
    30:01
    Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Stále platí stav z konca prvej tretiny, a teda 1:0 pre Oceliarov. Jediným úspešným strelcom zatiaľ ostáva Roman Žitný.
     
    29:17
    Na opačnej strane obrovská šanca domácich! Strela od modrej Kislicinovi vypadla, no gólman Liptákov následne v páde zachytil aj dorážku.
     
    28:20
    Ťažko teraz možno Pretnarovi niečo vyčítať. Bol už vyčerpaný, navyše mal na chrbte nalepeného hráča. Rozohral však priamo na Krišku, ktorý bol osamotený pred Śkorvánkom. Našťastie pre Košice z toho gól nebol.
     
    27:40
    Pochváliť teraz musíme hostí, ktorí cítia v dnešnom zápase šancu a nebojácne sa púšťajú do osobných súbojov. Vyhrali ich už niekoľko v rade.
     
    26:27
    Hričina potiahol puk po ľavom krídle a poslal ho na zadný mantinel. Tam ho ešte Košičania dokázali dokorčuľovať, no z ich následného tlaku prišlo len nepresné zakončenie.
     
    25:50
    Strelou zápästím to potvrdil aj Uram. Jeho puk Škorvánkovi vypadol, no košický gólman ho následne okamžite prikryl. Nasledovať tak môže komerčná prestávka.
     
    25:49
    Košičania sa snažili reagovať zvýšenou útočnou aktivitou, no táto časť zápasu zatiaľ patrí hokejistom Liptovského Mikuláša.
     
    24:17
    Martin Kriška to nemyslel vôbec zle. Pri mantineli získal puk, posunul sa s ním do strany a skúsil to z veľkého uhla. Škorvánek mal ale ruku blízko pri tele, a tak toto zakončenie do siete nepustil.
     
    23:44
    Eduard Šedivý sa viackrát presunul popri mantineli, odkiaľ sledoval klbko hráčov bojujúcich o puk. Napokon ho sám popri mantineli poslal aspoň do stredného pásma.
     
    22:49
    Oba celky si v úvode druhej tretiny striedajú pozície pred bránkami. Do šance teraz šli aj Košice, no Kislicin nemal dôvod zaváhať a zmenu skóre nepripustil.
     
    21:30
    Omnoho veselšie to však mohlo byť po šanci Jakuba Sukeľa. Ten sa ocitol osamotený pred Škorvánkom, ani táto pozícia mu ale nestačila na to, aby košického gólmana prekonal.
     
    21:12
    Haščák hľadal späťnou prihrávkou spoluhráča, našiel však len Rudolfa Hunu. Našťastie pre Košice sa skúsený útočník Liptákov od mantinela neodlepil.
     
    20:17
    Prostredná časť riadnej hracej doby sa začala, hokejisti sa formujú v strednom pásme. Budeme zvedaví, ktorý z celkov dokáže zaútočiť v druhej tretine ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom, ktorá priniesla hneď niekoľko zaujímavých situácií. Po 20 minútach hry pritom platí priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:3

    Druhá tretina sa začne približne o 18:20.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Zápas sa teraz prerušuje až príliš často. Naposledy sa tak udialo po nepresvedčivom prechode Košíc útočnou modrou čiarou. Postranní arbitri nachytali domácich v ofsajdovej pozícii.
     
    18:50
    Sú tu posledné dve minúty prvej tretiny. Vhadzovať sa teraz bude v strednom pásme.
     
    17:57
    Ladislav Nagy sa dostal do veľkej šance! Korčuľoval sám proti Kislicinovi, ktorému chcel puk prehodiť ponad betón. Nepodarilo sa mu to, skvelý zákrok gólmana Liptákov.
     
    16:30
    Až teraz sa hostia usadili pred Škorvánkom – a nebolo to vôbec márne. Po rýchlej kombinácii však prišlo zblokované zakončenie, ktoré v sieti skončiť nemohlo.
     
    15:40
    Ďalšie vyhodenie puku. Početná výhoda zatiaľ hosťom nevychádza podľa predstáv.
     
    15:16
    Košičania sa oslobodzujú. Puk postupne preťal všetky čiary a skončil až pri bránke Antona Kislicina.
     
    14:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jimmy McDowell – 2 min., sekanie).
     
    13:54
    Richard Huna v sebe ešte našiel posledné zvyšky síl a popri mantineli sa pokúsil puk poslať do stredného pásma. Hosťom teraz padne reklamná prestávka určite vhod.
     
    13:04
    Obetaví Liptáci v predbránkovom priestore zareagovali na nahodený puk a vzduchom ho poslali von zo svojho obranného pásma.
     
    12:25
    Obrovská šanca Košíc! Kafka dostal ideálnu krížnu prihrávku, no puk sa mu na malý moment od čepele nešťastne odrazil. To sa už Kislicin stihol presunúť a puk betónmi sklepnúť. Ak by prišla strela o sekundu skôr, mal by to omnoho ťažšie.
     
    11:58
    Hokejisti zo severu Slovenska sa okamžite oslobodili, puk letí cez všetky čiary až ku Škorvánkovi.
     
    11:36
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Andrej Lištiak – 2 min., podrazenie).
    11:19 Roman ŽITNÝ - 1:0
     
    11:19
    Košice dali gól!
    Oceliari sa napokon dostali do šance a skórovali. Prvú strelu síce ešte Kislicin vykopol, Košičania ale nepoľavili a zásluhou ROMANA ŽITNÉHO napokon puk doklepli až do siete. Asistencie: Filip Vrábeľ, Eduard Šedivý.
     
    10:37
    Hričina si pri mantineli chcel rozpohybovať hráča, to sa mu však nepodarilo. Stále pokračujeme bez väčšej šance na jednej či druhej strane. Chcelo by to práve takýto impulz.
     
    09:44
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    09:13
    Žiak stál pri mantineli, preto dokázal zastaviť letiaci puk a poslať ho svojim spoluhráčom. Liptáci to následne skúšali po pravom krídle, ale do streleckej pozície sa neprepracovali.
     
    08:16
    Na ľade je už aj Šedivý. Pokračujeme v hre piatich proti piatim, zatiaľ sledujeme obojstranne opatrný hokej.
     
    07:39
    Robert Huna si hodil puk na forhend a skúsil prejsť pozdĺž celým klziskom. Udialo sa tak v momente, keď sa už Fereta zapojil do hry. Z tejto akcie však napokon nebolo nič.
     
    06:37
    Na zakončenie od modrej teraz Kislicin dobre nevidel, puk preto len zrážal pred seba. Na jeho šťastie stáli v predbránkovom priestore len hokejisti hostí.
     
    06:08
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., sekanie).
     
    05:26
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Samuel Fereta – 2 min., držanie).
     
    04:39
    Hra sa presúva zo strany na stranu, pred bránku Škorvánka sa dostali aj Liptáci. Opäť to bolo bez strely.
     
    03:27
    Veľmi dobre teraz Liptáci pristúpili pri mantineli k Nagyovi a znemožnili mu rozohrať. Košickí fanúšikovia si ešte pýtali podrazenie, no toto sa v žiadnom prípade pískať nemohlo.
     
    02:40
    Kafka kombinoval v útočnom pásme so Sujom, no druhý menovaný napokon svojou prihrávkou adresáta nenašiel. K puku sa preto poľahky dostane Liptovský Mikuláš.
     
    01:54
    No a v tejto chvíli sa píska aj zakázané uvoľnenie Oceliarov. Vhadzovať sa tak bude po ľavici Stanislava Škorvánka.
     
    01:18
    Lenďák prebral puk za Kislicinom a vymyslel útočnú akciu po pravej strany. Opäť tomu chýbala strelecká bodka, gólmani tak v úvode zápasu prácu zatiaľ nemajú.
     
    00:26
    Veľmi rýchlo sa k puku dostal Fereta, ktorý skúšal preniesť hru na opačnú stranu. Nevyšlo mu to podľa predstáv, no hra napokon po košickom ofsajdovom postavení ostane v strednom pásme.
     
    00:06
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa začal. Puk dopadol z ruky hlavného rozhodcu na čepeľ domáceho útočníka, ktorý tak rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Pretnar, Koch, Pulli – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Kafka – Petráš, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Vrábeľ – Krajňák

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin (Hollý) – Fereta, Suchý (A), Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec – Kriška (C), Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, Tamáši, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík (A), Oško

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Ľ. Šoltés, Gajan.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 33. kola Tipsport ligy. Po reprezentačnej prestávke si v rámci posledného predvianočného zápasu v košickej Steel Aréne zmerajú sily hokejisti HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice nevstúpil do "kolotoča" po pauze práve ideálne, keď v ostatnom kole mierne zaváhal na ľade Žiliny a spod Dubňa si odviezol len dva body. Aj tie mu napokon ale stačili na to, aby sa udržal na čele tipsportligovej tabuľky. Oceliari majú na svojom konte rovných 70 bodov, čo je o bod viac, ako má majster z Banskej Bystrice. Tretí je Poprad so 68 bodmi, no a na štvrtom mieste sa nachádza Nitra s trojbodovou stratou na Košice. Tie sa pýšia slušným pomerom strelených a inkasovaných gólov, 118:74. Menejkrát lovili zo siete puk len gólmani Banskej Bystrice – tá inkasovala o jeden presný zásah menej.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    MsHK Žilina – HC Košice 1:2 pp
    HK Nitra – HC Košice 5:3
    MAC Budapešť – HC Košice 3:5

    MHK 32 Liptovský Mikuláš má rozhodne o čo hrať. Celok zo severu Slovenska sa drží svojej línie a aj naďalej sympaticky bojuje o postup do play-off. Liptáci sú momentálne na deviatom mieste, a to s bodom k dobru pred 10. Budapešťou. Posunúť sa smerom vyššie však nie je vôbec také jednoduché, Miškolc si totiž na 8. mieste drží pred hokejistami zo severu Slovenska deväťbodový náskok. MHK 32 potrebuje jednoznačne začať strieľať góly, veď menejkrát sa presadili len Žilinčania a Trenčania.

    Posledné tri zápasy Liptovského Mikuláša:
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad 4:5 sn
    MsHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:2
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Nové Zámky 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Žitný (Vrábeľ, Šedivý)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Pretnar, Koch, Pulli – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Kafka – Petráš, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Vrábeľ – Krajňák
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin (Hollý) – Fereta, Suchý (A), Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec – Kriška (C), Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, Tamáši, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík (A), Oško

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Ľ. Šoltés, Gajan