Augsburg – Lipsko 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 2:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 1:3 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 0:4 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.) | Schalke – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
Borussia Dortmund
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
    85. Maximilian Philipp (DOR) - 0:4
     
    85
    Dortmund dal gól! Hostia potvrdzujú svoje víťazstvo a takisto si vylepšujú skóre. Christian Pulisic poslal loptu do priestoru pravého krídla, kde bol striedajúci MAXIMILIAN PHILIPP. Ten nešpekuloval, vystrelil a strelou k pravej žrdi nedal domácemu gólmanovi šancu.
     
    80
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Lucien Favre posiela do hry Maria Götzeho, ktorý trošku prekvapujúco začal len na lavičke. Zlatý chlapec nemeckého futbalu strieda Marca Reusa.
     
    78
    Domáci tréner Markus Weinzierl si vyčerpal aj tretiu možnosť striedania. Na ihrisko sa dostáva Andreas Beck a na lavičku náhradníkov si už sadol pomerne nevýrazný Pablo Maffeo.
     
    69
    Avizované striedanie domácich je v tejto chvíli realitou. Chadrac Akolo prichádza na ihrisko výmenou za Erika Thommyho. Uvidíme, či bude mať Markus Weinzierl šťastnú ruku pri striedaní.
     
    66
    Druhé striedanie na strane hostí. Tréner Lucien Favre posiela na trávnik Christiana Pulisica, ktorého štart v dnešnom dueli bol otázny. Američan s chorvátskymi koreňmi nahradzuje Jacoba Bruuna Larsena.
     
    52
    Druhá veľká šanca Stuttgatu. Erik Thommy poslal z pravej strany prízemný center do šestnástky. Roman Bürki loptu vyrazil a následne dokázal zlikvidovať aj nádejné zakončenie Santiaga Ascacibara z tesnej blízkosti.
     
    48
    Obrovská šanca na strane domácich. Po rohovom kope Emiliana Insúu sa lopta poodrážala v nebezpečnom priestore a napokon ju Christian Gentner z hranice možno štyroch metrov poslal vysoko nad bránu Romana Bürkiho.
     
    46
    Počas prestávky sme zaregistrovali zmeny oboch stranách. Na domácej strane Holger Badstuber nahradil Gonzala Castra. Okrem toho už na trávniku nevidíme Paca Alcácera, ktorého vymenil Maximilian Philipp.
    25. Paco Alcácer (DOR) - 0:3
     
    25
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti sú už v prvom polčase zrelí na uterák. Benjamin Pavard predviedol absolútne tragickú rozohrávku priameho kopu. Stratil loptu na vlastnej polovici ihriska, dostal sa k nej PACO ALCÁCER a krásnym lobom prekonal Rona-Roberta Zielera.
    23. Marco Reus (DOR) - 0:2
     
    23
    Dortmund dal gól! Nádherná akcia hostí znamená druhý gól dnešného duelu. Łukasz Piszczek centroval z pravej strany, Paco Alcácer šikovne prenechal loptu MARCOVI REUSOVI a ten strelou z vnútra šestnástky skóroval. Ron-Robert Zieler si siahol na loptu, ale nezabránil jej na ceste za bránkovú čiaru.
    3. Jadon Sancho (DOR) - 0:1
     
    3
    Dortmund dal gól! Hostia z prvej útočnej akcie zápasu vyťažili vedúci gól. Jacob Bruun Larsen potiahol akciu po ľavej strane. Zblokovaná prihrávka Marca Reusa sa odrazila na kopačku JADONA SANCHA a ten s prispením súperovho obrancu prekonal Rona-Roberta Zielera.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Sancho, 23. Reus, 25. Alcácer, 85. Philipp


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:5.
    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo (78. Beck), Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy (69. Akolo), G. Castro (46. Badstuber), Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (80. M. Götze), Bruun Larsen (66. Pulisic) – Alcácer (46. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.

    Rozhodca: Manuel Gräfe