Chelsea – Manchester United 2:2 (kon.) | Bournemouth – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Fulham 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Manchester City
5:0 (1:0)
Burnley FC
cz Sobota 20.10.2018, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5. (17:52:17)
     
    Je konec! Manchester City neponechal nic náhodě a v dnešním utkání nasázel svému soupeři hned pět branek. Domácí sice odcházejí do kabin za poločasového výsledku 1-0, ve druhém dějství jsme se ale dočkali dalších čtyř přesných tref. Domácí měli místy opravdu drtivý tlak, rozdíl ve skóre mohl být daleko větší. Burnley se jen občas dostalo k opačné šestnáctce, Ederson nemusel v dnešním utkání řešit nic ošemetného. Manchester City tak využil dnešní ztráty Chelsea, na vedoucí pozici má náskok dvou bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí rozjíždějí jednu z posledních akcí, Burnley by nerado inkasovalo pošesté...
     
    90+2
    Posléze nevyšla kolmice De Bruynemu, který pro změnu pokoušel nastartovat Fodena. Míč zamířil až na kopačku Harta, který okamžitě odkopl na druhou stranu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    90. Leroy SANÉ - 5:0
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Pověstný bůr je na světě! Nejprve Foden vybojoval standardku z velké vzdálenosti, posléze se jeho celek přesunul s míčem na levou stranu, kde se k velice pohotovému centru dostal Mendy, jehož přízemní nabídka směřovala přesně do míst, kde se nacházel LEROY SANÉ. Domácí křídelník posléze pohodlně zamířil mimo dosah Harta.
     
    89
    Obrovskou hrubici nyní vytvořil Stones, který adresoval Edersonovi příliš pomalou přihrávku. Tu tak zachytil Wood, který si ale nedokázal obhodit vyběhnuvšího brankáře.
     
    88
    Foden se zničehonic ocitl s míčem u malého vápna, kde jeho zakončení dokázal srazit za brankovou čáru Mee. Následovat bude rohový kop.
     
    85
    Ihned po rozehrávce přišel Westwood o balón, kterého se zmocnil domácí Kompany. Ten pro změnu zapojil do akce Stonese, který má na pravém křídle hodně prostoru.
     
    84
    S bodovým ziskem pro Burnley se tak zcela jistě nepočítá, hosté by totiž museli vstřelit alespoň čtyři branky. Naopak domácí se budou snažit o další trefy.
    83. Rijád MAHRÍZ - 4:0
     
    83
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí nekončí, naopak se radují z další branky! Nejprve Citizens rozjeli velice pohlednou akci, kterou ale naprosto překombinovali. Soupeř ale nedokázal odklidit neposedný míč, k němu se tak dostal RIJÁD MAHRÍZ, jehož fantastický obstřel skončil až u vzdálenější konstrukce. Nádherný fotbalový moment!
     
    83
    Fernandinho se musel stáhnout hlouběji, neboť vypomáhal svému celku při zakládání útočného výpadu. Ten ale narušil Barnes, který vybojoval autové vhazování.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Burnley by určitě chtělo vstřelit kontaktní branku, Ederson je ale delší dobu bez zákroku.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Leroy Sané (Manchester City).
     
    80
    Průniková přihrávka směřovala na Jesuse, který se dostal s míčem do značného úhlu. Následnou zpětnou příhru dokázal zastavit skluzem Mee.
     
    79
    Po delší době se nám připomněl rychlonohý Sané, kterému se podařilo nasadit jesličky Lowtonovi, který posléze zatáhl za záchrannou brzdu.

    David Suchý

    Góly: 17. Agüero (D. Silva), 54. B. Silva (D. Silva), 56. Fernandinho, 83. Mahrez (Fernandinho), 90. Sané (Mendy)

    Karty:   1. Kompany (MAC), 81. Sané (MAC) – 11. Cork (BLY), 32. Hendrick (BLY)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5.
    Manchester City: Ederson – Kompany (C), Stones, Laporte – Mahrez, Fernandinho, D. Silva (74. Foden), Mendy – B. Silva (58. De Bruyne), Sané – Agüero (66. Jesus).
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Jesus, Foden, Sterling, Otamendi, Zinčenko.

    Burnley FC: Hart – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Taylor – Gudmundsson, Defour (75. Barnes), Cork, Lennon (69. A. Westwood) – Hendrick – Vokes (69. Wood).
    Náhradníci: Heaton – Bardsley, Barnes, K. Long, Wood, Vydra, A. Westwood.

    Rozhodca: Moss – Smart, Halliday