Augsburg – Lipsko 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 2:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 1:3 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 0:4 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.) | Schalke – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
Borussia Dortmund
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manuel Gräfe napokon nepridal k druhému polčasu ani o minútu viac. Nič to však nemení na víťazstve Borussie Dortmund, ktorá naďalej kraľuje nemeckej Bundeslige. Zverenci Luciena Favreho triumfovali v Mercedes-Benz Arene 4:0, keď sa gólovo presadili Jadon Sancho, Marco Reus, Paco Alcácer a Maximilian Philipp. Stuttgart v druhom dejstve zlepšil hru, mal aj niekoľko šancí, ale nepodarilo sa mu ani len skórovať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:24:08)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Zápas sa pomaličky dohráva. Uvidíme, koľko minút nadstaví hlavný rozhodca Manuel Gräfe, no nemožno čakať nejakú veľkú porciu. Zápas je totiž už dávno rozhodnutý a takisto sa príliš veľa neprerušovalo.
     
    88
    Jadon Sancho sa nedokázal individuálne presadiť na ľavej strane – dobre zapracoval Santiago Ascacibar. Každopádne, bude to zrejme mladý Angličan, kto si pripíše na konto víťazný gól z dnešného duelu.
     
    87
    Mario Götze nedokázal dostatočne reagovať na center z ľavej strany. Predsa len nevyniká svojou výškou, a tak nezabránil lopte na ceste mimo hracej plochy. Rozohrávať bude Ron-Robert Zieler.
     
    86
    Markus Weinzierl sa smutne pozerá na výsledkovú tabuľu. Pri premiére na trénerskej lavičke Stuttgartu nedosiahne úspech, skôr bude musieť prekusnúť poriadne horký debakel od lídra súťaže.
    85. Maximilian Philipp (DOR) - 0:4
     
    85
    Dortmund dal gól! Hostia potvrdzujú svoje víťazstvo a takisto si vylepšujú skóre. Christian Pulisic poslal loptu do priestoru pravého krídla, kde bol striedajúci MAXIMILIAN PHILIPP. Ten nešpekuloval, vystrelil a strelou k pravej žrdi nedal domácemu gólmanovi šancu.
     
    84
    Už druhýkrát sa v zápase stalo, že keď Emiliano Insúa zahrával rohový kop, tak lopta opustila hrací priestor ešte skôr než doletela do šestnástky súpera. Skúsenému obrancovi to dnes príliš nejde.
     
    83
    Center Nicolása Gonzáleza bol zblokovaný. Loptu na ihrisku nestihol zachytiť brankár Roman Bürki, a tak bude nasledovať rohový kop domácich. Ten tradične rozohrá Emiliano Insúa.
     
    82
    Thomas Delaney bol faulovaný na útočnej polovici, no berie to s úsmevom. Niet sa čomu čudovať, Dortmund šliape na plné obrátky a aj po dnešnom súboji sa udrží na čele bundesligovej tabuľky.
     
    81
    Striedajúci Chadrac Akolo sa dostal k centru z pravej strany. Hľadal ním zrejme Maria Gómeza, no pred skúseným útočník dobre zasiahol Abdou Diallo. Ten dnes predvádza spoľahlivý výkon.
     
    80
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Lucien Favre posiela do hry Maria Götzeho, ktorý trošku prekvapujúco začal len na lavičke. Zlatý chlapec nemeckého futbalu strieda Marca Reusa.
     
    79
    Hlavný rozhodca Manuel Gräfe teraz musel riešiť situáciu po nepríjemnom zákroku Santiaga Ascacibara na Christiana Pulisica. Napokon to vyriešil dohovorom pre hráča Stuttgartu.
     
    78
    Domáci tréner Markus Weinzierl si vyčerpal aj tretiu možnosť striedania. Na ihrisko sa dostáva Andreas Beck a na lavičku náhradníkov si už sadol pomerne nevýrazný Pablo Maffeo.
     
    76
    Dobrá akcia na strane hostí. Christian Pulisic dostal kolmú prihrávku za obranu, vystrelil z vnútra šestnástky, ale tiesnený hráčom súpera mieril len do bočnej siete brány Rona-Roberta Zielera.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Dortmund stále vedie o tri góly a nič na tom nezmenila ani akcia domácich. Loptu zaviedol pred šestnástku Ascacibar, ale následne sa prezentoval nepresným pasom.
     
    74
    Axel Witsel trošku zahnal Jadona Sancha a aj preto bola akcia hostí zbrzdená. Napokon ju zakončil strelou z diaľky marocký obranca Achraf Hakimí, no bránu súpera minul možno o meter.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Sancho, 23. Reus, 25. Alcácer, 85. Philipp


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:5.
    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo (78. Beck), Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy (69. Akolo), G. Castro (46. Badstuber), Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (80. M. Götze), Bruun Larsen (66. Pulisic) – Alcácer (46. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.

    Rozhodca: Manuel Gräfe