Augsburg – Lipsko 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 2:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 1:3 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 0:4 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.) | Schalke – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
Borussia Dortmund
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manuel Gräfe napokon nepridal k druhému polčasu ani o minútu viac. Nič to však nemení na víťazstve Borussie Dortmund, ktorá naďalej kraľuje nemeckej Bundeslige. Zverenci Luciena Favreho triumfovali v Mercedes-Benz Arene 4:0, keď sa gólovo presadili Jadon Sancho, Marco Reus, Paco Alcácer a Maximilian Philipp. Stuttgart v druhom dejstve zlepšil hru, mal aj niekoľko šancí, ale nepodarilo sa mu ani len skórovať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:24:08)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Zápas sa pomaličky dohráva. Uvidíme, koľko minút nadstaví hlavný rozhodca Manuel Gräfe, no nemožno čakať nejakú veľkú porciu. Zápas je totiž už dávno rozhodnutý a takisto sa príliš veľa neprerušovalo.
     
    88
    Jadon Sancho sa nedokázal individuálne presadiť na ľavej strane – dobre zapracoval Santiago Ascacibar. Každopádne, bude to zrejme mladý Angličan, kto si pripíše na konto víťazný gól z dnešného duelu.
     
    87
    Mario Götze nedokázal dostatočne reagovať na center z ľavej strany. Predsa len nevyniká svojou výškou, a tak nezabránil lopte na ceste mimo hracej plochy. Rozohrávať bude Ron-Robert Zieler.
     
    86
    Markus Weinzierl sa smutne pozerá na výsledkovú tabuľu. Pri premiére na trénerskej lavičke Stuttgartu nedosiahne úspech, skôr bude musieť prekusnúť poriadne horký debakel od lídra súťaže.
    85. Maximilian Philipp (DOR) - 0:4
     
    85
    Dortmund dal gól! Hostia potvrdzujú svoje víťazstvo a takisto si vylepšujú skóre. Christian Pulisic poslal loptu do priestoru pravého krídla, kde bol striedajúci MAXIMILIAN PHILIPP. Ten nešpekuloval, vystrelil a strelou k pravej žrdi nedal domácemu gólmanovi šancu.
     
    84
    Už druhýkrát sa v zápase stalo, že keď Emiliano Insúa zahrával rohový kop, tak lopta opustila hrací priestor ešte skôr než doletela do šestnástky súpera. Skúsenému obrancovi to dnes príliš nejde.
     
    83
    Center Nicolása Gonzáleza bol zblokovaný. Loptu na ihrisku nestihol zachytiť brankár Roman Bürki, a tak bude nasledovať rohový kop domácich. Ten tradične rozohrá Emiliano Insúa.
     
    82
    Thomas Delaney bol faulovaný na útočnej polovici, no berie to s úsmevom. Niet sa čomu čudovať, Dortmund šliape na plné obrátky a aj po dnešnom súboji sa udrží na čele bundesligovej tabuľky.
     
    81
    Striedajúci Chadrac Akolo sa dostal k centru z pravej strany. Hľadal ním zrejme Maria Gómeza, no pred skúseným útočník dobre zasiahol Abdou Diallo. Ten dnes predvádza spoľahlivý výkon.
     
    80
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Lucien Favre posiela do hry Maria Götzeho, ktorý trošku prekvapujúco začal len na lavičke. Zlatý chlapec nemeckého futbalu strieda Marca Reusa.
     
    79
    Hlavný rozhodca Manuel Gräfe teraz musel riešiť situáciu po nepríjemnom zákroku Santiaga Ascacibara na Christiana Pulisica. Napokon to vyriešil dohovorom pre hráča Stuttgartu.
     
    78
    Domáci tréner Markus Weinzierl si vyčerpal aj tretiu možnosť striedania. Na ihrisko sa dostáva Andreas Beck a na lavičku náhradníkov si už sadol pomerne nevýrazný Pablo Maffeo.
     
    76
    Dobrá akcia na strane hostí. Christian Pulisic dostal kolmú prihrávku za obranu, vystrelil z vnútra šestnástky, ale tiesnený hráčom súpera mieril len do bočnej siete brány Rona-Roberta Zielera.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Dortmund stále vedie o tri góly a nič na tom nezmenila ani akcia domácich. Loptu zaviedol pred šestnástku Ascacibar, ale následne sa prezentoval nepresným pasom.
     
    74
    Axel Witsel trošku zahnal Jadona Sancha a aj preto bola akcia hostí zbrzdená. Napokon ju zakončil strelou z diaľky marocký obranca Achraf Hakimí, no bránu súpera minul možno o meter.
     
    72
    Pekná akcia hráčov v žlto-čiernych dresoch. Tí sa dostali do prečíslenia, Jadon Sancho šikovne prestrčil loptu na Marca Reusa, no tomu prekazil zakončenie ofsajdový verdikt rozhodcov. Mali však pravdu.
     
    71
    Roman Bürki sa musel mať znovu na pozore. Christian Gentner vystrelil spoza šestnástky, jeho pokus nebol vôbec zlý, ale švajčiarsky brankár naďalej živí šancu na ďalšie čisté konto v sezóne.
     
    70
    Po obrannom zákroku Łukasza Piszczeka mali domáci hráči k dispozícii rohový kop. Emiliano Insúa poslal loptu do šestnástky, ale v nej sa nedostal k hlavičke ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    69
    Avizované striedanie domácich je v tejto chvíli realitou. Chadrac Akolo prichádza na ihrisko výmenou za Erika Thommyho. Uvidíme, či bude mať Markus Weinzierl šťastnú ruku pri striedaní.
     
    68
    Thomas Delaney strieľal z veľkej diaľky. Navyše, jeho pokus bol zblokovaný, a tak nenarobil domácemu brankárovi prakticky žiadne problémy. Okrem toho pripravuje striedanie aj Markus Weinzierl.
     
    67
    Christian Pulisic sa okamžite po príchode na trávnik zapojil do útočnej akcie hostí. Na pravej strane dostal priestor, ľavačkou centroval a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do koncovky dostal Axel Witsel.
     
    66
    Druhé striedanie na strane hostí. Tréner Lucien Favre posiela na trávnik Christiana Pulisica, ktorého štart v dnešnom dueli bol otázny. Američan s chorvátskymi koreňmi nahradzuje Jacoba Bruuna Larsena.
     
    65
    Podobne ako v prvom polčase, tak aj teraz sa dostal k hlavičke po rohovom kope Christian Gentner. Tentokrát hlavičkoval nad bránu, a tak bude nasledovať odkop od brány Romana Bürkiho.
     
    64
    Dortmund zdá sa prerušil narastajúci tlak súpera a znovu sa hrá zápas podľa jeho predstáv. Emiliano Insúa sa snažil presadiť po ľavej strane, ale nedočkal sa dostatočnej podpory spoluhráčov.
     
    63
    Dortmund sa dostával do rýchleho brejku. Christian Gentner na vzniknutú situáciu reagoval taktickým faulom, keď poslal k zemi Axela Witsela. Môže byť rád, že mu hlavný rozhodca neudelil kartový trest.
     
    62
    Snáď prvýkrát v zápase dostal Mario Gómez loptu medzi stopérov hosťujúceho celku. Nemecký útočník sa dostával do šance, ale v poslednej chvíli výborným spôsobom zasiahol Abdou Diallo.
     
    61
    Po rohovom kope sa črtala šanca pre domácich. Do nebezpečného priestoru si veľmi dobre nahehol Timo Baumgartl, ale pred ním jeden z hráčov Dortmundu upratal loptu na ďalší roh.
     
    60
    Erik Thommy centroval z pravej strany. Lopta však bola tečovaná, a tak bude nasledovať rohový kop domáceho celku. Práve touto akciou sa nám skončila hodina dnešného duelu v Mercedes-Benz Arene.
     
    59
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Jacob Bruun Larsen dostal peknú kolmú prihrávku od Axela Witsela. Prehodil si loptu na svoju silnejšiu nohu, ale ľavačkou mieril vedľa domácej svätyne.
     
    58
    Jadon Sancho predviedol svoje individuálne kvality. S loptou kúzlil na hranici šestnástky, no zbytočne váhal s koncovkou. Napokon o loptu prišiel, a tak Ron-Robert Zieler zasahovať nemusel.
     
    57
    Dortmund sa snaží trošku otupiť narastajúci tlak súpera. Kombinuje na vlastnej polovici ihriska a chce získať územnú prevahu. Loptu si vymieňajú najmä obrancovia hostí okolo Abdoua Dialla.
     
    56
    Roman Bürki musel znovu zasahovať. Pred šestnástkou súpera dostal veľa priestoru Pablo Maffeo, prehodil si loptu na ľavačku, ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený švajčiarsky gólman.
     
    55
    Mario Gómez sa snažil dostať k centru z ľavej strany, ale lopta išiel mimo jeho pôsobiska. Každopádne, za úvodné minúty druhého polčasu musíme domácich pochváliť a Dortmund by sa mal čoskoro prebudiť.
     
    53
    Nicolás González prenikal po ľavej strane, ale tvrdým spôsobom ho poslal na zem Łukasz Piszczek. Domáci fanúšikovia síce mohutne protestujú, ale napokon hlavný rozhodca ukazuje len na odkop od brány.
     
    52
    Druhá veľká šanca Stuttgatu. Erik Thommy poslal z pravej strany prízemný center do šestnástky. Roman Bürki loptu vyrazil a následne dokázal zlikvidovať aj nádejné zakončenie Santiaga Ascacibara z tesnej blízkosti.
    51. Santiago Ascacibar (STU)
     
    51
    Domáci futbalisti z Mercedes-Benz Areny mali výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nepredrali. Dobre obrancom Dortmundu vypomohol Marco Reus a vyviezol loptu mimo vlastnej šestnástky.
     
    50
    Stuttgart začal druhý polčas veľmi dobre a dostal sa do ďalšej zaujímavej akcie. Napokon ju zakončil Erik Thommy, ale z takmer nulového uhla mieril len do bočnej sieti brány Romana Bürkiho.
     
    49
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Jacob Bruun Larsen. Jeho pokus zo strednej vzdialenosti ale nebol presný, a tak bude nasledovať odkop od brány trikrát prekonaného Rona-Roberta Zielera.
     
    48
    Obrovská šanca na strane domácich. Po rohovom kope Emiliana Insúu sa lopta poodrážala v nebezpečnom priestore a napokon ju Christian Gentner z hranice možno štyroch metrov poslal vysoko nad bránu Romana Bürkiho.
     
    47
    Na začiatku druhého polčasu si Nicolás González poriadne vyšliapol na Axela Witsela. Belgický reprezentant sa ťažko zdvíhal z trávniku, ale napokon bude v zápase pokračovať bez ošetrenia.
     
    46
    Počas prestávky sme zaregistrovali zmeny oboch stranách. Na domácej strane Holger Badstuber nahradil Gonzala Castra. Okrem toho už na trávniku nevidíme Paca Alcácera, ktorého vymenil Maximilian Philipp.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Markus Weinzierl si premiéru na lavičke Stuttgartu rozhodne predstavoval inak. Jeho zverenci sa v prvom polčase nedostali do žiadneho nebezpečného zakončenia a sami trikrát inkasovali. Postupne sa do streleckej listiny zapísali Jadon Sancho, Marco Reus a Paco Alcácer. Dortmund jasne kontroluje priebeh zápasu a ráznym krokom smeruje k upevneniu si prvej prvej pozície v bundesligovej tabuľke. Druhý polčas sa začne krátko po 16:30 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa prakticky už len dohráva. Hlavný rozhodca Manuel Gräfe pridáva ešte 60 sekúnd, no vyzerá to tak, že sa lopta bude pohybovať len medzi šestnástkami oboch mužstiev.
     
    44
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Po nadvihnutej lopte zakončoval volejom Axel Witsel, ale Belgičan mieril vysoko nad bránu súpera. Ron-Robert Zieler si tak mohol oddýchnuť.
     
    43
    Hostia založili útočnú akciu po ľavej strane. Krajný obranca Achraf Hakimí sa prezentoval prízemným centrom a veľa nechýbalo k tomu, aby sa Marco Reus dostal do ďalšieho možno gólového zakončenia.
     
    42
    Thomas Delaney teraz zvolil prihrávku až na brankára Romana Bürkiho. Ten následne loptu odkopol na polovicu súpera, kde sa však nedokázal presadiť Jadon Sancho. Domáci budú vhadzovať.
     
    41
    Dostávame sa do záverečnej päťminútovky prvého polčasu. Hostia kontrolujú zápas, držia loptu na svojich kopačkách a dopredu sa príliš nehrnú. Niet sa čomu čudovať za priaznivého stavu 3:0.
     
    40
    Roman Bürki si aj tentokrát veľmi dobre poradil a kryje prudký center z ľavej strany. Domácim nemožno uprieť snahu, ale zatiaľ jasne zaostávajú za výkonom mierneho favorita stretnutia.
     
    39
    Dortmund sa dostal do ďalšej krídelnej akcie. Jadon Sancho centroval z pravej strany, ale Jacob Bruun Larsen sa do zakončenia nepretlačil. Dobre si ho postrážil brániaci Timo Baumgartl.
     
    38
    Po rohovom kope sa hostia nepresadili. Paco Alcácer síce reklamoval, že lopta išla mimo hracej plochy od domáceho hráča, ale nasledovať bude len odkop od brány Rona-Roberta Zielera.
     
    37
    Ďalšia veľmi pekná akcia hostí, ktorí po zisku lopty vyrazili do rýchleho brejku. Prihrávku do strany dostal Jadon Sancho, pred bránou hľadal Marca Reusa, ale včas stihol zasiahnuť Timo Baumgartl.
     
    36
    Nicolás González bol zjavne ešte frustrovaný z predošlého momentu. Veľmi dôrazne išiel do súboja s poľským obrancom Łukaszom Piszczekom, z čoho pramenil jeho nedovolený zákrok.
     
    34
    Mimo hry sme videli zákrok medzi Abdoum Diallom a Nicolásom Gonzálezom. Domáci útočník si pýtal nedovolený zákrok, no myslím si, že Manuel Gräfe nemal najmenší dôvod fuknúť do píšťalky.
     
    33
    Hostia teraz prenechávajú územnú prevahu hráčom Stuttgartu. Tí však kombinujú ďaleko od súperovej brány a zatiaľ si nevypracovali žiadnu vážnejšiu gólovú šancu. Mario Gómez akoby ani nehral.
     
    32
    Domáci dlho obliehali pokutové územie súpera. Napokon prišiel center z ľavej strany, ale Roman Bürki bez najmenších problémov chytil loptu do svojich rukavíc. Dnes zatiaľ riešil len hlavičku Gentnera.
     
    31
    Borussia Dortmund kombinuje na vlastnej polovici ihriska a snaží sa trošku upokojiť dianie na ihrisku. Proti Stuttgartu sa jej v posledných rokoch veľmi darilo a dnes tomu zrejme nebude inak.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zápasu a Dortmund si užíva komfortný náskok. Nič na tom nezmenil ani Erik Thommy, ktorého nepustil k lopte Abdou Diallo. Nasledovať tak bude len odkop Romana Bürkiho.
     
    29
    Dortmund sa v krátkom čase dvakrát presadil po pravej strane. Jadon Sancho ale ani v jednom prípade nenašiel v šestnástke Paca Alcácera, ktorý bol tentokrát príkladne bránený.
     
    27
    Emiliano Insúa sa snažil niečo vymyslieť na ľavej strane. Dokázal aj odcentrovať, ale v šestnástke súpera nenašiel nikoho v bielom drese. Najmä Mario Gómez je zatiaľ prakticky neviditeľný.
     
    26
    Borussia Dortmund predvádza v aktuálnom ročníku vynikajúce ofenzívne výkony. Dokazuje to aj v dnešnom meraní síl, smeruje za šiestym víťazstvom v priebiehajúcom ročníku a potvrdením prvého miesta.
    25. Paco Alcácer (DOR) - 0:3
     
    25
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti sú už v prvom polčase zrelí na uterák. Benjamin Pavard predviedol absolútne tragickú rozohrávku priameho kopu. Stratil loptu na vlastnej polovici ihriska, dostal sa k nej PACO ALCÁCER a krásnym lobom prekonal Rona-Roberta Zielera.
    23. Marco Reus (DOR) - 0:2
     
    23
    Dortmund dal gól! Nádherná akcia hostí znamená druhý gól dnešného duelu. Łukasz Piszczek centroval z pravej strany, Paco Alcácer šikovne prenechal loptu MARCOVI REUSOVI a ten strelou z vnútra šestnástky skóroval. Ron-Robert Zieler si siahol na loptu, ale nezabránil jej na ceste za bránkovú čiaru.
     
    22
    Dortmund zostane v držaní lopty, pretože na trávniku sa ocitol Achraf Hakimí. Hlavný rozhodca Manuel Gräfe zatiaľ nemal veľa práce, no tentokrát píska nedovolený zákrok jedného z hráčov Stuttgartu.
     
    21
    Domáci zo štandardnej situácie nevyťažili prakticky nič. Naopak, môžu byť radi, že Dortmund nezvládol následný brejk najlepšie a Jadon Sancho nesmeroval sám na bránu Rona-Roberta Zielera.
     
    20
    Christian Gentner vystrelil hranice šestnástky. Jeho pokus trošku tečoval Axel Witsel a aj preto musel brankár Roman Bürki vytesniť loptu na rohový kop súpera. Ten bude rozohrávať Erik Thommy.
     
    19
    Z predošlého rohového kopu Stuttgartu premenil rýchly brejk súpera. Na pravej strane dostal trošku priestoru Łukasz Piszczek, ale jeho centrovaná lopta skončila v náručí Rona-Roberta Zielera.
     
    18
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Z ľavej strany poslal loptu do nebezpečného priestoru skúsený Emiliano Insúa, ale napokon ju vyviezol z vlastnej šestnástky Belgičan Axel Witsel.
     
    17
    Emiliano Insúa nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať vhadzovanie hosťujúceho tímu. Stále zápas pokračuje v slabučkom tempe, na ktoré z nemeckej Bundesligy rozhodne nie sme zvyknutí.
     
    16
    Domáci futbalisti vysoko napádali rozohrávku súpera. Christian Gentner patril medzi najaktívnejších hráčov, ale Abdou Diallo ho vyškolil parádnou kľučkou. Hráč hostí sa však možno zbytočne zahrával s ohňom.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny vidíme jeden z prvých nedovolených zákrokov. Gonzalo Castro v strede ihriska fauloval Jadona Sancha, a tak pri lopte zostanú futbalisti v žlto-čiernych farbách.
     
    14
    Achraf Hakimí nezachytil loptu na hracej ploche po nepresnej prihrávke svojho spoluhráča. Okrem toho nám nemecká réžia ponúkla pohľad na Maria Götzeho, ktorý dnešný duel začína len na lavičke náhradníkov.
     
    13
    Zatiaľ nesledujeme zápas, ktorý by sa vyznačoval nejakým ohromným tempom. Hrá sa viac-menej medzi šestnástkami oboch tímov. Hostia sa dostali len raz pred bránu súpera, no vyťažili z toho gól.
     
    11
    Erik Thommy dostal peknú prihrávku do priestoru pravého krídla. Odtiaľ poslal prízemný center do šestnástky súpera, ale opäť vynikajúco čítal hru Roman Bürki, ktorý loptu chytá pred Mariom Gómezom.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút dnešného stretnutia a rozhodne spokojnejší môžu byť hostia, ktorí zásluhou Jadona Sancha vedú najtesnejším rozdielom. Uvidíme, či si tento náskok dokážu udržať.
     
    9
    Łukasz Piszczek sa snažil založiť útočnú akciu hostí po pravej strane. Tam však narazil na odpor svojho bývalého spoluhráča Gonzala Castra, ktorý ho odzbrojil čistým zákrokom na zemi.
     
    8
    Domáci futbalisti sa dostali do prvého zakončenia v dnešnom zápase. Po rohovom kope z pravej strany hlavičkoval Christian Gentner, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Roman Bürki.
     
    7
    Brankár Roman Bürki teraz dobre čítal hru, vybehol zo svojej brány a pomohol obrancom Dortmundu. Nasledovať však bude vhadzovať v okolí pokutového územia hráčov v žlto-čiernych dresoch.
     
    6
    Paco Alcácer je pri streleckej chuti. V predošlých dňoch či týždňoch mu to sype, ale na gól v dnešnom dueli si Španiel musí zatiaľ počkať. Jeho strela spoza šestnástky smerovala vedľa pravej žrde.
     
    5
    Dortmund kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Domáci futbalisti sa snažia aktívne napádať rozohrávku súpera, ale zatiaľ sa im nepodarilo pripraviť vedúci tím tabuľky o loptu a dostať sa do šance.
     
    4
    Takýto úvod zápasu si domáci určite nepredstavovali. Samozrejme, pri strelnom góle súpera mali aj kus smoly, no veľkú chybu spravili už na začiatku akcie, keď mal veľa priestoru Jacob Bruun Larsen, respektíve Marco Reus.
    3. Jadon Sancho (DOR) - 0:1
     
    3
    Dortmund dal gól! Hostia z prvej útočnej akcie zápasu vyťažili vedúci gól. Jacob Bruun Larsen potiahol akciu po ľavej strane. Zblokovaná prihrávka Marca Reusa sa odrazila na kopačku JADONA SANCHA a ten s prispením súperovho obrancu prekonal Rona-Roberta Zielera.
     
    2
    Začiatok zápasu sa hrá v pokojnom tempe. Videli sme niekoľko stratených lôpt v strede ihriska a tiež pár osobných súbojov. Zatiaľ čakáme na prvú ofenzívnejšiu akciu duelu.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, hrajúci v bielych dresoch. Veľmi rýchlo však stratili loptu, a tak môže kombinovať na úrovni polovice ihriska zatiaľ neporazená Borussia Dortmund.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo, Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy, G. Castro, Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus, Bruun Larsen – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.

    Rozhodca: Manuel Gräfe.
    Hráči Borussie Dortmund vybiehajú na rozcvičku.

     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Tá po reprezentačnej prestávke pokračuje zápasmi ôsmeho kola. Sobotňajší program ponúka aj duel mužstiev z opačných pólov tabuľky. VfB Stuttgart na svojom trávniku privíta vedúci Dortmund.

    VFB STUTTGART

    Futbalistom Stuttgartu nevychádza úvod novej sezóny práve najlepšie. V siedmich zápasoch nazbierali len päť bodov a sú druhým najhorším mužstvom súťaže. Jediné víťazstvo dosiahli koncom septembra, keď pred vlastnými fanúšikmi zdolali Brémy pomerom 2:1. Hrdinom duelu bol striedajúci Gonzalo Castro, ktorý ešte v ostatnej sezóne pôsobil vo farbách Dortmundu. Na nelichotivých výsledkoch má podiel aj hráčska maródka. Na dnešný zápas nebudú k dispozícii Alexander Meyer, Marc-Oliver Kempf, Dennis Aogo alebo český útočník Jan Kliment. Jediným viacgólovým strelcom a najväčšou hviezdou tímu je skúsený Mario Gomez. Ten skóroval aj v ostatnom zápase Stuttgartu, ktorý pred reprezentačnou prestávkou podľahol Hannoveru 1:3. V minulom ročníku sa stretol s Dortmundom dvakrát. Doma vyhral 2:1, čo bolo prvé víťazstvo nad týmto súperom od roku 2010.

    BORUSSIA DORTMUND

    Dortmund je lídrom najvyššej súťaže, keď získal sedemnásť z možných 21 bodov. Zaváhal len dvakrát, keď remizoval s Hannoverom a Hoffenheimom. V oboch prípadoch to bolo na ihriskách súperov, čo je varovný prst aj pred dnešným súbojom. S 23 gólmi sa zverenci Luciena Favreho môžu pýšiť najlepšou ofenzívou, ale vonku v troch dueloch skórovali len päťkrát. Vynikajúcu streleckú formu má Španiel Paco Alcácer. V Bundeslige zaznamenal šesť gólov, hattrickom zostrelil Augsburg a presadil sa aj v reprezentačných farbách proti Anglicku. Vyzdvihnúť treba aj 18-ročného Jadona Sancha, ktorý prihral už na šesť gólov svojho tímu. Podobne ako domáci aj žlto-čierni majú problémy s absenciami. Mimo hru je Šindži Kagawa, Christian Pulisic, Marcel Schmelzer, Roman Bürki a otázny je štart Marca Reusa, ktorý laboruje so zranením kolena.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Sancho, 23. Reus, 25. Alcácer, 85. Philipp


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:5.
    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo (78. Beck), Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy (69. Akolo), G. Castro (46. Badstuber), Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (80. M. Götze), Bruun Larsen (66. Pulisic) – Alcácer (46. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.

    Rozhodca: Manuel Gräfe