Chelsea – Manchester United 2:2 (kon.) | Bournemouth – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Fulham 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 20.10.2018, 18:30 • Kirklees Stadium, Huddersfield • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool si pripisuje na konto siedme víťazstvo v sezóne, no rozhodne sa nerodilo tak ľahko, ako by mnohí jeho fanúšikovia čakali. Zverenci Jürgena Kloppa sa poriadne nadreli a vyhrali iba 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral Mohamed Salah. Huddersfield doma znovu nestrelil gól a favorita o body nepripravil. Šance na to ale mal a najmä striedajúci Steve Mounié môže ľutovať svoje zlyhanie v gólovej šanci. Liverpool sa tak dostáva na druhé miesto, pričom má rovnaký počet bodov ako Manchester City. The Terriers naďalej zostávajú v pásme zostupu. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:28:08)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Prebieha posledná nadstavená minúta, ktorú avizoval Michael Oliver. Liverpool drží loptu na svojich kopačkách v strede ihriska a vyzerá to tak, že dotiahne zápas do trojbodového konca.
     
    90+3
    Adama Diakhaby poslal dobrý center do šestnástky súpera. Tam sa dostal do zakončenia Laurent Depoitre, ale chrbtom k bráne nemal veľa šancí na prekonanie brankára Alissona.
     
    90+2
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Adama Diakhaby prichádza na záverečné minúty vystužiť ofenzívu a na lavičku náhradníkov smeruje jeden zo smoliarov Jonathan Hogg.
     
    90+1
    Liverpool mohol ísť do otvorenej obrany, ale dnes jeho kombinácia až príliš často zlyháva. Nie je to výkon, na aké sme od klubu z Anfield Road zvyknutí. Domáci sú stále v hre o cenný bod.
     
    90
    Riadny hrací čas máme za sebou, no hrať sa budú ešte štyri minúty. David Wagner ešte pripravuje záverečné striedanie. Na ihrisko zrejme príde ofenzívnejšie ladený Adama Diakhaby.
     
    89
    Liverpool mohol rozhodnúť o osude zápasu. Po osi Mohamed Salah – Georginio Wijnaldum sa dostala lopta k Robertovi Firminovi. Brazílčan strieľal z hranice šestnástky, ale loptu poslal vysoko nad bránu.
     
    88
    Mohamed Salah sa dostal s loptou do šestnástky súpera. Dokonca aj zakončil, ale Jonas Lössl sa mu hodil pod nohy, čím výrazne sťažil možnosti egyptského kanoniera a najlepšieho strelca ostatnej sezóny.
     
    87
    Steve Mounié sa ocitol v postavení mimo hru, a tak nemôže pokračovať akcia domáceho tímu. Futbalista Beninu ale môže ľutovať najmä situáciu spred pár minút, keď zahodil šancu na vyrovnanie.
     
    86
    Hostia sa dostali do rýchleho brejku, ale prihrávka Roberta Firmina na Mohameda Salaha nebola dôrazná. Veľmi dobrú prácu odviedol Aaron Mooy, ktorý úspešným sklzom poslal loptu do autu.
     
    85
    Na rohový kop domácich najlepšie reagoval Andrew Robertson a poslal loptu mimo šestnástky Liverpoolu. Ten dnes nepredvádza najlepší výkon, no každou minútkou je bližšie k zisku trom bodov.
     
    84
    Prihrávku Erika Durma zastavil rukou Roberto Firmino. Domáci futbalisti následne rýchlo rozohrali akciu a vybojovali výhodu rohového kopu. Georginio Wijnaldum totiž zblokoval strelu Laurenta Depoitra.
     
    83
    Na trávniku sa po kontakte so súperovým hráčom ocitol Fabinho. Brazílčan vybojoval loptu pre farby svojho klubu a v zápase bude pokračovať bez ošetrovania. Všetko sa to udialo v strede ihriska.
     
    82
    Obrovská šanca na strane domácich. Po centri z pravej strany chybovali obaja stopéri hostí, teda Virgil van Dijk aj Dejan Lovren. Lopta sa odrazila k striedajúcemu Steveovi Mouniému, ale ten z tesnej blízkosti prestrelil bránu.
     
    81
    Kombinácia domáceho tímu pôsobí bezzubo. Huddersfield sa len sporadicky dostáva pred šestnástku súpera a Alisson v druhom dejstve musel riešiť len hlavičku Laurenta Depoitra.
     
    80
    Pre hostí sa teraz črtala šanca, ale celé to pokazila nepresná prihrávka Mohameda Salaha na Xherdana Shaqiriho. Za peknú prihrávku pochválime aj striedajúceho Roberta Firmina.
     
    79
    Minútky ubiehajú a Huddersfield sa stále nevie dostať do vyloženej šance, ktorá by mu mohla priniesť cenný bod. Kombinácia hráčov v modro-bielych dresoch v strede ihriska k ničomu nevedie.
     
    77
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Ako sme už spomínali, na ihrisko sa dostáva brazílsky útočník Roberto Firmino. Naopak, v dnešnom zápase má odpracované James Milner.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. M. Salah

    Karty:   36. Lallana (LIV), 76. Sturridge (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:6.
    Huddersfield Town: Lössl – M. Jörgensen, Schindler, Löwe – Hadergjonaj (70. Mbenza), Mooy, Hogg (C) (90+2. Diakhaby), Biling (70. Mounié), Durm – Pritchard – Depoitre.
    Náhradníci: Hamer – Stankovič, Bacuna, van La Parra, Mbenza, Diakhaby, Mounié.

    Liverpool FC: Alisson – Joe. Gomez, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Lallana (69. Fabinho), Henderson (C) (46. Wijnaldum), Milner (77. Firmino) – M. Salah, Sturridge, Shaqiri.
    Náhradníci: Mignolet – Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Wijnaldum, Firmino, Origi.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Simon Hooper