Spal – Parma 1:0 (kon.) | Cagliari – Sassuolo 2:2 (kon.) | CFC Janov – Empoli 2:1 (kon.)
Fiorentina – Chievo 6:1 (kon.) | Frosinone – Bologna 0:0 (kon.) | Inter – Turín 2:2 (kon.)
Udinese – Sampdoria 1:0 (kon.)
koniec
Frosinone Calcio
0:0 (0:0)
Bologna FC
cz Nedeľa 26.08.2018, 20:30 • Stadio Benito Stirpe, Frosinone • Talianska Seria A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to už všechno, přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (22:35:13)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Fauly: 15:12.
    Frosinone má po postupu do Serie A první bod

     
    Utkání, které se odehrálo před prázdnými tribunami je u konce. Frosinone ve druhé půli vyrovnalo hru, která se ale obešla bez jakýchkoliv gólových šancí. Dva nebezpečné brejky hostů z první půle tak zůstaly jediné a oba celky si do tabulky připíší první bod v teprve rozbíhající se sezóně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    I před Skorupského přiletěl dost možná poslední nákop. Balón spadl přesně na nohu Campbella, který neměl čas na přípravu zakončení a podle toho to také dopadlo. Míč šel zcela mimo tři tyče.
     
    90+2
    Bologna by ráda získala všechny tři body. Centru z pravé strany ale scházela přesnost a v pokračující kombinaci poté nezpracoval míč Destro.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány další tři minuty.
     
    90
    Blerim Džemaili byl v první půli jedním z nejaktivnějších, nicméně po změně stran ze hry téměř vymizel. Teď si alespoň vynutil faul uprostřed hřiště.
     
    89
    Sražený centr z levého křídla přinesl hostům rohový kop. Přetažený centr směřoval na Gonzáleze, jenž ze záklonu nedokázal kloudně hlavičkovat.
     
    88
    Muži ve žlutém se rychle vysunuli a založili brejk. Skorupski však v ohrožení nebyl a bude muset pouze odkopávat.
     
    87
    K tomu všemu Bologna dostala zajímavý přímý kop, který svou levačkou rozehrál Orsolini, ale trefil jenom dobře postavenou zeď. Ta pak zablokovala i bezprostřední dorážku Pulgara.
     
    86
    Luka Krajnc neměl šanci držet stejnou rychlost jako čerstvý Okwonkwo. Toho zastavil jasným faulem, za který rovněž dostal žluté napomenutí.
     
    85
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Cristian Molinaro, přichází Andrea Beghetto.
     
    84
    Okwonkwo nebyl na hřišti ani dvě minuty a už stihl vyfasovat žlutou kartu, když u středového kruhu zfauloval Salamona.
     
    82
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Diego Falcinelli, přichází Orji Okwonkwo.
     
    81
    Frosinone přeneslo těžiště hry do pravého křídla, odkud sice přiletěl centr, ale ten se z hlavy jednoho obránců přesunul do rukavic Skorupského.
     
    80
    Francesco Zampano vhazoval z nepříjemné pozice vedle vlastního vápna, nicméně mu i celému domácímu týmu usnadnil situaci šlapák Destra.
     
    79
    Snažení hostů ale zmařilo špatné přenesení hry, střídající Orsolini nasměroval balón jenom do zámezí.
     
    78
    Diego Falcinelli byl faulovaný přesně na půlící čáře, odkud se bude rozehrávat proti pokutovému území Frosinone.
     
    76
    Byla z toho rozehrávka na krátko a posléze i střela zpoza vápna, která se mezi tři tyče Sportiellovy brány ale nevešla.
     
    75
    Zhruba čtvrthodinu před koncem zápasu se chystá rohový kop pro Bolognu. Pro míč si rychle běží Pulgar.
    74. Raman Chibsah (FRS)
     
    74
    Zajímavá možnost Frosinone! Campbell se při svém debutu okamžitě uvedl centrem z levé strany. Míč se dostal na kopačku Chibsaha, který ho ale jenom lehce protečoval do prostoru vedle brány.
     
    73
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Camillo Ciano, přichází Joel Campbell.
     
    72
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Federico Santander, přichází Mattia Destro.
     
    71
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Riccardo Orsolini.
     
    70
    Santander se snažil dostat ke Gonzálezově centru z hloubi pole, jenomže se dopustil útočného faulu na Brighentiho.
     
    68
    Molinaro musel být chvíli ošetřován. Poté se ale vrátil na hřiště a hned poslal do ohně další cenr, který tentokrát proletěl hned před třemi spoluhráči najednou. Akce ale ještě pokračovala, jenže Chibsah po centru zprava minul.
     
    67
    Raman Chibsah táhl rychlou protiakci a přenesl hru doleva na Molinara. Jeho centr jediného spoluhráče ve vápně nenašel a posléze byl domácím odpískán faul.
     
    66
    Pulgar ztratil míč, ale sám se zapříčinil o jeho opětovný zisk. Útočná akce hostů tak pokračovala, ale netrvalo to dlouho.
     
    64
    Cristian Molinaro vyskočil výše než Mattiello a bolestivě dopadl na trávník, kde se z nepříjemného momentu pomalinku oklepává.
     
    63
    Chibsah využil své podsadité postavy a dostal se i s balónem před Pulgara. Poté přihrál doleva na Ciana, ale jeho střela zleva letěla hodně vedle brány.
     
    62
    Raffaele Maiello odkopl míč na hranici vápna před Pulgarem, který do něj strčil a donutil rozhodčího znovu pískat. Míč pro Frosinone.
     
    61
    První žlutou kartu tohoto zápasu dostává Bartosz Salamon, který šel šlapákem do Pulgara.
     
    60
    Erick Pulgar si nepohlídal Salamona, který po centru zprava solidně hlavičkoval, jenže bohužel pro Frosinone trefil jen prostor, kde stál Skorupski.
     
    59
    Perica si nabíhal pro přihrávku od Chibsaha, ale zastavil ho čistý skluz Dijkse. Po něm následuje domácí rohový kop.
     
    58
    Hra se teď malinko zasekla uprostřed hřiště, kde oba týmy několikrát přišly o balón. Ten v zahuštěném prostoru velmi často mění majitele.
     
    56
    Raffaele Maiello musel snad deset vteřin odolávat atakům dvou protihráčů. Sudí dlouhou dobu hru pouštěl, ale nakonec faul odpískal.
     
    55
    Ani z tohoto mráčku ale nezapršelo. Nákop z nějakých čtyřiceti metrů od branky proletěl nad všemi muži ve velkém vápně a skončil v zámezí.
     
    54
    Crisetig nestíhal Falcinelliho, na kterého zezadu naskočil a řekl si o faul. Následuje standardní situace z osy hřiště pro Bolognu.
     
    53
    Danilo v prostoru mezi střídačkami zboural jednoho z domácích, jehož výkřik šel na prázdném stadionu slyšet až do horních pater. Sudí ale zůstal v klidu a nechal pokračovat ve hře.
     
    52
    Hostující nákop do levého křídla nepřinesl kýžené ovoce. Míč vyletěl ven z hrací plochy a zpět ho pošle několikrát zmíněný gólman Sportiello.
     
    51
    V úvodu druhého poločasu rozhodně není nouze o střely. Opět se o ni zasloužili hosté, nicméně Sportiello pokus zpoza vápna snadno pokryl.
    50. Střelu po autu Dijkse zlikvidoval Molinaro
     
    50
    Krajnc nic nevymýšlel a před jedním z hostů odkopl míč do autu. Dijks ho pak vhodil do vápna, zpoza kterého přišla střela a tu těsně před Sportiellem zneškodnil Molinaro.
     
    49
    Na opačném konci hřiště zase zasahoval Skorupské. Po centru z levé strany k němu prodloužil míč doteď prakticky neviditelný Stipe Perica.
     
    48
    Marco Sportiello výborně přečetl hru a vyběhl proti letícímu nákopu, který sebral kousek před číhajícím útočníkem.
     
    47
    První zákrok brankáře Skorupského byl pouze propagační, když skokem k levé tyči jistil hodně pomalou dalekonosnou střelu Ramana Chibsaha.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během přestávky nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený odchod Halfredssona, který se zranil už v desáté minutě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který moc zajímavých momentů nenabídl. Za zmínku rozhodně stojí samostatný únik Džemailiho s šancí Poliho, nicméně obě situace ztroskotaly na zákrocích domácího gólmana Sportiella. Frosinone se trochu osmělilo až k závěru poločasu, ovšem k šancím to doposavad nevedlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Dijksův dlouhý aut z levé strany letěl až do velkého vápna, ale jeho spoluhráči se přes pozornou defenzivu neprobili až k zakončení.
     
    44
    Jeden z hostů hlavou prodloužil dlouhý výkop před Falcinelliho, který rozhodně nešetřil silami, ale k balónu už se neprodral. Nepomohlo ani aktivní napadání vykopávajícího Sportiella.
     
    43
    Camillo Ciano mohl centrovat, ale rozhodl se pro střelu. Ta sice mířila mezi tyče, ale zároveň jen doprostřed branky, kde Skorupského nezaskočil ani nepříjemný odraz od trávníku.
     
    42
    Hned vzápětí se urodil faul na Chibsaha a po něm už Frosinone dostává k dispozici standardní situaci. Pozice pro přímou střelu to ale není zrovna komfortní.
     
    41
    Domácí se začínají malinko osmělovat. V posledních vteřinách se usadili na útočné polovině a nyní mohou zahrozit z autu Zampana.
     
    40
    Před Zampanem se otevřela spoustu volného prostoru na pravém křídle, ze kterého po zemi přihrál do vápna, ale Ciano nedokázal vystřelit z první.
     
    39
    Sledujeme dost neurovnanou pasáž zápasu, který zatím postrádá atraktivitu. Určitě tomu napomáhá i atmosféra liduprázdného stadionu.
     
    37
    Falcinelliho snadná přihrávka na Poliho byla příliš krátká a akce hostů skončila ještě předtím, než se vůbec přiblížila velkému vápnu.
     
    36
    Mitchell Dijks překazil kombinaci Frosinone a okamžitě šel k zemi po faulu Ciana. Na balón se tak vrací hostující Bologna.
     
    35
    Džemailli přenášel hru přes dobrých třicet metrů k pravé postranní čáře. Mattiello tam ale prohrál souboj a je z toho aut Molinara.
     
    34
    Mattiellův centr jeho kolegové z útoku hostujícího klubu nezkrotili. Další dva souboje vyhráli muži ve žlutém a Bologna se musela vrátit do středu pole.
     
    32
    Rohový kop už tak nebezpečný nebyl a do brejku se naopak vydalo Frosinone. Centr zprava však jenom proletěl vápnem a pas z opačné strany zachytil Skorupski.
    31. Andrea Poli (BLG)
     
    31
    Domácí ztratili míč při rozehrávce. Přes Džemailiho a Falcinelliho se balón rychle dostal na rozběhnutého Poliho, jehož pokus zprava Sportiello dobrým zákrokem vyrazil na roh.
     
    30
    Centr z pravé strany letěl na vzdálenější tyč, kde jeden z domácích sice hlavičkoval, ale balón poslal jen nad Skorupského bránu.
     
    29
    Až nyní se poprvé dostali do náznaku šance i domácí. Zakončení po rychlé akci však bylo sražené na rohový kop.
     
    28
    Zřejmý faul Zampana na Dijkse. Ani v probíhající osmadvacáté minutě se tedy domácí nebudou moci dostat z trvajícího tlaku.
     
    26
    Hostující kapitán Blerim Džemaili je zatím hodně vidět. Nyní se prezentoval volejem zpoza vápna, kterému však scházela přesnost.
     
    25
    Dijks vyhrál souboj jen díky faulu. Žádný úprk za nezformovanou defenzivu Frosinone se proto nekonal.
     
    24
    Džemaili nezpracoval přihrávku na postranní čáru a míč mu utekl do autu, z něhož rozehrává Zampano.
     
    23
    Akce hostů skončila nepřesným nákopem, který skončil u Sportiella. Jeho protějšek Skorupski si ve své brance zatím musí nudit.
     
    22
    Domácí obrana si dobře pohlídala levý kraj hřiště, kde operovala hned trojice soupeřů, ale žádný z nich nedostal potřebný čas a prostor k centru do pokutového území.
     
    20
    Helander rychle přistoupil k Cianovi a rovněž fauloval. Domácí zakládají svou akci z vlastní poloviny.
     
    19
    Opět v hlavní roli Federico Santander, který se tentokrát stal terčem nedovoleného zákroku. Po odehrání míče do něj nepříjemně vletěl Chibsah.
     
    18
    Santander trefil místo balónu Brighentiho, který se s bolestivou grimasou postavil zpět na nohy a zapojí se do postupné rozehrávky Frosinone.
     
    17
    Bologna má v úvodu zápasu mnohem více ze hry. Její převaha bude pokračovat i po faulu na Federica Mattiella.
    16. Blerim Džemaili (BLG)
     
    16
    Úvodní tutovka tohoto zápasu! Džemaili ideálně sladil svůj náběh s únikovou přihrávkou a upaloval sám na domácí branku. Vyběhnutý Sportiello ji ale ustrážil, když byl po výběhu víceméně trefený.
     
    15
    Další hostující střela na sebe taktéž nenechala dlouho čekat. Z dvaceti metrů tentokrát levačkou pálil Falcinelli, ale přesný také nebyl.
     
    14
    Blerim Džemaili se opřel do přímé střely z dobrých třiceti metrů, jenže Sportiellovu branku o pořádný kus přestřelil.
     
    13
    Maiello se snažil zkrotit skákavý balón, ale přitom se ho dotkl rukou. Je z toho standardní situace pro Bolognu.
     
    12
    Rohový kop hostů obstaral Erick Pulgar, který přihrál po zemi před velké vápno. Zpoza něj i přišlo zakončení, ale to bylo rychle zablokované.
     
    11
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Emil Hallfredsson, přichází Raffaele Maiello.
     
    10
    Ale to až po ošetřování Hallfredssona, který se drží za stehenní sval a vypadá to, že pro něj tento duel skončí velmi brzo.
     
    9
    Falcinellimu utekl míč od nohy a zamířil do zámezí. Pokračovat se bude odkopem Marca Sportiella.
     
    7
    Teď už si míče užívají také domácí fotbalisté. Zatím se tak ale děje jenom okolo půlící čáry.
     
    6
    Klíčový hlavičkový souboj sice vyhrál Santander, ale ten nedokázal přesměrovat balón směrem na branku.
     
    5
    Po přenesení hry do pravé strany přiletěl do domácího vápna první centr, z něhož resultuje rohový kop.
     
    3
    Bologna v úvodu kontroluje hru a operuje na útočné polovině. Zatím se však marně probíjí do blízkosti brankáře Sportiella.
     
    2
    Hrát se bude v nepříliš fotbalové atmosféře. Kvůli fanouškovským nepokojům ve finále play-off o postup do Serie A má Frosinone na dva zápasy zavřený stadion.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černomodrých, zatímco domácí v kompletně žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Sportiello – F. Zampano, Brighenti, Salamon, Krajnc, Molinaro (C) – Hallfredsson, Crisetig, Chibsah – Ciano, Perica.
    Náhradníci: F. Bardi – Ariaudo, Beghetto, M. Capuano, Cassata, Ghiglione, Goldaniga, Maiello, Matarese, Pinamonti, J. Campbell, Ardaiz.

    Bologna FC: Skorupski – G. González, Danilo, Helander – Mattiello, A. Poli, Pulgar, Džemaili (C), Dijks – Santander, Falcinelli.
    Náhradníci: A. Da Costa, Santurro – Calabresi, Corbo, De Maio, Destro, Krejčí, M'Baye, Okwonkwo, Orsolini, Svanberg.

    Rozhodčí: Manganiello – Gori, Fiore.
     
    Vzájemné zápasy

    03.02.2016 Frosinone – Bologna 1:0
    20.09.2015 Bologna – Frosinone 1:0
    02.05.2015 Frosinone – Bologna 2:1
    13.12.2014 Bologna – Frosinone 2:2.
     
    Bologna FC

    Zaměstnavatel českého křídelníka Ladislava Krejčího má v této sezóně co napravovat, neboť poslední ročník zakončil až na patnácté pozici s náskokem čtyř bodů na sestup. V úvodním kole Bologna měla výhodu domácího prostředí, svěřenci hlavního trenéra Filippa Inzaghiho ho ale nezužitkovali a do tabulky si nepřipsali ani bod, když podlehli Spalu 0:1.
     
    Frosinone Calcio

    Domácím v minulé sezóně jen těsně utekl přímý postup ze Serie B a účast v nejvyšší soutěži si museli vybojovat až v následném play-off, v němž postupně přešli přes Cittadellu a pak hlavně pokořili i Palermo. První kolo po návratu mezi italskou elitu však Frosinone absolutně nevyšlo, na hřišti Atalanty pouze paběrkovalo a odvezlo si nepříjemný výprask 0:4.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého kola italské Serie A. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Frosinone a Bolognou!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   61. Salamon (FRS), 86. Krajnc (FRS) – 84. Okwonkwo (BLG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Fauly: 15:12.
    Frosinone Calcio: Sportiello – F. Zampano, Brighenti, Salamon, Krajnc, Molinaro (C) (85. Beghetto) – Hallfredsson (11. Maiello), Crisetig, Chibsah – Ciano (73. J. Campbell), Perica.
    Náhradníci: F. Bardi – Ariaudo, Beghetto, M. Capuano, Cassata, Ghiglione, Goldaniga, Maiello, Matarese, Pinamonti, J. Campbell, Ardaiz.

    Bologna FC: Skorupski – G. González, Danilo, Helander – Mattiello, A. Poli (71. Orsolini), Pulgar, Džemaili (C), Dijks – Santander (72. Destro), Falcinelli (82. Okwonkwo).
    Náhradníci: A. Da Costa, Santurro – Calabresi, Corbo, De Maio, Destro, Krejčí, M'Baye, Okwonkwo, Orsolini, Svanberg.

    Rozhodca: Manganiello – Gori, Fiore