Willem II – Heracles 5:0 (kon.) | Heerenveen – Feyenoord 3:5 (kon.) | Utrecht – Venlo 1:1 (kon.)
Alkmaar – Arnhem 0:0 (kon.)
koniec
FC Utrecht
1:1 (1:0)
VVV Venlo
cz Nedeľa 26.08.2018, 14:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Holandská Eredivisie • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    A vzruch přišel i na straně druhé. V hlavičkovém souboji se potkali Makienkok a Röseler a hostujcí obránce ve výskoku zahrál jednoznačně rukou a domácí se hodně rozčilují na hlavního sudí, který penaltu v závěru odmítl písknout.
     
    90+1
    Skvěle to vymyslel Opuku, který patičkou našel ve vápně volného Ralfa Seuntjense, ale ten trefil z vyložené pozice pouze střed branky a připraveného Jensena!
     
    90
    Hlavní sudí bude nastavovat utkání o 3 minuty.
     
    84
    Venlo mělo na kopačce tři body! Skvěle přešel přes obránce Peter Van Ooijen a předložil míč do tutovky Jonathanu Opukovi, ale ten z jasné pozice minul pravou tyč!
     
    82
    Rozhodnutí měl na kopačce Van de Streek, našel si centr ve vápně a z otočky míč tlačil pod horní tyč, tu nakonec přestřelil.
     
    79
    Hru rukou ve vápně Leona Guwary nyní signalizovali hosté, ale i v tomto případě rozhodčí pískat nebude. Z opakovaných je pravda, že se jednalo minimálně o sporný moment.
     
    79
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Gyrano Kerk, přichází Cyriel Dessers.
     
    78
    Tino-Sven Sušić (VVV Venlo) skluzem trefil kopačky Guwary a vidí žlutou kartu pěkně zblízka.
     
    76
    Zajímavé momenty před brankou Unnerstalla. Nejprve skvěle vyrazil bombu Klaibera, která mířila do horního rohu branky a poté se domácí dožadovali odpískání penalty po pádu Makeinkoka, ta se však nepíská, sudí jasně ukazuje hrajeme dál.
     
    65
    A hosté mohli jít do vedení! Centr z pravé strany překvapivě prodal až na nohu Jonathana Opuka, který byl sám překvapen a snad dva metry od branky ji dokázal svým pokusem překopnout.
     
    65
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Martin Samuelsen, přichází Peter van Ooijen.
     
    61
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Urby Emanuelson, přichází Timo Letschert.
     
    61
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Simon Gustafson, přichází Simon Makienok.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Willem Janssen (FC Utrecht).
     
    50
    Nicolas Gavory posílal centr před branku a Larsi Unnerstallovi míč vypadl z rukavic a málem se k němu dostal Gustafson, no na poslední chvíli hostující brankář chybu napravil a odvrátil míč na roh.
    47. Tino-Sven SUŠIĆ - 1:1
     
    47
    Venlo právě vstřelilo branku!
    A TINO-SVEN SUŠIĆ penaltu s přehledem proměňuje, když zvolil jistou střelu do středu branky a tím také srovnává stav dnešního utkání – 1:1!
    46. Penaltový zákrok Van de Streeka
     
    46
    Van De Streek se provinil šlapákem proti Ralfu Seuntjensenovi a hosté budou zahrávat pokutový kop!
     
    46
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jay-Roy Jornell Grot, přichází Jonathan Opoku.
     
    44
    Domácí doslova odmítají dvoubrankové vedení! Po rohovém kopu míč vracel stříleným centrem před branku Bergström a na zadní tyči zůstal nehlídaný Gustafson, který před prázdnou brankou selhal a poslal míč hlavou mimo tři tyče!
     
    42
    Tribunami to opět zahučelo, zaručená spolupráce Boussaid – Kerk neměla daleko od úspěchu, druhý jmenovaný ale nedoskočil na nadýchaný centr z pravé strany.
     
    38
    Co teď domácí zahodily, to je bude možná mrzet! Míč šel nejprve z kopačky Boussaida na Klaibera, který od koncové lajny našel přesným centrem na penaltě Garano Kerk, jenž úplně sám z prostoru penalty zahodil tutovku, trefil pouze střed branky, kde reflexivně míč vyrazil Lars Unnerstall.
     
    29
    Mohlo být srovnáno. Moren Ruttena posunul míč za vápnem do běhu Tino Sušičovi a ten placírkou mířil jen těsně vedle levé tyče!
    23. Nicolas GAVORY - 1:0
     
    23
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Klobouček! Tohle byla paráda! NICOLAS GAVORY si snad na 30 metrech připravil v poklidu míč na svou levačku a utišenou ranou vymetl levý horní roh Unnerstallovi branky – 1:0!
     
    18
    První slušná možnost na domácí straně! Sean Klaiber načechral míč do vápna, kde si jej zpracoval zády k brance Simon Gustafson a ranou z otočky jen těsně přestřelil branku! V ochozech to jen zahučelo.
     
    3
    Velká šance však přišla na straně druhé. Jay – Roy Grot vycvičil obranu a krásným, nadýchaným centrem našel na penaltě Sušiče, jehož ve vyložené pozici zklamalo zpracování a míč mu utekl do zámezí.

    Tomáš Suchánek

    Góly: 23. Gavory – 47. T.-S. Sušić (pen.)

    Karty:   53. W. Janssen (UTR) – 78. T.-S. Sušić (VEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:11.
    FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Bergström, W. Janssen, Guwara, Emanuelson (61. Letschert) – Boussaid, Gavory, Simon Gustafson (61. Makienok) – van de Streek, Kerk (79. Dessers).
    Náhradníci: Paes – Dessers, Makienok, Görtler, Joosten, Troupee, Letschert, Velanas, van der Maarel.

    VVV Venlo: Unnerstall – Kum, Promes, Röseler, R. Janssen – Rutten, Post, T.-S. Sušić – Jornell Grot (46. Opoku), R. Seuntjens, Samuelsen (65. van Ooijen).
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Steijn, van Bruggen, Dekker, van Ooijen, Roemer, Borgmann, Mlapa, Opoku, Jansson.

    Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra