Girona – Las Palmas 6:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 0:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
La Coruña – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Eibar mal na dosah vyrovnanie. Papakouli Diop výborne odcentroval pred bránu, Kike García sa oprel do lopty hlavou a tá len tesne minula vytúžený cieľ domácich hráčov.
     
    78
    Eibar konečne poslal loptu medzi tri žrde. Po rohovom kope vyskočil najvyššie Paulo Oliveira, prudko hlavičkoval, ale Jan Oblak úspešne zasiahol na bránkovej čiare.
     
    76
    Obaja tréneri majú dostriedané. Diego Simeone stiahol z ihriska Antoina Griezmanna, ktorého vymenil Fernando Torres.
     
    74
    Obrovská šanca hostí. Atlético čakalo v druhom polčase takmer polhodinu na brejkovú situáciu a ihneď pohrozilo. Yannick Ferreira-Carrasco vysunul Antoina Griezmanna, ale ten zoči-voči brankárovi trafil Dmitrovića.
     
    74
    Domáci futbalisti stihli počas krátkeho prerušenia vystriedať. Joan Jordán odišiel mimo hracej plochy, nahradil ho Papakouli Diop.
     
    73
    Diego Godín (Atlético Madrid) urobil chybu v strede poľa a ihneď chytal protihráča rukami, aby neunikal dopredu. Hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.
     
    69
    Diego Simeone siahol k ďalšiemu striedaniu. Z trávnika odišiel strelec jediného gólu Kevin Gameiro. Francúza vymenil Augusto Fernández.
     
    64
    Domáci lodivod urobil druhé striedanie v dnešnom stretnutí. Ako striedajúci žolík vybehol na trávnik Kike García, ktorý vymenil Charlesa.
     
    55
    Prichádza prvé striedanie v tábore Madridčanov. Ángel Correa zamieril na striedačku, do hry sa pozrie Yannick Ferreira-Carrasco.
     
    46
    Po prestávke pokračujeme v hustom daždi. Domáci tréner urobil jednu zmenu. Do hry naskočil Fabián Orellana, ktorý vymenil Ivána Aleja.
     
    33
    Iván Ramis (Eibar) v pozícii posledného hráča zastavil rozbehnutého Kevina Gameira. Inak by išiel Francúz sám na bránu. Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.
    27. Kévin Gameiro (ATM) - 0:1
     
    27
    Atlético dalo gól! Aktívnejší hostia otvorili skóre z rýchleho protiútoku. Antoine Griezmann dostal presnú prihrávku do behu, vnikol do šestnástky a tam našiel svojho krajana KEVINA GAMEIRA, ktorý nemohol zaváhať.
     
    11
    Nádejná príležitosť hostí. Šime Vrsaljko vymyslel prudkú prihrávku cez celú šírku pokutového územia na úplne voľného Kokého, ktorého strela bez prípravy nesmerovala do odkrytej siete.
     
    10
    Takaši Inuj mal pred sebou voľný priestor, postupne si loptu ťahal bližšie k bráne, ale jeho pokus o ďalekonosnú strelu bol zblokovaný. Medzitým dostal žltú kartu Iván Alejo (Eibar).
     
    4
    Atlético výborne zakombinovalo na jeden dotyk. Všetko začal Šime Vrsaljko, Antoine Griezmann potom sklepol loptu do šance Ángelovi Correovi, ale jeho krížna strela tesne minula cieľ.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Gameiro

    Karty:   10. Alejo (EIB), 33. Ramis (EIB) – 73. Godín (ATM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:9.
    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Ramis, Ángel – Alejo (46. Orellana), Jordán (74. Diop), Dani García, Inuj – Charles (64. Kike García), Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Diop, Lombán, Kike García, Orellana, Peña.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (55. Ferreira-Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Gameiro (69. Augusto Fernández), Griezmann (76. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Augusto Fernández, F. Torres, Juanfran, Vitolo.