Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Lipsko 4:0 (kon.) | Brémy – Stuttgart 1:0 (kon.)
Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Mainz – Augsburg 1:3 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 02.12.2017, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    FC Schalke 04

    Celok z Gelsenkirchenu sa drží medzi elitou Bundesligy. Aktuálne mu patrí tretia priečka so ziskom 24 bodov, ale rovnaký počet má aj štvrtá Borussia Mönchengladbach. Druhé Lipsko ich má o dva viac.

    Schalke sa v minulom kole postaralo o "malý zázrak", pretože vo veľkom veľkom derby s Borussiou Dortmund prehrávalo už 0:4, ale v druhom polčase "vstalo z mŕtvych" a gólom obrancu Nalda z nadstaveného času uchmatlo bod za remízu 4:4!

    Futbalisti tohto tímu teda pokračujú vo svojej sérii bez prehry, ktorá trvá už sedem kôl. Naposledy prišla prehra ešte v septembri proti Hoffenheimu.

    Najlepším strelcom v Bundeslige je s piatimi gólmi Rakúšan Guido Burgstaller.

    1. FC Kolín nad Rýnom

    Kolínčanom aktuálny ligový ročník nevychádza na plnej čiare. Máme za sebou trinásť kôl a tento tím sa nachádza na poslednej priečke so ziskom dvoch bodov. To znamená, že v minulej sezóne tím z top päťky, počas tohto ročníka ešte nevyhral ani raz, iba dvakrát remizoval (Werder Brémy, Hannover) a v jedenástich prípadoch prehral.

    Kolín zároveň strelil iba štyri presné zásahy, inkasoval až dvadsaťpäťkrát. Logicky má teda najslabší útok a najhoršiu defenzívu v lige.

    V Európskej lige je to ale o niečo veselšie aj napriek tomu, že aj tam prišli v prvých troch kolách tri prehry. Následne sa ale Kolín zodvihol a doma porazil BATE Borisov aj Arsenal, čo znamená, že na postup mu stačí uhrať remízu na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad. Zároveň však BATE nemôže poraziť Arsenal.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie, Meyer, Oczipka – Harit, Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Kehrer, Goretzka, Schöpf, Embolo, Di Santo.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Meré, F. Sörensen, Horn, Rausch – Jojić, Lehmann, S. Özcan – Osako, Guirassy.
    Náhradníci: Kessler – Klünter, Handwerker, Bisseck, Clemens, Nartey, C. Pizarro..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Rausch síce cez seba nepustil prenikajúceho protihráča Meyera, avšak pomohol si faulom, takže Schalke hneď na úvod dostane výhodu priameho kopu.
     
    2
    Dobrý center našiel pred hranicou malého vápna dvojicu futbalistov v modrých dresoch. Naldo síce dokázal zakončiť, ale nedal tomu razanciu, takže Horn bez problémov zasiahol.
     
    3
    Konopljanka vystrelil spoza pokutového územia technickým spôsobom okolo obrancov súpera. Horn však na všetko videl a zasiahol.
     
    5
    Schalke dostalo k dispozícii rohový kop, na ktorý si síce najlepšie naskočili hráči hostí, ale Američan McKennie následne vystrelil z diaľky. Nemieril presne.
     
    6
    Po výkope brankára Horna sa k lopte dostali futbalisti domáceho mužstva, ich akciu ale brzdí dobre sformovaná defenzíva Kolína.
     
    7
    Burgstaller dostal prihrávku na hranicu šestnástky, loptu si posunul okolo posledného súpera, položil si Horna, avšak zakončenie tento Rakúšan nasmeroval do brvna.
     
    8
    Schalke je od začiatku stretnutia oveľa viac aktívnejším mužstvom. Teraz to individuálne skúsil Harit, s loptou sa mu až do šestnástky dostať nepodarilo.
     
    9
    Mužstvo z Gelsenkirchenu získalo rohový kop, po centri Oczipku znova neprišlo zakončenie hlavou. Z diaľky vystrelil Harit, presný nebol.
     
    10
    Prvýkrát sa hostia dostali aspoň k náznaku príležitosti, lenže pokus z diaľky letel vysoko nad priestor brány Fährmanna.
     
    11
    Fährmann musel byť znova v permanencii, pretože do jeho pokutového územia prišla skvelá kolmica pre Osaka, ktorý ju aj zakončil, avšak nemecký brankár sa blysol výborným zákrokom.
     
    12
    Ukrajinský útočník Konopljanka znova zaujímavo vystrelil. Opäť to bol technický pokus na zadnú tyč, avšak nebol presný.
     
    14
    Zdá sa, že po úvodnom nápore domáceho tímu sa hra vyrovnala a už aj Kolín dokáže zaklopať na dvere kuchyne Schalke 04.
     
    15
    Zrážka dvoch futbalistov v strede poľa si trvalé následky nevyžiada, Kolín dostal loptu a postupuje s ňou dopredu. Olkowski vybojoval roh.
     
    16
    Z tohto mráčika však nezapršalo, pretože prvý center bol odvrátený, druhý tiež a do tretice spoluhráčov nenašiel ani Rausch.
     
    17
    Rausch zastavil rodiacu sa kontru Harita nedovoleným spôsobom, keďže aktívneho Francúza nešetrným spôsobom podkopol, aby ho poslal k zemi.
     
    19
    Po ďalšom faule Rauscha prichádza na rad priamy kop Schalke, ktorý sa však Ozcanovi podarilo odvrátiť. Uvidíme ale roh.
     
    20
    Ani z tohto náznaku nič nebude, brankár Kolína Horn si loptu privlastnil a nedovolil hráčom Schalke zakončiť.
     
    21
    Chcel som napísať, že Rausch dostal tvrdý úder lakťom do tváre, ale Burgstaller sa jeho hlavy ani nedotkol, obaja do seba len jemne ťukli pri súboji. Záložník Kolína však odletel, ako naozaj.
     
    22
    Každopádne, Schalke malo k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu, z ktorej nebezpečenstvo nehrozilo, nakoľko centrovaný pas hostia bez problémov pokryli.
     
    24
    Obranca Horn si pomohol faulom a vzápätí si niečo vypočul do hlavného rozhodcu stretnutia, ktorý nechce mať na hracej ploche žiadne nečistoty.
     
    25
    Guirassy sa síce dostal do zakončenia, lenže jeho pokus letiaci pôvodne na bránu skončil niekde mimo priestor troch žrdí.
     
    26
    Naldo zastavil Guirassyho, pretože ten sa už-už takmer natlačil do streleckej pozície a mohol vážne ohroziť domácu bránu. Nasledovať bude roh.
     
    27
    Z prvotného centru sa nezrodilo nič a to isté platí aj ďalšom pase, ktorý hľadal Guirassyho. Toho pokryl Nastasič.
     
    28
    Schalke sa pokúša kontrolovať hru, avšak Kolín im to začína stále častejšie narúšať, pretože sa dostáva do náznakov príležitostí.
     
    29
    Tempo hry ale nie je to, čo by si fanúšik a hlavne ten nezainteresovaný prial. Sledujeme skôr taktickú bitku, ako zaujímavý futbal.
     
    30
    Polhodina hry za nami, gól sme stále nevideli a je dosť možné, že v prvom polčase ani nebudeme vidieť, pretože dnes sú obrany dobré.
     
    31
    Lopta sa niekoľko minút k šestnástke jedného či druhého tímu poriadne ani nepriblížila. Ten boj o stred poľa pokračuje.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Juja Osako (1. FC Kolín nad Rýnom).
     
    34
    Schalke sa priebežne snaží útočiť, avšak defenzíva Kolína si dáva pozor a zastavuje rodiace sa akcie. Oproti začiatku stretnutia je to dosť veľký rozdiel.
     
    35
    Kolín získal priamy kop z miesta pred šestnástkou Schalke. Rozohrávať bude záložník Jojič.
     
    36
    Center srbského záložníka sa vôbec nepodaril, pretože celú situáciu prečítal brazílsky stopér Naldo.
     
    37
    Schalke 04 dalo gól!
    GUIDO BURGSTALLER bol na konci akcie, ktorú začal prihrávkou do šestnástky na Caligiuriho Max Meyer. Caligiuri sa následne zvrtol, prihral pod seba a útočník domácich mal pred sebou prázdnu bránu.
    37. Guido Burgstaller (SCH) - 1:0
     
    39
    Tvrdá rana spoza šestnástky nebola pre Horna jednoduchým momentom, avšak nemeckého brankárovi sa podarilo loptu vyraziť aspoň na rohový kop. Pálil Oczipka.
     
    40
    Rohový kop síce obranca Naldo dokázal zakončiť, našiel však len rukavice brankára Horna.
     
    41
    Konopljanka vystrelil z hranice pokutového územia tesne nad zemou k bližšej žrdi, lopta priestor brány Horna minula veľmi tesne.
     
    42
    Krajný bek Rausch si nabehol do krídelného priestoru, dlhý pas od spoluhráča Lehmanna nedokázal udržať na hracej ploche.
     
    43
    Francúzsky mladík Harit si pri snahe prejsť do šestnástky pomohol faulom, veľký pozor si totiž na neho dal obranca Horn.
     
    44
    Kolínčania sa dlho držali na útočnej polovici, ale zároveň aj ďaleko od brány Fährmanna. Ich kombinácia neviedla k ničomu a po nepresnosti sa aj skončila.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nadchnúť nemohol, ale každopádne viac z hry mali hráči domáceho Schalke 04, ktorí išli aj do vedenia zásluhou Burgstallera. Posledný Kolín, ak chce získať bod, alebo body, musí zabrať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Jorge Meré, prichádza Yann Aurel Bisseck.
     
    47
    Vlažný vstup predvádzajú obe mužstvá aj na začiatku druhého polčasu. Kolín si ale vybojoval výhodu rohového kopu.
     
    48
    Center z priameho kopu síce nebezpečný nebol, ale ten ďalší už áno, pretože lopta spadla k úplne voľnému Osakovi, ktoré na poslednú chvíľu zablokoval Naldo.
     
    49
    Schalke sa pokúsili po výkope prejsť k plynulej akcii, avšak po krídle to nepôjde, pretože tam Kolínčania priestor prehustili.
     
    50
    Kolín nad Rýnom dal gól!
    Po priamom kope lopta spadla do malého vápna, kde ju obrancovia Schalke nechcene pustili. Najlepšie sa zorientoval SEHROU GUIRASSY a napol sieť.
    50. Sehrou Guirassy (KLN) - 1:1
     
    52
    Pozitívne pre Schalke je, že fanúšikovia po inkasovanom góle ešte viac povzbudzujú, ale horšie sa už pre domácich nesie správa, že ich herný prejav nie je dobrý.
     
    53
    Guirassy faulovaný pred šestnástkou súpera, takže Rausch môže ohroziť bránu Fahramanna priamou strelou.
     
    54
    Krajný obranca Kolína Rausch trafil iba múr, v ktorom zostrelil útočníka Burgstallera. Ten potreboval aj ošetrenie.
     
    55
    Súboj obrancu Horna s Burgstallerom skončil tak, že útočník Schalke bol stiahnutý na zem, ale faul sa podľa hlavného rozhodcu pískať nebude.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Weston McKennie, prichádza Leon Goretzka.
     
    57
    Po faule hostí pred vlastnou šestnástkou neprišiel pred Horna nebezpečný center, nakoľko defenzíva Kolína si rýchlo a bez väčších problémov poradila.
     
    58
    Burgstaller sa snažil tečovať prudkú strelu Konopljanku a aj keď sa mu smer strely zmeniť podarilo, tak lopta zamierila mimo priestor brány.
     
    59
    Rausch si dal pozor na nabiehajúceho protihráča, na krídle celú situáciu bez problémov zvládol. Navyše založil útočnú akciu.
     
    60
    Guirassy sa dostal do šestnástky, vytiahol si z brány brankára Fahrmanna, lenže prišiel až k bránkovej čiare, takže jeho strela asi ani nešla do siete. Aj tak ju ale odvrátil Nastasič.
     
    61
    Harit sa dostal do situácie, kedy bol sám pred brankárom Hornom, avšak francúzsky útočník tam vnikol potom, ako stál v ofsajde.
     
    63
    Caligiuri potiahol loptu po pravej strane, centrom ju poslal na vzdianelejšiu tyč, kde Konopljanka bol o pol sekundy neskôr a nedokázal ju zakončiť do odkrytej časti brány.
     
    65
    Schalke sa snaží pridať ďalší alebo ďalšie presné zásahy, pretože výsledok domáci zaspali úvod druhého polčasu, kedy inkasovali, ale teraz sú opäť aktívnejší.
     
    67
    Caligiuri to znova skúšal sám, tentoraz mu jeho rýchlosť bola na nič, nakoľko si loptu odkopol od nohy až za autovú čiaru.
     
    68
    Caligiuri je aktívny, lenže sám na všetko nestačí a navyše mu chýba aj kus šťastia. V tomto prípade vystrelil z diaľky iba do náruče pozorného Tima Horna.
     
    69
    Jojič v strede poľa zostrelil Goretzku, hra sa však okamžite dostala ďalej a po rozohrávke už znova útočí Schalke 04.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Jevhen Konopljanka, prichádza Breel Embolo.
     
    71
    Domáci hráči získali priamy kop, z ktorého centroval Oczipka, po loptu si prišiel Horn. Nakoniec ju vyboxoval preč z vlastnej šestnástky. Embolo pálil z diaľky, presný nebol.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Miloš Jojić, prichádza Christian Clemens.
     
    72
    Schalke 04 dalo gól!
    AMINE HARIT si nabehol pred malé vápno, kde dostal prihrávku. Okamžite zakončoval a aj keď lopta najskôr neprešla cez jedného z obrancov, tak druhý pokus už v sieti skončil.
    72. Amine Harit (SCH) - 2:1
     
    74
    Kolín je blízko ďalšej prehre, ale na tie je počas tohto ročníka už asi zvyknutý. Aj napriek tomu sa hostia snažia niečo vymyslieť.
     
    75
    Dlhý aut do šestnástky Schalke síce zakončený bol, lenže Guirassy neprestrelil Stambouliho. Trafil ho ale do ruky, takže by sa mala kopať penalta. Hlavný arbiter ju síce neodpísal, no ide sa pozrieť na video a tam to asi uvidí aj on.
     
    77
    Je to tak, hlavný rozhodca tohto zápasu videl na videu ruku obrancu Schalke Stambouliho a dodatočne nariadil pre Kolín pokutový kop!
    77.
     
    78
    Kolín nad Rýnom dal gól!
    SEHROU GUIRASSY pokutový kop premenil a pridáva svoj druhý gól v stretnutí aj napriek tomu, že Fährmann vystihol smer strely.
    78. Sehrou Guirassy (KLN) - 2:2
     
    79
    Schalke ale znova môže strhnúť vedenie na svoju stranu, pretože domáce mužstvo dostáva k dispozícii priamy kop vhodný na center.
     
    80
    Vo veľmi dobrej pozícii hlavičkoval Goretzka, jeho pokus dokázal fantastickým zákrokom zneškodniť brankár Horn.
     
    81
    Z diaľky sa pokúsil o strelu Amine Harit, ktorý aj vážne vyslal loptu od svojej kopačky, lenže medzi tri žrde namieriť nedokázal.
     
    82
    Verme, že záver zápasu nebude zbytočne premotivovaný a nebudeme musieť byť svedkami nejakých incidentov či konfliktov, pretože sa začína pritvrdzovať.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Sehrou Guirassy, prichádza Tim Handwerker.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Matija Nastasić, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    84
    Caligiuri bol na pravej strane znova v permanencii, získal rohový kop. Ten sa ale neskončil strelou Schalke, pretože dobre zasiahla hosťujúca defenzíva.
     
    85
    Caligiuri je v druhom polčase naozaj všade, pretože v tejto situácii pálil z diaľky na osi ihriska. Gólman Horn si s jeho ranou poradil.
     
    86
    Amine Harit sa ocitá na trávniku, Schalke získalo priamy kop, po ktorom príde pred Tima Horna center.
     
    87
    Oczipka svojím pasom našiel len hráčov súpera, avšak Caliguiri ešte prihral na hlavu Nalda, ktorý sklepol loptu pod seba, odkiaľ Burgstaller pálil do prvého hráča pred sebou.
     
    88
    Ďalší pas Oczipku z prakticky rovnakej parkety, ako tomu bolo pred chvíľou. Znova sa ale hostia ubránili a Rausch dostal loptu do bezpečia.
     
    90
    Naldo mohol tretíkrát a asi aj naposledy poslať Schalke do vedenia, pretože si vynikajúce naskočil na skvelý center, ktorý hlavou poslal len tesne vedľa Hornovej brány.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+3
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Juja Osako (1. FC Kolín nad Rýnom).
     
    90+4
    Schalke malo asi poslednú šancu ešte dostať vedenia na svoju stranu, lenže Burgstaller neprestrelil Horna a navyše bol v ofsajde.
     
    90+5
    Obranca Bisseck ostáva ležať na trávniku, kde museli prísť lekári aj nosidlami, pretože obranca Kolínu nepríjemne dopadol na trávnik a navyše sa tvrdo zrazil s vlastným spoluhráčom.
     
    90+6
    Stále sa hrá a nejaký čas ešte asi aj bude, pretože v nadstavenom čase bolo dosť pasáží, kedy hra stála.
     
    90+7
    Schalke získalo aut pri rohovej zastávke, naozaj už pôjde o poslednú šancu. Tá nakoniec nepríde, pretože pas do šestnástky nebol presný.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Len tretí bod dokázal Kolín vybojovať v tejto sezóne Bundesligy a to z pôdy Schalke, kde to čakal málokto. Domáci dvakrát viedli, ale vždy dokázal vyrovnať Guirassy. Ten strelil dva góly a je tak najlepším strelcom tímu. (20:26:41)

    Matej Kubove

    Góly: 37. Burgstaller, 72. Harit – 50. Guirassy, 78. Guirassy

    Karty:   32. Osako (KLN)   90+3. Osako (KLN)


    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Nastasić (83. Schöpf) – D. Caligiuri, McKennie (56. Goretzka), Meyer, Oczipka – Harit, Burgstaller, Konopljanka (70. Embolo).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Kehrer, Goretzka, Schöpf, Embolo, Di Santo.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Meré (46. Bisseck), F. Sörensen, Horn, Rausch – Jojić (72. Clemens), Lehmann, S. Özcan – Osako, Guirassy (83. Handwerker).
    Náhradníci: Kessler – Klünter, Handwerker, Bisseck, Clemens, Nartey, C. Pizarro.