Barcelona – Vigo 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Sociedad 2:1 (kon.) | Sevilla – La Coruña 2:0 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 02.12.2017, 20:45 • San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:38:50)
     
    Real Madrid stratil ďalšie body, pretože na pôde Athleticu Bilbao sa zrodila remíza 0:0. Gól sme teda nevideli, za to červenú kartu pre Sergia Ramosa áno.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bilbao sa ešte snaží niečo urobiť. Raúl García spadol v šestnástke po kontakte s Marcelom, ale nič zaujímavé sa už nestane.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF).
     
    90+2
    Všetko speje k tomu, že tento zápas skončí remízou, pretože hra sa kúskuje a Real Madrid je po červenej karte úplne vykoľajený.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Tlak hostí úplne opadol. Teraz to je Athletic Bilbao, kto sa snaží útočiť a ešte niečo vymyslieť pred bránou súpera.
     
    87
    Real Madrid to bude mať veľmi ťažké. Ak chce dnešný zápas vyhrať, tak musí siahnuť na dno síl.
     
    86
    Sergio Ramos dvakrát zbytočne tvrdo dohral súboje, jeden v prvom a druhý v druhom dejstve, takže po dvoch žltých ide pod sprchy skôr.
    86. Sergio Ramos (REA)
     
    86
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
     
    86
    Cristiano Ronaldo to opäť skúsil hlavou, tentoraz si veľmi dobre nabehol na center Marcela z krídla, ktorý poslal nad priestor troch žrdí.
     
    85
    Cristiano Ronaldo sa natlačil cez Núñeza do hlavičkového zakončenie, z hranice bieleho bodu však trafil iba priestor, kam Kepa Arrizabalaga dočiahol.
     
    84
    Tlak Realu Madrid striedaniami trochu opadol, ale je takmer isté, že "biely balet" sa bude znova pokúšať búšiť na bránu Athleticu Bilbao.
     
    83
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Iñigo Córdoba.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Mateo Kovačić.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Borja Mayoral.
     
    80
    Center na zadnú tyč už videl Benzema, ako usmerňuje do siete, pretože ho parádne hľadal Isco. V poslednej chvíli zasiahol Balenziaga.
     
    79
    Marcelo si našiel odrazenú loptu na hranici pokutového územia súpera. Z prvej sa do nej oprel, jeho prudký pokus z voleja ale smeroval vedľa.
     
    78
    Modrič prihral ideálne proti nohe Casemira, strela Brazílčana z diaľky však problémy tomuto hráčovi nedokázala narobiť.
     
    77
    Najskôr veľmi prudko, aj keď z uhlu vystrelil Marcelo, Kape mal čo robiť a následne si brankár Bilbaa poradil aj s nastrelením, ktoré do siete takmer tečoval Ronaldo.
     
    76
    Po rozohrávke na krátko Toni Kroos centroval len do náručia brankára Kepu Arrizabalagu.
     
    75
    Veľmi dobrý center vypustil zo svojej kopačky Dani Carvajal, tento jeho pas však nenašiel adresáta v bielom drese. Nasleduje rohový kop.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    72
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Óscar de Marcos, prichádza Iñigo Lekue.
    72. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    72
    Cristiano Ronaldo dostal oblúčik na hranicu šestnástky od Isca. Portugalčan sa rýchlo otočil a ľavačkou z voleja trafil žrď domácej brány!
     
    71
    Cristiano Ronaldo naviezol loptu pred šestnástku, zakončiť ale nedokázal. Real Madrid ešte ostal na lopte, Marcelov center zastavil Kepa.
     
    70
    Sergio Ramos dnes hrá s ochrannou maskou tváre, ale pri rozbehu na center z rohového kopu si ju stiahol z tváre dole. Zakončovať však nemohol, lopta na neho nesmerovala.
     
    69
    Dnešné stretnutie sleduje 44 844 divákov.
     
    68
    Luka Modrič dobehol na krídlo, kde sa pokúsil pomôcť Carvajalovi. Bol to Chorvát, kto centroval, avšak záložníkovi tento pas vôbec nevyšiel.
     
    66
    V Bilbau začalo už aj pršať, tak uvidíme, ako sa mužstvá popasujú s takýmito podmienkami na hracej ploche.
     
    65
    Óscar de Marcos potrebuje ošetrenie, nakoľko sa zrazil s vlastným spoluhráčom Núñezom. Bilbao loptu športovo vráti Realu Madrid.
     
    64
    Po faule na Casemira Real rýchlo rozohral do šestnástky na Ronalda, ten prihral Iscovi, lenže jeho pokus zablokoval obetavý Rico, ktorý možno mal ruku, ale penalta sa nepískala.
     
    63
    Benzema s Ronaldom svojimi pohybmi a zmenami miest defenzívu súpera nezmiatli, Bilbao sa bez problémov ubránilo.
     
    62
    Marcelov pas odvrátil Rico, ďalší center prišiel od Carvajala, ale Ronaldo sa k hlavičke nedostal. Prvý bol pri lopte obranca Etxeita.
     
    61
    Ronaldo poslal krásnu kolmicu do šestnástky, tú prebral Isco a posunul loptu do lepšej pozície pre Benzemu, no francúzsky útočník bol rýchlo dostúpený súpermi.
     
    60
    Hodina hry za nami, na gól však stále čakáme. Nepríde ani teraz, nakoľko Cristiano Ronaldo s loptou ďaleko zájsť nedokázal.
     
    59
    Bilbao sa teraz vymanilo z takého platonického tlaku súpera, nakoľko Real Madrid sa do šancí napriek držaniu lopty nedostával.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Xabier Etxeita (Athletic Club Bilbao).
     
    57
    Xabier Etxeita zakončil hlavou center z rohového kopu, presný však obranca Bilbaa nebol. Lopta išla vedľa brány.
     
    56
    Susaeta sa ocitol vo výbornej pozícii na hranici malého vápna, kde dostal loptu a okamžite chcel Navasa prehodiť. Kostaričan perfektne zasiahol.
     
    55
    Center do pokutového územia Athleticu síce Kepa Arrizabalaga nezískal, bolo to však kvôli faulu Carvajala na gólmana Bilbaa.
     
    54
    Obliehanie šestnástky Bilbaa pokračuje, avšak domáci hráči predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru.
     
    53
    Toni Kroos druhýkrát v tomto stretnutí vystrelil ľavačkou, aktuálny pokus sa však medzi tri žrde nedostal, nakoľko bol zablokovaný.
     
    52
    Isco posunul loptu na Marcela, ktorý ju ešte chcel prihrávať ďalej, ale tento úmysel veľmi dobre prečítal španielsky záložník domáceho tímu Rico.
     
    51
    Real Madrid drží loptu v strede poľa, kde si ju posúva medzi svojimi hráčmi, ale smerom dopredu mu to nejde podľa predstáv.
     
    50
    Cristiano Ronaldo si vedľa pokutového územia Bilbaa pomohol faulom, v akcii preto pokračoval nemohol. Znova sa k lopte dostane Kepa.
     
    49
    Carvajal si s Iscom na krídel nerozumel, lopta preto mladým Španielom ušla až za bránkovú čiaru. Rozohrávať môže Kepa Arrizabalaga.
     
    48
    Aritz Aduriz vyslal veľmi dobrú strelu na bránu Keylora Navasa, ale kostarický brankár si dokázal poradiť a nebezpečný pokus zlikvidoval.
     
    46
    Ani jeden z trénerov cez polčas nestriedal. K jedinej zmene ale prišlo ešte v prvom polčase, pretože z hry nútene odstúpil Itturaspe, ktorého nahradil San José.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme nevideli ani jeden gól, ale za to veľa emócií na oboch stranách barikády. Najväčšiu šancu stretnutia mal na úvod Karim Benzema, ktorý trafil tyč.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Kroos rozohral po zemi, Modrič to však na strelu nemal, takže posunul do krídla, kde bol Benzema. Ten našiel Varaneho, jeho hlavička bola zablokovaná na roh. Po rozohrávke prišiel ďalší dobrý, avšak aj ofsajd.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    45
    Marcelo faulovaný vedľa pokutového územia Athleticu Bilbao, Real Madrid má teda príležitosť na priamy kop. Centrovať bude Kroos.
     
    44
    Real Madrid v ďalšej akcii nepochodil, po zlej prihrávke prišla strata. Bilbao začína kombináciu od vlastnej šestnástky.
     
    43
    Polčas sa chýli ku koncu a zápas to začína byť ako keby horšie pozerateľný, než tomu bolo doposiaľ. Nič na tom individuálnou akciou nezmenil ani Ronaldo.
     
    41
    Williams sa okolo Ramosa nedostal a tento obranca si pomohol v rámci pravidiel aj napriek tomu, že hráčovi Bilbaa sa to nepáči. Lahoz, rozhodca zápasu, mal iný názor.
     
    40
    Päť minút do konca úvodného dejstva a my sme stále nevideli gól, ktorý by z jednej alebo druhej strany zápasu pomohol.
     
    39
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ander Iturraspe, prichádza Mikel San José.
    38. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    38
    Athletic Bilbao bude musieť nútene striedať, pretože na ihrisku sú lekári kvôli tomu, že jeden z hráčov Bilbaa, konkrétne Itturaspe, má zdravotné problémy svalového typu.
     
    36
    Teraz to už ale vyzeralo lepšie, nakoľko Cristiano Ronaldo obdržal pas od Marcela na hranicu päťky, kde si zasekol Balenziaga, ale nenamieril do brány.
     
    35
    Real Madrid sa usadil na polovici súpera, lenže až do šestnástky sa jeho hráči cez pozornú defenzívu dostať nevedia.
     
    34
    Marcelo bol v strede poľa asi faulovaný, ale Real Madrid mal loptu aj naďalej vo svojej moci, takže hra sa neprerušovala.
     
    33
    Luka Modrič faulovaný na vlastnej polovici. Real okamžite prešiel dopredu, center Marcela po prihrávke Ronalda na prvej žrdi zastavil Etxeita.
     
    32
    Center Kroosa defenzíva Bilbaa odvrátila do bezpečia, vzápätí strieľal pravačkou z diaľky Marcelo. Namieril vysoko nad.
    31. Toni Kroos (REA)
     
    31
    Karim Benzema sa chcel natlačiť do pokutového územia, avšak loptu mu na rohový kop vypichol Markel Susaeta.
     
    30
    Dani Carvajal udržal loptu v poslednej chvíli na hracej ploche. Poslal ju okamžite smer šestnástky, kde sa odrazila ku Kroosovi. Nemcov pokus ľavačkou z prvej išiel tesne vedľa.
     
    29
    Oscar de Marcos si prišiel pre faul, niekoľko metrov do šestnástky Realu Madrid ho fauloval Casemiro. Susaeta centrom našiel na malom vápne Raúla Garcíu, ktorý zakončil tesne vedľa Navasovej brány. Navyše, loptu len o centimetre minul Aduriz. To by bol prakticky istý gól.
    28. Iñaki Williams (ATB)
     
    28
    Dobrá pozícia pre Iňakiho Williamsa neskončila gólom. Tento útočník bol síce dosť z uhlu, ale vystrelil prudko smerom na vzdialenejšiu tyč. Lopta aj za pomoci teču Navasa ide mimo.
     
    27
    Aritz Aduriz bol adresátom dlhej prihrávky, ktorú mu zobral spred nosa Marcelo. Španielsky útočník svojho súpera navyše fauloval.
     
    26
    Karim Benzema dostal loptu, o ktorú aj rýchlo prišiel, pretože mal na sebe nalepených hráčov súpera prakticky okamžite. Bilbao prešlo dopredu, kde kombinuje.
     
    25
    Isco si takmer prebral loptu na krídle, kde ho hľadal jeho spoluhráč Kroos, v poslednej chvíli pred týmto Španielom dobre zasiahol obranca Balenziaga.
     
    24
    Raúl García bol na konci akcie, po ktorej sa hra prerušuje, pretože tento baskický záložník si pomohol rukou v súboji so Sergiom Ramosom.
     
    23
    Stále sa hrá vo vysokom tempe. Oba tímy si uvedomujú, že im ide o veľa.
     
    22
    Susaeta sa neodhodlal k strele, Mikel Rico z hranice šestnástkového oblúka už ale áno. Tento pokus bol tečovaný a skončil u Keylora Navasa.
     
    21
    Real Madrid veľmi pekne vykombinoval situáciu pred šestnástkou až k tomu, že Toni Kroos vyslal zaujímavú strelu spoza veľkého vápna. Kepa však nemal veľa práce.
     
    20
    Isco hľadal v šestnástke súpera Benzemu, čo sa mu aj podarilo, no Francúza ubránil Etxeita a Ronaldo sa k odrazenej lopte nestihol dostať ako prvý.
     
    19
    Center de Marcosa zastavil Ramos, avšak našiel Susaetu, ktorý sa dostal k dvom strelám. Prvá bola zrazená, druhú na malom vápne vedľa Navasovej svätyne tečoval Williams.
     
    18
    Marcelo neodchádza z ihriska, ani nepotreboval ošetrenie. Pokračuje v zápase, takže to asi len vyzeralo tak zle a nakoniec je zadák Realu v poriadku.
     
    17
    Marcelo vystihol prihrávku Rica v strede poľa, čím uvoľnil Ronalda, ktorý sa dostal do zakončenia spoza veľkého vápna, avšak trafil Kepu. Čo je ešte horšie, tak to, že obranca Marcelo sám od seba spadol na zem a vyzerá to na problémy so svalom.
     
    16
    Sergio Ramos si dal pozor na prenikajúceho súpera, ktorého bez problémov zastavil. Bilbao sa však k lopte dostalo naspäť dosť rýchlo.
    14. Aritz Aduriz (ATB)
     
    14
    Cristiano Ronaldo sa postavil k lopte vedľa šestnástky súpera, lenže jeho prudká strela z priameho kopu asi o meter minula vzdialenejšiu tyč Kepovej brány.
     
    12
    Po faule Sergia Ramosa na Raúla Garcíu dostalo Bilbao k dispozícii priamy kop, no po centri bola lopta zakončená mimo priestor troch Navasových žrdí.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
     
    10
    Karim Benzema hľadal na zadnej žrdi Cristiana Ronalda, ku ktorému lopta takmer prešla, avšak včas ju hlavou dostal preč Balenziaga.
     
    9
    Iňaki Williams si nabehol na kolmicu medzi dvoch obrancov Realu Madrid, avšak prihrávka bola na neho veľmi dlhá a mladý útočník ju neskrotil.
    8. Karim Benzema (REA)
     
    8
    Isco našiel centrom pred malé vápno Karima Benzemu, ktorý si loptu spracoval na hruď a okamžite vystrelil, lenže tento pokus zastavil tyč!
     
    7
    Real Madrid sa postupne dostal s loptou na kopačkách až pred šestnástku protivníka, lenže tam o ňu aj rýchlo a bez problémov prišiel.
     
    6
    Iturraspe faulovaný v strede ihriska, takže Bilbao prešlo dopredu, avšak po dobrom centri sa Raúl García nedostal do zakončenia, navyše fauloval on sám.
     
    5
    Aritz Aduriz sa porúčal k zemi po jemnom kontakte v pokutovom území Realu, penalta si ani niekoľko hráčov Bilbaa vypýtať nedokázalo.
     
    4
    Balenziaga si dal pozor na Danyho Carvajala, ktorý sa dostal k odrazenej lopte. Po dobrej práci krajného beka Bilbaa rozohráva Kepa.
     
    3
    Bilbao sa ubránilo, avšak loptu hráči domácich dostali opäť len na kopačky hráčov Realu Madrid. Hostia okamžite smerujú späť, Carvajalov pas na Ronalda neprešiel.
     
    2
    Isco na krídle zakombinoval s Benzemom, avšak center Francúza až na Ronalda, ktorý by mohol zakončovať, nepustil obranca Balenziaga.
     
    1
    Real Madrid od začiatku útočí, lenže center Marcela na Ronalda ani Benzemu nedokázal prejsť. Obrana Bilbaa pokus Brazílčana odvrátila.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Etxeita, Núñez, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – I. Williams, Raúl García, Susaeta – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, San José, Lekue, Merino, Aketxe, I. Córdoba.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Mayoral, Kovačić, D. Ceballos..
     
    Athletic Club Bilbao

    Baskičania to síce miestami na Real Madrid vedia, ale momentálne sa nenachádzajú v optimálnej forme, nakoľko nevyhrali už päť ligových zápasov po sebe. Po troch prehrách prišli aspoň dve remízy. Celkovo ale Bilbao v tejto sezóne La Ligy vyhralo len trikrát, takže sa nachádza na nelichotivom šestnástom mieste so ziskom trinástich bodov. V lige sa najčastejšie presadzuje Aritz Aduriz, 5.

    O niečo pozitívnejšie to ale je v Európskej lige, kde má Bilbao nakročené k postupu zo skupiny. Momentálne sa s ôsmimi bodmi nachádza na druhom mieste.O dva body má viac Östersunds FK, o ďalšie dva menej za Zarja Luhansk a práve tento ukrajinský tím bude posledným súperom Athletica. Na postup preto Baskičanom stačí aj remíza.

    Real Madrid CF

    "Kráľovský veľkoklub" sa po nelichotivom začiatku sezóny postupne šplhá tabuľou späť nahor. Aktuálne je štvrtý so ziskom 27 bodov za osem výhier, tri remízy a dve prehry s aktívnym skóre 25:11. Na vedúcu Barcelonu ale Real stále stráca osem bodov.

    Z posledných troch zápasov La Ligy získali zverenci Zinedinea Zidaneho sedem bodov za víťazstvá nad Las Palmas a Málagou i remízu v mestskom derby proti Atléticu. Posledná prehra prišla koncom októbra, dosť prekvapivo na pôde nováčika z Girony.

    Real Madrid CF má zároveň istý postup zo skupiny Ligy majstrov, kde sa nachádza o tri body za Tottenhamom na druhom mieste. V poslednom kole rozbil na Cypre APOEL Nikózia 6:0.

    Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je jedenásťgólový Cristiano Ronaldo.

    "Biely balet" sa dostal ďalej aj čo sa týka Copa del Rey, kde v štvrtom kole bez problémov vyradil Fuenlabradu.

    Pre Real je však zápas s Bilbaom na nejakú dobu posledný v La Lige, pretože po dueli s BVB, 6.12., cestuje do Spojených Arabských Emirátov, kde sa ak víťaz Ligy majstrov predstaví na MS klubov 2017, ktoré minulý rok vyhral.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   45. de Marcos (ATB), 57. Etxeita (ATB) – 11. Ramos (REA), 73. Casemiro (REA), 90+1. Carvajal (REA), 90+3. Ronaldo (REA)   86. Ramos (REA)


    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos (72. Lekue), Etxeita, Núñez, Balenziaga – Iturraspe (39. San José), M. Rico – I. Williams (83. I. Córdoba), Raúl García, Susaeta – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, San José, Lekue, Merino, Aketxe, I. Córdoba.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema (82. Mayoral), Isco (82. Kovačić), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Mayoral, Kovačić, D. Ceballos.

    Diváci: 44 844