Chelsea – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Liverpool 1:5 (kon.) | Everton – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Burnley 1:0 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Tottenham 1:1 (kon.)
West Bromwich – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:3 (0:2)
Manchester United
Sobota 02.12.2017, 18:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Marcus Rashford.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Alexis Sánchez (Arsenal FC).
    Žltú kartu dostáva Ander Herrera (Manchester United).
     
    88
    Welbeck padá v šestnástke po kontaktne s Darmianom. Talian trafil Welbecka, penalta sa ale nepíska!
     
    87
    Po odkope Matića sa v súboji ocitli Koscielny a Lukaku. Druhý menovaný sa dostával cez obrancu Arsenalu, bol pred ním, Koscielny si ale pomáha faulom. Lukaku už mohol ísť sám na bránu, karta mohla mať aj inú farbu než žltú.
     
    83
    Danny Welbeck vyzvŕtal Matića. Srb zblokoval strelu striedajúceho hráča, de Gea v poslednom momente vyráža tečovanú koncovku na rohový kop.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Olivier Giroud.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Matteo Darmian.
    74. Paul Pogba (MAN)
     
    74
    Paul Pogba sa porúča predčasne pod sprchy! Francúz prišliapol Bellerínovi zadnú časť nohy. Tu je zbytočné aj debatovať o správnosti trestu.
     
    72
    Héctor Bellerín šiel do súboja s Youngom až príliš neskoro. Young preletel cez Španiela ako v nejakom hokejovom zápase. Prvá karta pre domáceho futbalistu.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Danny Welbeck.
     
    67
    Menej útoku, viac obrany. Z ihriska odchádza Anthony Martial, nahrádza ho Ander Herrera.
     
    65
    Alexis Sánchez vypálil spoza šestnástky, de Gea aj s problémami vyráža za postrannú čiaru.
    63. Jesse Lingard (MAN) - 1:3
     
    63
    Manchester United dal gól!
    Teraz to už hosťom vyšlo. Lukaku priklepol loptu Lingardovi. Ten ju vyviezol na polovicu súpera, pred pokutovým územím ju prihral na Pogbu. Pogba tiesnený Koscielnym aj Monrealom, no fenomenálny Francúz sa s tým popasoval a našiel voľného spoluhráča. JESSE LINGARD dorazil loptu do prázdnej brány, Čech čakal na prednej tyči.
     
    58
    Rojo nepríjemne prišliapol nohu Sáncheza, vidíme prvú kartu stretnutia. Po nej budú The Gunners zahrávať priamy kop.
    56.
     
    56
    David de Gea opäť zneškodnil tutovku Lacazetta a aj dorážku Sáncheza z dobrých štyroch metrov! Neskutočné. Ak by nebol v bráne hostí de Gea, pravdepodobne by to už bolo 5:2.
     
    53
    Na druhej strane Alex Iwobi s tvrdou ranou spoza šestnástky, de Gea iba vyráža pred seba. Matić svojím odkopom triafa Lacazetta, bude sa kopať od brány United.
    52.
     
    52
    Jesse Lingard si počkal na hranici ofsajdu, naznačil strelu, posadil si Čecha, no ten stihol zasiahnuť. Lopta sa odrazila od tyče späť do hry, Martial z dorážky triafa iba Monreala!
    49. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:2
     
    49
    Arsenal FC dal gól! Vychádza to až teraz! Alexis Sánchez sa vymotal z obkľúčenia protihráčov, vyslal geniálny center vzduchom na Ramseyho. Ten zostal sám voči de Geovi, no ešte vrátil loptu na spoluhráa. ALEXANDRE LACAZETTE sa mohol spýtať de Geu kam to chce. Aj sa tak stalo, Lacazette znižuje na 1:2!
    45+2.
     
    45+2
    De Gea iba potvrdil svoju extratriedu! Lukaku prehral súboj so Xhakom, padal na zem a loptu nešťastne trafil takým spôsobom, až sa odrazila smerom do brány. Španiel vyčaroval parádny zákrok, loptu vyrazil na bránkovej čiare. Následný chaos nevyužil ani Laurent Koscielny.
     
    44
    Héctor Bellerín vypálil spoza veľkého vápna, čím donútil de Geu k zákroku. Spätný center Sáncheza našiel už iba pripraveného Roja.
     
    42
    Neskutočné, čo zahadzuje Arsenal. Matić a ani Victor Lindelöf prízemný center neupratali, Aaron Ramsey z možno desiatich metrov triafa iba protihráča. Ďalší roh.
    32.
     
    32
    Arsenal zahodil aj nemožné! Po chybe Roja sa k lopte dostal Lacazette, ten si položil na zem de Geu, nakoniec aj vystrelil. Brankár United vyrazil loptu, tá sa od brvna odrazila späť do hry, aby sa k nej nakoniec dostal Granit Xhaka. Záložník The Gunners technickým zakončením poslal loptu ani nie pol metra vedľa brány!
     
    29
    Marcos Rojo to má ťažké. Stopér Manchestru fauluje na hranici pokutového územia Sáncheza, bude z toho nepríjemný priamy kop.
     
    21
    David de Gea sa rozčuľuje na svojich obrancov, ktorí nechali voľných protihráčov. Najhoršie na tom bol Rojo, Argentínčan si pomáhal rukami v súboji s Lacazettom, Francúz možno z troch metrov posiela v ťažkej pozície loptu iba mimo tyče!
     
    20
    Prišiel rýchly brejk, po ktorom mohlo byť znížené. Rýchla akcia, na ktorej konci bol nešikovný zákrok Smallinga. Šťastena stála na strane Manchestru, Alex Iwobi nedokázal doklepnúť loptu do siete – roh.
     
    15
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Shkodran Mustafi, prichádza Alex Iwobi.
    11. Jesse Lingard (MAN) - 0:2
     
    11
    Manchester United dal gól!
    Ďalšia chyba domáceho obrancu, konkrétne Mustafiho. Toho napádal JESSE LINGARD, ktorý mu aj vypichol loptu a tá pristála na kopačke Lukakua. Lukaku loptu potiahol, prihral na Martiala. Francúzsky mladík sa obtočil na minimálnom priestore, loptu vrátil na rozbehnutého Lingarda, ktorý aj s pomocou žrde zvyšuje na 2:0!
    4. Antonio Valencia (MAN) - 0:1
     
    4
    Manchester United dal gól!
    Skvelý vstup do zápasu zaobstaral ANTONIO VALENCIA aj vďaka chybe pri rozohrávke Arsenalu. Ekvádorčan prihral Pogbovi, ten na seba nadviazal naraz až štyroch protihráčov. Prišiel spätný pas na Valenciu a ten už mal dosť času na to, aby prekonal Petra Čecha prízemnou strelou!

    Viktor Kalinács

    Góly: 49. A. Lacazette – 4. A. Valencia, 11. Lingard, 63. Lingard

    Karty:   72. Bellerín (ARS), 87. Koscielny (ARS), 89. Alexis Sánchez (ARS) – 58. Rojo (MAN), 89. A. Herrera (MAN)   74. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 15:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi (15. Iwobi), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka (70. Welbeck), Kolašinac (77. Giroud) – Özil, Alexis Sánchez – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Wilshere, Iwobi, Welbeck, Giroud.

    Manchester United: de Gea – Lindelöf, Smalling, Rojo – A. Valencia (C), P. Pogba, N. Matić, Young (90+3. Rashford) – Lingard (76. Darmian), Martial (67. A. Herrera) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Blind, Darmian, A. Herrera, Mata, McTominay, Rashford.

    Rozhodca: Marriner – Beck, Ledger