Hamburger – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
3:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 26.11.2017, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Tentokrát sa spoločne pozrieme do prístavného mesta Hamburg, kde si domáci futbalisti zmerajú sily s nevyspytateľným Hoffenheimom.

    HAMBURGER SV

    Slávne hodiny v hamburskej Imtech Arene tykajú už viac než 54 rokov, no futbalistom zo severu Nemecka opäť reálne hrozí, že budú musieť bojovať o bundesligovú záchranu. Po dvanástich kolách sú na barážovom 16. mieste so ziskom chudobných desiatich bodov. Hamburg prehral už osem zápasov, čo je druhý najvyšší počet zo všetkých mužstiev. Od začiatku septembra bodoval len dvakrát, keď remizoval s Brémami 0:0 a pred troma týždňami zdolal Stuttgart 3:1. Zverenci trénera Marcusa Gisdola sa trápia najmä v ofenzíve. Až v siedmich stretnutiach neskórovali a jediným viacgólovým strelcom je teenager Jann-Fiete Arp. Ten zažiaril na nedávnych MS hráčov do 17 rokov, keď piatimi gólmi vystrieľal Nemecku postup do štvrťfinále turnaja. Jedným z tromfov domáceho tímu môže byť Aaron Hunt, ktorý posledný vzájomný zápas s Hoffenheimom rozhodol dvoma presnými zásahmi. Domácim dnes nepomôže zranené trio Walace, André Hahn a Albin Ekdal.

    HOFFENHEIM

    Futbalisti Hoffenheimu sú na priebežnom siedmom mieste, pričom nazbierali dvojnásobne viac bodov než Hamburg. Ani oni však nemajú práve najlepšiu formu. Po prehre s Brémami vypadli z domáceho pohára, v Bundeslige vyhrali z ostatných šiestich duelov len raz a navyše vo štvrtok definitívne prišli o možnosť postúpiť do vyraďovacích bojov Európskej ligy UEFA. Na pôde portugalskej Bragy prehrali 1:3, hoci mali územnú i streleckú prevahu. Aj dnes im bude chýbať Sandro Wagner, ktorý na Pyrenejský polostrov necestoval kvôli žalúdočným problémom. K dispozícii by však mal byť aspoň český obranca Pavel Kadeřábek. V zápasoch Hoffenheimu vonku padajú v priemere takmer štyri góly na zápas, a tak aj dnešný duel sľubuje zaujímavé futbalové divadlo. Najlepším strelcom hostí je Mark Uth, no nebezpečenstvo hrozí aj z kopačky Andreja Kramariča či Sergea Gnabryho.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – Hunt, G. Jung, Sakaj, Kostić – Wood, Arp.
    Náhradníci: Pollersbeck – van Drongelen, Walace, Janjicic, Waldschmidt, Schipplock, Ito.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt, Akpoguma – Zuber, Demirbay, Grillitsch, N. Schulz – Uth, Wagner, Gnabry.
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Kadeřábek, Amiri, Kramarić, Szalai, Geiger.

    Rozhodca: Bastian Dankert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného duelu mali domáci futbalisti. V základnej zostave Hoffenheimu napokon figuruje aj Sandro Wagner, ktorý kvôli zdravotným problémom vynechal štvrtkový zápas v Brage.
     
    2
    Už v druhej minúte zápasu sme mohli vidieť úvodný gól zápasu. Domáci futbalisti prepadli v strede ihriska, z pravej strany Steven Zuber posielal prihrávku do šestnástky na voľného Sergea Gnabryho, no pred ním skvele zasiahol obranca Mërgim Mavraj.
     
    3
    Od začiatku zápasu sledujeme hru z jednej strany na druhú. Obe mužstvá totiž potrebujú víťazstvo ako soľ. Stretnutiu nechýba potrebné nasadenie či dôraz v osobných súbojoch.
     
    4
    Domáci futbalisti to skúšali cez pravú stranu, kde operuje Bobby Wood. Tomu sa aj podarilo poslať center do hosťujúcej šestnástky, no loptu následne poslal do bezpečia kapitán Kevin Vogt.
     
    5
    Prvýkrát sme v akcii videli aj mladého Janna-Fieteho Arpa, ktorý zažiaril na októbrových MS hráčov do 17 rokov. Tentokrát si pomohol rukami, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    6
    Hamburger SV dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú veľmi rýchlo do tesného vedenia. Filip Kostić pekne posunul loptu na Douglasa Santosa, ktorý vbehol do šestnástky. Následne poslal strieľanú prihrávku pred bránu, ktorú usmernil do vlastnej siete KEVIN AKPOGUMA.
    6. Kevin Akpoguma (HOF) - 1:0
     
    7
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu, približne z hranice 25 metrov. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Florian Grillitsch a loptu si už svedomito pripravuje Aaron Hunt.
     
    8
    Aaron Hunt to skúsil priamou strelou na bránu súpera. Ľavačkou však loptu až príliš nadvihol, a tak bude nasledovať len odkop od brány skúseného Olivera Baumanna.
     
    9
    Po obrannom zákroku Floriana Grillitscha mali domáci výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany opäť zahral Aaron Hunt, no v pokutovom území našiel len pripraveného Kevina Vogta.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka patrí domácim futbalistom. Zverenci Markusa Gisdola budú mať výhodu ďalšieho priameho kopu, keďže proti pravidlám si pomohol zatiaľ smoliar zápasu Kevin Akpoguma.
     
    11
    A ďalší faul v podaní hostí. Tentokrát to prehnal so svojim dôrazom Serge Gnabry, keď poslal na trávnik Dennisa Diekmeiera. Ten reagoval trošku impulzívne, a tak ho hlavný rozhodca musel upokojiť.
     
    12
    Snáď druhýkrát sa pred pokutové územie domácich dostali aj hráči Hoffenheimu. Nico Schulz hľadal na hranici šestnástky najlepšieho strelca Marka Utha, no lopta k nemu neprešla.
     
    13
    Teraz sme videli pekný súboj dvoch hráčov s číslom 17. Napokon z neho vyšiel víťazne domáci Filip Kostić, ktorý nastrelil loptu do Stevena Zubera, čím vybojoval rohový kop.
     
    14
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti presadiť nedokázali. Aaron Hunt posielal loptu na zadnú žrď, no tá napokon preletela celým pokutovým územím.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu dnešného duelu. Hamburg pokračuje vo svojom dobrom výkone, no tentokrát jeho aktivitu zastavuje ofsajdový verdikt. Za obrannou líniou bol zrejme Bobby Wood.
     
    16
    Teraz sa hra odvíja prevažne v strede ihriska. Územnú prevahu si naďalej udržujú domáci futbalisti, ktorí po vlastnom góle Kevina Akpogumu vedú v Imtech Arene najtesnejším rozdielom.
     
    17
    Opäť sme videli chlapský súboj medzi Stevenom Zuberom a Filipom Kostićom. Tentokrát z neho vyšiel víťazne hráč v modrom drese, keďže srbský reprezentant fauloval.
     
    18
    Steven Zuber patrí k najaktívnejším hráčom hostí. Aj teraz sa dostal k peknému pasu do priestoru pravého krídla, presadil sa cez Douglasa Santosa, ale napokon bol pri lopte ako prvý brankár Christian Mathenia.
     
    19
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu i keď je to trošku z uhlu. Dobrú prácu odviedol krajný obranca Dennis Diekmeier, ktorého zastavil len za cenu faulu Nico Schulz.
     
    20
    Exekútorom priameho kopu bol Aaron Hunt. Domáci záložník opäť prevetral svoju ľavačku, no ani v tomto prípade nedokázal namieriť medzi tri žrde brány Olivera Baumanna.
     
    21
    Po dobrej práci Filipa Kostića mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Aaron Hunt poslal kvalitný center do šestnástky, ale Kyriakos Papadopoulos sa napokon k hlavičke nedostal.
     
    22
    Hlavný rozhodca teraz musel krotiť vášne. Po vzájomnom súboji si skočili do vlasov Sandro Wagner a Mërgim Mavraj. Napokon to Bastian Dankert vyriešil len slovným dohovorom.
     
    23
    Domáci futbalisti teraz trošku prepadli v strede ihriska. Využiť sa to snažil Nico Schulz, ale jeho strieľaný center z ľavej strany odvrátil na rohový kop obranca Kyriakos Papadopoulos.
     
    24
    Hostia zahrávali v krátkom časovom úseku dva rohové kopy, ale ani po jednom sa nedostali do zakončenia. Christian Mathenia je stále bez zásahu a teraz bude odkopávať od svojej brány.
     
    26
    Hamburg zahrával ďalší rohový kop, tentokrát z pravej strany. Aaron Hunt poslal ďalší dobrý center do šestnástky a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do zakončenia Kyriakos Papadopoulos alebo Filip Kostić.
     
    27
    Hoffenheim pokračuje vo svojom nevýraznom výkone. Aj teraz príde o držanie lopty, pretože Kevin Akpoguma si pomohol nedovolene v súboji s domácim kapitánom Gotukuom Sakaiom.
     
    28
    Douglas Santos sa nedostal s loptou do pokutového územia súpera. Následne sa snažil založiť rýchly brejk Serge Gnabry, no ešte na vlastnej polovici ihriska bol zastavený taktickým faulom.
     
    29
    Hlavný rozhodca Bastian Dankert prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po súboji s mladým 17-ročným útočníkom Jannom-Fieteom Arpom si ju vyslúžil hosťujúci kapitán Kevin Vogt.
     
    30
    Po predošlom faule Kevina Vogta mali domáci výhodu priameho kopu. Ten prekvapujúco zahral Kyriakos Papadopoulos, no strela gréckeho obrancu mierila vedľa brány Olivera Baumanna.
     
    31
    Úvodnú polhodinu zápasu máme za sebou. Domáci futbalisti sa síce dostali do vedenia po vlastnom góle súpera, no musíme konštatovať, že ich náskok je absolútne zaslúžený.
     
    32
    Dennis Diekmeier dokázal odcentrovať z pravej strany, ale našiel len pripraveného Kevina Vogta. Akcia domácich následne pokračovala ďalej až pokiaľ ju neukončil ofsajd Janna-Fieteho Arpa.
     
    33
    Kyriakos Papadopoulos hrá dnes veľmi tvrdo. V predošlom súboji sa o tom presvedčil aj Sandro Wagner, ktorý sa doposiaľ nedostal ani k jednému streleckému pokusu.
     
    34
    Dennis Diekmeier sa často snaží podporovať útok domáceho tímu. Tentokrát však pochválime ľavú stranu Hoffenheimu, ktorá ho ani v jednom prípade nepustila do nejakého úniku.
     
    35
    Japonský záložník Gotoku Sakai sa teraz snažil šikovným oblúčikom poslať do šance Bobbyho Wooda. Ten si v súperovej šestnástke loptu dokázal spracovať, no tesne po tom sa píska ofsajd.
     
    36
    Serge Gnabry sa dnes trápi. Ani teraz nedokázal nič vymyslieť, pretože postranný rozhodca signalizoval jeho nedovolený zákrok v súboji s krajným obrancom Douglasom Santosom.
     
    38
    Hostia po dlhšom čase predviedli niečo zo svojho futbalového umenia. Nico Schulz dostal peknú prihrávku do priestoru ľavého krídla, okamžite hľadal Sandra Wagnera, no pred ním dobre zasiahol brankár Christian Mathenia.
     
    39
    Hostia zbytočne stratili loptu na vlastnej polovici ihriska. Potrestať sa to snažil Filip Kostić, spoza šestnástky ľavačkou vystrelil, no pozorný Oliver Baumann jeho pokus vyrazil na rohový kop.
    39. Filip Kostić (HAM)
     
    40
    Aaron Hunt poslal loptu opäť na zadnú žrď, ale vo vzdušnom priestore zatiaľ majú prevahu hráči v modrých dresoch. Ani teraz nemali väčšie problémy s ubránením tejto štandardnej situácie.
     
    41
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Zaslúžil sa o to Kerem Demirbay, ktorý potiahol útočnú akciu a nechal sa zozadu faulovať Bobbym Woodom.
     
    42
    Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný hráč. Kerem Demirbay ale ľavačkou trafil len múr, od ktorého sa lopta odrazila mimo hracej plochy. Hoffenheim tak bude zahrávať roh.
     
    43
    Po rohovom kope hostia zakončiť nedokázali. Až o pár sekúnd neskôr sa to poradilo Markovi Uthovi, no jeho strela z hranice šestnástky mierila vedľa pravej žrde domácej brány.
     
    44
    Veľká škoda pre hostí. Steven Zuber dostal vynikajúcu prihrávku za obranu, mal dostatok času na zahranie kvalitného centru, no svoju rolu absolútne nezvládol. Sandro Wagner sa právom na neho hnevá.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa naplnil. Hralo sa pomerne plynulo, bez väčších prerušení, no napriek tomu hlavný rozhodca Bastian Dankert pridáva obligátnych 60 sekúnd.
     
    45+1
    Hoffenheim v závere prvého polčasu zlepšil herný prejav. Teraz sa po peknej kombinácii dostal k centru Nico Schulz, ale po obrannom zákroku Mërgima Mavraja bude nasledovať ešte jeden roh.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Väčšina divákov v hamburskej Imtech Arene môže byť s úvodným dejstvom spokojná. Domáci futbalisti po ňom vedú najtesnejším rozdielom, keďže už v šiestej minúte si strelil vlastný gól Kevin Akpoguma. Hamburg bol aktívnejší a za zmienku stojí ešte spomenúť peknú strelu Filipa Kostića. Hoffenheim bol naopak veľmi nevýrazný a možno sa na jeho výkone prejavuje aj únava z náročného štvrtkového zápasu s portugalskou Bragou. Druhý polčas sa začne krátko po 16:30 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hoffenheim začal druhý polčas veľmi dobrou šancou na brejk. Prihrávka na Stevena Zubera ale nebola dobrým riešením a napokon po kvalitnej práci Douglasa Santosa bude nasledovať odkop od brány.
     
    47
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácim, pretože Sandro Wagner si pri spracovaní pomohol rukou. Všetko sa to udialo v stredovom kruhu, a tak Hamburg bude môcť rozohrať novú útočnú akciu.
     
    48
    Loptu budú mať opäť domáci futbalisti. Po nepresnom odkope Mërgima Mavraja síce o ňu prišli, no následne im ju vracia nedovolený zákrok Sergea Gnabryho na Bobbyho Wooda.
     
    49
    Obrovské šťastie na strane hostí. Bobby Wood získal loptu pred pokutovým územím, keď využil nedôrazné bránenie Floriana Grillitscha. Okamžite vystrelil, no loptu nasmeroval len do pravej žrde brány Olivera Baumanna.
    49. Bobby Wood (HAM)
     
    50
    Toto už Filip Kostić na hracej ploche nestihne. Dobre zapracoval aj Kevin Akpoguma, ktorý ho odtlačil a nechal loptu prejsť do zámezia. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    51
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Po zblokovanej strele Sergea Gnabryho sa snažil predrať do koncovky Sandro Wagner, no po dobrej práci Dennisa Diekmeiera budeme svedkami len rohového kopu.
     
    52
    Hoffenheim sa dostal do zakončenia. Konkrétne to bol zatiaľ neviditeľný Mark Uth, ktorý sa zavesil do vzduchu a hlavičkoval. Na jeho smolu loptu nasmeroval tesne vedľa brány.
     
    53
    Na druhej strane sa snažil využiť zaváhanie súpera Jann-Fiete Arp. Potiahol loptu k pokutovému územiu, pravačkou vystrelil, no trafil len priestor, kde bol pripravený Oliver Baumann.
     
    55
    Filip Kostić mal trošku viac priestoru na ľavej strane. Individuálne sa snažil presadiť cez Kevina Akpogumu, no ten ho opäť čistým spôsobom odstavil a vybojoval odkop od brány.
     
    56
    Teraz sme videli niekoľko nepresností, najmä na domácej strane. Jann-Fiete Arp vybiehal z ofsajdového postavenia, a tak nemohol reagovať na kolmý pas jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    57
    Hosťujúci tréner Julian Nagelsmann posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Nadiem Amiri, ktorý by mal podporiť ofenzívu mužstva. Naopak, v zápase končí Serge Gnabry.
     
    58
    Christian Mathenia v dnešnom zápase stále nemusel zasahovať. Teraz ho však musíme pochváliť za to, že dobre čítal hru a pri lopte bol skôr ako krajný obranca súpera Nico Schulz.
     
    59
    V priebehu 60 sekúnd sme videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Najskôr to prehnal s dôrazom Sandro Wagner a následne si pomohol rukami aj mladý Jann-Fiete Arp.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Možno konštatovať, že Hoffenheim nejako výrazne svoju hru nezlepšil a zatiaľ to vyzerá tak, že si Hamburg pripíše štvrté víťazstvo v sezóne.
     
    61
    Filip Kostić dostal peknú prihrávku do priestoru ľavého krídla. Z náročného uhla vystrelil, no skórovať sa mu nepodarilo. Srb ešte avizoval teč brankára Baumanna a musíme mu dať za pravdu – domáci mali kopať roh.
     
    62
    Hlavný rozhodca druhýkrát vyťahuje žltú kartu. Tentokrát je jej adresátom Mark Uth, ktorý išiel nevyberaným spôsobom do súboja s domácim záložníkom Gideonom Jungom.
     
    63
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu! Filip Kostić vymyslel krásnu akciu, prihrávkou z ľavej strany našiel v strede šestnástky osamoteného Bobbyho Wooda, no ten v čistej šanci zlyhal a trafil len brankára Baumanna.
     
    64
    Julian Nagelsman príliš nešpekuluje a už teraz si minul všetky svoje striedania. Na trávnik sa dostal Ádám Szalai, ktorý vymenil Kerema Demirbaya. Okrem toho končí aj Steven Zuber a na ihrisko putuje Andrej Kramarić.
     
    66
    Hoffenheim stále netrafil priestor domácej brány. Na ihrisku má už trojicu čerstvým hráčov, ktorí by mali zvýšiť tempo a pripraviť vyrovnávajúci gól. Obrana Hamburgu však dnes funguje na výbornú.
     
    67
    Filip Kostić vymyslel ďalšiu peknú akciu. Centrom z ľavej strany našiel v pokutovom území Janna-Fieteho Arpa, no ten tiesnený obrancom Kevinom Vogtom nedokázal presne zakončiť.
     
    68
    Striedajúci Andrej Kramarić zobral zodpovednosť na svoje plecia. Spoza pokutového územia vystrelil, no vďaka dobrému bloku nemusel Christian Mathenia ani teraz zasahovať.
     
    69
    Ďalšia veľká šanca na domácej strane. Jann-Fiete Arp si potiahol loptu na os ihriska, z hranice pokutového územia mieril do ľavého vinklu, ale Oliver Baumann predviedol fantastický zákrok.
    69. Fiete Arp (HAM)
     
    70
    Po predošlej situácii mali domáci výhodu rohového kopu, ale presadiť sa nedokázali. Aaronovi Huntovi tentokrát center dvakrát nevyšiel, a tak mala obrana súpera uľahčenú prácu.
     
    71
    Tak sme sa predsa len dočkali aj streleckému pokusu hostí. Nico Schulz to skúšal šikovne strelou k vzdialenejšej žrdi, ale Christian Mathenia dokázal loptu vytesniť na rohový kop.
    71. Nico Schulz (HOF)
     
    72
    Hoffenheim získava územnú prevahu a vyzerá to tak, že domáci futbalisti sa spoliehajú už len viac-menej na bránenie tesného náskoku. Uvidíme, či ich nepremenené šance nebudú mrzieť.
     
    74
    A máme tu ďalšie kartové napomenutie. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Florian Grillitsch a dostáva žltú kartu. Ešte pred zahraním priameho kopu budeme svedkami striedania.
     
    75
    Ďalšiu štandardnú situáciu už Aaron Hunt nerozohrá, pretože ho tréner Markus Gisdol sťahuje z ihriska. Namiesto neho prichádza defenzívnejšie ladený Rick van Drongelen.
     
    75
    Hamburger SV dal gól! Štvrťhodinu pred koncom to pre domácich vyzerá veľmi dobre. Exekútorom priameho kopu z veľkej diaľky bol FILIP KOSTIĆ a dokonale využil nekoncentrovanosť hráčov hostí na čele s Oliverom Baumannom. Ten si nepostavil múr vôbec dobre a aj preto ho prekvapila strela k ľavej žrdi.
    75. Filip Kostić (HAM) - 2:0
     
    76
    V prípade Olivera Baumanna nejde o prvý kuriózny gól. Spomeňte si napríklad na jeho chybu vo štvrtok proti Brage, keď domácemu hráčovi umožnil skórovať z 30 metrov prakticky do prázdnej brány.
     
    78
    Andrej Kramarić ešte skúšal niečo vymyslieť, no jeho center z ľavej strany nenašiel v pokutovom území nikoho v modrom drese. Hoffenheim zrejme dnes odíde bodovo naprázdno.
     
    79
    Mark Uth sa dostal s loptou do pokutového územia. Po kľučke do pravej strany aj prudko vystrelil, no jeho pokus stihol zblokovať na rohový kop striedajúci Rick van Drongelen.
     
    80
    Po následnom rohovom kope sa hostia nedokázali presadiť. V kolónke striel na bránu stále evidujeme v prípade hostí číslo jeden, čo je na ich pomery veľmi, veľmi málo.
     
    81
    Dennis Diekmeier ustál súboj s Nadiem Amirim, a tak nasledoval ďalší rohový kop. Loptu však odvrátil do bezpečia Kyriakos Papadopoulos a o pár sekúnd neskôr fauloval Florian Grillitsch.
     
    82
    Markus Gisdol sa snaží kúskovať hru svojim druhým striedaním. Tentokrát ide o výmenu post za post, pretože Bobbyho Wooda nahradzuje Sven Schipplock.
     
    83
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojom útočnom snažení, pretože Andrej Kramarić si v hlavičkovom súboji pomohol faulom. Julianovi Nagelsmannovi sa to evidentne nepáči.
     
    84
    Hosťom sa kráti čas na strelenie minimálne dvoch gólov. Naopak, Hamburg je blízko tomu, aby sa trošku vzdialil pozíciám, ktoré znamenajú zostup do nižšej súťaže.
     
    85
    Nadiem Amiri to skúsil strelou spoza pokutového územia, no trafil jedného zo svojich spoluhráčov. Nasledovať tak bude len odkop od brány dnes veľmi málo vyťaženého Christiana Matheniu.
     
    86
    Mark Uth to prehnal so svojim dôrazom a môže byť rád, že nedostal druhú žltú kartu. Gotoku Sakai si pekne pokryl loptu a vybojoval pre svoj tím priamy kop.
     
    88
    Hamburger SV dal gól! Je rozhodnuté, tri body dnes zostanú v Imtech Arene. Striedajúci Sven Schipplock najskôr hlavičkoval do brvna, no po následnom centri Filipa Kostića z ľavej strany a dobrom sklepnutí Dennisa Diekmeiera skóruje GIDEON JUNG.
    88. Gideon Jung (HAM) - 3:0
     
    89
    Domáci fanúšikovia oslavujú dnešné víťazstvo. Ich miláčikovia napriek tomu ešte bojujú a snažia sa znepríjemniť rozohrávku brankárovi Oliverovi Baumannovi.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva po uplynutí riadnej hracej doby ešte tri minúty. Pred malou chvíľou sme mohli vidieť peknú individiuálnu akciu Sandra Wagnera, ktorá sa však skončila nepresnou strelou.
     
    90+1
    Domáci kormidelník využije aj svoje posledné striedanie. Na záverečné sekundy prichádza na ihrisko Gian-Luca Waldschmidt, ktorý vymení 17-ročného mladíka Janna-Fieteho Arpa.
     
    90+2
    V nadstavenom čase to ešte strelou spoza šestnástky skúšal Nadiem Amiri. Jeho pokusu razancia rozhodne nechýbala, no lopta smerovala len do stredu brány, kde stál Christian Mathenia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Hoffenheimu nemajú za sebou dobrý týždeň. Vo štvrtok prišli o šancu prebojovať sa do jarných vyraďovacích kôl Európskej lige, no a dnes neuspeli ani na trávniku Hamburgu. Počas celého zápasu vyslali na bránu súpera len dve strely, čo je veľmi málo. Domáci mali v druhom polčase množstvo šancí a napokon pridali ešte dva góly. Svoje štatistiky si vylepšili Filip Kostić a Gideon Jung. V tabuľke sa klub z prístavného mesta dostal na 15. miesto, hostia zostávajú siedmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:28:10)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Akpoguma (vla.), 75. Kostić, 88. G. Jung

    Karty:   29. Vogt (HOF), 62. Uth (HOF), 74. Grillitsch (HOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:23.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – Hunt (75. van Drongelen), G. Jung, Sakaj, Kostić – Wood (82. Schipplock), Arp (90+1. Waldschmidt).
    Náhradníci: Pollersbeck – van Drongelen, Walace, Janjicic, Waldschmidt, Schipplock, Ito.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt, Akpoguma – Zuber (64. Kramarić), Demirbay (64. Szalai), Grillitsch, N. Schulz – Uth, Wagner, Gnabry (57. Amiri).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Kadeřábek, Amiri, Kramarić, Szalai, Geiger.

    Rozhodca: Bastian Dankert