Chelsea – Watford 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester United 2:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 3:0 (kon.)
Newcastle – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Stoke City – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Leicester 1:2 (kon.)
Southampton – West Bromwich 1:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 21.10.2017, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Newcastle United

    Nováčik Premier League nezačal najlepšie, nakoľko na úvod dvakrát prehral, ale následne si napravil chuť tromi víťazstvami v rade. Prišli proti West Hamu, Swansea a Stoke. Potom síce znova nasledovala prehra, s iným nováčikom a síce Brightonom, ale posledné dva zápasy priniesli dva body za remízy na úkor Liverpoolu a Southamptonu. Najlepším strelcom tímu, ktorý sa nachádza na deviatom mieste s jedenástimi bodmi a skóre 9:8 je dvojica Joselu – Jamaal Lascelles, ktorá dala po dva presné zásahy.

    Crystal Palace FC

    Londýnsky tím predviedol hrôzostrašný štart súťaže, pretože v úvodných siedmich kolách nezískal ani bod a čo je ešte viac zarážajúcejšie, nedal ani gól! Negatívny rekord to bol už v piatom kole, neskôr ho Crystal Palace len zveľadili. Nad Palace postupne povyhrávali Huddersfield Town (3:0), Liverpool (1:0), Swansea City (2:0), Burnley (1:0), Southampton (1:0), Manchester City (5:0) a Manchester United (4:0).

    Vo ôsmom kole však prišiel šok. Crystal Palace svoju sériu prerušil v domácom stretnutí proti Chelsea, ktoré vyhral 2:1. Nie len, že strelil prvé góly, ale získal aj prvé body. Azpilicueta si dal vlastný, takže jediným strelcom "orlov" je Wilfried Zaha.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lejeune, Lascelles, Yedlin – Hayden, Shelvey, Atsu, Ayoze Pérez – Ritchie, Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Diamé, Gámez, Merino, A. Mitrović, Jacob Murphy.

    Crystal Palace FC: Speroni – Dann, J. Ward, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Cabaye, Milivojević, Schlupp – Townsend, Zaha.
    Náhradníci: Hennessey – Fosu-Mensah, Loftus-Cheek, Puncheon, Riedewald, Sako, Tomkins..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Opatrný úvod stretnutia z oboch strán. Newcastle aj Crystal Palace by potrebovali bodovať, aby sa v tabuľke mohli posunúť smerom nahor.
     
    3
    Ritchie našiel centrom z pravej strane Joselua, lenže k tomu okamžite dostúpil van Aanholt a loptu odkopol do bezpečia.
     
    4
    Townsend sa snažil predrať do šestnástky z pravej strany, jeho aktivitu zastavil Shelvey a následný pas na ľavú stranu presný nebol.
     
    5
    Joel Ward sa snažil prejsť dopredu po krídle, čo mu bolo veľmi rýchlo znemožnené. Po pase na Cabayeho sa lopta odrazila za postrannú čiaru.
     
    6
    Faul hostí na útočnej polovici končí celé snaženie Crystal Palace, odkopávať smerom dopredu bude môcť brankár "strák" Elliot.
     
    7
    Newcastle sa takmer dostalo do šance, pretože rýchly Atsu prekvapil Warda. Prihrával ešte na hranicu malého vápna, kde bol Joselu, no lopta sa od Španiela odrazila preč.
     
    8
    McArthur zráža centrovaný pas z krídla na prvý rohový kop tohto stretnutia, lenže pas na hranicu malého vápna ohrozením Elliota neskončil.
     
    9
    Ritchie si nabehol na dlhý pas k pokutovému územiu, prvý však na požadovanom mieste bol van Aanholt a nechal loptu prejsť k Speronimu, ktorému sa výkop nepodaril.
     
    10
    Nebezpečný center z pravej strany nepríjemnosti v šestnástke Crystal Palace nestihol narobiť. Strela nakoniec síce prišla, ale bola zablokovaná.
     
    12
    Domáci hráči stupňujú svoju aktivitu. Zatiaľ však všetko skúšajú centrovanými loptami, čo sa nedotýka s úspechom daných akcií.
     
    13
    Joselu sa chcel prebiť dopredu individuálne, narazil na presilu súperov a lopta práve do tohto Španiela ide za autovú čiaru.
     
    14
    Yedlin prečítal center do pokutového územia, okamžite vyzval Ritchieho na prienik po krídle, to sa mu nepodarilo.
     
    15
    Rýchly pas na krídlo síce dostihol Manquillo, lenže cez dvojicu protihráčov musel centrovať veľmi rýchlo. Loptu poslal nad bránu.
     
    16
    Milivojevič si v strede poľa pomohol faulom, Ritchie preto nedostal žiadny priestor na to, aby rozvinul svoju akciu.
     
    17
    Yohan Cabaye vystrelil z diaľky, tento pokus však neprešiel až na bránu cez dobre postavených hráčov Newcastle.
     
    19
    Hra sa v týchto chvíľach zasekla v strede poľa, kde si hráči vyberajú menšiu chvíľu na oddych, pretože sledujeme zatiaľ dobrý zápas.
     
    20
    Center z ľavej strany dokázali hráči Crystal Palace dostať okamžite preč a dokonca založili aj krídelnú akciu, ktorú Hayden Zahovi pretrhol.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Florian Lejeune (Newcastle United).
     
    22
    Hostia z priameho kopu nevyťažili nič, ale Sakho ešte vysunul Townsenda. Jeho zaujímavý center do druhej vlny k spoluhráčom v malom vápne neprešiel.
     
    23
    Mamadou Sakho ostal ležať na trávniku po jednom zo súbojov v strede poľa, tento zákrok ale hlavný arbiter nepískal.
     
    24
    Dobrý center od Warda sa snažil hlavičkovať Schlupp, namieril mimo. Loptu udržal na hracej ploche Zaha, lenže jeho prihrávka do malého vápna našla Elliota.
     
    27
    Ritchie rozohrával rohový kop, center tohto britského záložníka našiel iba hráčov súpera. Zaha okamžite prešiel dopredu, no po páde v pokutovom území sa penalta nepíska.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Yohan Cabaye (Crystal Palace FC).
     
    29
    Žltú kartu dostáva Patrick van Aanholt (Crystal Palace FC).
     
    30
    Emócie pred malou chvíľou pracovali naplno, pretože Cabaye poriadne nebezpečne zostrelil jedného z hráča domácich. Francúz môže byť rád, že nedostal červenú kartu!
     
    31
    Už sa však znova hrá, no Newcastle o loptu prišlo. Tú ale po aute hostí okamžite získalo späť a Shelvey si v strede ihriska vypýtal faul.
     
    32
    Ritchie hľadal zaujímavým pasom v pokutovom území Atsuho. Afričan bol dobre bránený, hostia loptu okamžite odkopli preč.
     
    33
    Znova v akcii Matt Ritchie, ktorý to tentokrát skúsil ľavačkou. Hľadal Joseluho na hrote ofenzívy, našiel iba Speroniho.
     
    34
    Shelvey perfektne vysunul pred šestnástku Atsuho, ktorý sa síce zbavil Warda, lenže v dobrej pozícii vystrelil cez Danna tesne vedľa brány. Trafil bočnú sieť.
    34.
     
    35
    Wilfried Zaha síce získal priamy kop z miesta vedľa pokutového územia Newcastle, avšak následne sa na niečo sťažoval, takže ho hlavný arbiter musel upokojiť.
     
    36
    Prudký center na prvú žrď sa takmer dostal k Dannovi, ktorý by mohol hlavou rozvlniť sieť. V poslednej chvíli odvrátil Joselu. Po rohovom kope sa hostia dožadovali ruky Shelveyho a tým pádom penalty, Angličan zahral hruďou.
     
    37
    Townsend to kopol veľmi dobre do malého vápna, kde boli hneď traja hráči Crystal Palace, avšak Shelvey bol tým, kto loptu dostal do bezpečia.
     
    39
    Aaron Townsend dostal loptu do šestnástky, kde poslal center cez Manquilla až na hlavu Zahu. Angličan sa dostal k hlavičke pred Yedlinom, z dobrej pozície namieril vedľa.
     
    40
    Päť minút do konca prvého polčasu, v ktorom má momentálne na vrch Crystal Palace, aj keď niekoľko minút dozadu to bolo úplne naopak.
     
    41
    DeAndre Yedlin si na dal pozor a Zahu cez seba nepustil. Hostia aj napriek tomu ostávajú pri lopte na polovici súpera.
     
    42
    Center Townsenda nedopadol podľa predstáv, pretože neletel do miest, kde boli jeho spoluhráči. Elliot nemal so zákrokom väčší problém.
     
    44
    Wilfried Zaha sa vrátil pomôcť defenzíve, lenže rýchleho Yedlina vôbec nestíhal, takže sa ho rozhodol stiahnuť na zem. Priamy kop pre Newcastle.
     
    45
    Newcastle z tejto výhody nevyťažilo vôbec nič, lopta sa po razantnom odkope dostala až k brankárovi Elliotovi.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Blíži sa úplný záver prvého polčasu, akciu ešte skúšajú hostia. Dlhý pas Danna mal ale k Zahovi veľmi ďaleko.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas síce góly nepriniesol, ale futbal to bol zaujímavý z oboch strán. Newcastle aj Crystal Palace mali šance, Elliot a ani Speroni však neinkasovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Aj druhý polčas začína veľmi opatrne. Oba tímy sa po návrate z kabín ešte len hľadajú.
     
    48
    Shelvey sa v strede poľa ocitol na zemi, pretože ho tam poslal Wilfried Zaha. Okamžitá kolmica za obranu hostí neprešla.
     
    49
    Dann pretrhol akciu domáceho mužstva rezolútnym odkopom až k brankárovi Newcastle Elliotovi.
     
    50
    Townsend si hľadal miesto na strelu pred šestnástkou súpera. To sa mu nepodarilo, takže loptu prihral. Crystal Palace pokračuje v hádzanárskom obliehaní. Všetko prerušila kolmica Sakha na van Aanholta do ofsajdu.
     
    52
    Crystal Palace sa snaží byť aktívnym tímom. Zatiaľ je to síce iba v rovine držania lopty, no časom sa môžu pridať aj šance či gólové zásahy.
     
    53
    Hra sa momentálne odvíja v strede poľa, kde si tímy loptu striedajú. Väčšiu aktivitu postupovať smerom dopredu ale aktuálne vyvíjajú domáci futbalisti.
     
    54
    Zaha sa snaží preniknúť dopredu po strate lopty od domácich. Afričan dokonca po zemi centroval veľmi nebezpečne, Schlupp pred Elliotom minul.
     
    55
    Stopér Crystal Palace Dann fauloval, zastavil tak akciu akciu Newcastle, ktorá sa zo stredu poľa posúvala ďalej.
     
    56
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Isaac Hayden, prichádza Mikel Merino.
     
    57
    Cabaye sa postavil k rozohrávke rohového kopu, Francúz však poslal pomerne nízky center, ktorý nedokázal narobiť starosti brankárovi súpera.
     
    59
    Prechod van Aanholta zo stredu poľa až pred šestnástku súpera bol veľmi zaujímavý, lenže úspechom neskončil, pretože strela cez Merina mieril veľmi ďaleko od brány Elliota.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Javier Manquillo (Newcastle United).
     
    61
    Rozohrávka zo stredu ihriska neskončila presne, nakoľko nákop stopéra Danna zaletel priamo do rukavíc brankár Elliota.
     
    62
    Domáci chceli prihrávkou zo stredu poľa do krídla zrýchliť akciu, lenže prihrávka k nohám Atsuho nebola vôbec presná. Dopredu prešli hostia, center odkopol Lejeune.
     
    63
    DeAndre Yedlin zastavil akciu Crystal Palace len za cenu rohového kopu, ktorý rozohrá francúzsky legionár Yohan Cabaye. Jeho pas sa nepodarilo spoluhráčom zakončiť, vpred prešiel Atsu.
     
    64
    Speroni musel vybehnúť na hranicu svojho malého vápna, pretože práve tam sa k lopte tlačil Joselu. Prvý však zasiahol juhoamerický gólman.
     
    65
    Aaron Townsend si potiahol loptu do pokutového územia súpera, kde si na mieste zasekol Manquilla a ľavačkou mieril pod brvno. Bránu nakoniec tesne minul.
     
    66
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Mohamed Diamé.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Joselu (Newcastle United).
     
    68
    Newcastle sa dostalo k priamemu kopu. K lopte sa postavil Jonjo Shelvey, no jeho center nedokázal nájsť žiadneho zo spoluhráčov v šestnástke.
     
    70
    Do konca riadnej hracej doby ostáva už len dvadsať minút a atmosféra na štadióne v Newcastle nie je dobrá, pretože domáci fanúšikovia neberú nič iné, než tri body.
     
    72
    Po zdĺhavej kombinácii domácich prišiel do šestnástky center z pravej strany, lenže na Joseluho ani ďalších hráčov lopta nesmerovala. Speroni preto nemal vážnejší problém.
     
    73
    Diamé dostal loptu pred šestnástkou a aj keď to najprv vyzeralo, že všetko pokazil, tak loptu si zasekol a po technickej strele donútil Speroniho zakročiť.
     
    74
    Jonjo Shelvey sa z ničoho nič dostal k lopte asi 20 až 25 metrov od pokutového územia. Na nič neváhal, ale okamžite poslal ranu ako z dela, ktorú Speroni vyrazil, no mal problém s udržaním rovnováhy.
     
    75
    Ritchie síce získal loptu na krídle, avšak ešte predtým nepríjemne udrel Townsenda, takže akcia Newcastle pre faul nemôže pokračovať.
     
    76
    Nákop na krídlo sa neujal, Aaron Townsend v týchto partiách chýbal, takže lopta prešla za bránkovú čiaru a odkopávať bude môcť Elliot.
     
    77
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Wilfried Zaha, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    78
    Ritchie si vymenil loptu s Joseluom a po zemi krásne centroval smerom na zadnú tyč. Túto prihrávku stopol brankár Speroni, v poslednej chvíli zasiahol pred dorážajúcim Španielom Sakho.
     
    79
    Atsu dostal pred pokutovým územím loptu ideálne proti nohe, takže na nič nečakal a poslal poriadnu šupu. Tou však trafil len niekoľko málo metrov pred sebou stojaceho Danna rovno do hlavy. Stopér Palace je poriadne otrasený, no bude v poriadku.
     
    80
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joselu, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    81
    Ruben Loftus-Cheek potiahol loptu k šestnástke, kde sa pošmykol Atsu, takže anglický mladík prihrával na druhú stranu malého vápna, kde van Aanholt pred prázdnou bránou guľatý nezmysel minul.
     
    83
    Elliot po faule takmer v strede ihriska od hráčov hostí nakopáva dopredu, kde sa lopty dotkol van Aanholt. Newcastle pokračuje rohový kopom.
     
    84
    Po rozohrávke na krátko prišiel center do malého vápna, obrancovia Crystal Palace sa ubránili a idú dopredu. Ich akcia sa ale zastavila a premenila na postupnú.
     
    85
    Po faule na Mitroviča sa Newcastle znova dostalo na polovicu súpera. Je vidieť, že domáci chcú dnes bodovať naplno, hosťom bude stačiť aj bod.
     
    86
    Newcastle United dal gól!
    Kvázi tlak domácich žne úspech, pretože po rohovom kope sa k lopte dostal MIKEL MERINO a aj keď takou divnou hlavičkou, no predsa poslal loptu od brvna do siete, na čo bol Speroni prikrátky.
     
    88
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Bakary Sako.
     
    89
    Crystal Palace si v závere stretnutia chce vytvoriť tlak, čo sa hosťom niekoľkými nakopávanými loptami aj darí, lenže Newcastle sa zatiaľ odkopmi dokáže brániť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    "Orli" sa aj naďalej snažia tlačiť do brány súpera. V tejto chvíli sa však lopta dostala na tribúnu, k fanúšikom Newcastle, ktorí ju nechceli vrátiť späť do hry.
     
    90+3
    Newcastle veľmi dobre potiahlo loptu dopredu a aj keď o ňu "straky" prišli, tak donútili hostí v rozohrávke spraviť chybu. Aut pre domácich.
     
    90+4
    Nákop Loftusa-Cheeka smerom dopredu nebol zlý, avšak Yedlin predskočil Danna a stopér Crystal Palace si pomohol faulom. Navyše, Mitrovič avizuje nejak zdravotné problémy, čím naťahuje čas.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Newcastle United vo veľmi vyrovnanom a napínavom zápase berie všetky tri body. V druhom polčase boli domáci o niečo aktívnejší a hladnejší po víťazstve, nakoľko na futbalistoch Crystal Palace bolo vidieť, že by im stačila aj remíza. O všetkom v závere po rohovom kope rozhodol striedajúci Mikel Merino.
     
    Ďakujem za pozornosť a teším sa na stretnutie pri ďalších textových prenosoch. (17:55:04)

    Matej Kubove

    Góly: 86. Merino

    Karty:   21. Lejeune (NEW), 60. Manquillo (NEW), 67. Joselu (NEW) – 28. Cabaye (CRP), 29. van Aanholt (CRP)


    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lejeune, Lascelles, Yedlin – Hayden (56. Merino), Shelvey, Atsu, Ayoze Pérez (66. Diamé) – Ritchie, Joselu (80. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – Clark, Diamé, Gámez, Merino, A. Mitrović, Jacob Murphy.

    Crystal Palace FC: Speroni – Dann, J. Ward, M. Sakho, van Aanholt – McArthur (88. Sako), Cabaye, Milivojević, Schlupp – Townsend, Zaha (77. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Hennessey – Fosu-Mensah, Loftus-Cheek, Puncheon, Riedewald, Sako, Tomkins.